Torres vysvětlil odchod z Liverpoolu, z neúspěchu viní bývalé majitele

05.02.2011, 11:06
Aktuality
Fernando Torres se po odchodu z Liverpoolu rozpovídal o tom, proč město Beatles opustil, kdo může za poslední neúspěchy jednoho z nejslavnějších anglických klubů a přiznal, že neví, proč by měl být považován za zrádce. Fanoušky alespoň ujistil, že pokud se mu v dresu Chelsea podaří v neděli do sítě Liverpoolu vstřelit gól, nebude ho slavit.

Hvězdný španělský útočník prohlásil, že za nejhorší start Liverpoolu do sezóny za poslední více než půlstoletí mohou dnes již bývalí majitelé Tom Hicks a George Gillet. Podle Torrese byla jejich dvouletá vláda na Anfieldu plná nesplněných slibů. Šestadvacetiletý kanonýr věří, že nové vedení je schopné dostat Reds zpět na výslunní, avšak přiznává, že již nebyl připravený několik dalších let čekat, až se bude Liverpool opět ucházet o nejcennější trofeje. Proto se rozhodl odejít do Chelsea.

"Nový majitel John Henry má své ambice a ví, jak dělat svou práci, aby dostal Liverpool zpět na správnou cestu. K tomu ale bude potřebovat čas a přichází to zrovna ve chvíli, kdy jsem v nejlepších letech," posteskl si Torres. "Svojí situaci jsem vysvětlil, byl jsem ke všem upřímný. Každému jsem z očí do očí řekl, že chci přestoupit do Chelsea. Nedozvěděli se to z tisku, slyšeli to ode mě. Udělal jsem tak asi 10 nebo 12 dní před uzavřením přestupového okna." prozradil pozadí velkého transferu Torres.

"Když máte šanci odejít do týmu, který hraje Ligu mistrů a má šanci ji vyhrát a vy jste ve správném věku udělat pro něj to nejlepší, musíte to udělat," popisoval Torres, proč si vybral právě obhájce titulu. Přestup k Blues nešlo hodně fanoušků Liverpoolu nelibě, dokonce se pálily Torresovi dresy, což El Nino nechápe.

"Myslím si, že označení zrádce nedává smysl. Odehrál jsem tu tři velice dobré sezóny, nechal tu spoustu peněz, nastřílel plno gólů a se vším, co jsem udělal, jsem spokojen," reagoval na chování fanoušků Torres a přiznal, že jediným klubem, který kdy doopravdy podporoval je Atlético. "Když přicházíte do týmu, chcete předvádět ty nejlepší výkony a to je vše. Někteří líbají znak klubu, ale já chci jen střílet góly a dělat svou práci. Nikdy jsem nebyl fanoušek Liverpoolu nebo Chelsea, byl jsem fanouškem Atlética a tím jsem i nadále. Právě jeho znak budu líbat jako jediný," upravil vše na pravou míru odchovanec madridského klubu.

Na závěr Torres odmítl, že by snad mohl žádat, aby v nedělním šlágru s Liverpoolem byl opomenut. Řekl však, že pokud vstřelí gól, nebude ho slavit. "Možná je příliš brzy, abych po fanoušcích žádal vřelé přijetí, nečekám ho. Kdyby ale bylo příliš špatné, tak mě to překvapí."

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (547)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele