Sneijder si už svým setrváním jistý není

12.06.2011, 13:12
Aktuality
"Miluji Inter z celého svého srdce, ale nevím, jestli zůstanu." Tak těmito slovy dnes hvězdný nizozemský záložník vyděsil snad každého příznivce Nerazzurri. Takto by se Inter v souvislosti se zájmem Manchesteru United a Chelsea brzy mohl připravovat na život bez svého klíčového středopolaře.

Až doteď přitom 27letý Holanďan veškeré spekulace odmítal. Ještě před pár dny se novinářů řečnicky ptal, proč by jako měl Itálii a Milán, tak krásné město, opouštět. Na dovolené v Los Angeles však jako by jeho myšlenky uzrály a on si najednou není jistý. Právě z kalifornské metropole vyslal dnes pro Gazzettu dello Sport tyto šokující věty: "Jenom bůh ví, kde je má budoucnost. Já si můžu být jistý jen v jedné věci - že pokud zůstanu v Interu, pak se vydám úplně celý, abychom zase všechno vyhráli."

Že by příčinou náhlého obratu bylo zhodnocení uplynulé sezony, která byla v porovnání s tou loňskou, kdy Inter ukořistil treble, přeci jen chudší, to Sneijder nepřímo odmítá. "Když si prožijete nejskvělejší a zároveň nejpřekvapivější rok v životě, je přirozené, že ten další bude méně úspěšný. Není každý den posvícení," pronesl doslova stříbrný medailista z posledního MS. Co tedy potom stojí za jeho nerozhodným stanoviskem?

Možná Guus Hiddink, který měl podle mnohých informací s lanařením nizozemského záložníka Chelsea pomáhat. Jelikož nejčerstvější zprávy z Anglie hovoří o stupňování zájmu Romana Abramoviče o osobu trenéra turecké reprezentace, bylo by také Hiddinkovo angažmá v celé věci vlastně pochopitelné. Jsou tu však i další faktory - upozorňování Turecké fotbalové asociace na nekalé vyjednávací praktiky Abramoviče, Hiddinkovy alibi o charitativní cestě do Koreje zrovna v době, kdy měl svého krajana šálit, a v neposlední řadě zájem Manchesteru United, který se okolo tohoto středopolaře motal i dříve. Uvidíme tedy, jakým směrem se celá kauza vyvrbí. Zatím doopravdy jen "bůh ví".

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, football365.com

Komentáře (315)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele