Přetahovaná o Imbulu skončila, záložníka ulovilo Porto

01.07.2015, 13:16
Aktuality
Giannelli Imbula po dvou letech opouští Olympique Marseille a jeho další kroky směřují do Portugalska. 22letý francouzský záložník přestoupil za dvacet milionů eur do FC Porto, s novým zaměstnavatelem podepsal pětiletý kontrakt...

O někdejšího hráče Guingampu byl v létě velký zájem a sledovaly ho i Southampton, Chelsea nebo Inter Milán. Vítězem tohoto souboje se nakonec stalo Porto, které do kontraktu zakotvilo i výkupní klauzuli ve výši 50 milionů eur.

"Těší mě, že jsem podepsal smlouvu s Portem. Oslovil mě místní sportovní projekt. Klub během historie vyhrál řadu trofejí, má skvělý tým a já mu snad pomohu, aby byl ještě lepší. Dvakrát nebo třikrát jsem mluvil s trenérem Julenem Lopeteguim a přesvědčil mě, abych sem šel," prohlásil Imbula.

"Porto není známo jako klub, který by rozhazoval velké peníze za mladé hráče, nikdo tak nemůže říci, že sem jdu kvůli financím. Odchod z Marseille do Porta cítím jako krok dopředu a snad dovedu Portu splatit důvěru a naděje, které ve mě vkládá," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
Robochelsea

Sympatický prestup, na prvý pohľad... Ale bude mať veľký problém sa odtiaľ dostať skôr ako mu skončí zmluva

Reagovat
livefan

To si teda nemyslím. Do 2-3 let je zase pryč.

Reagovat
lampard8

A kdo ho prosímtě koupí za 50 milionů eur? To by musel být alespoň dobrý jako Pogba

Reagovat
livefan

Kde máš napsáno, že musí jít za vykupku?

Reagovat
lampard8

U Porta to tak chodí

Reagovat
pobody's nerfect

však máš v oblíbených 3 týmy, kteří jsou schopné za něj vysázet 50M

Reagovat
Langi

pokud bude tak dobrý, že přeroste Porto, tak za něj někdo těch 50 ME dá uplně v pohodě...pokud ne, tak kam by odcházel? Porto to takhle s těma klauzulema dělá a zatim se jim to vždycky vyplatilo

Reagovat
Israha

It sucks to be an OM fan during this summer....

Reagovat
vlastik

akorát poslední tři slova tam máš navíc

Reagovat
Israha

To se ti to trolluje s šejkem v zádech

Reagovat
vlastik

to já jen tak i když hlavně prodávate, tak aspoň nějakou aktivitu máte. U nás je ticho po pěšině, které jak čekám bude rozseknuto nějakým psychonákupem typu Luiz. A navíc ste získali Rekika, to je dost zajímavý hráč. Kdybyste tam neměli toho lempla, tak dvojice Doria-Rekik by vám mohla vyřešit stoperský post na dlouho dopředu

Reagovat
Israha

Tak aktivita je, ale jaká? Stopeři do jednoho zelenáči bez zkušeností, vepředu dva ze tří největších sobců v L1...to bude dost o nervy sezona.

Reagovat
The Krupy

Na wrest už kašleš?

Reagovat
Israha

Naposledy jsem viděl snad loňský Battleground, a momentálně jenom tak po očku sleduju dění skrz reporty a novinky. Práce = méně času, a když čas mám, věnuju se jiným koníčkům.

Reagovat
The Krupy

Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Porto super posila, ale v Marseille někomu dobře šibe. Gignac, Imbula, Payet a nepřišel zatím nikdo, zahrávají si

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

Přišel N'Koudou a Rekik má být během pár hodin potvrzený, to samý Ocampos zůstane natvralo.. každopádně to nejsou adekvátní náhrady za Ayewa, Gignaca ani Payeta

Reagovat
Kluivert9

Rekik

Reagovat
Kluivert9

Jinak 2 největší ztráty jsi nezmínil. Ayew už je taky pryč a jednou nohou v Lyonu je N'Koulou...

Reagovat
Israha

Tak zrovna Imbula a Payet jsou asi ty dvě největší ztráty. Payet byl loni jediný mozek hry, bez něj totální ofenzivní dezorganizace...a Imbula v podstatě sám ovládal celý střed pole, v Bielsově systému byl nezastupitelný. Bez Ayewa se ten tým obejde snáze než bez těchto dvou...a troufám si říct, že bez N'Kouloua taky.

Reagovat
Kluivert9

N'koulou byl zase pilířem obrany no... každopádně určitě máš přehled o OM větší jak já. Co Dória? Už dostane šanci?

Reagovat
Israha

Byl, ale sehnat za něj náhradu mi přijde snazší. Payet je světová špička v kreativitě dopředu, a Imbula je v záloze podobný král jako vyhypeovaní Carvalho nebo Kondogbia, jen je méně známý...takové hráče lze nahradit podstatně hůře.

Dória se vrací z hostování, měl by absolvovat celou přípravu, takže snad šanci dostane...i když u Bielsy si nejsem jistý už ničím.

Reagovat
Kluivert9

Moc OM nechápu no... k dispozici zadarmo hráči jako Guidetti, Kakuta, na hostování třeba Montoya a o vás nikde ani čárka...

Reagovat
Israha

Vypadá to asi na nějakou "resetovací" sezonu. Revitalizace kádru, nalezení nových lídrů, zapracování mladíků a hlavně asi plná důvěra v práci Bielsy s hráči, které on sám chce. Vůbec nevím, co si od toho slibovat, ale jsem pesimistický...

Reagovat
guzman

nejsi sám

Reagovat
Spalovač šancí

Docela vysoká částka na Porto. Se bude muset hodně snažit, aby ho prodali se ziskem

Reagovat
lampard8

Tak Porto konečně získalo typický CDM natrvalo Casemiro minulou sezonu tam hrál úžasně, Imbula bude mít co dělat, aby jeho laťku přeskočil.

Reagovat
Leo Rekordman

Casemiro tam hral uzastne

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdražší nákup Porta ??

Reagovat
FC Porto FC

přesně tak

Reagovat
FC Porto FC

Nejdražší posila v historii a defenzivní záložník to je zajimavé. No na ten post byl někdo potřeba a určitě je to dobrej teda aspon odhaduju podle všeho. Umí mi někdo říct kdo sleduje L1 jak se mu vedlo ?

Reagovat
Israha

Fyzicky dominantní box to box záložník, skoro neoddělitelný od míče, schopný sám ovládnout střed proti dvěma soupeřovým záložníkům. Skvělý ve vyvážení balonu, poslední rok se začal docela dobře zaučovat i v roztahování hry a střelbě ze střední (tam ale má rezervy). Jedinou výraznější slabinou je občasná naivita při hře, taky je pořád dost mladý...a chyba je čekat od něj jenom defenzivní čističskou práci, tohle on nehraje.

Reagovat
FC Porto FC

díky moc za popis no jasný ale bude hrát na pozici Casemira prostě na fleku defenzivní záložníka však do sestavy by nám jenom nějakej bořič nepasoval

Reagovat
Israha

Jo, tohle byl víceméně jeho post i v Marseille, první záložník před stopery...jenom tam prostě nestojí celý zápas, často se vysouvá dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

vsichni letos rozdilovi hraci marseille pryc, chvalim vedeni les phoceens, vyborne to vymysleji

Reagovat
Kornovec

BTW: hraje nekdo fantasy Tour de France? dal bych nejakou ceskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

El Olympique de Marsella se pregunta dónde está Bielsa

Bielsovi rozprodali tym a uz se v Marseille ani neukaze?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele