Stuttgart a Hamburk prohrály, Veh a Stevens se zlobí

10.05.2008, 22:12
Aktuality
Stuttgart a Hamburk spojuje boj o Pohár UEFA a po dnešním předposledním bundesligovém kole také naštvaní trenéři. Stuttgart dostal výprask od Wolfsburgu a ArminVeh je velmi nespokojený, Hamburk odjel s prázdnou z Chotěbuzi a Huub Stevens přiznal, že porážka byla zasloužená.

Stuttgart měl ve Wofsburgu těžkou pozici, i domácí "Vlci" totiž bojují o poháry, ale že utkání skončí tak jednoznačným výsledkem, to nečekal asi nikdo. Wolfsburg vyhrál 4:0 a možná právě skóre mu v závěrečném účtování pomůže. "Jsem svým týmem velmi zklamán. Jsme lepší a zkušenější tým, ale nevypadali jsme tak. V boji o Pohár UEFA jsme teď v nejhorší pozici, ale stále máme šanci a budeme o ni bojovat," prohlásil kouč VfB Armin Veh.

Jeho protějšek Felix Magath měl pochopitelně důvody k radosti. "Musím složit velký kompliment mému týmu, za způsob, jakým pracoval a šel za vítězstvím. Po druhém gólu jsme sice měli štěstí, že se Stuttgart nevrátil do hry, ale celkově jsme odehráli skvělý zápas," chválil bývalý lodivod Bayernu.

Hamburk to na půdě Energie Chotěbuz neměl o nic lehčí. Domácí sice nehrají o poháry, ale potřebovali body k zajištění záchrany. Hráči HSV sice prakticky neustále provětrávali obranu Energie a gólmana Tremmela zasypali 28 střelami, žádná se však neujala.

Domácí z pěti pokusů mířili hned dvakrát přesně a podle Huuba Stevense, trenéra hostí, vyhráli zaslouženě. "Zasloužili jsme si prohrát s týmem, který nemá takovou kvalitu, jako my, ale určitě mu nechybělo nadšení," uznal Stevens. "Nevím, kde bylo naše nadšení, na to se musíte zeptat hráčů. Měli mít neděli bez tréninku, ale tu teď ruším," zlobil se nizozemský kouč.

Co tyto výsledky znamenají pro poslední kolo? Velké drama. Čtyři týmy mají shodně 51 bodů, jen dva z nich si zahrají Pohár UEFA. Třetí dostane šanci v Poháru Intertoto a poslednímu zbudou jen oči pro pláč.

Rozhodujícím faktorem je skóre, čtvrtý Leverkusen je na tom s rozdílem +18 nejlépe, Hamburk má +14, Wolfsburg +10 a Stuttgart je na nule. Nejsnazší los má asi Hamburk, čeká jej domácí zápas s o nic nehrajícím a ve špatné formě se nacházejícím Karlsruhe. Také Wolfsburg čeká duel s týmem, jenž už o nic nehraje, ale na hřišti Dortmundu to bude mít těžké. Leverkusen sice hraje doma, ale s Werderem Brémy, který hraje na dálku se Schalke o přímou účast o Ligu mistrů. A nakonec Stuttgart, také se v posledním kole představí na vlastním hřišti, proti němu ale bude stát o přežití bojující Bielefeld.

Autor: Petr Starý / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Hamburg zas nebyl takove prekvapeni.Posledni dobou hraje velky prd,nadruhou stranu Chotebuzi se dari.Mel jsem ji v kombiku v jedne skupine spolecne s Motherwelem a ospalym Bielefeldem.Skoda peknych 2.75 a 1.9 prislo v nivec.

Reagovat
božský John

tady by se dalo akorat rict..Když se rozzlobíme,budeme zlí

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně to bude zajímavé

4. Bayer Leverkusen 51

5. Hamburger SV 51

6. VfL Wolfsburg 51

7. VfB Stuttgart 51

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele