Tymoščuk: Herně si naše mužstvo zaslouží medaili

21.09.2008, 22:52
Rozhovory
Šlágr 22. kola ruské Premier Ligy názorně ukázal krásu a nevyzpytatelnost fotbalu. Utkání, které mohlo skončit desetigólovým vítězstvím domácích, nakonec přineslo poměrně hladké vítězství hostujícího CSKA v poměru 1:3. Kapitán Zenitu Anatolij Tymoščuk v rozhovoru pro ruské novináře okomentoval nedělní zápas mezi Zenitem a CSKA.

Anatoliji, přiznejte se, která prohra vás mrzí více - s CSKA na stadionu Petrovskij, anebo na Juventusu v Turíně?
Po dnešní prohře zůstala hodně hořká příchuť. Vždyť ne tak CSKA vyhrálo, jako Zenit prohrál. V prvním poločase jsme měli hromadu momentů, které jsme měli využít. Za stavu 0:1 jsme mohli otočit vývoj utkání o 90 stupňů.

Čím to, že jste neproměnili své gólové příležitosti?
To vše je na hráčích, v jaké jsou formě, jak střílejí.

Ve druhém poločase se vytáhli až před bránu Akinfejeva i Anjukov s Križanacem. To byl záměr trenéra, nebo se Chorvatsko opět snažilo spasit Rusko?
Ne celé Rusko, jenom naše mužstvo. Stav byl prostě kritický a bylo třeba dát gól. Kluci se rozhodli situaci změnit a šli dopředu.

Čím CSKA přehrálo petrohradský klub?
Armějci hráli dobře v obraně. Jejich taktika byla soustředit se na obranu a se čtyřmi rychlými fotbalisty vyrážet do protiútoků. My vrhali všechny síly do útočení, tlačili jsme soupeře a nechávali tak volná místa vzadu. CSKA takovou nabídkou nepohrdlo. Ale kdybychom dávali góly, byl by to teď jiný rozhovor...

Projevila se na hře Zenitu únava po těžkém zápasu v Turíně?
Nemá cenu hledat příčiny naší prohry v zápase v Turíně. Naopak CSKA sehrálo svůj pohárový zápas až ve čtvrtek a měli ještě méně času na oddych.

Je už Zenit mimo hru o mistrovský titul?
Dosáhnout na první místo je pro nás už prakticky nemožné. Zbývá boj o příčky zaručující předkola Ligy mistrů a získat ve zbývajících zápasech co nejvíc bodů.

Je to reálné?
Nic není nereálné.

Valerij Gazzajev prohlásil, že je přesvědčen, že Zenit nakonec bude na stupních vítězů. Zdá se, že vy o tom také nepochybujete...
Už dávno o tom nepochybuju. Zenit hraje výborný fotbal, vytváříme si velké množství šancí, ale ne vždy je proměnujeme. Herně si naše mužstvo určite zasluhuje medaili.

Víte, v čem je příčina prohry?
Myslím, že je jenom v nás. Každý si to musí přebrat v sobě. Myslím, že kdyby si každý odpověděl na své otázky, mužstvo by už jenom vyhrávalo.

Jak se vám v druhém poločase hrálo v obraně po odchodu Puygreniera?
Bez problémů. K žádným hrubkám nedošlo, kromě jednoho momentu, když mi utekl Vagner Love. Vybíhal mi za zády a já ho neviděl.

Co říkáte na tým CSKA?
Je to dobré mužstvo, mají mladé a talentované fotbalisty - hlavně Dzagojev, který dal dva góly. Hráči se vyvíjejí a chtějí v každém zápase dokázat, že si zaslouží místo v základní sestavě.

Popiště Dzagojevovy góly.
Na začátku utkání to začalo naší špatnou rozehrávkou. Nestačili jsme se vrátit a Dzagojev měl dostatek času, aby dobře zamířil a překonal brankáře. Nemá teď smysl pátrat po tom, kdo co udělal špatně. To, že jsme dostali gól, znamená, že vinu maji všichni hráči. Při třetím gólu jsme na levé straně ztratili míč, po křídle utekl Žirkov a poslal míč mezi mnou a Slávou Malafejevem. Dzagojevovi už stačilo jenom zakončit.

Autor: Martin Olšovský / championat.ru

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teda zápas jsem neviděl, ale už předtím jsem slyšel, že Zenit tlačil a když si redaktor EF dovolí napsat, že měl dát Zenit 10 gólů.... Hmmm, tomu řikám zápas

Reagovat
smazaný uživatel

"mohl" ..... jinak to utkani bylo opravdu neskutecny, hlavne prvni polocas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, doslovně "mohl" To na tom nic ovšem nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Timoščuk je třída. Na hřišti jeden z nej DM na světě a v hlavě to má, koukám, taky srovnané. Super hráč

Reagovat
irik

jo, do Bayernu s ním

Reagovat
irik

na "herně " se ale nehraje

Reagovat
Shevchenko

Nepovídej.

Reagovat
M11

Je mi jich lito.. dvakrat po sobe takove nestastne porazky.. kdy byli na hristi vzdy lepsim tymem.. a zrovna v pomerne dulezitych zapasech.. nicmene sice je titul uz ztracen ale verim ze pristi rok budou opet slavit.. a LM muzou v klidu jeste vyhrat skupinu.. nikdy by me nenapadlo ze budu jednou sympatizovat s ruskym tymem.. a hle.. Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik bodů už zbytečně ztratili...

Reagovat
Tomanatura

Kerzhak0ve nemáš náhodou záznam zápasu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele