Sparta chce výhrou na Betisu obdarovat nemocného oslavence Rosického

04.10.2023, 21:34
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Hráči Sparty by podle trenéra Briana Priskeho rádi výhrou ve čtvrtečním utkání 2. kola Evropské ligy na hřišti Betisu Sevilla obdarovali sportovního ředitele Tomáše Rosického, který dnes slaví 43. narozeniny. Dánský kouč na tiskové konferenci uvedl, že bývalý český reprezentant neprožívá nejlepší oslavu, jelikož kvůli nemoci zůstal doma. Ze španělského týmu vyzdvihl záložníka Isca.

"Tomáš s námi bohužel neodcestoval, zůstal v Praze. Je trochu nemocný, takže to nejspíš nejsou jeho nejlepší narozeniny. Určitě uděláme všechno pro to, abychom mu dali opožděný dárek. Snad mu kluci dopřejí pořádný zápas a udělají dobrý výsledek," prohlásil šestačtyřicetiletý Priske.

Zatímco jeho svěřenci vstoupili do hlavní fáze soutěže domácí výhrou 3:2 nad kyperským Arisem Limassol, Betis prohrál na hřišti Glasgow Rangers 0:1. "Disponují individuální kvalitou. Vepředu se pyšní rychlostí, a když vezmeme v potaz Isca, tak i inteligencí. Umí se úžasně rozhodovat a skvěle přihrávat. Mají velmi silnou zálohu a rychlé krajní obránce. Je těžké mluvit o jejich slabinách, protože nastoupíme proti vysoce kvalitnímu týmu. Je možné jim ublížit ze standardek, což se ukázalo v Glasgow. Je jen na nás, abychom jim to znepříjemnili," řekl Priske.

U Isca, který v minulosti vyhrál s Realem Madrid mimo jiné pětkrát Ligu mistrů a třikrát španělskou ligu, se ještě zastavil. "Nebudeme se na něj zvlášť připravovat, ale není pochyb o tom, že je to jeden z jejich klíčových hráčů. Myslím si, že o něm nemusím moc mluvit, všichni vědí, jak kvalitní je. Na Betis má velký vliv. Je to skvělý hráč, náš styl hry se ale zaměřuje na soupeře jako celek, ne na individuality," podotkl bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

"Když se všichni budou držet svých úkolů, můžeme to ztížit spoustě soupeřů. Očekáváme ale, že Betis ukáže kvalitu na míči, mají technicky dobře vybavené hráče. Pro hráče to bude test, ale máme kvalitu a dobrý týmový duch. Musíme pracovat jeden za druhého a nesmíme se od sebe moc vzdalovat a vytvářet tak soupeři prostor. Mám velkou důvěru v hráče, že předvedeme pěkný výkon," mínil Priske.

Aktuálně sedmý celek španělské ligy vede Manuel Pellegrini. Sedmdesátiletý Chilan dovedl v roce 2014 Manchester City k anglickému titulu. Působil také v River Plate, Villarrealu či West Hamu. "Zaslouží si hodně respektu a uznání za dlouholetou práci. Nejen v Jižní Americe, ale i v Evropě si vedl skvěle s mnoha mužstvy. Je to úžasný trenér. Moc se ale nesoustředím na soupeřovy individuality, ať už je to trenér nebo hráči. Hlavně se zabývám svým týmem a tím, aby kluci podali nejlepší možný výkon, který budeme potřebovat," uvedl Priske.

Sparta absolvovala předzápasový trénink doma. "Stejně jako v Záhřebu (v závěrečném 4. předkole Evropské ligy) i teď jsme se rozhodli udělat taktický trénink v Praze, připravit tým a teprve potom odcestovat," konstatoval někdejší hráč Genku, Portsmouthu, Brugg či dánské reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Kang & Kodos

Rosa zraněnej i jako manažer

Reagovat
fabec1222

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
eliskafan

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Mass

Říznul se papírem...

Reagovat
inferno08

To je náhodou pěknej hnus!

Reagovat
bartes

hlavně když děláš blbosti a řízneš se do čumáku

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Manik...

Reagovat
hornito

Reagovat
romeo351

Reagovat
Neon

Reagovat
patas92

Reagovat
naheCZ

Reagovat
JFT97

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele