Tosun oficiálně vyměnil Beşiktaş za Everton

05.01.2018, 22:16
Aktuality
Everton oznámil zisk vytoužené posily v podobě Cenka Tosuna. Turecký reprezentant se do svého nového působiště vydává z Beşiktaşe, který vyinkasoval 27 milionů liber...

Odchovanec Eintrachtu Frankfurt na mládežnické úrovni reprezentoval Německo, následně se však přesunul do Gaziantepsporu a díky tureckému občanství mohl změnit také reprezentační příslušnost.

Po přestupu do turecké ligy začal Tosun okamžitě naplňovat střelecké předpoklady, díky čemuž si před třemi a půl lety vysloužil přestup do ambiciózního Beşiktaşe Istanbul.

Také v jeho dresu předváděl 26letý útočník dobré výkony, největší pozornost pak na sebe upoutal loni, kdy zaznamenal dvacet ligových gólů a začalo se mluvit o jeho odchodu.

Nakonec se Tosun stěhuje nyní, kdy si jeho služby podle očekávání zajistil Everton, jenž do turecké metropole poslal necelých třicet milionů liber. "Získali jsme psychicky silného hráče. Za tuto cenu jsme nemohli angažovat lepší posilu," řekl manažer Sam Allardyce.

Nebezpečný kanonýr rozšíří ofenzivní možnosti "Karamelek", které se nyní spoléhaly zejména na produkci Waynea Rooneyho, jenž doposud zaznamenal deset ligových gólů. "Chci nastoupit co nejdříve, abych ukázal, čeho jsem schopný," vyhlásil po přestupu Tosun.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (916)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele