Tottenham se dere vzhůru, Redknapp odmítá roli spasitele

10.11.2008, 09:17
Aktuality
Deset bodů ve čtyřech utkáních, taková je bilance Harry Redknappa na lavičce Tottenhamu. Spurs, kteří pod Španělem Ramosem připsali na svůj účet jen dva bodíky, už opustili sestupové pásmo tabulky a vydali se na pomalou cestu vzhůru. Naposledy překvapili favorizovaný Manchester City a to dokonce na jeho půdě.

Sám Redknapp ale svoji úlohu spasitele v příběhu o zmrtvýchvstání odmítá. "Nejsem si ani jistý, jestli jsem to způsobil já," říká. "Jen jsem hráčům dodal odvahu a sebevědomí," pokračuje.

"Z našeho tréninkového centra jsme udělali trošku veselejší místo. Měli byste vidět kabinu po vítězství v Manchesteru. Bylo to skoro jako bychom vyhráli pohár," usmíval se Redknapp.

Tottenham zvítězil hned v prvním utkání nad Boltonem, ale pak se měl přísun bodů nadlouho zastavit. Jenže i s favorizovanými soupeři se vedou Kohouti víc než dobře. Na Arsenalu remizovali, doma udolali Liverpool a teď vyplenili i domácí stadion Manchesteru City.

V dramatickém utkání byly k vidění hned tři červené karty. Do kabin putovali předčasně domácí Dunne a Fernandes, v dresu Spurs nedohrál Ekotto.

Na vedoucí Robinhův gól odpověděl dvěma přesnými trefami Darren Bent. "Ten má skvělou formu. Dohromady dal už jedenáct gólů a pro nás je moc důležité, že se mu daří," řekl Redknapp. Bentovi to střílelo už v přípravě, ale pak se zasekl a dlouho se mu nedařilo. Pookřál až s příchodem nového manažera.

Jak vysoko může Tottenham ještě myslet po nevydařeném startu sezóny? "Před pár týdny jsme měli dva body a situace byla přímo děsivá, ale celá liga kromě vedoucí čtyřky je nesmírně vyrovnaná," říká Redknapp. Stát se může cokoliv. Třeba na pohárové pozice ztrácí Tottenham ze šestnácté příčky jen osm bodů a soutěž zatím není ani ve třetině.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sakra nemám rád Tottenham,ale měl sem čekat že se zvednou,sřed tabulky jim bude slušet.

Reagovat
smazaný uživatel

stred tabulky?? vtipalku,chtel si rict poharove pricky :-)

Reagovat
smazaný uživatel

paráda kohoutům sice nefandím,ale klobouk dolů nad prozatímní výkony

Reagovat
smazaný uživatel

stále čekám na Brucovo nové slovíčko , protože scum a škodná už mě nebaví číst v každém komentáři

Reagovat
smazaný uživatel

už nějakou dobu používám termín Harry Hotspur..

Reagovat
minoLFC

som zvedavý jak ho nazveš, keď ho budete náhodou hnať WHL

Reagovat
madridcan

utok na LM minimalne na Uefa

Reagovat
smazaný uživatel

ty to zase vidis po parzapasech az moc ruzove s LM

Reagovat
madridcan

ja som to tak videl uz pred sezonou len teraz sa to zacina davat nejak do pohybu

Reagovat
smazaný uživatel

snad tu ztratu dozenou mno...

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham je podle mě docela sympatickej. Ramos zde dovedl hodně dobrých a nadějných fotbalistů a jako tým můžou jít hodně nahoru. Potřebovali asi jen novej impuls, kterej jim dál právě Redknapp. Určitě jim přeju víc úspěchů než třeba Manchesteru City.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate mas pravdu az na to ze Ramos aj dost vela kvalitnych futbalistov pustil, hracov ktori tvorili kostru muzstva hlavne v ofenzive a neviem neviem ci hraci ako Giovanni alebo Pavljucenko su adekvatne nahrady. To ze sa chyti Modric bolo jasne len mal hravat v zaklade nie kazdy 3-ti zapas ako ho staval Ramos. Rovnako aj Bentley sa pod Harrym chytil. Bent ma tiez kvalitu ale na zaciatku sezony mu nemal kto nahrat teraz je to uz lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, žeby Pavljučenko alebo Dos Santos boli horšími futbalistami ako tí, čo odišli, len potrebujú nejaký ten čas. Giovanni už viackrát ukázal ako striedajúci hráč, že sebavedomie a futbalové kvality má, Pavljučenko detto, je to hráč do vápna a ešte dá nejaké tie dôležité góliky aj v tejto sezóne. Ramos mal smolu, jeho podivné metódy, rotovanie a životospráva a v neposlednom rade odstup od hráčov sa museli prejaviť, to čo fungovalo inde na jednotku, nemusí fungovať aj na ostrovoch. Mám pocit, že Ramosa chcelo väčšina hráčov vykopnúť, mnohé zápasy mi pripomínali až sabotovanie, nakoľko okamžitý príchod Redknappa a následné víťazstvo s oveľa lepším prístupom ako v predchádzajúcich stretnutiach sa náhodou nazvať nedá. Ale konieckoncov, je to len môj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham to v poslední době rozjel ve velkém a věřme, že to pokračovat i nadále. Konečně především začal střílet góly.

Reagovat
smazaný uživatel

opät sa raz ukazalo, ze ak hraci nechcu nejakeho trenera, tak mu to "daju jasne najavo". tak ako posledne zapasy, mohli hrat kludne od zaciatku

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim ze harry je ted v 7 nebi - konecne je v tymu kterej ma dostatecne financni prostredky, ktery ho nebudou omezovat ve vyberu hracu jak treba u pompeys a navic i ted ma solidni hracskej material s kterym muze pracovat - kazdopadne jsem zvedav na zimni prestupove okno - ze by se chystalo vyloupeni portsmouthu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham by nikdy nemal chybat v PL, preto je dobre, ze nasli muza cinu, ktorym Redknapp rozhodne je, je to pragmaticky trener s vlastnou filozofiou, teda prvkom, ktory od odchodu Jola, resp prichodu Ramosa, totalne absentoval. Tym bol pozliepany a Ramos musel vediet, ze ak to takto pojde dalej, coskoro sa vrati odkial prisiel. Hraci si pod novym trenerom veria, je to na nich poznat. Osobitne som rad, ze sa zacalo darit Darrenovi, bol schopny cakat dve sezony na sancu, aj ked to mohol zabalit. Teraz ukazuje, ze je to dobry strelec, ktory dokaze nadviazat na formu z Charltonu. Ak by sa v zime kader stabilizoval popripade sa este dokupil nejaky potrebny hrac, Spurs sa urcite dostanu vysoko...

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi si zelam aby sa vratil Jermain Chce to aj nejakeho behaca do utoku pretoze po odchodoch Jermaina a Keana tam taky hrac chyba a Campbell na zaklad zatial rozhodne nema...

Bent to mal v Tottenhame vzdy takze pretoze v dobe ked tam prisiel mal proste prisilnu konkurenciu ale teraz ked hrava tak dokazuje ma kanonierske vlohy, nieje pomaly, je silny v subojoch a chladnokrvne zakoncuje. Hrac na hrot ako stvoreny, snad mu ta forma vydrzi co najdlhsie

Reagovat
smazaný uživatel

Bent je typ útočníka, který potřebuje cítit důvěru - a když ji cítí, tak je neuvěřitelně produktivní - řekl bych, že je to nejproduktivnější striker v PL, a naopak, když důvěru nemá, tak ho to strašně sráží dolů - a pak netrefí ani prázdnou bránu (to bylo v době, když byl 4. volba do útoku)

Jermain se musí vrátit zpět domů, to je jasné, ale je tam problém s tím pravidlem FA, že hráč se po přestupu nesmí vrátit do svého původního klubu dříve než za rok....no a Škodná vykpopla Jeramaina po všech těch tahanicích až někdy v únoru, snad Levy na něco přijde jak to elegantně obejít - třeba bude u nás nejprve hostovat....:-)......a koupit zpátky Seeeeeda, další priblblý krok Škodné, který vedl k rozesrání mužstva....pustit našeho nejlepšího hráče loňské sezóny a velkého bojovníka pryč, na to už potřebuješ mít a nebylo mu stydno chtít po Spurs ještě zlatý padák...........pánbůh zaplať že už je ta Škodná za Kanálem, kdo ví co by s Tottenhamem ještě dokázala udělat.....v lednu by odešel Hudds a Lennon, koupil by za ně dva cikány a bylo by vymalováno na Championship

Reagovat
smazaný uživatel

Presne ako vravis s tym Bentom, nedostaval sance a ani ich nemohol dostavat pretoze v tej dobe tam bol ten utok tak naslapany ze sa donho zmestit nemohol. Aj Jermain si to musel vtedy pekne krasne odsediet

Na to pravidlo som zabudol, ale s tym hostovanim by sa to malo dat obist, pretoze ked hrac hostuje stale je oficialne hracom klubu z ktoreho na hostovanie prisiel. Takze by sa to malo dat vybavit, nejake to hostovanie s naslednym prestupom.

Odchod Steeda ma tiez nepotesil, minulu sezonu jednoznacne najvacsi bojovnik v strede pola

Dufal som ze Ramos sa spakuje skor ale myslim ze mozme byt radi aj ze vobec odisiel inak by to nebolo nic ine len tragicky boj o zachranu. T

Reagovat
smazaný uživatel

A najviac ma fascinovalo ako sa snazil Ramos riesit vzniknutu krizu, neustale rotoval zostavu co neviedlo absoltne k nicomu a krizu len stale viac predlzoval. Uz aj jelito Benitez pochopil ze takyto system mu neprinesie nic (aspon teda v lige pretoze LM dokazal maximalne haluzne vyhrat). Keby Ramos v Tottename zostal do leta urcite by priviedol spasitelov v podobe Sergia Garciu a jemu podobnych

Reagovat
mike.84

tak to je teda zajimavé že ZROVNA ted když bent dostal šanci a dal goly, napišeš že je to přřsně ten typ utočníka co potřebuje duvěru Kdybys to někdy před pulrokem napsal tak to bys byl za frajera ale takhle si ZASE OPĚT za trageda:)

Jako kdybys ho sledoval a mapoval celou jeho kariéru. Myslím že každý utočník hraje za hranicí svých možností pokud cítí, že má dlvěru a nejenom utočník prostě každý z 11 hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

podívej , tvé přiblblé názory mně nezajímají, a ty víš co jsem psal o Bentovi před půl rokem?....a koneckonců ani nechápu, proč se tady do toho sereš, asi chceš jen prudit...

Reagovat
mike.84

mě taky tve dementní nazory nezajímaly a tys na mě reagoval jen protožes chtěl prudit tak se nediv brusíku :) . když si sám proti sobě nahravaš na smeč tak to nejde nereagovat .. :) nevim cos psal před pulrokem určitě něco o scumech.. ? říkal sem ti pojd si to diskuzně rozdat a tys odmítl protože si posrany strachy že tě taky každý sundá argumentem :) tak proč si nenapsal třeba tohle za dob kdy je vedl ramos: až ramos odejde a nový trener da bentov duvěru tak se rozstříli.... to bys zabodoval a uznal bych že fakt ten tottenham resp toho hrače dokažeš přečíst.... ale takhle po bitvě je každý general (scum..:) ?)

Reagovat
smazaný uživatel

1. o tobě vím, že jsi jen takvoý vůl co umí pouze prudit

2. diskusi s tebou nevedu, protože to s profesionálním prudičem nemá smysl

3. píšeš, že sice nevíš co jsem psal před půl rokem, ale víš co jsem určitě nepsal -

děkuji, těšilo mně, běž si prudit někoho jiného

Reagovat
vodka

nic proti, ale o Bentovi je to známé dlouho, že potřebuje aby mu tým nahrával a věřil. V Charltonu spoléhali vysloveně na něho a hrál skvěle. Na dost průměrný, až podprůměrný klub dával ve dvou zápasech ze tří gól. Minulou sezonu na něm šlo vidět, že je bez pořádné sebedůvěry a netrefova anil prázdnou bránu. Teď najde i díru přesně na míč mezi nohama..

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že ten RAMOS odešel.byl Achillova pata Spurs.myslím že kdyby tam přišel jakíkoli jiný coachvýsledky by se zlepšily,ale rozhodně ne tak jako pod Harrym.co by se ale mělo změnit je golman.Gomes neni špatný, ale dělá strášné chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme jak to s Gomesem bude. Třeba se srovná, ikdyž tomu moc nevěřím. Aktuálně mám hrůzu z každyho centru do vápna Jinak bych se vubec nezlobil, kdyby přišel Given jak proběhlo médii

Reagovat
fantomas

Poslední zápas se mu ale povedl. Proti Citizens vás tak dvakrát podržel. Taky ale nechodilo moc centru do vápna a když jeden přišel, zustal raději přikovanej na čaře, aby pak slabou hlavičku jen vyrazil před sebe. To je ale jediné, co mu lze za včerejšek opravdu vytknout. Schválně jsem se na něj soustředil a přednosti své má. Reflex, dosah paží...

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, dokonce včera i jeden míč vyboxoval ke svému SPOLUHRÁČI Přiznám se, že v PSV jsem ho moc nesledoval, tak nevím jestli měl s centry takové problémy i tam... Ale jak řika, treba to je jen psychická záležitost a srovná se

Reagovat
smazaný uživatel

včera se Gomes držel, a slušně nás podržel, řekl bych, že si může na PL během letoška zvyknout a až se vyvaruje chyb, tak může být velký brankář......a když se nepoučí a nevyvaruje se jich, tak po sestupu NUFC do Championsipu od nich za hubičku přetáhneme Givena...

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli Harrymu jim zase docela přeju. Jinak Bent, je dobře, že se začal prosazovat. Už bylo na čase. Oblíbenec.

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně.Darren konečně začal dávat goly.Ted este aby se chytil Roman a o vstřelené branky se nemusíme bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Na jednu stranu paráda, je to tradiční klub. A na druhou stranu mě sere, že dostává Campbell tak málo příležitostí

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase co jsi čekal, myslíš,že klub jako Tottenham si vytvoří závislost na útočníkovi, kterého má jen půjčeného na hostování?.....Cambell je na WHL jen jako žolík, kdyby šel někam do Boltonu nebo Stoku, tak určitě hraje základ

Reagovat
Tomanatura

To samozřejmě, nečekal jsem něco extra. Ale Alex mluvil o tom, že Tottenham má 2 útočníky, mezi které se bude Frazier pomalu dostávat. A zatím opravdu neodehrál takřka nic. Když bude dostávat šance na 30 minut a tak dále, tak budu spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

No zatím Bent a Pavljučenko zátěž zvládají.... Samozřejmě ze to asi tak nebude celou sezonu, Cambell svoji šanci dostane. Ikdyz v zimě nejspíš přijde utočník do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

V Carling Cupu má Frazier hrát základ s Bentem.Doufám že mé zdroje nelžou

Reagovat
smazaný uživatel

Bod od posledního místa... nepřeháněl bych zatím....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele