Stindl má zraněný kotník a jde na operaci, na MS může zapomenout

30.04.2018, 11:00
Aktuality
Už na konci dubna přišel Lars Stindl o všechny naděje na účast na letošním světovém šampionátu v Rusku. Ofenzivní fotbalista Borussie Mönchengladbach nebude mít dobré vzpomínky na sobotní duel se Schalke, z něhož si odnesl vážné zranění kotníku...

Stindl opustil trávník ve 39. minutě po souboji s Thilem Kehrerem a následně putoval na podrobné vyšetření. To nepřineslo dobré zprávy, někdejší hráč Hannoveru má vážně zraněný kotník, čeká ho operace a po ní tříměsíční pauza.

"Zranit se v tuhle chvíli je hodně těžké. V důležité fázi sezony nepomůžu svému klubu a vše je hořké o to víc, že byl zničen můj sen o mistrovství světa," posteskl si Stindl v rozhovoru pro internetové stránky Hříbat.

Do konce letošního ročníku 1. Bundesligy zbývají dvě kola a Gladbach má stále o co hrát, přestože je až na devátém místě tabulky, na šesté Lipsko totiž ztrácí jenom tři body.

Stindl zatím v národním týmu Německa stihl jedenáct startů a v nich čtyři branky, jednou z nich přitom rozhodl loňské finále Konfederačního poháru. Trenér Joachim Löw s ním počítal, o čemž svědčí fakt, že Stindl byl v nominaci na březnové přátelské zápasy proti Španělsku a Brazílii.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
!!!OCIP_KINAB

Jsem opravdu zvědav na základní sestavu němců na MS! Z obhájců zlata tam jede tak polovina mančaftu bo jich spousta skončilo a další opory jako Neuer budou chybět kvůli zranění. Tohodle týpka nebudou mít problém nahradit, takových hráčů běhá v bundeslize spousta, ale v zápasech se špičkou světa si myslím se ty změny v týmu musí projevit.

Reagovat
db18

Podle mne to bude takto:

MAtS - Kimmich, Rüdiger, Hummels, Hector - Gündogan, Kroos - Müller, Özil, Sané - Werner(Gómez)

Ale doufám, že se to obejde bez Özila.

Reagovat
Frantszek

Tak určitě bych tam někam vměstnal i Weigla

Reagovat
db18

Ten se podle mne nedostane ani do nominace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Stannis Baratheon

ideál, až na Hectora, ten je vyčichlej. Tam bych šoupnul spíš Plattenhardta.

Reagovat
andkoo

stale maju este aj Draxlera, Suleho, Cana, Reusa, podla mna pojdu daleko

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Draxlera zničilo PSG, chudák ten mohl být světový! Surle jsem myslel ze na tom bude podobne jako De Bruyne třeba dneska a prd, Borussia obeně není taková mašina jako za Kloppa nebo Tuchela teď a tak taky vypadá forma jejich reprezentantů. Emre Can je výborný, ale jeho pozici němci zrovna neřeší vůbec, když tam mají Kroose a Gundogana. Nejvíc je bude trápit hroťák (kde je asi bude zachraňovat starý Goméz, protože Muller pro mě nepochopitelně hraje z křídla) a dle mě i obrana!

Reagovat
Rudnevs

Nie Schürrle, ale Niklas Süle... Stopér z Bayernu.

Reagovat
db18

Ale Süle na základ v repre podle mne ještě nemá a Rüdiger dostal prostor v posledních zápasech a v Chelsea sehrál snad 40 zápasů, takže myslím, že první volbou bude on, pak možná ještě Ginter, Süle a Höwedes (jestli teda v repre ještě neskončil, ale myslím, že ne ).

Emre je taky zraněný, ne? (jinak dle mne alternativa s Khedirou za Gündogana, proti silnějším celkům) a Marco s Jullem budou variantou za Saného, kterého by si Jogi mohl nechat jako žolíka (pokud se Marco zase nezraní, ale snad už ne... )

Reagovat
Realita

čím je ten Hector pořád tak povoláváníhodný?? Vždyť už léta hraje za podprůměrný klub...to je jako když Brückner neustále volal Týceho...

Reagovat
Rudnevs

Tak na jeho pozícii nemá veľkú konkurenciu... A taktiež nie vždy záleží na tom, za aký klub hrá - Podolski bol povolávaný tiež i z druhej ligy.

Reagovat
db18

K tomu univerzál, který zahraje i v záloze, což je při totálním fotbalu důležité.

Marko Marin byl tuším taky povolaný z druhé ligy...

Reagovat
icka

Mala konkurence, v repre provereny a vetsinou nezklame.

Reagovat
db18

Letos hrál i EL... pro tohle MS ještě tolik nemá smysl to řešit, jako alternativa tam je Plattenhardt...

jinak Schmelzer je jalový (a konečně už i vyřazený ze sestavy BVB) a Halstenberg bude po dobu MS zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

absolutne nerozumim tomu proc by mel nejakej hector ze sestupujiciho tymu hrat v zakladu na ms..a jako jednicka ulreich, skoda ze je to nerealny..

Reagovat
db18

Já zas nerozumím tomu, proč by neměl hrát jen proto, že je z týmu, který sestupuje. Výkonnost pořád má a je pravidelným členem reprezentace (navíc to není tak, že by jeho pozice byla neotřesitelná, jako třeba u Özila nebo kdysi Podolskiho).

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budou rádi za postup ze skupiny s timhle

Reagovat
Rudnevs

Neuer a Boateng sú s otáznikmi, je možné, že to stihnú... Okrem nich chýba už len Halstenberg s Gnabrym a to sú hráči na úrovni Stindla - je mi ich samozrejme ľúto, zranenie nikomu neprajem (zvlášť nie sympaťákovi Larsovi, pre ktorého to bola asi posledná možnosť), ale pri všetkej úcte k ním, treba uznať, že to jednoducho nie su základné kamene nemeckej reprezentácie...

Jasné, že sa ten káder zmenil... To je normálne, že tam tí hráči nebudú donekonečna. Je fakt, že niektorí kvalitatívne i povahovo dôležití hráči odišli, ale zasa na druhú stranu prišli opäť noví... A trebárs oproti EM 2016 ten káder zas tak odlišný nie je, a tam Nemci nijak nevyhoreli. Naopak si myslím, že nebyť zranení Gomeza a Khediru, tak mohli pomýšľať i na výhru.

Samozrejme nemôžem s istotou povedať, že sa to neprejaví, zvlášť v zápasoch proti tím fakt dobrým tímom typu Brazília, ale zasa si nemyslím, že nejak výraznejšie vyhoria... S tým, čo píše kolega dole, jednoznačne nesúhlasím - postup zo skupiny by z toho mal byť určite... A ja budem pevne dúfať, že z toho bude i výhra celého WM!

Reagovat
icka

Boateng by byl docela risk ho tam hazet po zraneni pokud to stihne. Pokud se Neuer uzdravi koho Joachim urci jako 1? Po tehle sezone bych urcite ukazal na Ter Stegena. Hlavne tim, ze Neuer dlouho nechytal. Jak to vidite vy fanousci z BL treba?

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

tak tak, jak je na tom boateng přesně nevím, ale Neuera bych nebral ani kdyby se dal dokupy! Rok nechytal!

Reagovat
Jardman

Ulreich ho velice úspěšně nahradil v Bayernu, takže proč ne i v Německé reprezentaci?

Reagovat
db18

Ter Stegen je teď myslím v neskutečný formě, tak je asi jasnou volbou, ale doufám, že Ulreich pojede aspoň jako náhradník... rozhodně si to zaslouží víc než třeba Trapp...

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Úprimne, priznám sa, že nemám úplne jasno v tom, kto bude jednotka... La Ligu a Barcelonu fakt nesledujem, čiže neviem ako chytá ter Stegen, ale čo som čítal, tak sa predpokladá skôr to, že jednotka bude ter Stegen. Každopádne pokiaľ bude Neuer zdravý, tak na WM pôjde, možne nie ako jednotka, ale v nominácii bude. Ulreicha by som taktiež zobral aspoň ako trojku, je pravda, že tí iní brankári sú medzi kandidátmi na reprezentáciu už dlhšie, ale Ulreich má túto sezónu, narozdiel od Lena s Trappom, neskutočnú...

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/Db-fGGoXUAUBW5p.jpg:large

Dost dobre vystihnuta sitaucia vo Wolfsburgu. Ked to tych ludi fakt nebavi a nevenuju sa tomu naplno, tak nech hraju 2.BL a v BL bude strasit HSV.

Reagovat
db18

Jinak v Doppelpassu někdo něco podobného prohodil směrem k fotbalistům VfL, že podle porovnání nasazení HSV a VfL mají pocit, že někteří prostě z Wolfsburgu chtějí pryč a nebaví je to tam... (doufám, že se pak Arnold dostane do lepšího klubu, podle mne by se docela mohl hodit Schalke, aby nahradili Maxiho a nemuseli sázet na rapla Bentaleba).

A rozhodně budu taky 100x radši, když se udrží HSV než Wolfsburg, i když by HSV asi ten sestup potřebovalo, aby se zbavili některých předražených hráčů a začali stavět zdravý (a dravý) kádr.

Reagovat
stas87

Tak on to tam pomohol rozosrat Allofs. To bol podla mna prvotny impuls, ze sa to tam zacalo kazit. Potom sa to uz nabalovalo a oni podlahli dojmu, ze maju stale dost peniazi na posily ale zabudli, ze nikto hodnotny v kadri nezostal a oni nemozu predavat za milionove ciastky. Hraci z L1 sa im prilis nevyplatili a tak zacali kupovat mladikov...no nepoucitelny klub.

Mne by HSV nevadilo tolko, ak by prestali dokola opakovat ze nikdy nespadli a nepovysovali sa nad ostatne timy. Hraju sracku kolko rokov, kolko rokov sypaju peniaze o ktorych sa takemu Augsburgu, Freiburgu ci Mainzu ani nesnivalo a herne su daleko horsi ako tieto timy. Prial by som im demontaz hodin a aby na rok zahucali dole. Ale ked si mam vybrat, ci HSV alebo VfL, tak asi o nieco malo viac prajem zachranu HSV.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Nikde nie je napísané, že HSV by sa po zostupe definitívne očistilo a že by im to pomohlo... Tá situácia je tam veľmi zložitá, nedávno sa stal prezidentom Hoffmann, ktorý stál za koncom Bruchhagena s Todtom. Plánuje taktiež inštalovať športové vedenie. V minulosti už v HSV bol za úspešnej éry, teraz by pod jeho vedením mohlo opäť svitať na lepšie časy... Bude záležať, akých ľudí si dosadil na dôležité funkcie, pokiaľ by to prevzal trebárs ten Schmadtke, o ktorom sa špekulovalo, tak by v HSV naozaj mohli dúfať v lepšie zajtrajšky...

Pravdepodobne asi už nové vedenie a nový tréner pochopili, aká je situácia, a prestali rátať s niektorými predraženými hráčmi... Uvidíme, či sa im podarí zbaviť sa ich, samozrejme bude dosť záležať i na tom, aká liga sa bude hrať. Naopak taký Holtby pod novým trénerom Titzom našiel opäť chuť do hry a momentálne je vodca tímu. Holtby mal pod predošlými trénermi problemy, bolo to najmä v hlave, dokonca sám žiadal o preradenie do U 21, ale kvôli prípadnému priveľkému mediálnemu záujmu to klub zamietol. Titz je jeho starý známy, jeho bývalý osobný tréner, ten na neho teraz stavia a to sa mu vypláca. I Holtby však bude musieť ísť s platom doke, momentálne berie 3,5 mio. € ročne.

Ohľadom Arnolda súhlas, ja som ho videl na nedávnom EM do 21 rokov v Poľsku, kde bol kapitánom Nemecka a celkom ma zaujal. Hral ako líder, mal tú pravú nemeckú zarputilosť, hoci občas priveľa fauloval... Zápasy Wolfsburgu moc nesledujem, ale i z toho mála, čo som videl a čo som čítal, mi prišlo, že hrá pod svoje možnosti a to môže byť práve vďaka tomu prostrediu. Prestup do Schalke by bola zaujímavá varianta, v GE budú na jeho pozíciu hľadať dvoch hráčov.

Reagovat
stas87

Tak to sa bude pakovat aj grek, Mavraj, Wood ci Arschloch, nie? Naopak by som si nechal Ita, Sakaia, Pollersbecka, Junga, Steinmanna, Arpa, Van Drongelena, Holtbyho ak pojde s platom vyrazne dole, Janjicica, Jattu a Müllera. Zvysok hracov by som jednoducho predal ci ukoncil zmluvu. To jadro toho timu je podla mna silne a prilis by ich to nebolelo.

Ty to sledujes viac ako ja...uz sa tam ta situacia stabilizovala a uz proti sebe nebojuju ludia v predstavenstve? Tak trosku mi unika, preco by do toho chaosu Schmadtke vobec siel. Respektive co by ho k tomu viedlo okrem toho, ze by ho dobre zaplatili. Jasne, stale je to na pomery Nemecka velky klub, ma tradiciu a renome. Lenze sa z nich stal klub zoldakov bez kuska hrdosti, ze mozu nosit dres HSV. Obdivujem ich fanusikov,za vytrvalost, doma teda uz nemaju vypredany kazdy zapas ale vonku svoj sektor vypredaju vzdy.

Reagovat
db18

Arschloch už je jasný nějakou dobu a myslím, že u něj k žádnému zlomu nedošlo, Müllera by si podle mne HSV rádo nechalo, ale končí mu smlouva a on sám novou podepsat tuším nechtěl.

Reagovat
Rudnevs

Arschloch (Diekmeier) má zmluvu len do konca sezóny, tá nebude predlžená a z HSV odíde... Mavraj hráva za rezervu, kvôli nemu musel byť dokonca k rezerve HSV povolaný bývalý tréner ženského tímu, pretože Mavraj sa sťažoval, že podľa zmluvy má nárok mať licencovaného trénera a to ten Titzov nástupca nesplňal... Mavraj teda taktiež pôjde. Ďalej sa chcú zbaviť Wooda, Walaceho a Hahna. Čo sa týka Papadopoulosa, tak neviem, ten pod Titzom tiež hráva a Titz je s ním spokojný, tam bude asi záležať na tom, aká liga sa bude hrať. Müllerovi po sezóne taktiež vyprší zmluva, dlho o ňom bolo ticho, ale teraz sa špekuluje, že s ním chcú nakoniec predsa predlžiť.

Nesledujem to úplne detailne, ale za poslednú dobu (od príchodu Hoffmanna) som o nejakych konfliktoch nepočul, dozorná rada bola nanovo zostavená (jedným z členov je i Marcell Jansen) a jej šéfom je práve Hoffmann. Schmadtke je len jeden z kanidátov, ale podľa mňa ten najlepší, jedným z ďaľších je i Rouven Schröder z Mainzu, ktorý bol v minulosti u vás vo Werderi i vo Fürthe. Čo si o ňom myslíš? Má na to, aby pozdvihol HSV? Inak Schmadtkemu do hlavy nevidím, takže dôvody jeho prípadného príchodu do HSV neviem, ale on už i v minulosti šiel trebárs do Kölnu v dobe, keď boli v problémoch a keď hrali 2. BL...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele