Slavia se ve 3. předkole Evropské ligy utká s Dniprem

01.08.2023, 22:03
Aktuality
Kabina Dnipro-1 (© scdnipro1.com.ua)

Hráči Slavie se ve 3. předkole Evropské ligy utkají s Dniprem. Ukrajinský tým vypadl ve 2. předkole Ligy mistrů s Panathinaikosem Atény a přešel do kvalifikace nižší soutěže. Řeckému favoritovi dnes stačila v domácí odvetě k postupu remíza 2:2, neboť před týdnem v úvodním utkání nad Dniprem v jeho azylu v Košicích zvítězil 3:1.

Pražané vstoupí do kvalifikace Evropské ligy domácím zápasem s Dniprem 10. srpna. Odvetu odehrají o týden později v Košicích, kde ukrajinský vicemistr hraje kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Trenérovi Slavie Jindřichu Trpišovskému vyšlo přání vyhnout se Panathinaikosu, přes který červenobílí s námahou přešli vloni ve 3. předkole Evropské konferenční ligy.

Dnipro vstupovalo do odvety ve velmi nevýhodné pozici, několik jeho hráčů navíc před zápasem postihla zřejmě otrava jídlem. Řecký vicemistr už po 15 minutách vedl, když se po velké chybě brankáře prosadil lobem slovinský kanonýr Šporar.

Hned za devět minut ale srovnal suverénně nejlepší střelec ukrajinské ligy Dovbyk a v 54. minutě pak hosté dokonce po rohovém kopu otočili stav. Naděje na případné prodloužení ale sebral Dnipru Šporar, jenž v 70. minutě napálil míč pod břevno a skóroval podruhé v utkání. Za pět minut navíc dostal červenou kartu hostující Tančyk.

Klub Dnipro-1 bylo založen teprve v roce 2015. V uplynulé sezoně skončil v ukrajinské lize druhý za suverénem Šachtarem Doněck a ve svém středu měl nejlepšího střelce soutěže Dovbyka, jenž v minulém ročníku zaznamenal 24 branek. Na české kluby dosud Dnipro v soutěžích UEFA nenarazilo.

Slavia potřebuje v této sezoně k jistotě účasti ve skupině pohárů vyřadit aspoň jednoho soupeře. Pokud český vicemistr ve 3. předkole proti Dnipru uspěje, zahraje si nejméně hlavní fázi Evropské konferenční ligy. Na cestě do skupiny silnější Evropské ligy musejí Pražané přejít přes dva soupeře.

"Ukrajinský fotbal šel v poslední době hrozně nahoru, vidíme to i na reprezentacích. S Dynamem Kyjev jsme v minulosti hráli. Dnipro je nepříjemný soupeř, nechali za sebou Dynamo Kyjev, stíhali Šachtar Doněck," řekl Trpišovský v nedávném vydání Totálního podcastu.

"V poslední době máme brány do Evropy přes hodně těžké soupeře. Na druhou stranu si myslím a doufám, že tým je dál než vloni v létě. Zase to bude boj do poslední minuty," prohlásil slávistický trenér.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BATE - Aris slušný dvojzápas jak se tak dívám, v obou zápasech padlo 8 gólů...

Reagovat
Salfovic

Koukám, že dostala Bate od Kypřanů takovej dvojitej nášup

Reagovat
Alons0

Pokud povolají půlku týmu na frontu, tak by snad Slavia mohla uhrát aspoň jednu remízu.

Reagovat
Stannis Baratheon

To je hodně vtipné. A originální.

Reagovat
dest1l

Jj souhlas, Slavia nemá šanci.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Dovbyka lanaří Girona, pokud by už proti Slavii nenastoupil, bylo by to pro Dnipro velky oslabení.

Reagovat
Kily

nejspíš nenastoupí, Girona to chce mít dotažené a podepsané do konce týdne a s Dniprem už je domluvená

Reagovat
mrtvej ofsajd

To by bylo super.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Salfovic

Už jsem se bál, že Slovan vyhraje v předkole oba zápasy

Reagovat
Top5scout

Pome Dnipro. Chcem vidieť europsky futbal v Košiciach ako tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rabl

Stadion na zapas medzi ceskym a ukrajinskym muzstvom vypredaju slovaci, to nevymyslis

Reagovat
smazaný uživatel

Komu budou fandit? Vím, že slušní Slováci Dnipru a dezoláti Slavii, ale kterých bude víc?

Reagovat
lampas

Tamní dezoláti stejně v jádru nesnáší víc Čechy...

Reagovat
isokarhu.

Osobne si ako východniar (Tatran Prešov !!!) myslím, že tam bude veľa ukrajincov, v KE ich robí pomerne dosť. Zvyšok sa príde zo zaujímavosti pozrieť na kvalitné mančafty, na Slaviu možno aj z nostalgie. Sám si pamätám ako som ako malé decko chodil ešte na federálnu ligu do PO na Spartu, Sláviu, Cheb, Brno.... Nemyslím si, že Slavii budú fandiť len dezoláti. KE a východ Slovenska celkovo bol vždy federálne orientovaný, podpora samostatnosti tam bola vždy najnižšia keďže východniari robili v Prahe, na Ostravsku, vo fabrikách v českej časti republiky a tak akosi bola Praha vždy bližšia ako Bratislava.

Reagovat
Losinho

Slušní Slováci? To sis asi odpověděl sám.

Reagovat
Coutinho10

viděl jsem oba zápasy a speciálně v odvetě Dněpr ukázal velkou sílu dopředu, takže to nebude tak lehký soupeř, jak si většina lidí asi myslí...šanci vidím v okýnkách, které mají vzádu, tam se procpat dá, ale míč držet umí a i 1na1 jsou dost dobří, takže hlavně nepodcenit

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
naheCZ

Po prvním zápase jsem od někoho na twitteru četl, že velký špatný od Dnipra. No tak uvidíme, jak na tom reálně budou v zápase s náma. Ale hlavně nepodcenit no, i když bych se nebál říct, že nepostup by byl zklamání.

Reagovat
Coutinho10

jako zklámání určitě, ale nedělal bych z nich podprůmerný tým

j první zápas trochu možná i podcenili a dostali zbytečný góly a 1 i z penalty, která podle mě byla nasimulovaná

Reagovat
wyqinac

ja se naucil v evrope uz nepodcenovat nikoho, nemyslim si, ze vetsina lidi by si myslela, ze to bude lehky souper.. Jako lehci nez Panathinaikos, ale lehky ne

Reagovat
Coutinho10

j, častokrát jsou ty řeči, ale spíš od konkurence no...Panalthinakos spíš byl efektivnější, ale taky něco zazdil

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jak já přeju Židům konec

Reagovat
emisarpravdy

Radši si přej další penaltu.

Reagovat
wyqinac

chudaci Maccabi Haifa

Reagovat
Freedo

Dnipro se otrávilo jídlem? To muselo být čevabčiči.

Reagovat
Lemond Laws

Leningrad

Reagovat
monty25

Vítkovice 1993

Reagovat
Coutinho10

jenom mindgames hráli dobřr

Reagovat
Coutinho10

*dobře

Reagovat
Lemond Laws

Určitě lepší volba. Sice se to hraje někde v Asii, ale pořád lepší než kotel v Aténách

To bude postup

Reagovat
bartes

Vidím to dost vyrovnaně. Dnipro bych zařadil někam po bok těch soupeřů, se kterými měla Slávia v předkolech problémy. Je taky třeba přičíst to, že Dnipro hrálo s náhradníky, velmi unavenými hráči po otravě a rychle prohrávalo 1:0, otočilo to na 1:2 a mělo Panathinaikos na lopatě. Pana vyrovnal až po vystřídaní Dnipra. Tím pádem v plné palbě bude Dnipro ještě silnější. Sám to vidím 50/50 , a když Slávia vypadne, tak to nebude žádná ostuda.

Reagovat
Fabregas@ole

Kurzy na postup pro Slavii 1.23 vs 4.0

Reagovat
Pablos

S prstem v nose pro Slavii. Tady jsem optimista.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele