Souboj o 30milionového Sissoka nad Evertonem vyhrál Tottenham

01.09.2016, 08:48
Aktuality
O hlavní zábavnou vložku se včera na deadline day staral Moussa Sissoko a jeho dva nápadníci. Everton už pro záložníka Newcastlu údajně měl nachystanou ordinaci i s doktorem, francouzský středopolař se ale na prohlídku nikdy nedostavil a místo toho si plácl s Tottenhamem. Ten ho nakonec ulovil na pět let zhruba za 30 milionů liber...

Tottenham se dlouho zdráhal. I v době, kdy Sissoko už dávno opustil francouzskou výpravu v Clairefontaine a měl být na cestě do Londýna, nebyla na světě žádná dohoda o přestupových podmínkách. Vysněných 30 milionů Newcastlu jako první nabídl Everton, Spurs dorovnávali až v poslední hodině.

Magpies se tedy tvrdohlavost vyplatila. Už na začátku přestupového okna byla na hvězdu závěrečné fáze nedávného Eura pověšena ambiciózní cenovka v hodnotě 35 milionů liber, aby ještě na startu včerejšího dne Sky Sports přinášeli zprávu o pouhé 16milionové nabídce Tottenhamu. Kouzlo deadline day tedy zapracovalo naplno.

Newcastle se tímto stává nekorunovaným králem přestupového okna v Anglii. Bývalého hráče Toulouse zaprvé podepisoval za nicotných 1,8 milionu liber a zadruhé ve finále i přes podpis dvanácti hráčů zakončil léto v plusu 31 milionů. Jenom na ofenzivním trojlístku Townsend - Sissoko - Wijnaldum celek ze severovýchodu Albionu vyrýžoval téměř sedmdesát milionů britské měny.

Pro Moussu Sissoka jde svým způsobem rovněž o splněný sen, když se už začátkem června rozplýval nad možností přestupu do jiného londýnského klubu Arsenalu. Právě sídlo v hlavním městě a Liga mistrů měly v rozhodování 27letého fotbalisty sehrát tu zásadní roli.

Zklamaný Everton si nakonec spravil chuť alespoň příchodem ekvádorského útočníka Ennera Valencii. Běhavý forvard konkurenčního West Hamu přichází na roční hostování s opcí.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (604)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele