Szczęsny oficiálně hostuje z Arsenalu v AS Řím

29.07.2015, 17:34
Aktuality
Wojciech Szczęsny už v průběhu loňské sezony přišel o místo jedničky mezi tyčemi Arsenalu, v létě na něho navíc po příchodu Petra Čecha nezůstalo místo v kabině a řešením jeho situace nakonec je odchod do Itálie. Již několik dní bylo prakticky jistou věcí hostování v AS Řím, které bylo dnes odpoledne oficiálně potvrzeno...

"AS Řím s potěšením oznamuje příchod polského brankáře Wojciecha Szczęsnyho na hostování z Arsenalu. 25letý fotbalista s Giallorossi ve středu podepsal jednoletou smlouvu poté, co se v pondělí v Římě úspěšně podrobil zdravotní prohlídce. Szczęsny je považován za jednoho z nejlepších mladých brankářů na světě a za londýnský klub během sezony 2014/2015 odchytal 29 zápasů," stojí v prohlášení AS Řím.

Szczęsny byl součástí prvního týmu Arsenalu pět let a loni bojoval o místo v základní sestavě s Davidem Ospinou. Do konce prosince manažer Arsene Wenger upřednostňoval polského gólmana, což se změnilo začátkem ledna.

Szczęsny s Arsenalem v posledních dvou letech triumfoval v FA Cupu a v získávání trofejí by rád pokračoval rovněž v hlavním městě Itálie. "Do Říma jsem přišel vyhrávat zápasy a trofeje a věřím, že tým je dostatečně silný na to, aby se mu to povedlo. Dle mého názoru je zde skvělý potenciál. Znám tváře hráčů i jejich jména, snad zapadnu hodně rychle," doufá.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele