Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
11.10.2015 18:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Řecko - Maďarsko 4:3

Kde jsou ty časy, kdy se řecký národní tým vyznačoval neprostupnou defenzivou a slavil úspěch ryze pragmatickou hrou. V letošní kvalifikaci na mistrovství Evropy totiž Řekové předvedli pravý opak a potvrdili to i v předposledním zápase své skupiny v divokém zápase s Maďarskem, který nakonec ovládli v poměru 4:3.

Evropští šampioni z roku 2004 již dávno byli ze hry o postup do Francie, neboť prožívají jednu z nejhorších kvalifikací za dlouhá léta, ovšem jejich soupeř byl stále plně ve hře o druhé místo a tedy přímý postup. Maďaři dokonce hned dvakrát v zápase vedli zásluhou Nemetha, jenže domácí vždy dokázali odpovědět a v hektickém závěru zásluhou Mitrogloua s Koném nakonec i vývoj zápasu otočili. Hosté tak zůstávají na třetím místě za Severními Iry s Rumuny, přesto nakonec po zápase mohou s trochou štěstí překvapivě slavit přímý postup na Euro, jakožto nejlepší třetí tým kvalifikace. Jedinou možností jejich pádu do baráže je případná výhra Ukrajiny nad Španělskem či závěrečná vítězná šňůra Turecka...

Jako první se ujali vedení Řekové po brzké brance Kostase Stafylidise. Je to takřka k neuvěření, ale tento gól byl vůbec první, který řecký tým dokázal vstřelit na domácí půdě za celou dosavadní kvalifikaci! V páté minutě se Stafylidis prosadil z centru Kitsioua a zničehonic tak protrhl stavidla, která se již do konce zápasu ne a ne znovu zavřít.

Hosté se málem dočkali vyrovnání hned záhy, ovšem Daniel Bode poslal svou ránu z voleje těsně mimo. Přesto stav 1:1 platil poměrně brzy, konkrétně v minutě šestadvacáté. Gergo Lovrencsics hlavičkou proměnil Leandrův centr a začínalo se zase od počátku. Střelec vyrovnávacího gólu měl posléze na kopačce i obrat, ale jeho slibný pokus na cestě do sítě zaznamenal drobnou teč, která jej vychýlila mimo tři tyče.

Deset minut po změně stran však již hosté mohli slavit podruhé. Krisztian Nemeth po rohovém kopu na zadní tyči snadno doklepl míč do sítě. Řeky však další mizerně se vyvíjející večer nerozhodil a brzy ztrátu dokázali stáhnout. Panagiotis Tachtsidis napřáhl k pořádné pumelici a dvě minuty od maďarského gólu bylo opět vyrovnáno.

Čtvrthodinu před koncem poslal Maďary naposledy do vedení aktivní Nemeth, když těžil z výtečné individuální akce Zsolta Kalmara, jenže i tentokrát byly oslavy hostí uhašeny v samotném zárodku. Nejprve po přihrávce Tachtsidise s ledovým klidem srovnal kanonýr Mitroglou a střídající Koné pak v samotném závěru strhnul z Holebasova centru prudkou hlavičkou výhru na stranu Řeků. Pozdě, ale přece.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Maďarsko má baráž jistou,ale co kdyby?Řecko mě příjde,že už je tahle kval. nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
veikko

1:0, jinak vás lidi zaživa sežerou

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak Madarsko asi půjde rovnou ze 3.příčky, zápasy s řeckem se počítat nebudou, takže klidně můžou i prohrát a mají 15 bodů...pak už je může ohrozit pouze ukrajina, když porazí španěle a turecko, když porazí island a kazaši vyhrajou s lotyšskem

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele