Gruzínská nominace na Euro bez překvapení. Sagnolův výběr má táhnout Kvaracchelija

22.05., 13:57
Aktuality
Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Křídelník Neapole Chviča Kvaracchelija je největší hvězdou v předběžné gruzínské nominaci na mistrovství Evropy v Německu. Francouzský trenér Willy Sagnol dnes povolal 26 hráčů, konečný seznam musí oznámit do 7. června. Gruzie bude druhým českým soupeřem ve skupině F.

V Sagnolově výběru jsou i další reprezentační opory jako brankář Valencie Giorgi Mamardašvili, záložník Watfordu Giorgi Čakvetadze nebo útočník Met Georges Mikautadze. Nechybí ani zkušené duo ze Slovanu Bratislava Guram Kašija, Džaba Kankava.

Gruzínci, kteří si v Německu díky úspěšné baráži odbudou premiéru na velké akci, se v přípravě na ME utkají pouze s Černou Horou. Na závěrečném turnaji je kromě českého týmu čekají ještě Turecko a Portugalsko.

Předběžná nominace Gruzie na mistrovství Evropy:

Brankáři: Giorgi Mamardašvili (Valencia), Giorgi Lorija (Dinamo Tbilisi), Luka Gugešašvili (Karabach).

Obránci: Solomon Kvirkvelija (Al-Okhdood), Guram Kašija (Slovan Bratislava), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Laša Dvali (Apoel Nikósie), Luka Ločošvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Krakov), Giorgi Gočoleišvili (Šachtar Doněck), Jimmy Tabidze (Panetolikos).

Záložníci: Otar Kiteišvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Poznaň), Giorgi Čakvetadze (Watford), Sandro Altunašvili (Wolfsberg), Giorgi Kochorašvili (Levante), Džaba Kankava (Slovan Bratislava), Anzor Mekvabišvili (Craiova).

Útočníci: Giorgi Citaišvili (Dinamo Batumi), Levan Šengelija (Panetolikos), Georges Mikautadze (Mety), Budu Zivzivadze (Karlsruhe), Giorgi Kvilitaja (Apoel Nikósie), Zuriko Davitašvili (Bordeaux), Chviča Kvaracchelija (Neapol), Saba Lobžanidze (Atlanta).

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Chviča

Reagovat
Rothbard

One season wonder.

Reagovat
Benfica

čítať tie mená.. komentátori včera mohli začať trénovať

btw za mňa najslabší tím na turnaji

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Pozor skluz!!!

Mají v bráně monstrum, v útoku dvojku Kvara - Miakutadze, když to ten zbytek umlátí, třeba udělají překvapivý výsledek, ale chybí mi tam osobnost v obraně a záloze.

Kvicha je odsouzen k témuž, co Goergie Best.

Reagovat
Keeper117

V zálohe aj obrane osobností sú, zhodou okolností z rovnakého klubu. Otázka je, či budú ešte stíhať ale Jaba s Guramom sú skúsení futbalisti a lídri, ktorí nejdú pre tvrdosť ani pre krok naviac ďaleko, toto sú osobnosti, len či to bude stačiť.

Reagovat
Keeper117

Jaba odmietol ísť na Euro.... chce prenechať miesto mladším... ukázala sa jeho veľkosť, no i tak je to obrovská škoda

Reagovat
pistacik11

Fm talent Giorgi Makaridze ešte chytá niekde?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele