Ten Cate přiznal spor s Terrym

27.02.2008, 17:44
Aktuality
V londýnské Chelsea se řeší další problém. Během jednoho z tréninků se totiž do sebe ostře pustili asistent manažera Henk Ten Cate a kapitán John Terry. Jak přiznal sám Ten Cate, nadávkami se rozhodně nešetřilo.

"Oba jsme poměrně dost výbušní. Ale navzájem se respektujeme," vysvětlil bývalý trenér Ajaxu. "Prostě jsme měli ostřejší debatu během tréninku, to je vše. Padlo pár sprostých slov, ale už je to za námi a není mezi námi další problém, John vám to jistě potvrdí."

Celý spor údajně spočíval v tom, že Terry nebyl spokojen s náročností tréninku a požadoval intenzivnější fyzickou zátěž, než kterou připravil Avram Grant. "Chtěl ještě tvrdší trénink, ale já jsem nesouhlasil, protože jsme měli den před důležitým utkáním," popisuje Ten Cate. "To je vše a je to naprosto normální, v Anglii se to děje běžně."

Atmosféra v kabině Blues přitom před finále Carling Cupu s Tottenhamem rozhodně nebyla v ideálním rozpoložení. Několik hvězd údajně nebylo spokojeno s tím, že možná nebudou hrát. "Bylo zde jistě napětí. Máme 27 hráčů a tři brankáře, ale ne všichni můžou hrát," přiznal někdejší asistent Franka Rijkaarda v Barceloně.

Právě tam si přitom udělal největší jméno a i v Ciudad Condal měl několik sporů, jak odhalil Ludovic Giuly. Francouzský hráč působil pod Ten Catem než přestoupil do římského AS (rok poté, co Ten Cate odešel do Ajaxu) a nyní prozradil, že 53letý trenér měl podobné hádky hned s několika hráči, například s Henrikem Larssonem či s Ronaldinhem. "Byl často velmi zuřivý, ale vše mělo svůj účel. Jak odešel, moc jsme jeho metody, kterými nás dokázal rozveselit a nabudit, postrádali," odhalil Giuly.

Autor: Petr Kilian / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten cate je naprosto kvalitní bombarďák a má mou plnou úctu - absolutní špička mezi asistenty, jež dokáží být stejně tak kamarádští jako tvrdí a nesmlouvaví ......jednoznačně nejlepší světový centurión

defacto odchod Cateho a Ludvy, dvou nejvetších "držáků" barcelonského kolektivu, stál za poněkud chabou morálkou volejb....barcelonských sokolů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Je pravda ze Terry je pouze hrac a pokyny treneru by mel rezpektovat !

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi je Tassoti nebo Tasotti ten nevim ale je to asistent v AC MIlan :)

Reagovat
mike.84

john je prostě tahoun a historka že prý v 17 letech seřval ted nevim jestli Lebeufa nebo Desailyho na treninku mluvi za vše že to je vudce který prostě ma co říct.. ale věřím tomu že si to pak vyříkali každy kdo hraje fotbal nebo futsal jako ja ví že na trenalu se muže někdo poštěkat a pak na pivu se to probere .ikdyž blues asi na pivo nešli :) ale tak krize menšího razu tam je ale spiš herní - ve finale s tothame to bylo vidět :( ale už se těším na ligu mistrů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele