Staněk si nezahraje na jaře evropské poháry, Slavii opustí Kačaraba a Ewerton

04.02., 21:14
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

Slavia podle trenéra Jindřicha Trpišovského před startem jarní části sezony zúží kádr A-týmu ještě minimálně o dva hráče. Mužstvo by v příštím týdnu měli opustit ukrajinský obránce Taras Kačaraba a brazilský křídelník Ewerton.

Do dnešní vítězné generálky proti Zlatým Moravcům kouč Pražanů ještě nenasadil všechny hráče, s nimiž na startu jara počítá do základní sestavy. Na tiskové konferenci zároveň uvedl, že jedna ze zimních posil brankář Jindřich Staněk kvůli zranění nebude na soupisce pro Evropskou ligu.

Slavia v neděli oznámila, že poslala na hostování do Rapidu Bukurešť slovenského záložníka Jakuba Hromadu. Brzy by měli Eden opustit také Kačaraba a Ewerton, který na podzim hostoval v Baníku Ostrava.

"Určitě ještě dojde k redukci kádru. Jednání probíhají, bude se to týkat Tarase a Ewertona, během příštího týdne budou tyhle dva odchody oznámené oficiálně. Pak možná ještě jeden hráč. Počítáme do jarní sezony s 23 až 24 hráči do pole, samozřejmě uvidíme, jak budou vypadat zranění. Přestupové okno se v Česku zavírá později, takže budeme čekat do poslední chvále, jestli nás třeba neopustí ještě nějaký hráč, který třeba nebude mít potřebné vytížení," řekl Trpišovský.

Do základní sestavy v posledním utkání zimní přípravy proti Zlatým Moravcům, které Slavia porazila 4:1, nasadil z posil jen levého beka Ondřeje Zmrzlého. "Nebylo to úplně dělané tak, že to bude základní sestava pro první zápas (s Jabloncem). Myslím, že se to bude blížit tak ze 70 až 80 procent. Byly nějaké absence, chyběli Tomáš Holeš a Conrad Wallem, kteří začnou v úterý normálně trénovat. Hřiště bylo nově položené a měkké, tak speciálně u Tomáše jsme nechtěli riskovat," uvedl Trpišovský.

"Dnes to bylo koncipované spíš na to, abychom byli schopní přejít na různá rozestavení. Ze začátku zápasu to bylo 3-4-3, pak i kvůli zakládání soupeře jsme přešli na 3-5-2. Utkání jsme končili v rozestavení 4-5-1. Nebyla to ještě ta definitivní verze (základní sestavy)," doplnil Trpišovský.

Na marodce zůstávají pravý záložník či bek David Pech, obránce Sheriff Sinyan a zimní brankářská posila z Plzně Staněk. "Pechína (Pecha) nemám ani ve výčtu hráčů, se kterými počítám. Měl trochu jiný typ operace, takže má delší rekonvalescenci. Možná zasáhne do části nadstavby nebo posledních kol. V tuhle chvíli není součástí plánovaného kádru na jaro. U Sheriffa je to otázka asi 10 dnů. U Jindry Staňka je obrovská trhlina (ve svalu), tam to bude minimálně měsíc, spíš pět nebo šest týdnů," nastínil Trpišovský.

Staněk kvůli zranění nebude figurovat na soupisce pro vstup do jarní části Evropské ligy. Každý tým mohl oproti podzimu udělat tři změny. Trpišovský naznačil, že se na soupisku dostaly tři defenzivní zimní posily Zmrzlý, David Zima a El Hadji Malick Diouf. Klub oficiálně oznámí změny v pondělí.

"Nebylo to jednoduché rozhodování. Přišli čtyři hráči a místa byla jen tři. Zdravotní stav nám to nakonec hodně usnadnil. Ze soupisky jsme samozřejmě dali pryč Dumiho (Dumitrescua) a Hromadiče (Hromadu), kteří odešli. Plus ještě jednoho hráče, který tam byl," řekl Trpišovský.

"Tím, že Jindra Staněk určitě nebude na první dvojzápas, tak jsme se rozhodli pro tři hráče do pole. Volba by asi byla jiná, kdyby byl Jindra zdravý. Na druhou stranu Mandy (brankář Aleš Mandous) odchytal podzim v pohárech a dostal nás tam, kam nám dostal. Takže by stejně pravděpodobně zahajoval evropské zápasy on," doplnil Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Bex5

A co je s tim Ewertonem tak spatne? Nebrani? Odmlouva? Dopredu mi vzdycky prisel o level jinde nez zbytek

Reagovat
meno

Tipoval bych, že se nesrovnal se systémem a ten je víc než jednotlivec. To by to musel bejt prime Messi, aby kvůli tomu JT systém měnil a to Ewe bohužel není. Ale přeju mu, je fajn a ten Baník mu seděl

Reagovat
Mass

Do toho 3-4-1-2 co teď hraje Trpišovský se nikam nehodí. Útok máš Jurečka-Chytil,Tijani/Van Buren. Na střídání Jurásek, Schranz a Ogungbayi. Ewerton už se tam nevejde, i když svoje kvality určitě má.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak defenzivní záložník místo Tecla

Reagovat
Bex5

Defenzivni utocnik

Reagovat
Bex5

Tak ho prodejte nam

Mne pripomina Pilare v dobe nejvetsi pretraumaticke slavy.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nám = Olomouci

Reagovat
Bex5

Jo

Reagovat
Bex5

Olmik je srdcovka, moje mama je z Neredina. Ale ve fotbale proste prvni Viktorka

Reagovat
salami

Na toho ofenzivniho zaloznika by se hodil, mohl by tam hrat on, Provod nebo pripadne Wallem. Podle me je chyba se zbavovat takhle kreativniho hrace a posilovat hlavne defenzivu, kdyz mame spis problemy s kreativitou a strilenim golu, jedinej hrac z ofenzivy schopnej prejit hrace uz je jenom Jurasek, Jurecka, Tijany, Van Buren, Schranz, to jsou bohuzel za me pomerne nefotbalovy varianty.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, bohužel Trpiš chce i po kreativních hráčích, aby primárně bránili, u Zafeirise jsem čekal, že z něj bude druhý Stanciu, místo toho se z něj stal "jen" další Oscar, super dozadu i při výstavbě hry, ale finální fáze skoro nulová. Pak třeba Usor, který vypadal zajímavě, taky odnesl to, že nemá ofenzivní a defenzivní schopnosti vyvážené 50/50, nebo pro Trpiše ideálně spíš 25/75. Pokud Tykač vyhlásil za cíl titul, čekal jsem, že se to projeví i na posílení ofenzivy, která byla na podzim hlavní problém. Z útočníků má kvalitu odpovídající těmhle ambicím jen Chytil a tomu taky forma nedrží pořád.

Reagovat
ratusek

Není u Zafeirise problém v ukolech, co má od trenéra? Ten tam má být primárně kvůli tvorbě hry a finálce. Ne ho trápit defenzivníma ukolama

Reagovat
Freedo

Pokud vydrží Ševčík zdravej, tak by mohl hrát vedle Oscara a Zafeiris se posunout výš. Tam ale chtějí hrát i Wallema a Jurečku, tak je otázka, jak se to poskládá. Doufám, že se sestava po pár kolech ustálí.

Reagovat
andrew96

Na Ševčíkovo zdraví se nelze spoléhat.

Reagovat
Bex5

Nejsem trener, ale ty velky ofenzivni hvezdy proste by mely mit prostor utocit vic nez povinnosti branit. Podle me teda.

Reagovat
Coutinho10

spíš povahově, je to sobec, drbe to

Reagovat
Bex5

Ok, to je blby v tymu jako Slavka

Reagovat
ACSeRw!n

vsichni hrat nemuzou, dyt maji milion hracu

Reagovat
Coutinho10

Talovjerov i Kacharaba pryč, super, super, konečně

Reagovat
Coutinho10

u Staňka logický řešení...nevíme, jestli to budou 2, 4, 6 nebo víc zápasů a aby jedno místo blokoval zraněnej hráč, tak nemá cenu zvlášť v momentě, když máme přijatelnou náhradu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele