Stoke City koupilo Imbulu a překonalo klubový rekord

01.02.2016, 23:55
Aktuality
Stoke City se rozhodlo investovat velké finance do jednoho hráče a vytvořilo nový klubový rekord. Nejdražší posilou anglického klubu se dnes stal francouzský záložník Gianelli Imbula, který přišel na přestup z FC Porto...

Potters za 23letého fotbalistu zaplatili 18,3 milionu liber. Předchozím rekordmanem byl Xherdan Shaqiri, ten vyšel Stoke na dvanáct milionů.

"Giannelli je dobrý a mladý hráč. Má obrovskou sílu, je silný na míči a disponuje velkou škálou přihrávek. Není pochyb o tom, že přidá další kvalitu k té, kterou už v týmu máme," pochvaluje si manažer Mark Hughes.

Imbula dříve hájil barvy Guingampu a Marseille a před letošní sezonou přestoupil za dvacet milionů eur do FC Porto. Angažmá v Portugalsku mu ovšem příliš nevyšlo, nevybojoval si místo v základní sestavě a s postupem času se čím dál častěji spekulovalo o rychlém odchodu z Pyrenejského poloostrova. Stoke nebylo jediným nápadníkem, sledovaly ho rovněž AC Milán a Valencia.

Místo v kabině Imbulovi uvolní Marco van Ginkel. Nizozemský záložník předčasně ukončil hostování z Chelsea a vrátil se do vlasti, byl totiž zapůjčen do PSV Eindhoven.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (497)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele