33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 4:0

Po drtivé výhře Werderu nad Hannoverem se další gólové představení konalo také ve Wolfsburgu, kde tamní celek překvapivě snadno udolal Stuttgart, se kterým dosud bojuje o účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Stuttgart si tak po předchozí prohře v Dortmundu znovu na své konto nepřipsal ani jediný bod.

Vlci do utkání šli pěkně zostra. V 9. minutě se o první ránu postaral kapitán Marcelinho. Sedm minut po něm se o štěstí v pokutovém území soupeře pokoušeli i jeho kolega Schäfer, k jeho odražené střele se dostal znovu Marcelinho, brankář jeho pokus opět vyrazil, míč se však odrazil zpět k Brazilci a ten se tontokrát už nemýlil - 1:0. Za pouhých šest minut se nabitá wolfsburská aréna radovala podruhé. Důvod jí k tomu dala další branka, jejímž autorem se pro změnu stal bosenský kanonýr Edin Džeko. 2:0.

Pak se snažil Stuttgart. Hitzlsperger s Gomezem ale neuspěli. V 36. minutě se o gól pokoušel i mladý český zadák Jan Šimůnek ve službách Wolfsburgu. Pět minut před koncem první půle ještě postrašil brankáře Schäfera aktivní Marcelinho, ale branku tentokrát nevsítil.

Do druhého poločasu vstoupili o něco aktivněji opět domácí. V 51. minutě ale nepřesně pálil Džeko a také stuttgartský "SuperMario" Gomez. S příchodem 55. minuty už ale potřetí zvedali ruce nad hlavy domácí fandové. O další úspěch se postaral obránce Ricardo Costa, někdejší hráč Porta, kterému přihrával mladý Dejagah. V 61. minutě střílel nepřesně Antonio da Silva z týmu hostí a po něm rovněž Gomez, jemuž se tento zápas nepovedl tak jako ten předešlý, kdy dal dvě branky.

V dalších minutách pak střílel nepřesně Grafitem, na druhé straně mířili vedle i Da Silva a Yildiray Bastürk ze Stuttgartu. V 75. minutě se o poslední zářez Vlků přičinil Askhan Dejagah, jenž hlavou využil centr Hasebeho. Osm minut před koncem řádné hrací doby v souboji s domácím gólmanem Benagliem neuspěl ani Hilbert. V posledních momentech ještě stříleli Schäfer s Rietherem a Niangem, ale stav zůstal nezměněn. Boje o Pohár UEFA tak budou pokračovat i v příštím, tedy posledním kole.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele