Tureckou reprezentaci povede italský trenér Montella

21.09.2023, 18:25
Aktuality

Novým trenérem turecké reprezentace byl jmenován Ital Vincenzo Montella. Devětačtyřicetiletý kouč se stal nástupcem Němce Stefana Kuntze, s kterým svaz ve středu ukončil spolupráci. Turecká federace na svém webu oznámila, že s Montellou podepíše tříletou smlouvu.

Bývalý reprezentační útočník Montella trénuje od roku 2009, ve vlasti vedl AS Řím, Catanii, Fiorentinu, Sampdorii a AC Milán, v zahraničí působil v Seville a naposledy v Demirsporu. Tým z Adany dovedl v minulé sezoně ke čtvrtému místu v turecké lize, což je nejlepší výsledek v klubové historii a znamenalo to premiérový start v pohárové Evropě. Po sezoně vicemistr Evropy z roku 2000 nicméně z klubu odešel.

Kuntz skončil u tureckého národního týmu po dvou letech kvůli neuspokojivým výsledkům. Po zářijové remíze 1:1 v kvalifikaci mistrovství Evropy s Arménií a následné prohře 2:4 v přípravě s Japonskem navíc trenér kritizoval hráče, že se málo snaží a neodvádí v zápasech maximum. Šedesátiletý kouč vedl Turky od září 2021 s bilancí 12 výher, tří remíz a pěti porážek. Na loňské mistrovství světa v Kataru s týmem nepostoupil.

Turecké fotbalisty čeká nejbližší duel v evropské kvalifikaci 12. října doma proti Chorvatsku.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
lajka30

Ten už je vyřízenej.

Reagovat
fabec1222

S Lowem by udělali větší jízdu, ale tomu už se možná ani trénovat nechce.

Reagovat
Mastný Chobot

Lutujem jeho instagram ucet

Reagovat
Rudnevs

Hneď mi napadne príbeh Micaha Richardsa, ktorý išiel do Florencie a nevedel po taliansky ani slovo. Spýtal sa Balotelliho a ten mu povedal, že keď chceš niekoho priateľsky pozdraviť, povedz mu “Testa di cazzo” . Balotelli bol obyčajne podľa Richardsa dobrý chlapík, čiže narozdiel od 99% ostatných ľudí by nečakal, že ho odrbal a že to po taliansky znamená “ty kokot”, takže zašiel zrovna za Montellom a veľmi priateľsky mu to povedal. Montella sa na tom veľmi zabával.

Reagovat
Seydou Doumbia

Takhle to dopadne když jde anglán mimo ostrovy, nepočítám ty předškoláky co chodí do BVB.

Reagovat
Rudnevs

Aspoň má Micah skvelú historku, na sky sports je výborný. Veľký zabávač.

Jedného takého Anglana na štýl predškolákov z BVB (aj keď bol tuším z Walesu, ale to je jedno) sme mali aj v Schalke. V pamäti ostal tým, že postol storku v drese BVB.

Reagovat
Seydou Doumbia

Matondo? Jinak z hlavy netuším.

Reagovat
Rudnevs

Presne tak Až sa čudujem že si nejakeho hráča nazval normálnym menom

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele nezajímají hráči co opostuili vyspělou Evropu přílíš brzy ani přezdívku nedostanou. Mě stačí že včera byl v Praze legendární Kokot nad Rýnem snad víš kdo to je

Reagovat
Rudnevs

Kokorin Ale musel som si to pozrieť, že kto hral Prahe, a až potom mi to došlo

Reagovat
Sosi

Super hráč

Reagovat
jsemdement

Ital do Turecka? To si spletl s dovolenou ne? To měl od menežra nějaký papers na podepsaní a myslel si že to je siesta o šesté s pizzou more gádže.

Reagovat
Seydou Doumbia

V Turecku je pár talošu, speciálně v nějakém karamburuk je trénoval pirlo, hrál tam borini, bertolacci, viviano a ani jeden z nich už tam není a i tak tam je 5 jiných italů mimo jiné sturaro a lasagna

Reagovat
Moshe Dajan

návrat krále

Reagovat
Kucka

"navíc trenér kritizoval hráče, že se málo snaží a neodvádí v zápasech maximum." what could go wrong

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele