Srna bude hrát Serii A, jeho příchod potvrdilo Cagliari

22.06.2018, 18:35
Aktuality
Darijo Srna bude mít po patnácti letech nového zaměstnavatele. Zkušený chorvatský obránce před měsícem ohlásil svůj odchod ze Šachtaru Doněck a nově bude hrát italskou nejvyšší soutěž, dnes podepsal smlouvu s Cagliari, a to na dvanáct měsíců s opcí na další rok...

"Cagliari Calcio s potěšením oznamuje příchod Darija Srny, který podepsal kontrakt na jednu sezonu s opcí na další rok," stojí v prohlášení sardinského celku.

Srna přišel do Šachtaru v létě 2003 za 1,2 milionu eur z Hajduku Split a stal se jedním ze symbolů úspěšného ukrajinského celku. Celkem za něj odehrál 536 zápasů, dal 49 gólů a se spoluhráči vybojoval 26 trofejí - desetkrát slavil mistrovský titul, sedmkrát triumf v Ukrajinském poháru, osmkrát v Superpoháru a jednou si potěžkal trofej pro vítěze Poháru UEFA.

O Srnu původně usiloval PAOK Soluň a z angažmá v Řecku nakonec sešlo. Do Itálie přijde někdejší chorvatský reprezentant nerozehraný, jelikož naposledy nastoupil 13. září proti Neapoli. Srna byl loni v březnu pozitivně testován během jednoho nesoutěžního utkání, když byly v jeho těle objeveny stopy steroidu dehydroepiandrosteron. Zprávy o porušení pravidel vypluly na světlo světa na podzim a fotbalista se rozhodl co nejrychleji očistit své jméno. V té chvíli nedostal žádný trest, přesto nenastupoval, aby se svou účastí na trávníku případně nepodepsal pod kontumaci některých utkání.

Začátek Srnova trestu byl následně datován ke dni porušení pravidel a na trávníky se bude moci vrátit 22. srpna, od dnešního dne může trénovat se spoluhráči.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

to uz mohol ostat radsej v sachtare

Reagovat
olis

vidim ze v Cagliari nemaju s dopingom ziadny problem

Reagovat
smazaný uživatel

Oni se snad zase zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Trophy hunter Messi bledne závistí. O takových úspěších se tomu skřetovi může jen zdát.

Reagovat
PetersCZ

Messi = 33 trofejí

Srna = 26 trofejí

Ronaldo = 26 trofejí

Reagovat
smazaný uživatel

Není to brzo? Ale cením že si vybral menší klub aby se vykopal

Reagovat
mayday

Na důchod pohoda, Sardinie.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele