Slavii bude v utkání Evropské ligy v Tiraspolu scházet trenér Trpišovský

28.11.2023, 13:26, aktualizováno 28.11.2023, 18:41
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© slavia.cz)

Slavie bude ve čtvrtečním předposledním utkání skupiny Evropské ligy v Tiraspolu proti Šeriffu chybět trenér Jindřich Trpišovský. Hlavní kouč Pražanů má z pátečního tréninku zlomený nos a neodletěl dnes odpoledne s týmem do Moldavska. V Česku zůstali ze zdravotních a preventivních důvodů i hráči Tomáš Holeš, Petr Ševčík, Matěj Jurásek a Nigerijec Boluwatife Ogungbayi, oznámila Slavia.

Trpišovský v minulém týdnu při bagu na tréninku nešťastně utrpěl zlomeninu nosu. Ve víkendovém ligovém utkání doma s Českými Budějovicemi na lavičce byl, na tiskové konferenci ho zastoupil asistent Jaroslav Köstl. Ten mužstvo povede v Tiraspolu.

"S Jindrou v týmu spolupracujeme už nějakých 10 let, takže zhruba všichni víme, kdo co má dělat. Jsme v tomhle tým. Doufáme, že nějaká zásadní změna to zase nebude. Samozřejmě změna to bude v samotném koučování na hřišti. Ale to už jsme si taky za kariéru několikrát zkusili," řekl Köstl v nahrávce pro média od klubu.

"Věřím, že Jindra bude co nejdříve v pohodě a že mu uděláme radost výsledkem. De facto si tam můžeme zajistit postup do jarní části Evropské ligy, tak i tímhle způsobem ho chceme pozdravit na dálku," doplnil.

V Praze zůstali také jedna z opor týmu defenzivní univerzál Holeš či záložník Ševčík. "Někteří hráči na palubě nebudou. U některých je to ze zdravotních důvodů, u některých z takových preventivních. Neletí například Tomáš Holeš nebo Petr Ševčík, kteří se budou soustředit na závěr podzimní části sezony. Zbytek týmu letí v neměnném složení. Už začíná trénovat Matěj Jurásek, ale ještě zůstává v Praze. Jinak letíme v plné síle i s Ivanem Schranzem s maskou," řekl Köstl.

Slavia po čtyřech z šesti zápasů skupiny vede o skóre tabulku před AS Řím a v Tiraspolu si může definitivně zajistit postup do jarní fáze Evropské ligy. Jistou už má nejhůře vyřazovací část Evropské konferenční ligy, kam přejde třetí tým.

"Přáli jsme se dostat do pozice, že to budeme mít ve svých rukou. Odehráli jsme fantastický zápas s AS Řím, posunuli se na špici tabulky a pokusíme tam udržet. Jde o postup, prestiž, koeficient, peníze i lepší nasazení do jara. Uděláme maximum pro to, abychom uspěli a první místo uhájili," uvedl Köstl.

Pražané tradičně odcestovali k venkovnímu utkání v pohárech s dvoudenním předstihem. Zápas v Tiraspolu má ve čtvrtek výkop v 21:00. V Moldavsku panuje velmi chladné počasí podobně jako v Česku.

"Mrazivé počasí určitě nebude úplně příjemné. Jakmile však rozhodčí pískne do píšťalky, přestanete ho vnímat a rychle se zahřejete. Věřím, že nám nebude dělat problémy," prohlásil útočník Mojmír Chytil, který na začátku října dvěma góly pomohl Slavii k drtivé výhře 6:0 v domácím vzájemném duelu s Tiraspolem.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
Salfovic

Ten toho nadělá s rozbitým frňákem.

Reagovat
Puskas

Podle nosa poznáš kosa.

Reagovat
Losinho

Ševčík pryč, sorry jako. V noze to má, ale to zdraví se prostě nezlepší.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Odehral ted celych 90 minut v lize, musi si dat oraz

Reagovat
jackinho10

Bude ted prospesnejsi v lize, kde je potreba dohrat podzim s plnym poctem bodu.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Strakosha

Ševčík je nejlepší váš záložník

Reagovat
mrtvej ofsajd

To je Oscar

Reagovat
kilobyte

Jsou nějaké záběry, jak hraje Trpišovský bago? Docela by mě to zajímalo.

Reagovat
kilobyte

Tak jsem nakonec zapátral sám. Bago jsem nikde nenašel. Ale objevil jsem trénování penalt. https://youtu.be/8F9jXYOH2c0?si=WMr_guSGz7dcMlT6

Reagovat
Neon

the man, the myth, the legend!

Reagovat
Mass

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
ratusek

Reagovat
JackBlack

By mu začla téct malinovka z rypáku při vzletu

Reagovat
John Obi Mikel

Co je zas se Ševčíkem?

Reagovat
Kaspar

Nic u nej je to jen pro jistotu.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mönchengladbach

Nechal bych to odkoučovat intelektuála Houšteckého.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele