Spokojený Barry by se rád v Evertonu zabydlel natrvalo

21.01.2014, 19:01
Aktuality
Gareth Barry letos v Evertonu pouze hostuje z Manchesteru City, ovšem po sezoně by se s liverpoolským klubem nebránil ani dlouhodobější spolupráci. V Manchesteru totiž anglickému záložníkovi skončí v létě smlouva a stane se tak volným hráčem.

Vzhledem k tomu, jak se Barry okamžitě zabydlel v základní sestavě Toffees a získal si sympatie domácích příznivců, dá se očekávat velký zájem klubu na jeho znovuzískání. "Když je (fanoušky Evertonu) vidím, vykřikují na mě ‚Ne že na příští sezonu nepodepíšeš!‘. Pokaždé," užívá si střelec tří gólů v dosavadních osmnácti startech. "Má odpověď je stále stejná - ‚Doufejme!‘ - a myslím to vážně."

"Máme už za sebou více než polovinu sezony a jen těžko to mohlo být lepší," pochvaluje si Barry dobrou formu Evertonu, který stále usilovně bojuje o vysněné čtvrté místo zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů. Momentálně na čtvrtý Liverpool ztrácí pouze jediný bod, což mohou svěřenci Roberta Martíneze smazat hned v příštím ligovém kole, kdy se na Anfield Road utkají právě s Reds v rámci liverpoolského derby.

"Od prvního dne mě manažer ubezpečil, že na mě nebude vyvíjet žádný tlak během celé sezony a že si promluvíme až v létě. Mezitím tak máme prostor se navzájem poznat a pak se uvidí. Řekl bych, že to bude na konci sezony velmi příjemná konverzace," říká spokojený Barry, jenž stále díky letošním kvalitním výkonům živí naději i na blížící se mistrovství světa v Brazílii. "Čím více lidí se o mém možném návratu zmínilo, tím více tomu sám začínám věřit."

"Kdyby nabídka reprezentovat přišla, určitě bych ji neodmítl. Věřím si, že v případě nominace stále dokážu pro Anglii odvést svůj díl práce," dodal dvaatřicetiletý záložník, který doposud v dresu Albionu nastoupil třiapadesátkrát. "Mám teď v sebe sama znovu plnou důvěru a přijde mi, že nemám daleko k tomu, abych momentálně patřil k tomu lepšímu, co se možné nominace týče."

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1691)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele