THURAM: MUSÍME VYHRÁT

20.02.2007, 15:24
Aktuality
Lilian Thuram je jedním z hráčů Barcelony, kteří si naprosto uvědomují důležitost středečního střetnutí s FC Liverpool na domácím stadionu Nou Camp. Řízný francouzský zadák nemá s tímto anglickým týmem zrovna dobré zkušenosti. Při jeho posledním angažmá v Juventusu Turín přes něj přejít nedokázal.

Gianluca Zambrotta, stabilní člen základní sestavy Barcelony, má tuto trpkou zkušenost také. Oba proto dobře vědí, že základem dvojzápasu s Liverpoolem je dobrý výsledek na vlastním hřišti, protože na Anfield Road se hraje hodně těžko.

"Jsou skvělým týmem. Speciálně s podporou jejich neskutečných fanoušků jsou těžko k překonání," řekl na adresu středečního soupeře Thuram. Zambrotta souhlasně přikyvuje: "Je opravdu důležité jít do odvety s výhrou z prvního zápasu. Liverpool je na domácí půdě velice dobrý."

Oba vědí, o čem mluví. S Juventusem sice hratelný výsledek v prvním utkání v Anglii zachránil gólem Cannavaro a určil, že italský klub půjde do odvety v lepší pozici, ale doma Juventus Liverpool nedokázal porazit, a proto do dalších bojů postoupili Reds.

Thuram věří, že se jeho vzpomínky nestanou znovu skutečností a jeho nynější klub FC Barcelona neudělá stejnou chybu, jako Juventus. "Je hodně důležité, abychom byli trpěliví a hráli svoji hru."

Mistr světa z roku 1998 se snaží dát na středeční zápas do pořádku. Po pondělním tréninku svého mužstva zůstal na trávníku déle a pracoval na svoji kondici. Tuto sezónu ho potkalo více zranění, než je zdrávo. Francouzský veterán si myslí, že to je paradoxně hlavně nedostatkem zápasového zatížení. "Je logické, že se spíše zraníte, pokud nehrajete pravidelně," řekl Thuram, kterého by kouč Rijkaad mohl nasadit na místo stopera, pokud by chtěl využít Rafaela Marqueze jako štítového záložníka.

"Věřím, že mám stejnou šanci na základní sestavu, jako ostatní hráči. Pro mě se nic nemění. Stále na tréninku pracuji na 100%, ale vím, že rozhodnutí je na trenérovi," řekl Thuram s tím, že je jasné, že by raději hrál častěji. "Důležité však je, že vítězíme a jsme první v Primera Divison."

Autor: Ondřej Štícha / football365.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba Francouzi?

Reagovat
HOST*Forlein

oni to sice oba vědí, o čem mluví, ale Zambrotta je přeci jen Ital...ale jinak dobrý:-)

Reagovat
HOST*

co ty tady chceš říkat Thurame?..stejně ani nebudeš hrát v základu,tak aspon ze střídačky si možeš říkat,že musíte vyhrát..ale asi tomu moc nepomožeš

Reagovat
HOST*Autor

Omlouvám se všem za chybu......

Reagovat
smazaný uživatel

Abych řekl pravdu, tak tomu moc nevěřím. Liverpool je asi favoritem. Je to pohárový mužstvo, má teďka hodně dobrou formu a hlavně má Bellamyho na brejky a Crouche na standartky. Myslím, že to naše obrana (tzn. vlastně jen Puyol) nezvládne

Reagovat
HOST*Tavo

Liverpool dáme, teď začneme hrát. Konečně máme obrovskou motivaci!

Reagovat
HOST*

Barca to zvládne bez problémů, Liverpool je o třídu horší. Forza Barcelona!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele