Souhrn kvalifikace o ME 2016 - neděle 11.10.

11.10.2015, 19:57, aktualizováno 11.10.2015, 22:42
Komentáře a souhrny
Německo porazilo Gruzii a definitivně si zajistilo vstupenku do Francie. To samé platí pro Poláky, kteří si poradili s Irskem. Portugalsko veze tři body ze Srbska a potvrdilo tím dominanci ve skupině I. Faerské ostrovy podlehly Rumunsku, Řecko přestřílelo Maďarsko, Albánie zvládla utkání na arménské půdě. Finsko těsně před koncem srovnalo utkání se Severním Irskem...
Skupina D

Německo - Gruzie 2:1

11.10.2015 20:45

Góly: 50. Thomas Müller (pen.), 79. Max Kruse - 53. Jaba Kankava

Nebyla to sice žádná hitparáda, nakonec však Němci splnili povinnost a podle očekávání finišují na čele tabulky skupiny D. Dnes jim k tomu stačila jakákoliv domácí výhra nad Gruzií; triumf 2:1 vystřelil jedenáct minut před koncem střídající Max Kruse..

Od svěřenců Jogiho Löwa se očekávalo, že si postup zajistí už v prvním říjnovém zápase v Irsku, místo toho však museli honit vše na poslední chvíli - a pokud bychom soudili jejich šance na turnaji pouze podle zápasu s Gruzií, nebyly by příliš vysoké. Po bezbrankové první půli potřeboval favorit penaltu Thomase Müllera z 50. minuty, aby se vůbec propracoval do vedení; místo vítané pojistky pak přišel krásný vyrovnávací volej Jaby Kankavy a domácí nakonec musel zachraňovat až žolík Kruse.

Podle očekávání to byli Němci, kdo od samého úvodu diktoval hru; zejména Müller, André Schürrle a Toni Kroos byli hodně aktivní, také si všichni tři připsali první šance už v otevírací desetiminutovce. Marco Reus následně zahodil stoprocentní gólovku, když neuspěl sám před gólmanem Revišvilim. Na druhé straně se první zajímavá situace zrodila až téměř po půlhodině hry, Gruzínci ale favorita pořádně vystrašili: Manuel Neuer musel reflexivně vyrážet pokus Okriašviliho, kterého k zakončení vyzval šikovným pasem Kazaišvili.

Zejména pro Reuse byl dnešní zápas skutečně frustrující. Forvard Dortmundu si ještě do poločasu připsal další dvě tutovky, poprvé však pálil mimo a podruhé (po Özilově centru) neúspěšně zkoušel odvážný volej. Revišvili se však vyznamenal. Gruzínský gólman byl vůbec výraznou postavou první půle - německým střelcům se vyrovnal hned v deseti (!) případech.

Také po změně stran začal Löwův tým mnohem živěji, pevně třímal otěže zápasu a tentokrát se už konečně dočkal i vedoucí branky, i když mu k tomu musela dopomoct penalta. Müller z bílého puntíku nezaváhal a poslal brankáře na opačnou stranu. Zuřivě bojující outsider se sice nevzdal, po Kverkveskiriho nepříjemné ráně (kterou musel vyrážet Neuer) dokonce dokázal i vyrovnat, když Kankavova levačka vyslala nádherný volej pod domácí víko, a ještě větší šok mohl způsobit v další šanci Okriašvili. Neuer ale odolal a v překvapivě vyrovnaném závěru utkání to tak byl právě on, kdo podržel naděje Němců na klíčové vítězství. To přišlo v 79. minutě, kdy Özil dalším ze svých lahůdkových pasů vyzval Kruseho a střídající útočník chladnokrevně zakončil.

Více informací k zápasu

Gibraltar - Skotsko 0:6

11.10.2015 20:45

Góly: 25. Chris Martin, 39. Shaun Maloney, 52. Steven Fletcher, 56. Steven Fletcher, 85. Steven Fletcher, 90+1. Steven Naismith

Fotbalisté Skotska potvrdili jasnou úlohu favorita na půdě trpaslíka z Gibraltaru a po přesvědčivém výkonu zvítězili 6:0. I tak jejich cesta kvalifikačním cyklem měla hořkou příchuť, neboť v tabulce skupiny D skončili na čtvrtém místě s patnácti body a na evropský šampionát do Francie se nepodívají. Gibraltar hrál i ve svém posledním utkání druhé housle, kvalifikační snažení zakončil s nulovým bodovým ziskem a se skóre 2:5.

Hosté poprvé zahrozili už ve 3. minutě, kdy po přihrávce Huttona hledal Steven Fletcher před brankou Shauna Maloneyho, ovšem před ním odkopl míč jeden z hostujících hráčů do bezpečí. O pět minut později našel Hutton svým centrem hlavu Fletchera a ten zamířil těsně nad horní tyčku. Následně střílel Maloney po krásné patičce Fletchera ze čtrnácti metrů a brankář Robba vyrazil míč do bezpečí.

Krátce po čtvrthodině hry se do další obrovské možnosti dostal Fletcher, ovšem jeho dělovku dokázal i tentokráte fantasticky vyrazit Robba. Skotsko dostal do vedení ve 25. minutě Chris Martin, který využil rohového kopu Maloneyho a následné prodloužené hlavičky Greera, se zakončením do prázdné branky už neměl větší problémy. Přesně deset minut před koncem netrefil Fletcher balón ideálně a nakonec zblízka trefil pouze tyč.

Hosté navýšili svůj náskok ve 39. minutě, kdy se po velkých zmatcích v domácí defenzívě dostal balón k Maloneymu a ten nádhernou technickou střelu zakroutil přímo ke vzdálenější tyči. Sedm minut po přestávce odstartoval svou gólovou parádu Fletcher. Ten se nejprve uvolnil na hranici brankového území a po centru Huttona z pravé strany rozvlnil síť nekompromisní hlavičkou - 0:3. Útočník Sunderlandu byl ústřední postavou utkání i nadále.

Nejprve v 55. minutě neprostřelil zblízka Robba, ovšem podruhé v nedělním duelu skóroval o minutu později, když z pravé strany chladnokrevně zakončil s pomocí zadní tyče. Přesně v polovině druhé půle minul horní levou šibenici o pár decimetrů Dorrans, o čtvrthodiny později zlikvidoval Robba tvrdou ránu střídajícího Russella. V 85. minutě zkompletoval svůj hattrick Fletcher, který napřáhl z hranice šestnáctky a parádně s pomocí břevna dostal míč za brankovou čáru - 0:5.

Za další tři minuty se postaral o tvrdou bombu aktivní Russell, nicméně Robba i tentokráte tento pokus odvrátil. Závěrečný šestý gól hostů vsítil v první nastavené minutě další střídající hráč Steven Naismith, který se trefil hlavou podél bezmocného Robba.

Více informací k zápasu

Polsko - Irsko 2:1

11.10.2015 20:45

Góly: 13. Grzegorz Krychowiak, 42. Robert Lewandowski - 16. Jonathan Walters (pen.)

Regulérní zlatý hřeb dnešního fotbalového večera si pro fanoušky schovali fotbalisté Polska a Irska. Přímý souboj o postup zvládli lépe naši severní sousedé, kteří po strhujících devadesáti minutách zdolali Iry 2:1. Vítězný gól obstaral fenomén posledních týdnů Robert Lewandowski, zbylé branky zařídili Krychowiak a Walters.

Už začátek zápasu předznamenal, že v zápase půjde o hodně. Fotbalisté na obou stranách si nedarovali ani chvíli klidu, jako první se s intenzitou nedokázali vypořádat Irové. Ve třinácté minutě hry musel poprvé zasahovat gólman hostí Darren Randolph; zatímco střelu Grosického však dokázal vyrazit na roh, následnou ránu Grzegorze Krychowiaka už lovil z brány.

Jenže Polákům vedení vydrželo sotva tři minutky. Michal Pazdan přesně na hranici šestnáctky vysokou nohou zasáhl do hlavy Shanea Longa a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. S darovanou možností si Jon Walters poradil s chladnou hlavou a stav byl opět vyrovnaný.

První poločas vyšel o něco lépe domácím, ale nedá se říci, že by Polsko vyloženě dominovalo. Grosicki v solidní šanci střílel mimo a Wawrzyniak to zase přehnal s razancí. Ještě do přestávky se však hostitelé minulého Eura dočkali vedení, které obstaral nejlepší střelec kvalifikace Robert Lewandowski.

Kanonýr Bayernu Mnichov potvrdil svoji fenomenální formu z klubu a tři minuty před přestávkou dostal už tak rozehřátý Národní stadion ve Varšavě do absolutního varu. Maczynskiho jemňounký centr doplachtil přesně na hlavu Lewandowského, který se do míče razantně položil a zastavila jej až síť.

Po změně stran pokračovala vyrovnaná podívaná. Poláci svého soupeře nenechal chvíli v klidu, jejich presink byl pro ostrovní celek velkým soustem. I proto se až do 80. minuty dostali k jediné střele na branku, kterou po sólu Bradyho vyprodukoval Glenn Whelan. Fabianski si s ní ale bez potíží poradil.

Hrozilo naopak na druhé straně. Grosicki uháněl sám na bránu a Randolph musel vytáhnout skvělý zákrok. Krátce nato Lewandowsi po skvostném zpracování uháněl rovněž sám na bránu, ale Coleman přispěchal se záchranným skluzem v poslední možné chvíli.

Královskou šanci k vyrovnání měl deset minut před závěrečným hvizdem stoper Irů Keogh, jenž se po centru McGeadyho zjevil úplně sám před Fabianskim. Selhal a s ní i Irské šance na přímý postup. Definitivní tečku za utkáním udělal John O’Shea, který faulem překazil brejk Poláků a uviděl druhou žlutou a červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Německo1071224:922
2.Polsko1063133:1021
3.Irsko1053219:718
4.Skotsko1043322:1215
5.Gruzie1030710:169
6.Gibraltar1000102:560
Skupina F

Faerské ostrovy - Rumunsko 0:3

11.10.2015 18:00

Góly: 4. Constantin Budescu, 45+1. Constantin Budescu, 83. Alexandru Maxim

Mise splněna. Rumunsko po čtyřech remízách v řadě získalo konečně vítězství, a to navíc to nejdůležitější ve skupině. Zásluhou dvou branek Constantina Budescua a Alexandrua Maxima venku skolilo Faerské ostrovy a bez jediné porážky si zajistilo přímý postup ze druhého místa. Domácí v tabulce skončili na předposledním místě.

I když svěřenci Larse Olsena utrpěli vůbec svou nejvyšší porážku v tomto kvalifikačním cyklu, ukázali, že do budoucna by mohli hrát podstatně jinou a lepší roli. Vždyť jejich dvě výhry nad Řeckem, které kvůli lepším vzájemným zápasům ve finále rozhodly o tom, kdo bude ve skupině výše, se rozhodně nečekaly.

Tentokráte si Rumuni šli pro tři body hned od začátku a jejich soupeři vydrželo čisté konto opravdu jen malou chvilku. Torje rozehrál standardku přihrávkou doleva na Rata, jenž následně vrátil míč na hranici vápna, kam si nabíhal Budescu, a ten střelou ke vzdálenější tyčce prostřelil brankáře Nielsena.

I když Faerské ostrovy si vytvořily nějaké ty příležitosti a hostující gólman Tatarusanu se mezi třemi tyčemi určitě nenudil, dokonce Nattestadův pokus skončil jen těsně vedle, navýšilo Rumunsko náskok v nastavení první půle. Popa na pravé straně uvolnil Budescua, který chtěl odtud centrovat do vápna.

Svým pasem hledal Stancua, míč se ale k překvapení všech, a především pak pro špatně reagujícího Nielsena, nakonec snesl přesně pod břevno. Oslavy balkánského celku ještě sedm minut před koncem zpříjemnil Maxim, jenž hezky zakombinoval se Stancuem a z blízkosti neměl žádný problém skórovat.

Více informací k zápasu

Finsko - Severní Irsko 1:1

11.10.2015 18:00

Góly: 87. Paulus Arajuuri - 31. Craig Cathcart

Hráči Severního Irska se rozloučili s kvalifikační skupinou F nerozhodným výsledkem 1:1 na půdě Finska a nakonec vyhráli o jediný bod před druhým Rumunskem. Svůj postup oslavili v předchozím utkání s Řeckem, kde zvítězili 3:1. Nyní ve Finsku dlouhou vedli nejtěsnějším poměrem, ovšem domácí dokázali srovnat tři minuty před koncem. Finové se na evropský šampionát do Francie nepodívají, obsadili čtvrté místo s dvanácti body.

Více gólových příležitostí bylo k vidění v prvním poločase a mírně aktivnější byli hosté, ovšem také domácí si vytvořili několik vyložených možností. Nicméně do té úplně první se dostalo Severní Irsko v 8. minutě. Po krásném centru do pokutového území byl Lafferty překvapen a k míči se před prázdnou brankou nedostal včas. Ihned na to po velkém zaváhání domácího družstva zahrozil Dallas střelou ze čtrnácti metrů.

Gólman Hradecký byl ale u své pravé tyče připraven a dokázal balón zkrotit. Po necelé půl hodině hry se dopustila chyby obrana Severního Irska a v dobré pozici se ocitl domácí kapitán Sparv, jenže hostující svatyni vůbec netrefil. Ihned na to se na druhé straně po kombinaci Brunta s Dallasem dostal do zakončení Lafferty, jenže následná střela mu nevyšla. Severní Irsko vstřelilo svou jedinou branku v 31. minutě.

Domácí nedokázali odvrátit rohový kop do bezpečí, poté se k centru na pravé straně dostal McGinn a našel před brankou Craiga Cathcarta, který se trefil přesně hlavou na zadní tyč. Domácí mohli vyrovnat o tři minuty později, jenže po přihrávce z pravé strany a následné teči Pohjanpala skvěle zasáhl u pravé tyčky gólman McGovern. V první nastavené minutě se stejný hráč dostal do dobré pozice, ovšem prostor tří tyčí netrefil.

Pět minut po přestávce přihrával Uronen z levé strany a Pohjanpala z první pálil nad horní tyčku. Hosté mohli pojistit své vedení zhruba deset minut před koncem, ovšem Hradecký si na konto připsal dva dobré zákroky. Finsko nakonec vyrovnalo v 87. minutě. Po pasu z pravé strany sklepl Hämäläinen míč pro skluzujícího stopera Pauluse Arajuuriho a ten procedil míč kolem brankáře McGoverna.

Více informací k zápasu

Řecko - Maďarsko 4:3

11.10.2015 18:00

Góly: 5. Kostas Stafylidis, 57. Panagiotis Tachtsidis, 79. Konstantinos Mitroglou, 86. Panagiotis Kone - 26. Gergő Lovrencsics, 55. Krisztián Németh, 75. Krisztián Németh

Kde jsou ty časy, kdy se řecký národní tým vyznačoval neprostupnou defenzivou a slavil úspěch ryze pragmatickou hrou. V letošní kvalifikaci na mistrovství Evropy totiž Řekové předvedli pravý opak a potvrdili to i v předposledním zápase své skupiny v divokém zápase s Maďarskem, který nakonec ovládli v poměru 4:3.

Evropští šampioni z roku 2004 již dávno byli ze hry o postup do Francie, neboť prožívají jednu z nejhorších kvalifikací za dlouhá léta, ovšem jejich soupeř byl stále plně ve hře o druhé místo a tedy přímý postup. Maďaři dokonce hned dvakrát v zápase vedli zásluhou Nemetha, jenže domácí vždy dokázali odpovědět a v hektickém závěru zásluhou Mitrogloua s Koném nakonec i vývoj zápasu otočili. Hosté tak zůstávají na třetím místě za Severními Iry s Rumuny, přesto nakonec po zápase mohou s trochou štěstí překvapivě slavit přímý postup na Euro, jakožto nejlepší třetí tým kvalifikace. Jedinou možností jejich pádu do baráže je případná výhra Ukrajiny nad Španělskem či závěrečná vítězná šňůra Turecka...

Jako první se ujali vedení Řekové po brzké brance Kostase Stafylidise. Je to takřka k neuvěření, ale tento gól byl vůbec první, který řecký tým dokázal vstřelit na domácí půdě za celou dosavadní kvalifikaci! V páté minutě se Stafylidis prosadil z centru Kitsioua a zničehonic tak protrhl stavidla, která se již do konce zápasu ne a ne znovu zavřít.

Hosté se málem dočkali vyrovnání hned záhy, ovšem Daniel Bode poslal svou ránu z voleje těsně mimo. Přesto stav 1:1 platil poměrně brzy, konkrétně v minutě šestadvacáté. Gergo Lovrencsics hlavičkou proměnil Leandrův centr a začínalo se zase od počátku. Střelec vyrovnávacího gólu měl posléze na kopačce i obrat, ale jeho slibný pokus na cestě do sítě zaznamenal drobnou teč, která jej vychýlila mimo tři tyče.

Deset minut po změně stran však již hosté mohli slavit podruhé. Krisztian Nemeth po rohovém kopu na zadní tyči snadno doklepl míč do sítě. Řeky však další mizerně se vyvíjející večer nerozhodil a brzy ztrátu dokázali stáhnout. Panagiotis Tachtsidis napřáhl k pořádné pumelici a dvě minuty od maďarského gólu bylo opět vyrovnáno.

Čtvrthodinu před koncem poslal Maďary naposledy do vedení aktivní Nemeth, když těžil z výtečné individuální akce Zsolta Kalmara, jenže i tentokrát byly oslavy hostí uhašeny v samotném zárodku. Nejprve po přihrávce Tachtsidise s ledovým klidem srovnal kanonýr Mitroglou a střídající Koné pak v samotném závěru strhnul z Holebasova centru prudkou hlavičkou výhru na stranu Řeků. Pozdě, ale přece.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko1063116:821
2.Rumunsko1055011:220
3.Maďarsko1044211:916
4.Finsko103349:1012
5.Řecko101367:146
6.Faerské ostrovy102086:176
Skupina I

Arménie - Albánie 0:3

11.10.2015 18:00

Góly: 9. Kamo Hovhannisjan (vl.), 23. Berat Djimsiti, 76. Armando Sadiku

Albánští hráči se poprvé v historii probojovali na velký šampionát. V závěrečném zápase jim stačilo porazit venku Arménii a tenhle cíl bez větších problémů splnili. O dva body se tak nakonec dostali před Dánsko na druhé místo, zatímco na jejich konkurenta zbyla jen baráž. Domácí ve skupině skončili na posledním místě.

Balkánská země letos prožívá asi nejúspěšnější rok ve své historii. Nejenže její reprezentace nebude chybět na EURO ve Francii, zároveň se také na klubové úrovni díky Skënderbeu Korcë prezentuje vůbec poprvé v základních skupinách evropských pohárů. Na mezinárodní úrovni se Albánie mimochodem objevila jen dvakrát. V roce 1982 na evropském šampionátu do 18 let a v roce 1994 do 16 let.

Jedině výhra zajišťovala Albánii přímý postup, jakýkoli jiný výsledek by jí přisoudil baráž. Arméni na závěr této kvalifikace chtěli potěšit své fanoušky dobrým výkonem a po očku pokukovali po svém prvním vítězství. V prvních deseti minutách měli více míč na kopačkách, hostující brankář Berisha musel likvidovat střelu Movsisjana.

Jenže následně měli domácí velkou smůlu. Brankář Kasparov dokázal vyrazit pokus Bashy před sebe a záložník Hovhannisjan ve snaze odkopnout míč do bezpečí pod tlakem jednoho ze soupeřů nakonec s balónem doklouzal až za vlastní brankovou čáru. Ve 23. minutě pak hosté navýšili vedení.

Djimsiti tečoval na hranici malého vápna přímý volný kop, a protože Kasparov si tentokráte nepohlídal bližší tyčku, opět byl překonán. Mchitarjan s Pizzellim se snažili dvougólové manko stáhnout, nicméně svoje šance neproměnili. Osm minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto, to když se ke Sadikuovi odrazila přihrávka Roshiho, kterou dorazil do sítě.

Více informací k zápasu

Srbsko - Portugalsko 1:2

11.10.2015 18:00

Góly: 65. Zoran Tošić - 5. Nani, 78. João Moutinho

Konečně to máme za sebou, říkají si nejspíše fotbalisté Srbska. Jejich trapné kvalifikační vystoupení dnes zakončila domácí prohra 1:2 s lídrem skupiny z Portugalska. O góly se podělili Nani, Moutinho a Tošić, největší pozornost ale přitáhl Nemanja Matić a jeho opravdu zasloužená červená karta..

Hosté šli do vedení už po pěti minutách a dlouho to vypadalo, že další branka už nepadne; teprve po změně stran domácí vyrovnali prostřednictvím Tošiće, Moutinhova trefa ze 78. minuty však rozhodla o triumfu a upevnění první příčky pro portugalský tým. Srbové navíc museli dohrávat v devíti, vedle Matiće byl vyloučen ještě Kolarov, a skupinu zakončují na čtvrtém místě za Albánií a Dánskem.

Přestože domácí věděli, že hrají už pouze o čest, samotný úvod zápasu je zastihl v solidní formě a Portugalci byli prvních pár minut zatlačeni do defenzivy; to však trvalo skutečně jen chvíli. Prvním náznakem hostujícího útoku byl elegantní sólový průnik Dannyho, po němž následovala pohotová rána; tu sice ještě Stojković vyrazil, na dorážku Naniho už ale nedosáhl. Srby tento vývoj příliš nezaskočil a nadále se pouštěli do ofenzivy, zejména díky dobré práci ofenzivní trojice Tošić, Mitrović, Ljajić.

Selecao však ukazovalo, že pod vedením Fernanda Santose patří pozorná obrana k jeho nejsilnějším stránkám, a až do změny stran aktivnějšího soupeře ke skutečným gólovkám nepouštělo. Teprve v 65. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když jejich stupňující se tlak zužitkoval Tošić; záložník se sedmičkou na dresu zpracoval míč od Kolarova a napálil jej přímo do vinglu.

Svěřenci Radovana Čurćiće nicméně nevyhráli v Bělehradě od roku 2011 (!) a nepovedlo se jim to ani dnes. Místo aby okořenili svůj výkon vedoucí trefou, museli spolknout další hořkou pilulku, když střídající Moutinho nádhernou ránou z hranice vápna pod víko propálil Stojkoviće podruhé. Nahromaděná frustrace v srbském táboře vyústila ve dvě červené karty v posledních deseti minutách - zejména Matićův zkrat byl skutečně nedůstojný - a balkánským fanouškům tak zbyly pouze oči pro pláč a spousta nepříjemných otázek do budoucna..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko870111:521
2.Albánie842210:514
3.Dánsko83328:512
4.Srbsko82158:134
5.Arménie80265:142
Bodové odečty
Srbsko-3za nedohrané utkání Srbsko - Albánie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
Kang & Kodos

Řecko Heroickej finiš na 5. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Faerské ostrovy mají s nima lepší vzájemné zápasy. Ty by měli tady rozhodovat ne?

Reagovat
Kang & Kodos

Oni s nima rupli i podruhý?

Reagovat
Rarášek

1:0 a 2:1

Reagovat
frankiefcb

jo

Reagovat
smazaný uživatel

no sou to ostudy ale dali ctyri fiky, kdy se jim neco takovyho naposledy povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbaloví trpaslíci z Albánie, Severního Irsko či Rakouska postoupili na EURO. A to se k nim ještě možná přidá i Slovensko. Zatímco hvězdy z Nizozemska budou EURO nejspíše sledovat pouze doma. Jak řekl pan Pospíšil, fotbal nemá logiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Pospíchal.

Reagovat
vacin

A byl to Martin Pospíšil nebo Michal Pospíšil?

Reagovat
smazaný uživatel

trpaslík ťa splodil ty šašo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nani ♥

Reagovat
ZB 07

Teda čekal bych, že překvapit může mnoho týmů, ale Albánie? To je opravdu překvápko, gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Je tam dostala ta kontumace v Srbsku

Reagovat
ZB 07

Jestli se budeme bavit o výkonech na hřišti, tak bych to zase tolik neřešil. Třeba by tam i tak vyhráli. Postupují zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

by byla dobrá skupina Rumunsko, Albánie, Chorvatsko a Bosna jestli postoupí

Reagovat
ZB 07

Teoreticky určitě, ale nejsem si jistej, zda to nasazení do košů umožní..

Reagovat
vanGomm

Tým jako třeba Albánie se tam dostal pouze díky rozříření počtu na 24.Dofám,že se jim to rozšiřování nezalíbí.To by pak mohla v budoucnu postoupit třeba i Andorra,kdyby ze 6. členné skupiny postupovali 4 a 5. by šel do baráže.Těch 24 není dobré řešení.EURO s 16 týmy bylo alespon podle mého názoru ideální.

Reagovat
el Principito

Reagovat
frankiefcb

Tak třeba Albánie se tam dostala z druhého místa

Reagovat
vanGomm

Ano.Ovšem za účastit 16 na EURU by šla do baráže a tam by skončila.

Reagovat
Uwe háže buly

A nebo taky ne, podivej se na ty týmy na druhých místech, Rumuni, Poláci, Češi, Wales, Slováci, Norové.. nic nehratelnýho.

Reagovat
Emmett Brown

Neverim ze by niekoho z nich dokazali vyradit

Reagovat
vanGomm

Ty jsi jmenoval 6 týmů.Ovšem jejich potencionální soupeři by byli pouze 4.Navíc by Albánie nebyla nasazená,takže ta její šance pokud by nevyhrávala kontumačně by byla opravdu mizivá.

Reagovat
vanGomm

Oni jelikož nenasazení by spíše vyfasovali Rusko,Švýcarsko,Chorvatsko atp.

Reagovat
Uwe háže buly

Chorvatsko je zatim až třetí.. Rusko hratelný, stejně tak Švýcaři.

Reagovat
vanGomm

Jo jo všechno hratelný na to slovo začínám být alergický .Je vůbec někdo nehratelnej?Na tohle mám své názory a ty nehodlám měnit.Je to od Tebe zbytečné.

Reagovat
ZB 07

To je sice pravda, ale celkově mi přijdou ty výsledky opravdu letos hodně zajímavé. Za předpokladu, že by se nadále pokračovalo na 16 postupujících týmech, tak by bylo klidně možné, že by tam i přesto hráli Sev. Irové, Island, Wales, Rakousko,..Možná opravdu štěstí, že to rozšířili, protože bychom mohli o několik kvalitních týmů přijít

Ale osobně se mi také daleko víc zamlouval systém s 16 týmy

Reagovat
vanGomm

Tak co se týká Sev.Irska,Walesu a Rakouska.Tak ty o sobě občast dali v minulosti vědět.Třeba se jim po delší době sešla dobrá generace.Třeba jako nám před 10-15 lety kolem Nedveda a spol.Příště se to může povést třeba Maďarsku,Skotsku atp.Pokud jde o počet na EURU,tak jsem zastáncem počtu 16.Tohle rozšíření s 24 týmy se hrálo na MS 1990 a 1994.Nic dobrého to nepřineslo.Ze 6 čtyřčlenných skupin se postupovalo i ze 3.míst.Takže spousta zápasů pak bylo o ničem.Naštěstí na to brzy přišli a od MS 1998 startuje 32 týmů tedy už se hraje normálně.Tj.že ze skupin postupují pouze dva.No jo jenže vzhledem k počtu týmů na celém světě je těch 32 v normě.Ovšem u EURA to v normě není.Pokud odečtu Andorru,San Marino,Gibraltar aj. startuje na EURU každý druhý a to je moc.

Reagovat
smazaný uživatel

opat buznicka na fotke

Reagovat
REPLIKATOR

Taky nechápu co tam dělá

Reagovat
smazaný uživatel

buznička? Holky co on píchá každou noc, si ty můžeš leda prohlížet v časopisech s vyplazenám jazykem

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Fuj, až som si spomenul na leto, taká páľava

Reagovat
Spalovač šancí

No a? Však je to nejlepší fotbalista světa.

Reagovat
fenixLFC

postupujic z I...to je fakt na zaplakanie

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Danum, ale Albanie zas bude zpestreni na Euru

Reagovat
smazaný uživatel

to je ta Albánie fakt tak dobrá..já jí hrát neviděl, ale podle toho co tam hraje tak bych nikdy neřek že to bude zpestření na Euru..

Reagovat
smazaný uživatel

tak dobra neni, ale na balkance hrajou az prekvapive disciplinovane a z obrany, takze dokazou udrzet krok i s velkymi favority, jim ta pozice outsidera Eura bude vylozene sedet

Reagovat
smazaný uživatel

Česko 96, Řecko 2004, Albánie 2016?

Reagovat
smazaný uživatel

Matic je neskutecnej kokot..

Reagovat
Shevchenko

Maďarsko není nejlepší tým na 3. místě ani omylem a stejně nejspíš kvůli neschopnosti Řecka na EURO postoupí přímo.

Reagovat
DelPiero137

Aky je tam vlastne kluc z tych 3 miest? Prvy ide priamo? Body za niektore zapasy sa nepocitaju?

Reagovat
Sasha

body s poledním se nepočítají

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je ti vlastne ted s Ukrajinou a Slovenskem a 3. Mistem a primym postupem?

Reagovat
frankiefcb

Tam je to hodně zamotané.

Reagovat
smazaný uživatel

No dik, to by mi jinak nedoslo

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

Upřímně chtěl jsem Ti to vysvětlit a pak jsem zjistil, že na to nemám, že to nejde.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fajdax

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Shevchenko

Když oba vyhrají, tak jdou na EURO, když jeden z nich nevyhraje, tak postupuje Maďarsko.

Reagovat
smazaný uživatel

nie Irsko ?

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko nemlže postoupit přímo ze 3. místa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prečo keď majú 18 bodo v?

Reagovat
Mimalu

protože se jim 6 bodů odečte

Reagovat
smazaný uživatel

... nebo Turecko

Reagovat
Shevchenko

No ti fakt ne.

Reagovat
veikko

Můžou, zapomínáš, že poslední můžou skončit Lotyši.

Reagovat
Shevchenko

Tak to je mazec, člověk aby se v tom vyznal

Reagovat
Shevchenko

http://www.livesport.cz/fotbal/evropa/euro/tabulka/

Tabulka dole. Turci mají málo bodů, Irsko může získat max bod a skončit na 3. místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Na wikipedii jsou lepší tabulky.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ze třetího půjde buď Turecko, nebo jeden z dvojice Ukrajina, Slovensko a nebo Maďarsko. Turci potřebují vyhrát a poslední musí být v naší skupině Lotyšsko. Ve slovenské skupině také záleží, kdo bude poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
Sasha

1) Maďarsko 15(konečný stav), 2) Turecko 9, ale pokud vyhrají a Lotyši taky tak 16, 3) jestli vyhraje Ukrajina i Slovensko tak Ukrajina 16 (Slováci přímo), 4) poslední varianta, že Slováci budou za Ukrajinou (takže nevyhrají, dokonce musí remízovat), ale v tom případně musí Lucembursko být poslední (Makedonie porazí Bělorusi) a pak Slovenko taky 16, snad jsem na nic nezapomněl

Reagovat
Sasha

Lotyši samozřejmě musí s Kazachstánem prohrát, ne vyhrát, pak mohou mít Turci 16

Reagovat
bobis21

ta skupina F je fakt směšná doteď nechápu jak ten los mohl vyplivnout takovou skupinu ...

Reagovat
Kang & Kodos

Naopak. Tým z 1. koše na posledním místě. Neskutečně našlapaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Kristýnu musí nacpat na fotku i když nehrál

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
CHONG

Bacha, ať z toho nemáš hnědý poplach.

Reagovat
smazaný uživatel

chudáčku

Reagovat
Hurrikane

Albánie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
frankiefcb

bude to oživení.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jim strkáš palec do krku? Vidíš, že jim to nedělá dobře!

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Mimalu

fakt nevím co si o těch hráčích Chelsea mám myslet... Matic ne že jenom hraje přímo tragicky, on k tomu musí přidat ještě takový blikanec....

Reagovat
smazaný uživatel

Totalni demence..

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste to udela s paskou na ruce..

Reagovat
icka

muzes pospsat co se stalo ? Kolarov redka mimo hriste, Matic hned nasledne,zlute karty

Reagovat
Mimalu
Reagovat
smazaný uživatel

to je tak na pět zápasů minimálně

Reagovat
Usty

ten borec je psychicky totálně na dně. vůbec to neunáší...

Reagovat
Miguel19

On není zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi zdálo, že jeho spoluhráč ukazuje rozhodčímu rukama takový to "to bylo na míč"? V týhle souvislosti by to možná znamenalo "Dyť to bylo jenom na hlavu".

Reagovat
smazaný uživatel

Poliaci a Íri zatiaľ bavia Určite si zapnite, ak môžete.

Reagovat
Usty

Máš link nebo TV?

Reagovat
smazaný uživatel

Zasraná Albánie

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý zápas, Iri sú bojovníci a Poliaci futbalisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano dostal opušták? No aspoň nějaký trenér má rozum.

Reagovat
smazaný uživatel

chudáček by se mohl v reprezentac i své země zranit a blbě by se mu honily rekordy

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano zkurvený muslimáci vyprovokujou rvačku a dostanou za oplátku 3 body a díky tomu se dostanou na Euro....................je mi z politiky EU na blití

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

ano co máš za problém džihádisto?

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
bobis21

Reagovat
ronaldik

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

muslimáci

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Counter

Northern Ireland become first fifth seeds to finish top of European qualifying group.

Reagovat
Mervin

Reagovat
cubinho

A řekl bych, že Řeci byli první, kteří z prvního koše skončili poslední

Reagovat
Mervin

špíny z Albánie

Reagovat
oli9

Albánie na ME

Reagovat
Recoba Inter

Proč se favorité vysrali na kvalifikaci?

Reagovat
Spalovač šancí

Jedou na divokou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Aby tam každou kvalifikaci nestrašili.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tak je to spravne... ... a nie tam pchat portugalsku buznicku

Reagovat
CHONG
Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Polaci zasluzene, i ked zapas to bol futbalovo slabucky, Poliaci aspon vedeli zakombinovat. Iri hraju tragicky, raz sa ukopli s Nemcami, dnes mali stastie na penaltu. S takym futbalom na EURO nemaju co hladat a snad budu v barazi nenasadeni a nejaky lepsi mančaft ich vykopne.

Reagovat
Knight_in_fire

Cesko, Polsko, a Slovensko - kloboucek, panove. A Irsko też jedzie na Euro. :) Także mają pocieszenie Irlandczycy.

Reagovat
Knight_in_fire

Północne, co prawda, ale jednak.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane redaktore, Slovensko je na druhém místě v tabulce ne na třetím jak to máte špatně uvedeno v tabulce, protože nejdřív se bere vzájemný zápas až pak skóre, to by jste mohl vědět.

Hezký den

Reagovat
smazaný uživatel

sovinisti zasrati

Reagovat
Shevchenko

A ty bys mohl vědět, že v průběžné tabulce se bere skóre, vzájemné zápasy až v konečné.

Hezký den

Reagovat
smazaný uživatel

A na to jsi přišel jak?

Na všech jiných servrech to mají špatně viď? Jenom tady je to správně, že.

Vždy to bylo nejdřív tak že za 1. vzájemný zápas 2. skóre

Hezký den

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vacin

Celkem sranda, že reálně se může stát, že tým s nejmíň bodama na třetím místě v šestičlenné skupině může postoupit jako nejlepší tým ze třetích míst

Reagovat
elChe

Skoda Iru, na ukor smrdutych psonku meli jit dal

Reagovat
Bayern +

Lewa!

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle sebou mrská o zem i za Bayern? Samozřejmě neberu jasné fauly, ale parkrát tam sebou pěkně skočil.

Reagovat
blaugrana

Skopčáci môžu byť radi, že neprehrali.

Reagovat
CubONE

ved Iri snad okrem hlavicky Keogha nic nemali. Ani penalta podla mna nemala byt.

Reagovat
blaugrana

Skopčáci sú Nemci.

Reagovat
Mrvinho

Ne

Reagovat
blaugrana

Od 14.10 2014 do 8.10.2015 dali Gréci 2 góly s bilanciou 6 prehier a 2 remízy. Včera vyhrali a dali 4 góly. To je proste joke ako neviem čo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele