Spilevski si hraje dál, aneb co bude s Hlebem?

25.05.2008, 09:41
Názory a komentáře
O to, že se na fotbalovém trhu stále něco děje, se stará mimo jiné i agent Alexandra Hleba, krajního záložníka Arsenalu, Niki Spilevski. Jeho vliv na svého klienta je více než do očí bijící a sám hráč se snad pomalu začíná bát promluvit do médií. To potvrdilo i nedávné Spilevskiho vyjádření.

Ať si udělá každý svůj obrázek o tom, jak moc důvěryhodně se do médií tento chlapík vyjadřuje. Posuďte sami. 27. dubna jsme přinesli zprávu o tom, že "Hleb odejít z Arsenalu nehodlá". Sám běloruský reprezentant doslova uvedl: "Jediné co vám teď můžu říct, je to, že si zde, v Arsenalu, hraní užívám." Nebyl by to ovšem Spilevski, znám svou lačností po penězích, aby zanedlouho neuvedl, že Hleb ve svém nynějším působišti není spokojen. Dokonce si 9. května dovolil i tvrdit, že je vlastně vše hotovo a přestup je jistá věc. O to legračnější je pak jeho prohlášení, že nikdy neřekl, že se Hleb stěhuje do Interu, neboť má v Arsenalu platný kontrakt. Omluvit ho může snad jen případný fakt, že si jeho předešlý údajný výrok média vymyslela. Kdo ví, třeba z lásky ke svému agentovi, aby si nepřipadal tak trapně, prohlásil Hleb zanedlouho, že Arsenal opouští kvůli přílišnému hluku a obecně víru velkoměsta. To je však absurdní, když vezmeme v potaz, že se o Bělorusovy služby nejintenzivněji zajímá Inter Milán, Real Madrid či Barcelona. Jako by tato sídla nebyla velkoměsty, že?

V tuto chvíli, alespoň podle Spilevského, se věc má tak, že Hleb definitivně hlavní město Anglie opouští. "Můžu oficiálně potvrdit fakt, že se před nedávnem Alexander rozhodl opustit Arsenal a přestoupit jinam. Samozřejmě ho Arsene a celý Arsenal chtějí udržet, musí ovšem akceptovat hráčovo rozhodnutí," uvedl běloruský agent. A já se ptám: Je to vůbec opravdu hráčovo rozhodnutí, nebo jen jeho samotného? Je veřejně známou věcí, že mělo v minulosti dost agentů velký vliv na několik velkých transferů. Hleb se sice k případnému přesunu z Emirates Stadium už párkrát vyjádřil, vždy si ale víceméně počínal jako nějaká Spilevskiho loutka.

Teď to dokonce vypadá, že agent běloruského záložníka ani nechce dovolit Hlebovi promluvit, když prohlásil: "Je to jeho volba. Pochopil, že nadešel ten pravý čas, aby Arsenal opustil. Alex v Arsenalu strávil tři povedené sezony, ale teď si není jistý, zda by předváděl stejné výkony i nadále. Pravdou také je, že se necítí úplně pohodlně mimo hřiště, potřebuje zkrátka změnit prostředí. Alex už klub informoval o úmyslu změnit klub." To nám toto opravdu nemohl říct sám hráč? Takhle to vypadá buď tak, že má Hleb ze změny působiště strach, nebo že ho Spilevski jen využívá pro nezanedbatelnou provizi z případného přestupu.

Na druhou stranu zase nemusí být celá věc až tak daleko od pravdy. Přes pochybné vystupování Spilevského pravděpodobnost Hlebova odchodu z Londýna zvyšuje i fakt, že by měl být v nejbližších dnech dotažen přestup Samira Nasriho z Marseille. Tento mladík mimo jiné může obhospodařovat též Hlebem rezervovanou levou stranu hřiště a v úvahu tak připadá možnost, že se Hleb bojí o své místo v základní sestavě.

Činovníci Arsenalu se obávají také možnosti, že se Hleb chystá vyplatit ze svého stávajícího kontraktu, což by pro Londýňany znamenalo hned druhou nevýnosnou letní ztrátu. To však naštěstí pro Arsenal Spilevski dementoval a dodal: "Nemůžu vám zatím říct, kde bude Hleb v příští sezoně hrát. Jednání zatím ještě probíhají a nemyslím si, že je správné, aby o tom věděla média. Myslím, že se o jeho příštím působišti dozvíte během následujících pár dnů," pronesl Spilevski na závěr.

Dělat unáhlené závěry je zatím asi předčasné. Počkejme si raději nejprve na vyjádření samotného hráče a klubu, který opouští, tedy Arsenalu. Do té doby nám však zřejmě nezbývá nic než věřit Spilevskému.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Njn to sou ti agneti neboli manazeri hracu.Uz jenom delat nekomu manazera znamena se na nej prisat a vysavat z nej co to da.Bez fotbalovych agentu by bylo lepe! Aspon by hraci nesmyslne nemenili kluby, jenom kdyz jim jejich manazeru neco natuka do hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu by se hráči musela starat o každou prkotinu počínaje účastní na nějakém charitativním shromáždění, přes reklamní akce a konče starání se o finance..díky agentům se mohou plně soustředit na fotbal. Další věcí je, že fotbalisté asi nejsou úplně schopní ekonomové a vyjednávání s týmy by pro ně bylo asi nad jejich možosti..(nemluvě o různých skupinách, kterým by se určitě kapitál schovaný na účtech hráčů hodil)..agenti jsou prostě nepostradatelní, to je bez debat.

Reagovat
fantomas

stačilo by zrušit možnost, že agenti z přestupu neco dostanou a hned by to bylo lepší.

Reagovat
stiba

možnost že se Hleb bojí o své místo v základní sestavě - tak tohle je pěkná hloupost(v Barce,Realu atd. by měl ještě větší konkurenci a v arsenalu to májistý pokud je zdravý) - jinak agentovi nevěřim ani slovo - tady tenhle jde vyloženě po penězích (asi jako většina),ale tenhle Spilevski je opravdu extrém

Reagovat
fantomas

Tam de právě o to, že když Arsenal koupí Nasriho, tak by to místo nemusel Hleb mít tak jisté víš.

Reagovat
stiba

tak já si myslím že v záloze mají Hleb a Fabregas jisté místo - ostatní se bude doplňovat podle formy a stavu zraněných - minimálně ze začátku určitě Nasri Hleba nevytlačí ( to by musel hrát v hodně dobré formě což se při přestupu do jiného týmu resp. do jiné ligy povede málokomu - většinou potřebuje hráč trochu času na aklimatizaci)

Reagovat
fantomas

No tak Hleb letos nehrál nijak bezkonkurečně, leda na začátku sezony, pak už to zase nebylo vono. Nasrimu bude AW věřit a zřejmě budem stejně hrát s Rosou a Cescem uprostřed, Hleb se posune doprava a Nasri zleva.

Reagovat
stiba

jojo to sem chtěl taky napsat, že vlastně Nasri nemusí být pro Hleba konkurence, nikdo neví jak to AW poskládá možností je tam teď strašně moc - záleží jestli tam bude klasický defenzivní záložník (Gilberto,Denilson nebo Diaby- ikdyž denilson a diaby jsou trochu útočnější) nebo ve středubude hrát s fabregasem Rosický, možná i právě Nasri- jako jediná jistota je že Fabre bude hrát jednoho ze středních záložníků a Hleb pokud zůstane jednoho z krajních záložníků

Reagovat
hawk

jen bych chtel dodat, ze o nasrim se zacalo jednat az po tom, co se zacalo spekulovat o hlebove prestupu, takze tezko by ho nekdo z toho stavajiciho kadru vytlacil

Reagovat
smazaný uživatel

No já su sám zvědavý, jak to dopadne.. Je uplně jedno jestli příjde Nasri nebo ne, ale každopádně chcu, aby Hleb zostal. Je to skvělý dribler a má dobré přihrávky. A kdyby přišel Nasri, aspoň bysme měli plnohodnoutnou náhradu za často zraněného Rosu.. Lepší konkurence nikdy neuškodí..

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze podobne to bolo s Ronaldom..v Barce bol hviezda, strelec aky tam dlho nebol, ale aj tak odisiel...ktory normlany hrac by po takej sezone aku tam mal sam od seba odchadzal? len idiot....agenti mu cosi natlkli do hlavy, za tazke prachy isel do Interu a ti hajzli za to dostali prachov jak za Slovnaft

Reagovat
smazaný uživatel

----------------------------------Almunia------------------------------

------Sagna---------Gallas-----------Toure------------Clichy

-----------------------------------Gilberto-------------------------

---------------Nasri------Fabregas------Rosicky--------

-----------------------------------------------------------Van Persie

------------------------------Adebayor

Reagovat
stiba

to by šlo, ale ještě by se mohl Gilberto nějak rovnoměrně střídat s Diabym a Walcot s Nasrim a Rosickým

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Van Persie bude v základu dvakrát do roka, zbývající část sezóny bude zraněnej...

Reagovat
fantomas

si mu to přej klidně...

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně.

Reagovat
smazaný uživatel

jj....to je jasny...ze Gilberto ve svym veku nezvladne odehrat vse....a walcott taky urcite neprosedi sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

dyt je mu 30,si blbej?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale obcas uz nestiha jako by mu bylo 40....podle me by se hodil do italsky ligy...defenzivni zaloznici brazilci...sou proste pomalejsi typy vzdycky...at uz je to Gilberto, Emerson nebo treba Edmilson.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si Hleb vymění agenta! Tenhle agent je jenom na prachy a nezajímá se o hráčovu kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

S tou sestavou souhlasím. Jenom bych asi hrál podobný systém jako Chelsea (tzn. s dvěma hodně ofenzivníma krajníma záložníkama, prostě to co v Chelsea hraje Joe Cole a Florent Malouda) a místo Nasriho by mi tam asi víc seděl Walcott

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne ten agent je pekne hrabivej hajzlik.Hleb by zustal ale ten parchant ho snad donuti.Tomu fakt nemuzu verit.S pravama agentu by se melo neco udelat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak všichni agenti nejsou takový ,,kurvy,,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele