Šomurodov se po roce znovu stěhuje, přestoupil do AS Řím

03.08.2021, 09:25
Aktuality
José Mourinho se stal novým trenérem AS Řím, v průběhu srpna bude dolaďovat podobu svého kádru a jeho součástí nově je Eldor Šomurodov. Šestadvacetiletý uzbecký útočník přišel na přestup z Janova, ten může vyinkasovat až dvacet milionů eur...

Šomurodov v pondělí prošel zdravotní prohlídkou a večer podepsal pětiletý kontrakt. AS Řím zaplatí 17,5 milionu eur, dalšího dva a půl milionu může Janov vyinkasovat na základě bonusů.

"Přestup do AS Řím představuje velký krok v mojí kariéře. Udělám všechno, abych ukázal, že si tuto příležitost zasloužím. V jednom z největších klubů světa chci ukázat, co všechno dovedu," řekl v rozhovoru pro internetové stránky Giallorossi.

Šomurodov v minulosti hájil barvy Rostova a v Janově strávil necelý jeden rok, v jehož průběhu dal osm soutěžních branek. V hlavním městě Itálie oblékne dres s číslem 14.

"Eldor je otočníkem s obrovským potenciálem, může se hodně zlepšovat a je hladový, aby své kvality ukázal v AS Řím, navíc zná velmi dobře italskou ligu. Vedle touhy disponuje i potřebnými kvalitami, díky nimž zapadne to plánů nového trenéra. Těší nás, že ho můžeme přivítat u nás v klubu," raduje se generální manažer Tiago Pinto.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (135)

Přidat komentář
Euphael

Takze za 26 leteho borce, co odehral rok v Italii a predtim 4 v Rusku daji 17,5 mil Eur plus pripadne dalsi 2,5, ale za Xhaku nabidnou 13? Jeste ze je poslali do pici zebraky

Reagovat
lajka30

Jen si Xhaku další sezóny užijte.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Largo

Za Xhaku AS nabídlo 15 + 3 v bonusech. Ověř si informace, než tu začneš psát blbosti.

Reagovat
Slavia10

Co si myslíš o Delaneym místo Xhaky? Podle mě slušný záložník, otázka u něj je pouze zdraví, jinak by mohl být lepší. Tenhle přestup se ti líbí za tu částku? Jaký má ještě Mourinho v plánu změny?

Reagovat
Largo

Delaney se dlouhodobě prezentuje velmi solidně jak v klubu, tak repre. Takovej ten pracovitej defenzivní záložník, co ti pohlídá obranu a umí konstruktivně rozehrát. Má rok do konce smlouvy, prý by mohl jít za 10 mega (i když podle Bildu ). Mourinho má rád zkušený hráče, který nebudou mít problémy okamžitě zapadnout do jeho stylu. Ale z hlediska toho, kam se ubírají Friedkini, mi to nedává smysl.

Osobně bych mnohem radši investoval do Koopmeinerse. Za 18 mega je to fakt krásnej přestup. Má mnohem menší nároky na plat. Relativně zkušenej hráč. Má skvělý pasy, který chce Mourinho podle přípravy zkoušet i tady (i proto ten Šomurodov, který s nima nemá problémy, ať už je zpracovávat nebo si na ně nabíhat a zakončovat). Má na hřišti přehled, dobrou kopací techniku a navíc ta nadstavba v podobě gólů a asistencí je fakt neskutečná. Od Kolarova nemáme solidního hráče na zahrávání standardek. A hlavně, za pár let ho můžem prodat. Delaneyho, kterýmu je 30, už neprodáme. Čili za mě jednoznačně Koopmeiners. Jenže musíme prodat aspoň jednoho záložníka (Diawara, Villar nebo Ebrima), abysme měli finance i místo.

Reagovat
Houfi

Koopmeiners ale osobně čekám spíš příchod Delaneyho

Reagovat
Largo

Právě no

Reagovat
Houfi

Každý fanoušek AS už zná pravidlo, že vždy přijde ten "nejhorší" ze všech spekulací

Reagovat
Largo

Reagovat
Emmett Brown

Súhlasím, Koopmeiners dáva z tých mien najviac zmysel

Reagovat
Seydou Doumbia

Proto půjde do Atalanty, protože ta umí přestupy dělat skvěle.

Reagovat
Largo

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Delaney by mohl být kolem 5 M. Vůbec ho neznám, nám by se hodilo běhavé DM, nějaká levnější verze Jorginha. Jinak Bove mě teda v přípravě přijde daleko lepší než Darboe, takže by bylo nejlepší Ebrimu prodloužit a poslat na hostovačku. Diawaru nikdo nechce, VIllara bude škoda, pokud odejde a pořád ještě máme Nzonziho.

Reagovat
Largo

Toho odpadu tam je pořád dost. To je právě to, Delaney mi nikdy nepřišel jako dynamickej, běhavej hráč. A obávám se, že s věkem se to nezlepší. Jeho nákup by sice možná byl nejekonomičtější, ale jinak mi smysl nedává. Jednoznačně Koopmeiners. Ale v tomhle nás Atalanta (opět) strčí do kapsy.

Reagovat
stas87

Aj Delaney vie kopnut standartku, lenze v BVB sa ku nim nedostane. V repre zasa kope vsetko Eriksen..a on ma aj dobry vyskok a je nebezpecny v superovej 16ke. Skoda len tych jeho problemov so zrakom.

Reagovat
Largo

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Tohle je hodně kritizovanej přestup, ale věřím Mourinhovi, který si ho osobně vybral, že má čich. Když naposledy koupil útočníka z Janova, byl to Diego Milito. Tak snad... Cena vysoká, ale čísla neměl zas tak špatný když vezmeme v potaz, že nastupoval většinou jako žolík z lavičky. Rozhodně bych ho předem neodepisoval.

Reagovat
Emmett Brown

Toto je náš typický prestup, najprv sa mesiac naťahujeme o milión za hráča, ktorého potrebujeme a medzitým bez mihnutia oka dáme pálku za iného, ktorého až tak nepotrebujeme.

Reagovat
Largo

Je to tak no. Přijde mi, jak kdyby žádnej člověk od nás neuměl vyjednávat. Fatální chyby, přetahujem se o drobný a pak tohle jak píšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Může jen překvapit, ale ta cena je poměrně vysoká.

Reagovat
Votas

Ta cena bude o cash flow. Do konce přestupáku pošlete do Janova někoho, kdo bude zbytečně cenově nadstřelenej nebo vás Janov zbaví nějakýho vyššího platu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na Mourka v AS zvědavej, jestli dokáže z hovna uplést bič

Reagovat
RadekVonCZE

Je super vidět takový borce ve větších klubech z netradičních krajin.

Reagovat
QooBo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Dejwa

OT: Atalanta si to zatím dobře řeší. Do brány Musso, prodaj minimálně za 50 Romera, mezitím už podepsali Lovata z Verony a ještě to vypadá na Demirala hostování s opcí

Obranné řady krásně posílený a tady o tom snad ani nebyla zmínka

Reagovat
Shevchenko

Lovata jsem chtěl k nám

Reagovat
Largo

Přesně tak. Dlouhodobě ten skauting i ten management fungujou naprosto parádně. Když si vezmu, že o Lovatovi se psalo ještě nedávno jako o hráči za 20 mega minimálně, jeden z největších talentů v calciu na stopera, a oni ho koupí za 11 i s bonusama... Navíc ten Demiral, pokud mu vydrží zdraví, bude zvíře. Ještě by to chtělo nahradit Iličiće, který zřejmě odchází.

Už teď jsou silnější než minulej rok.

Reagovat
Votas

Byli skvěle připravení na covid. Provozně jeli s rozumnýma nákladama a tak teď nemusí měnit přestupovou politiku a škudlit jako zbytek top klubů v Itálii. Do toho strašně pomůže, když prodáš hráče za dardu jako by to byl tvůj klíčovej hráč, ale reálně ho nemusíš nijak nahrazovat (Kulusevski).

Jako fakt klobouček.

Reagovat
Largo

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Místní redakce má asi dovolenou, protože poslední dobou to stojí za hovno…

Reagovat
smazaný uživatel

Deal completed and confirmed. Merih Demiral will join Atalanta on loan with buy option [NO obligation] from Juventus, agreement reached on personal terms too. via @fabriziorom

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Škoda ho...

Reagovat
Furia Ceca

Tak snad konečně budou chechtáky na Locatelliho.

Reagovat
stuff

Reagovat
JuventusFC1897

Pekne nás natiahli, najprv Kulusewsky, potom Romero a teraz Demiral.

Reagovat
REPLIKATOR

Nějaký Uzbek je určitě vytrhne

Reagovat
Furia Ceca

Je a byla spousta dobrejch hráčů ze zemí, kteří jsou na tom jinak fotbalově bledě... Bonini, Kaladze, Bale, Mchitarjan, Panděv, Hleb apod. Takže řečeno jinak – zase si napsal nelogickou píčovinu

Reagovat
Milan.B

Klasik replikator

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Largo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Furia Ceca
Reagovat
Largo

Místo něj do útoku duo Kaio - Icardi, do zálohy Locatelli a ještě stopera za Demirala a bude to znova Juve, ze kterýho půjde strach. A ne Juve, který hraje na/pro Ronalda.

Reagovat
Pettirosso

jj z útoku Kaio - Icardi by šel strach určitě akorát možná jinak, než píšeš.

Reagovat
Largo

Spolu s Chiesou a Kulusevskim? Určitě by mi to přišlo kompaktnější než s Ronaldem.

Reagovat
Largo

Plus samozřejmě s Dybalou, který by dostával mnohem víc prostoru, a Moratou.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala je hráč No. 1, na to ať se pán z Madeiry připraví, buď se podřídí a stane se vůdčí osobností týmu, mentolem, nebo muže jít.

Reagovat
Furia Ceca

Mentorem, nebo mentálem?

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Kaio, ten určitě

Reagovat
JuventusFC1897

Náhrada za Demirala má byť niekto z U23, takže Dragusin.

Reagovat
Largo

Jo jo, plus je tam vlastně Rugani.

Reagovat
Kaka14

tak to by som chcel vidiet ako to bude fungovat v PSG, keby tam prestupil

Neymar odisiel kvoli Messimu a dovedu mu Ronalda, dva spickovy brankari,ktori ani jeden nebude chciet robit dvojku a k tomu este nespokojny Mbappe

ropaci to nemaju sancu ukocirovat

Reagovat
JuventusFC1897

Run Forest, run.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ona to ta Monza nakonec nedotáhla do Serie A?

Reagovat
Zark

kde to čteš??

Reagovat
eleven11

?Však vypadli v Play-off s Cittadellou.

Reagovat
Kaka14

tak hadam Berlusconi a Galiani maju este nejake kontakty

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatický hráč, jméno jako z Pána prstenů, dost se na něj těším. Podle svých slov může hrát i z křídla.

Nicméně přestupová částka je dost vysoká, navíc to není žádná hostovačka, jak se původně psalo. Za ty peníze by mohl přijít Sabitzer, který by pomohl týmu 100x víc a jak je zmíněno výše, za Xhaku se mohlo přihodit byť bych si představoval typově jiné DM.

Je to podobné jako u Arsenalu, posilujeme tam, kde to není tolik potřeba. Záloha je v podání AS špatná, na beky máme v případě očekávaného Florenziho odchodu jen Karsdorpa, Reynoldse a Calafioriho, přičem oba mladíci patří s Darboem mezi tři nejhorší hráče dosavadní přípravy, Viňa ještě není dotáhnutý, byť by měl být v karanténě v Římě, ale i s ním je to pořád hodně slabé.

Ještě zbývá měsíc, takže je relativně dost času, navíc je mercato zatím dost mrtvé a realizovaných přestupů není mnoho. Je ale potřeba ještě prodat cca deset hráčů pod smlouvou, na tom budou další příchody dosti závislé.

Reagovat
Largo

Fakt to není pro Pinta záviděníhodná situace. Snad se jich povede udat co nejvíc. Někde jsem četl, myslím, že to říkal Roberto Pruzzo, že by mu Eldor skvěle seděl do role Sona v Tottenhamu pod Mourinhem. to by i dávalo smysl. A nemuseli bysme hledat další levý křídlo. Techniku i rychlost na to má.

Reagovat
VersaceChain

Řeší se někde Olympiáda?

Reagovat
smazaný uživatel

v Tokyu

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka je na cestě.

Reagovat
Largo

Nemyslel jsi Viňu?

Reagovat
Lech

Divny prestup. Nezbyva nez doufat ze Mou vi co dela. Nevim jak to dopadlo s jednanim o Belottiho, ale prestupova castka za tohodle lavickare....nvm nvm. Docela prasarna

Reagovat
Alberto Aquilani

V čom mal byť Xhaka týpek, ktorého Rím potrebuje? Ktorá z tých jeho vlastností by bola pre Rím kľúčová? Ja teda neviem, ale medzi ním, Cristantem či Diawarom vidím minimálny rozdiel. A aby som šiel ešte do väčšieho extrému, v čom je Xhaka lepší ako taký Nzonzi? Nie, naozaj si nemyslím, že to, že sme si nechali "utiecť" Xhaku je nejaký amaterizmus vedenia. Naopak, Delaneyho by som bral hneď. Chlap je na vrchole formy, je behavý, vie obraňovať, vie kopať, vie hlavičkovať. Za mňa všestranný hráč, ktorý by bol výborné doplnenie kádra (otázka, čo s tými zraneniami).

K Eldorovi sa nevyjadrujem, nepoznám ho, ak ho chcel José, tak za mňa OK.

Reagovat
10

Xhaka je by byl přestup a la Paratici a jeho 15 pravých křídel v kádru, když nemáš jediný doleva...

ten Vilar se odepsal?

Reagovat
smazaný uživatel

ono se taky ale počítá s odchodem některých záložníků...nebo počítá, spekuluje se (Villar, Diawara, Pellegrini)

Reagovat
Alberto Aquilani

Videl som z prípravy asi 3 minúty, viem veľké H.... vzal si "8" na dres, teraz sa zranil a asi nestihne začiatok sezóny. Nepríde mi, že by sme ho predávali, pretože po posledných mesiacoch aj tie záujmy o neho asi opadli. Neviem čo Mou, očakávam, že to postaví na silových (Cristante) a behavých (Veretút) hráčoch. Čo by mohlo hrať pre Villara je, že vie dobre odoberať lopty, snáď ho Mou využije.

Reagovat
Zark
Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma = dojna krava. Tento klub asi nikdy nebude mat normalne vedenie. 300 rokov za opicami

Reagovat
Largo

Mimochodem, Ferrero nám nabídl Damsgaarda za 25 mega a ADL by se zase prý smířil s 20 mega za Insigneho v případě, že by neprodloužil. To by byly teprve zajímavý posily za rozumný peníz.

Reagovat
Lech

Zas ale, chtel by Insigne, i pres to ze byl na Euru suverenne nejhorsi, do AS? Pokud nechce prodlouzit, urcite nema v hlave AS

Reagovat
Largo

No jasně. Jen ta cenovka je velmi příjemná, na jeho renomé.

Reagovat
smazaný uživatel

Plat by byl u Insigneho problém a zas by vznikla otázka, zdali něco málo nepřihodit a koupit Bogu, který chce odejít.

Reagovat
Largo

Samozřejmě, Bogu bych radši a dával by smysl snad ze všech úhlů pohledu. Jenže Boga je na cestě kam? Do Bergama, klasicky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HugoBoss27

Nejhorší?a které Euro myslíš?tady poslední byl jeden z nejlepších ...nejhorší byl ten laziál imobille

Reagovat
Pipo123

Wtf čo bolo na Insignem také super? Okrem toho gólu zadrbal skoro všetko, hral na seba, mne prišlo že hral ďaleko pod svoj potenciál, on a Immobile mali dobré dva zápasy v skupine a to bol ich koniec

Reagovat
smazaný uživatel

Nedovedu si představit, že by Insigne nepodepsal, resp. že by opustil Neapol. To už víc věřím, že aktuální skladba Juve s Ronaldem v čele vyhraje v následující sezóně LM.

Reagovat
Largo

Já taky ne. To už bude takovej neapolskej Totti.

Reagovat
Furia Ceca

Něco jako Berardi v Sassuolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale co hráč, to jdeme o úroveň níž - Totti -> Insigne -> Berardi kde to skončí?

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
Votas

OT: Zhusta se rozjela sága Lukaku - Chelsea. Údajně je na stole nabídka 120/130 mega. Lukaku by do anglie asi šel s ohledem na óbr plat.

Jako je to hnus a vrací nás to do let 2011+. Prakticky by s tím skončila možnost navázat na Scudetto. Rozumnou náhradu nenajdeme a každej nás stejně natáhne, takže ten vývar z toho taky stejně nebude (nebo se bude řešit low-cost a jsme zpátky v době, kdy Eto´oa nahrazovali Forlánem ). Klub přijde o svou hlavní tvář a utrpí i morálka týmu. Nehledě, že je to obrovskej podraz na Inzaghiho. Ale prostě nevidím možnost, že by to ti číňani odmítli. To bude zase útrpnej rok.

Reagovat
snuff24

Inter smrdí pokud odejde Lukaku a přijdou ti sračko hráči o kterých se ted píše, tak jen ukážeme to, že jsme rádoby velkoklub co chce vypadat drsně, ale v reálu ani nekouše.

Reagovat
Votas

Suning smrdí. Od chvíle, kdy je chytla za koule čínská vláda, tak jako vlastník vyloženě škodí. Škoda, že to přes sezonu neprodali.

Další věcí je, že prostě finančně nemůžeme konkurovat Superlize (PL) a bude to už jenom horší.

Reagovat
cresposuper

A nahradi ho Vlahovic cele zle

Reagovat
Largo

Nebo Zapata.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlahovic je až moc dobrý pro ty pitomý Číňany.

Reagovat
Votas

Vlahović by ještě mohl být odůvodnitelnej tím, že budeme více sázet na mládí a blablabla. Ale Fiorentina ho levně neprodá a má na sobě varovnou cedulku FLOP přes celý záda. Jako prachy to jsou obrovský, ale vlastně k ničemu, když náhrada reálně neexistuje.

Reagovat
Largo

Myslím že tak 70-80 by za něj Commisso klidně chtěl.

Reagovat
cresposuper

Za mna je teda Vlahovic jasny flop, ked uz tak radsej kupit Muriela a zvysok zainvestovat na inom poste.

Reagovat
10

Podobně jsem vnímal Haalanda, u něj jsem taky podcenil tu zvířecí touhu po gólech. Vlahović má v tomhle dost podobností...fotbal se v tomhle dost změnil, pořád vycházíme z měřítek předchozích generací, ale nebereme v potaz ty okolnosti kolem

Reagovat
cresposuper

Ja som teda Haalanda v zaciatkoch moc nesledoval, takze to neviem porovnat, ale u Vlahovica som videl az prilis vela zapasov, v ktorych bol 90 minut neviditelny a len sa od neho odrazali lopty, zvlast proti lepsim.

Reagovat
10

Potom přece nemůžete za Lukakua najít lepší náhradu

Reagovat
Panděvova ofina

Vlahovič je sázka do loterie. Zapata za 40 , uff vůbec. Realná náhrada za Lukaka prostě není. Correa by byl fajn, ale neřeší problém. Isak vypadá dobře, ale je nevyzkoušený ligou a stál by taky ranec

Reagovat
sinter

Reagovat
smazaný uživatel

Podraz na Inzagim to nemusí byť. Možno ho vedenie pri rokovaniach informovalo, že v prípade veľkej ponuky ako napríklad táto môže Lukaku odísť.

Ešte nech odíde Barella, Bastoni, Martinéz a kľudne to môžeme rovno zabaliť

Reagovat
lnterista

Máme nového Cavaniho

Reagovat
Panděvova ofina
Reagovat
Largo

A přitom je tak jasný, že by se tam hodil Ziyech

Reagovat
sinter

Top Gan(na) , neskutočné

Reagovat
smazaný uživatel

Caldara míří na hostování do Benátek

Mattia Caldara se ani letos nedočká šance v prvním týmu AC Milán. Italský obránce odejde na další hostování, vypůjčí si ho nováček Serie A z Benátek, kluby jsou podle posledních zpráv domluveny. (football-italia.net)

Skvělý, mám radost.

Na Benátky se těším, škoda že lidé bláznili a dresy vyprodali tak rychle, že jsem je nestihl.

Reagovat
Zark

tvle, to se nedivím, že jsou do ní.. do těch dresů takoví blázni

Reagovat
10

Paratici nejdřív v Juventusu koupí Romera za 26m z Janova, rok poté ho pošle na hostování s opcí 18m do Bergama, aby ho další rok koupil za 55m do Tottenhamu? To je kkt, to se nevidí.

A Juventus očividně našel i skvělého nástupce, když podobně debilní deal chtějí udělat s Demiralem. V Bergamu podle mě sami nevěří, že jim tohle vyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

On bude Cherubini stejnej hlupák, zvlášť když má k ruce jelimana ze Skalné. Ale Paratici je ultimátní čurák, to svět neviděl. Jak je výborný skaut, tak manažersky je úplně v lese, totální jelen.

Reagovat
10

Tohle je ultimátní příklad naprostý debility a saboterství. A on jich má v repertoáru tři prdele, .

Reagovat
Pipo123

55 je strašná bomba

Reagovat
10

pro Atalantu ano, ale o tom ten post není

Reagovat
Nuno čomes

Kdy jindy by měla Atalanta udělat titul než letos?

Reagovat
Zark

atalanty se bojím nejvíce letos

Reagovat
Furia Ceca

Danilo do Bayernu Teda ten by měl nádherný portfolio... Co TOP liga, to velkoklub (i když City... )

Reagovat
smazaný uživatel

Ten mě z těch přivandrovalců sere zrovna nejméně, což už je co říct. Ale v Bayernu nejsou blázni, 30m za něj nedají, i když s naším vedením to ještě usmlouvají na 2+18 opci a to ještě nepovinnou.

Reagovat
RKBoy

"i když s naším vedením to ještě usmlouvají na 2+18 opci a to ještě nepovinnou."

nasere, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Nasere? Vůbec ne, v kontextu jiných věcí je tohle banalita. Nedvěd v rozhodovací činnosti a Ronaldo v týmu jsou věci, které mě skutečně serou.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

a na becích budou hrát Cherubini s De Scigliem

Reagovat
stuff

na zisk krala strelcov nepotrebujeme bekov

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to pozoruju, je snad ještě napadne vyměnit Danila za Renata Sancheze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele