Šulc z Plzně: Snažím se to brát už i více na sebe. V zakončení si věřím

07.12.2023, 08:48
Aktuality
Pavel Šulc (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeňský Pavel Šulc pomohl Viktorii dvěma góly k vítězství 3:1 v Mladé Boleslavi v dohrávce 6. ligového kola a sedmi brankami stanovil své kariérní maximum v jedné sezoně nejvyšší soutěže. Dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál na tiskové konferenci připustil, že si v zakončení věří více než v minulosti, kdy hodně šancí zahazoval.

"Už v minulé sezoně (během hostování v Jablonci) jsem dal pět gólů z pozice halfbeka, teď mě zase posunuli zpátky na střed. Věřím si v zakončeních, snažím se to brát už i více na sebe. Jsem za to hrozně šťastný a doufám, že to tak bude pokračovat," řekl Šulc.

V tabulce ligových střelců dotáhl druhého sparťana Lukáše Haraslín, vedoucí Lukáš Juliš z Olomouce se v sezoně trefil osmkrát. "Jsem za to rád, ale nějak na to nekoukám. Je důležité, že jsme dnes získali tři body a po delší době se nám povedlo vyhrát v lize," uvedl Šulc, který v aktuálním ročníku zaznamenal už 11 soutěžních branek.

V Mladé Boleslavi, kde většinu zápasu sněžilo, otevřel skóre v páté minutě. Krátce po změně stran rovněž střelou zblízka zaznamenal vítězný gól. Plzeňský záložník či útočník ocenil kvalitu hrací plochy, kterou před oběma poločasy upravoval traktor s pluhem. "Tráva byla skvěle připravená, fakt respekt. Netrhalo se to. Sice tam byl sníh a balon se zastavoval, ale to nikdo neovlivní," podotkl Šulc.

Jeho celek kvůli hustému sněžení a nezpůsobilé hrací ploše neabsolvoval nedělní utkání v Ostravě, které bylo stejně jako většina zápasů víkendového 17. kola odloženo. Šulc delší pauzu po čtvrtečním duelu skupiny Evropské konferenční ligy s kosovským Ballkani ocenil. "Samozřejmě jsme hrát chtěli, ale program máme náročný. A to, že jsme měli týden do zápasu, nám určitě pomohlo k dobití baterek," uvedl rodák z Karlových Varů, jehož tým se v neúplné ligové tabulce posunul na třetí místo.

Plzeňský trenér Miroslav Koubek na tiskové konferenci Šulce ocenil. "Velice si ho vážím. Bylo by dobré se nad ním zamyslet třeba i v jiných sférách," naznačil nepřímo Koubek, že by ofenzivní univerzál mohl dostat šanci i v reprezentaci.

Bývalý člen národního týmu do 21 let za české A-mužstvo ještě nenastoupil. "Reprezentace je asi to největší, co může fotbalista dosáhnout z osobního hlediska. Pokud neberu ty velké mety. Ale nějak o tom nepřemýšlím. Buď dostanu nominaci, nebo ji nedostanu a svět se nezboří," dodal Šulc.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

To co zmínil pan trenér Koubek bude snad bráno v potaz u novýho vedení nároďáku. Na základ by to asi nejspíš nebylo, ale s jeho pohybem a aktuální formou by v určitých situacích a zápasech byl jednoznačná posila

Reagovat
kilobyte

Teď už kvůli tomu ani nebude muset přestupovat do Slavie.

Reagovat
Martin9719

To by šel za rok hostovat do Liberce.

Reagovat
ACSeRw!n

Jarosik bude hrat na Silvestra za Spartu

Reagovat
Sosi

Vypiskat ho

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Nieuwendyk

Čůrák zkurvenej

Reagovat
10adam

To snad ne, kokot

Reagovat
ACSeRw!n

predpokladam, ze pokud se nic nezmenilo, tak sestavu sklada Novotny, takze picus je hlavne on..

Reagovat
10adam

V tom s tebou souhlasím… mohli se ozvat i spoluhráči, že tam takovou mrdku nechtějí

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tem je to u prdele. Vzdyt i Smicer nedavno rikal, ze by si ho umel predstavit jako asistenta u narodaku.

Reagovat
10adam

Takže kokoti na obou stranách

Reagovat
kilobyte

Pičus je hlavně Jarošík. Dost se mu divím, že to sám neodmítnul.

Reagovat
ACSeRw!n

no tak po tech jeho vyjadreni do medii asi nikdo nemohl cekat zrovna od nej nejakou sebereflexi

Reagovat
kilobyte

Tak mě nešlo o sebereflexi. Ale o to, že tam může dostat slušnou bídu. Jedině, že by to bral jako test, jestli se má vrátit do ligy.

Reagovat
Vinci

Ho tam někdo přejede v první minutě

Reagovat
Losinho

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nechápu o co jde.

Ve Spartě byl od 13, odehrál tam 150 zápasů.

Asi mi něco uteklo..

Reagovat
ACSeRw!n

jj uteklo

Reagovat
Bakary3

Rusko, šel tam trénovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli o toto jde, tak je to směšné, to registruji, ale nepovažuji za to důvod k veřejné popravě a hanobení.

Víme, že tankujeme ruskou naftu? Pojďme se všichni zabít.

Reagovat
delfin

Jj dej pokoj s Ruskem.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sosi

Traktor s pluhem? To jako vážně?

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele