Slavia dotáhla příchod Kačaraby, do Edenu zamířil na hostování

06.01.2021, 14:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (411)

Přidat komentář
Blasphemer

Karafiát nevyšel, tak zkusí toho druhýho?

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Losinho

Možná se jen v létě spletli.

Reagovat
Blasphemer

Taky jsem minule místo rohlíků koupil omylem housky.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
braveheart

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Toho druhýho jsme měli brát hned. Karafiát, byť byl zadarmo, podle mě na Slavii nemá a hlavně mi ani nepřijde, že by stopera měl vůbec hrát.

Reagovat
Neyjrayx

Proč by neměl hrát stopera?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kiwi-21

Já si myslím že z Karafiáta by šlo udělat vcelku kvalitní DM

Reagovat
kiciN

Reagovat
Petr325

Reagovat
Puskas

Asi nesnesl přesazení, to u kytek bývá...

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Firkraag

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
JackDaniels.

Ja vsak dufam, ze jedneho dna sa presadi

Reagovat
El Fáňos

Kačaraba mi přijde od začátku lepší

Reagovat
andrew96

Tohle pro Slavii jednou nemusí dobře dopadnout...

Reagovat
pobody's nerfect

hostování s nepovinnou opcí? nevím v čem spatřuješ riziko

Reagovat
žrout

Oni všichni tihle "whistleblowers" spatřují hlavně riziko v tom, že SKS s takovou dalších několik let nemá nikdo šanci dohnat

Reagovat
j_mrazik

Víš, co znamená "whistleblower"?

Reagovat
žrout

Vím. A víš co znamenají uvozoky?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
žrout

Reagovat
j_mrazik

Vím... tak to se omlouvám, pán je asi suterén.

Reagovat
andrew96

Nemyslím konkrétní případ, ale obecnou orientaci na Liberec

Reagovat
Freedo

A můžeš to nějak rozvést? Silná orientace na Liberec je to důsledek toho, že tam Trpiš trénoval, ty hráče zná a sedí mu do stylu hry. Ne každému se ten přechod povede, protože ve Slavii jsou ještě mnohem větší nároky a tlak. Ale většina hráčů se chytila velmi dobře. S tím, jak je tahle osa úspěšná, se skoro čeká, že každý hned zahvězdí a pak je jednoduché vytáhnout Karafiáta jako příklad neúspěchu.

Přitom když se podíváme na historii přestupů, tak z bývalých Liberečáků se povedli - Kolář, Kúdela, Coufal, Ševčík, Hovorka, Oscar, Kuchta a nechytli se jen Pokorný, Karafiát a zatím Malínský. S takovou úspěšností je přirozený, že tam lovíme dál.

Tady se nadává, že Slavie vykupuje Liberec, ale pravda je taková, že ty 3 nejsilnější týmy Slavie, Sparta a Plzeň (těm se teď nedaří, ale minimálně finančně jsou furt v top 3 a lákají hráče ze zbytku soutěže) budou vždycky vykupovat zbytek. Ostatní týmy ale momentálně nenabízí tak zajímavé hráče, ať už typologicky nebo co se týče výkonů. Kdyby tam byl někdo vhodnější, tak se koupí z Jablonce, Slovácka nebo Sigmy. Ale nalijme si čistého vína, koho bys odtamtud vzal do Slavie raději?

Pokud jsi to myslel tak, že budou mít tým složený převážně z playerů, kteří prošli českou ligou a ne cizinci, tak bych namítl, že je to právě to, co nám přineslo úspěchy (cizinci by měli jen vhodně doplňovat domácí jádro). A ostatně stejnou cestou se podařilo prorazit i Viktorce. Naopak Sparta zkoušela nakupovat primárně zahraniční fotbalisty a podívej, jak dopadla. V neposlední řadě je to i finančně smysluplná strategie.

Reagovat
Komix

Reagovat
žrout

Podpis a razítko

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
andrew96

Z krátkodobého hlediska je to možná udržitelné, ale dlouhodobě pochybuji. Přijde čas, kdy se Slavia bude muset orientovat i jiným směrem či způsobem (např. po případném odchodu Trpišovského). A je otázka, jestli to zvládne. Navíc nastolené prostředí v jistém smyslu brání konkurenceschopnosti a růstu ligy. Liberec dlouhodobě produkuje mnoho zajímavých hráčů, zároveň se prodeji moc nebrání. Jestliže má Slavia na nákup v Liberci monopol, není to zcela zdravé prostředí. Sparta a Plzeň hledají u jiných, ale právě svojí větší diverzitou tolik nenarušují konkurenci.

Reagovat
Melda

Souhlasím, i pro Slávii musí být lepší silnější liga.

Reagovat
Imos

tak jediný monopol u Ludvy jsou prachy a výhody, což se očividně nechce Spartě a Plzni Slovanu nabídnout, tak nás holt vykupuje Slávie s tím, že bych se nedivil, že prodeje pod cenou jsou podmíněný výhody pro preciosu mimo fotbal

Víc mě sere, že jako slovan nejsme schopný koupit ani dobrý kluky za drobný jako teďka Smejkal za ubohých 5 mega, vlkanova za ubožejších 3 a místo toho vezmeme Faška zadarmo

Reagovat
lampas

Proč myslíš, že Smejkal a Vlkanova jsou lepší jak Faško? Mně 5 mega za hráče z druhý ligy přijde moc...

Reagovat
Imos

Tak minimálně Vlkanova je prověřenější a za něj cokoliv pod 6 je dobrý a v tuhle dobu bych teda řekl, že do 8 mega ty top hráči z druhý budou chodit a pokud nechceme dát ani 3, ani nic vlastně tak těžko posílíme

Reagovat
Freedo

Dokud to funguje, tak bychom byli hloupí to měnit. Každopádně vedení samo říkalo, že minulé léto byla spíš výjímka a nadcházející přestupáky se nebude Liberec vykupovat tolik. On se ten počet musí zákonitě snížit, jelikož hráčů, kteří tam kopali pod Trpišem, bude méně a méně. Zároveň nebudou mít neustále zajímavé objevy jako Beran nebo Fukala.

Každopádně tahle spolupráce neznamená, že by Slavia neuměla přivést hráče odjinud z ČR nebo z ciziny (jak dokládá třeba teď přestup Baha), akorát je Slovan momentálně nejlepší volba.

Je otázka, jak to bude fungovat, až odejde Trpiš. Ty nadstandardní vztahy jsou i na úrovni majitelů, takže pokud se oni mezi sebou nerozhádají, tak by to mohlo pokračovat, za předpokladu, že Slovan bude nadále zajímavá možnost.

S konkurencí je to diskutabilní. Snižuje sílu ligy jako celku víc to, když si Slavia koupí ze Slovanu 5 hráčů, ale nevykupuje zbytek ligy, nebo Plzeň a Sparta, když vezmou po jednom nejlepším hráči 6 různým klubům?

Každopádně priorita je úspěch Slavie a pokud nám k němu Liberečáci dopomůžou, tak už bych tolik nehleděl na důsledky pro ostatní týmy, ačkoliv koeficient je pro nás taky hodně důležitá věc.

Reagovat
andrew96

Jde o výhodnou strategii, která ale zachází do extrému a v tuto chvíli se jeví jako závislost Slavie na produktech Slovanu. Čím dříve se Slavia naučí rozhlížet i jinam, tím lépe, nicméně to na základě jednoho Baha ještě nelze posoudit.

No, rozhodně se mně více zamlouvá, pokud klub druhého sledu pustí jednu oporu, kterou může nahradit, než aby se rozprchla půlka sestavy. Což není jen chyba nákupčích. Potom se Liberec musí několik měsíců konsolidovat, čímž ztrácí čas i energii. Potom zde chybí celek, který by pravidelně konkuroval top 3, což se odráží i v evropských předkolech.

Reagovat
žrout

Liberec je tímhle každoročním výprodejem známý dlouhodobě, jediné, co se změnilo, je, že ty prodeje teď směřují do jednoho klubu (Slavia). Jinak vždycky rozprodali kádr a stavěli nový. Ukaž mi sezónu, kdy to tak nebylo za posledních, nevím, 5 let.

Dělají se tady nesmyslné vývody, přitom kdyby ty hráče nekoupila Slavia, koupil by je nějaký průměrný nebo podprůměrný zahraniční klub (Polsko, Maďarsko, Turecko), protože to je filozofie Slovanu (sportovní koncepce 0, ale to je jejich problém, resp. majitele).

Navíc ty prachy, které vydělali postupem a výkony v EL, + koeficient pro ligu a klub mají z velké části díky letošním hostovačkám z SKS vyplývajícím z jejich spolupráce. Troufnu si tvrdit, že by se bez nich do EL nedostali a ani tam neuhráli těch 7 bodů. Takže tým, který je podle kritiků Slavií zbaven konkurenceschopnosti nakonec vydělal druhé největší peníze v pohárech, uhrál druhý největší koeficient z českých mužstev a přesto, že měl nadupaný podzim a tříštil síly, tak je stále na dostřel předních příček v lize. Tak prosím co nejvíc takto "nekonkurenceschopných" týmů v lize

Reagovat
andrew96

Výprodej nabral na obrátkách až v posledních letech. A taky se Slovanu na evropské scéně zadařilo po delší době. Jednou za čas se Liberci zadaří, rozhodně ale nejde o pravidelný přísun bodů, na nějž by byl spoleh. Závislostí na Slavii jen betonuje hierarchickou strukturu, v níž má malé šance ohrozit právě sešívané, ale též Plzeň se Spartou. K uspokojení to stačí, ale proč netlačit na vyšší mety, na které Slovan má? Ostatně to již v minulosti několikrát dokázal. A zvýšenou snahou o udržení kádru pohromadě by lize taktéž přispěl. I v probíhající sezoně napomáhá hegemonii Slavie.

Reagovat
žrout

Hegemonii Slavie hlavně napomáhá bezmoc Sparty a úpadek Plzně. Liberec nikdy neměl finanční zázemí na to pravidelně bojovat o titul, stejně jako na to nemá Jablonec a další lepší celky druhého sledu. Jde vidět, jak má vůbec Plzeň co dělat, aby se tam dlouhodobě udržela.

A přes to všechno nakonec Liberec v posledních letech přináší do koeficientu po TOP3 největší příspěvky a to nebyl ani jednou v EL přímo nasazený jako Jablonec nebo Sparta. To je mnohem větší příspěvek Českému fotbalu než si hrát na něco, na co prostě finančně očividně nemají. Znají své možnosti a těží z nich maximum možného. Jo, kdyby měli vlastníka typu Brabec v baníku, šlo by to i jinak. Ale nemají ho, mají Kárla a ten rozhoduje, jak to tam bude. Můžeš to kritizovat, ale nakonec jsou na tom pořád o hodně lépe, než třeba Zlín, kterému fandíš a který tak kádr neobměňuje.

Bolka si hrála na ambiciózní klub a v Evropě nic nepředvádí posledních x let a teď je na sestup. Nevidím u nich větší přínos jak u Libe. Stejně tak Jabka si nezahrály EL kromě toho, když se tam jednou dostali rovnou přes pohár. A to tam Pelta sypal svoje korupční peníze horem dolem. Tak nevím, v čem jsou ty ostatní kluby větším přínosem.

Snad se dlouhodoběji zvedne Baník, ten na to má stabilní ekonomické zázemí, dobrou základnu talentů a velkou fanouškovskou základnu, aby mohl stabilně hrát o vrchní příčky a něco uhrát i v pohárech. Jeho výraznější přínos (spolu s tragickým Brnem bez stadionu) naší lize strašně chybí. Chtělo by to zase Baník z přelomu tisíciletí, moc bych jim to přál...

Reagovat
andrew96

Výsledky má Liberec vzhledem na okolnosti velmi slušné, nicméně to, že není zcela vlastním pánem, ho pravidelně staví do nejistoty (což je na postavení z posledních sezon vidět).

Reagovat
Imos

Reagovat
delfin

Reagovat
Manik...

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
RadekVonCZE

Vysvětleno a podtrženo

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik jich z nich trénoval?

Reagovat
Shevchenko

Jo, může to dopadnout jako Karafiát, strašné riziko.

Reagovat
Neyjrayx

záleží jak se dokážou hráčů zbavovat aby neměli pod smlouvou 70 + lidí

Reagovat
Radikal

To se stále opakuje, ale není to pravda, nemáme pod smlouvou o moc více hráčů, než ostatní kluby. Jasně, máme jich se Spartou logicky nejvíce jako dva kluby s největšími rozpočty a ambicemi, ale není jich nějak šíleně moc jako za Jarolíma.

Reagovat
dave30

Já nevím, proč někoho pobuřuje, že má některý klub pod smlouvou více hráčů, než jiný. Pokud to není omezeno, tak co je komu po tom? Když na to někdo má, tak jich bude mít logicky více, než ten chudší. Myslím, že trh by měl sám toto regulovat. Kdo bude chtít jít do klubu jako pátá varianta na dotyčný post? To je stejné, jako bychom nařídili všem stejný rozpočet...

Reagovat
Bucky

No ale o to jde. Lidem přijde, že to je nebezpečný, ne zakázaný. Neklapne dvakrát po sobě LM a může být problém, pokud budou mít spoustu hráčů pod vysokou a dlouhodobou smlouvou. Podívej se jaký problém mají s tím zbavit se některých hráčů, které už nechtějí. Sýkora určitě neběhal po hostováních jako mladík, který se potřebuje vyhrát, ale prostě byl se svojí formou a smlouvou neprodejný. Lech jim vytrhl trn z paty. A pokud takových hráčů máš hodně, tak to fakt není příjemné, obzvlášť kdyby došlo na omezení počtu hostování. A Tvrdík je známej tím, že přeplácí kudy chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia opět unikla konkurenci. Kde jiní uvažují Tvrdík jedná!!!

Reagovat
Losinho

Z fotky jsem se už těšil na Balea

Reagovat
wyqinac

ze by sis chodil zahrat golf?

Reagovat
Studni

Jaká teď bude hierarchie stoperů? Kdo bude hrát základ?

Reagovat
Losinho

Nejspíš Kúdela a Zima.

Reagovat
Studni

Co se stalo s Hovorkou?

Reagovat
Losinho

Po zranění už se do top formy nevrátil a Kúdela se Zimou fungovali v podstatě bezchybně.

Reagovat
Studni

Dík. Škoda, v tý formě, kterou měl před zraněním, byl skvělej.

Reagovat
Freedo

Na druhou stranu Kúdelovi bude v březnu 34 a ačkoliv hrál výborně, tak bude třeba od léta nastupovat méně a méně. Takže výhledově se vedle Zimy buď chytí Taras, nebo se zpět do formy dostane Hovorka. Zima by pak mohl do ciziny, pokud si udrží vykonnost, takže by za 2 roky mohli hrát stopera Taras a Hovorka vedle sebe. Ale to už hodně věštím.

Reagovat
Studni

Je možný, že časem Kúdela přestane hrát evropské poháry, pokud tam nebude fyzicky stíhat

Reagovat
naheCZ

Kúdela bude mít v březnu 34, tak jsem zvědavej jestli ho už pomalu nebude chtít Trpiš nahradit. I když s ním vždy ta obrana funguje nejlíp.

Reagovat
Spalovač šancí

Ono to úplně nevypadá, ale Kúdela je pořád ze stoperů nejrychlejší. Sprintově na tom bude asi lépe Zima (ale Kúdela určitě rychlejší než Hovorka), ale Kúdela má neuvěřitelné čtení hry, takže je u všeho podstatného rychleji než ostatní stopeři. Bude-li zdráv, tak přístí sezonu jako stoper č. 1 ještě dá.

Reagovat
meno

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se Kacharaba rychle adaptuje, měl by Zimu ze sestavy dostat

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt Rofl.

Reagovat
Lof

Reagovat
dave30

Povinná opce... Pěkný oxymóron.

Reagovat
žrout

Já tam čtu nepovinná

Reagovat
dave30

Moje chyba. Nicméně v tom případě stačí napsat opce.

Reagovat
bobis21

žádná jiná než nepovinná neexistuje

Reagovat
PaulinhoTheGunner

existuje... povinná se využívá čistě kvůli cashflow, např. kvůli finanční fairplay, oproti koupi na splátky bývá podmíněna např. nesestupem kupujícího klubu apod...

Reagovat
bobis21

Pak to ale není opce. Když udělají smlouvu o budoucím přestupu, nejedná se o opci. Stejně tak smlouva která říká že např. v případě záchrany hráče koupí. Definice opce je že má jedna strana možnost volby (uplatní / neuplatní). Pokud tato vlastnost chybí, není to opce.

Reagovat
Neyjrayx

a co když máš povinnost uplatnit opci pokud odehraje hráč více jak 20 zápasů, tak to je tedy co?

Reagovat
bobis21

Tak to není opce. Pokud je tam povinnost, není to opce.

Respektive to může být tak, že v případě že odehraje méně než 20 zápasů, bude to opce (tj. hráč odehraje 19 zápasů a kupující se může rozhodnout jestli ho koupí nebo ne). Ve chvíli kdy odehraje 20 zápasů ale opce zaniká a dochází k transakci (bez ohledu na to jestli kupující chce nebo ne - což už není opce). Opce by tedy existovala jen do chvíle než odehraje ten 20. zápasy a v tu chvíli by zanikla.

Reagovat
Neyjrayx

Super, alespoň jsem se zde přiučil

Reagovat
Remt

Zajímavé

Reagovat
TheTopFootbaler

No to je spíš podmínková klauzule. Ale tohle je hodně slovíčkaření.

Reagovat
dave30

V tom případě je to odložená koupě. Něco jako smlouva o smlouvě budoucí.

Reagovat
Hokaido

Existuje, například podmíněná.

Reagovat
Hokaido

Ok, až teď jsem přečetl zbytek a asi o tom víš víc jak já.

Reagovat
Mass

A jak by si označil to, že Souček šel do WHU na půl roku a byla tam opce, že když se zachrání, tak se to změní v trvalý přestup. WHU nemohl říct, tak sme se zachránili, ale dík, Součka nechceme.

Reagovat
bobis21

Normální kupní smlouva, která bude platná jen při splnění určitých podmínek. Když podmínky nejsou splněny, není platná.

Reagovat
Mass

Reagovat
dave30

Slovo opce má samo o sobě svůj význam. A přidávat další přívlastky je prostě nesmysl. Potom se již nejedná o opci jako takovou a jedná se o jiný druh smlouvy.

Reagovat
Mass

Ok, teda v tomhle případě to nebyla opce.

Reagovat
smazaný uživatel

další redundantní pleonasmus :)

Reagovat
dave30

Reagovat
smazaný uživatel

Kolář - Bah, Kačaraba, Zima, Bořil - Traoré, Ševčík - Sima, Lingr, Olayinka - ?

Reagovat
TheMally11

kéž by Ómarsson (Excelsior Rotterdam)

Reagovat
žrout

Už podruhé v krátkém čase tady od tebe vidím to jméno. Kde jsi na něho přišel a proč by mě být zrovna on ve Slavii?

Reagovat
Neyjrayx

Chtěl jsem se zeptat na to samé

Reagovat
AC Sparta Praha good

Nejlepší střelec Eerste Divisie (a docela suverénně, na to, kde jsou v tabulce)

Reagovat
žrout

A proč by měl jít zrovna do Slavie?

Reagovat
Spalovač šancí

Za Bahem

Reagovat
Neyjrayx

Protože prostě lidi vidí útočníka a hodnotí ho podle golů, trpišovský si zatím vybíral spíše pohybově rychlejší útočníky, kteří pracují hodně pro tým, Excelsior jsem hrát neviděl ani jeho, takže nemůžu soudit zda by seděl, ne vždycky zahraniční hráč je lepší než to co je na domácí scéně

Reagovat
žrout

Hrát v Holandsku je podle mě pro útočníky za odměnu už v Eredivisie, natož tak o patro níž. Tam se hraje úplně jinak a všichni se hrnou do útoku. Pak tam taky padá mnohem víc branek, útočníci mají víc prostoru atd. Ten borec přijít do naší BetonLigy by čuměl jak tele na vrata, že ještě ani rozhodčí nefoukl do píšťalky a už dostal přes achilovky a má na sobě dva stopery s loktama v jeho obličeji a sudí dement dělá, že to nevidí

Reagovat
Neyjrayx

právě a za druhé je Kuchta jediný odchovanec co byl napsaný na soupisce pro evropskou ligu

Reagovat
ManUnited

však je druhej nejlepší střelec

Reagovat
AC Sparta Praha good

Sry, chvíli jsem se na to nekoukal a mezitím se začalo dařit Muhrenovi

Reagovat
ManUnited

navíc když se na to člověk podívá tak měl předtím jednu vydařenější sezónu s dvanácti góly jinak žádná sláva

Reagovat
dave30

Když se na to tak dívám, tak od jara 2018 to je solidní gólostroj. Za 3 kalendářní roky (18-20) 54 ligových gólů (včetně juniorky) ti přijde málo?

Reagovat
ManUnited

nevím no, kdyby to bylo takový terno tak už po něm asi někdo sáhl a počítat góly v juniorce u hráče kterýmu je 25 mi taky přijde divný

Reagovat
dave30

Za tu juniorku odehrál jenom 5 zápasů a dal 9 gólů. Třeba se jenom rozehrával po zranění, nevím...

Reagovat
Mr.Mike

To je celkem jedno

Reagovat
Mr.Mike

Nedivil bych se kdyby šel na hrot Sima.. Masopust zpátky na kraj

Reagovat
žrout

Podle mě je to ideální varianta do pohárů: Olayinka - Sima - Masopust.

To by pak byl rychlý útok jako kráva a konečně taky s kvalitním střelcem na hrotu

Reagovat
Pajinho10

Mně Sima na hrot uplně nesedí. Je spíš náběhový hráč, než aby hrál zády k bráně a bil se s 2 stopery soupeře. I při centrech je snazší z křídla zavírat zadní tyč a jít do vápna z náběhu, než se prosadit přes stopery, kteří si centry dokáží pohlídat.

Reagovat
žrout

Proto mluvím o pohárech, kde Slavia obvykle nedobývá postupným útokem, ale hraje na brejky.

Reagovat
Radikal

Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Bořil - Holeš, Ševčík - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta

Bohužel Traoré je sympaťák, ale už na to moc nedá, Nico se do toho dostane, Kacharaba jako 3. stoper ideální, snad dopadne líp než Karafiát. Kuchta na hrotu ze současných útočníků asi jasnej.

Reagovat
Edis

já věřim, že se do toho ještě dostane Hovorka a o 2.-3. stopera zabojuje ... a Lingra bych viděl jako 1. do rotace v záloze

Reagovat
Radikal

Určitě, byl bych rád, kdyby se do toho Hovorka dostal, jen to momentálně moc nevypadá, má na ty zranění fakt smůlu. U Lingra taky souhlas, původně jsem ho tam i psal, ale stále tak nějak doufám, že se Nico chytí. Ale dle aktuální formy možná spíše Lingr. Ten zatím hraje skvěle a je příjemný překvapení.

Reagovat
Neyjrayx

ta rotace Nico/Lingr/ ševčík na 2 posty v sestavě je dost super, příjemný luxus

Reagovat
Neyjrayx

S Hovorkou je ten problém toho zranění, nikdy si nejsi jistý zda se ten hráč vrátí do formy rychle a kdyby se něco posralo tak potřebují záskok na stopera, zkoušel se tam někdy Bořil a byla to tragédie, proto vedení reaguje i kvůli absenci Laca, přivedením dalšího stopera

Reagovat
John Obi Mikel

Traoré bude do rotace dobrý.

Reagovat
Neyjrayx

Proč nikdo nebere Kuchtu jako hrot číslo 1?

Reagovat
žrout

Za celý podzim v lize 2 góly by měly stačit na č.1 pro mistra ligy?

Reagovat
Neyjrayx

A aby tým byl úspěšný musí mít goly jen jeden hráč který ještě začátek podzimu promarodil? Mají to hezky rozprostřené mezi více hráčů a hlavně si myslím že on má za úkol goly až v druhé řadě

Reagovat
žrout

Je nesmysl tvrdit, že má hroťák za úkol góly až v druhé řadě. To je prostě blbost stejně jako sbrankář nemá u Trpiše za úkol chytat góly až v druhé řadě, protože přece rimárně musí mít dobrou rozehrávku. Jenom prostě Trpiš hodnotí i jiné aspekty přínosu toho hroťáka, ale stejně na to, do jakých situací a jak často se dostává, jsou 2 góly v lize (ještě k tomu 1 zápas) naprosto tristní vizitkou, ať chceš nebo ne.

Reagovat
Neyjrayx

Ano napsal jsi to lépe, mohl by jich mít více

Reagovat
Mass

Radši bych Musu, ale víme že bude hrát Kuchta. Trpiš má rád "defenzivního" útočníka.

Reagovat
Neyjrayx

Ano, právě protože mu sedí i více do stylu hry, jelikož pomáhá vytvářet prostor před bránou a zároveň umí i ve vzduchu vyhrát hlavu

Reagovat
Bucky

Protože je to pořád dřevák. Pár lidí ho bere za hvězdu, protože dal dva góly Nice, ale jeden byl ve stylu Krmenčíkova "poseru to tak, že to nikdo nemůže čekat a tím vyřadím ze hry dva hráče" a druhý byl v podstatě jen šťastný odraz. Mimo to dal už je dva góly Opavě při výhře 6:0. To je na útočníka s největším počtem minut sakra málo. Jasně, má pro tým přínos i v jiných aspektech a presuje poctivě, ale nemůžeš se divit, že by lidi chtěli, aby jejich útočník uměl i něco jiného než jen běhat.

Reagovat
Neyjrayx

Je to problém dnešní doby, protože dost lidí hodnotí útočníka jen podle golů, ale ten přínos pro mužstvo je taky klíčový. Neumím si představit jak by vypadala hra kdyby tam hrál útočník kalibru světového, ale vysoký a pomalejší (např. Koller) ten systém by asi fungoval ale o dost % méně než s útočníkem který je to schopen plnit

Reagovat
Bucky

Do jisté míry souhlasím, ale pořád je obrovský rozdíl mezi tím, když máš v útoku hráče, který bez keců a fantasticky splní veškeré požadavky na úkor svých čísel, jako je třeba Benzema, ale jakmile ten gól potřebuješ dát, je na něj spoleh. Chápu, že ať je na tom Slavie jak chce, asi těžko může pomýšlet na to, že bude mít útočníka, který zvládne splnit obojí. Na druhou stranu se ale ani nedivím lidem, kterým se moc nelíbí, že jejich útočník se sotva trefí do balonu, když chtějí hrát Ligu mistrů a v EL se dostat co nejdál. Kuchtův přínos pro tým tam je, ale těžko bude oblíbencem tribun, když netrefí zazdí každou šanci. Zatím to Slavii mrzet nemusí, v EL postoupila i díky těm jeho dvěma gólům a pro titul si jde přesvědčivě, ale co když to začne trochu drhnout a tyhle góly najednou budou chybět?

Reagovat
Losinho

Musa je oblíbenější, protože dává góly.

Reagovat
Neyjrayx

To ano, ale když se po něm chce to co by chtěl trenér tak mu to lehce drhne

Reagovat
Losinho

Tak už to úplně není.

Reagovat
John Obi Mikel

Kuchta

Reagovat
ManUnited

Za kolik přišel do Slovanu z Ukrajiny? Na transfermarktu to není

Reagovat
smazaný uživatel

Kartón Kozácké vodky a tucet pecnů čerstvého chleba.

Reagovat
Neyjrayx

Za moc to nebude

Reagovat
Imos

řekl bych něco mezi 5-10 mega ze Šachtaru

Reagovat
ManUnited

jo to jsem si tak představoval, no kdybychom ho prodali někam do Turecka tak asi dostaneme víc ono je to ale vlastně jedno, když se do kádru vrátí minimum

Reagovat
Imos

do zahraničí bych si uměl představit za něj něco přes mega eček, ale když to stejně jde jen do preciosy a takhle máme jaro pořešený karafiatem tak co. Já se spíš divím, že po něm nešla sparta, těm by se v absenci Štětiny hodil více, když Lishka a Plechy nejsou z nejjistějších

Reagovat
ManUnited

jo asi je pravda se dívat na to realisticky, že je vlastně jedno kolik za něj dostaneme, protože do kádru se vrátí minimun..takhle aspoň přijde nějaká hráčská kompenzace (ikdyž jen formou hostování), jinak ve Spartě se v posledních letech rozumný kroky moc nenosej tak možná proto btw. koukám, že v olbíbenejch Vilnius, máš nějaký spojení na Litvu? Já tam byl 2 roky zpět na rodinný oslavě a hrozně se mi tam líbilo, ikdyž jsem toho tolik navštívit nestihl plánuju, že se tam ještě v budoucnu podívám tak jestli bys něco doporučil? (Byl jsem ve Vilniusu, Trakai, v nějakym celkem velkým skanzenu jméno si bohužel už nepmatuju a na hoře křížů) Tak pokud bys měl nějaké další tipy tak je uvítám

Reagovat
Imos

Spojení na Litvu přímo ne, jsem tam taky právě párkrát byl a hrozně jsem si to tam oblíbil a poslední roky sleduju Žalgiris tak po očku. Určitě můžu doporučit Klaipédu, ta je opravdu hezká a pak Kaunas, co jsem taky byl a slyšel jsem, že zajimavá je Kurská kosa u moře, tam jsem sice nebyl, ale doporučuje se to bych ocenil ještě nějakýho čecháčka k Berkymu v lize (která je mimochodem šíleně špatná)

Reagovat
ManUnited

Ok, díky za tipy

Reagovat
Imos

Jasné jinak jestli jsi nebyl, tak Riga v Lotyšsku je fakt moc hezká

Reagovat
Fernando_Torres

Já tomu prostě nerozumím, přivedeš Karafiáta, kterej si za půl roku v podstatě nekopne, dokonce na tribuně ti pak ještě vysedává Laco, ale stejně máš potřebu přivádět dalšího stopera na zhruba podobný úrovni

Reagovat
Petr325

Reagovat
AC Sparta Praha good

Reagovat
Coutinho10

i ty pokebally jsou sesivany

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Neyjrayx

Karafiát měl smůlu v tom že si udělal na začátku angažmá výron a když ho tam trenér chtěl šoupnout na rozehrání tak měl pech na to že ten zápas s Brnem nevyšel podle představ. Laca bych nejraději viděl na defenzivním záložníkovi jen je chudák celej skleněnej, má jedno zranění za druhém

Reagovat
Komix

Karafiát byl no-risk příchod zadarmo. Počítalo se s ním jako potenciální náhradu za stárnoucího Kúdelu jako toho rozehrávajícího stopera + byl viable option na DMF, kde to v létě vypadalo všelijak.

Teď je ale situace dost jiná. Kúdela vypadá, že může ještě rok, dva hrát na top úrovni, navíc Zima se každým zápasem zlepšuje v rozehrávce. Hovorka po zranění je o dost horší, Laco je zraněnej. Na defenzivním se super rozehrál Holeš, dokáže tam něco zahrát i Traoré.

Po regresu Hovorky nám tak chybí hratelná možnost silovějšího stopera. Na hostování s poměrně nízkou opcí (20 milionů je dneska za stopera, jako je Kacharaba, bargain) je to podle mýho naopak jeden z nejlepších dealů posledních let.

Reagovat
soukup

Když to bereš jako jednotlivé nákupy, tak to lze brát jako no-risk nebo bargain. V širším měřítku když přivedeš hráče, dáš mu smlouvu na 3-4 roky a za půl roku koupíš na jeho post dalšího a pak dalšího a pak dalšího, tak to na vás vytváří tlak, abyste se hráčů dokázali s podobnou efektivitou i zbavovat. Pokud se vám to nebude dařit, začne to být velmi nákladná a neefektivní strategie.

Reagovat
Komix

Je pravda, že stoperů máme fakt požehnaně. Kúdela, Zima, Hovorka, Kacharaba, Laco u nás, v Liberci Jugas, Tijani a Karafiát. Když si to ale vezmeš hráč za hráčem, už to tak jasný není a jako průser to nevypadá.

Kúdelovi bude v březnu 34. Věřím, že ještě rok nebo dva u nás může hrát základ, pak může bejt fajn backup na lávku.

U Zimy reálně hrozí, že v létě nebo za rok odejde za raketu. Jeho progres je neuvěřitelnej.

Hovorka se dostává z těžkýho zranění do formy. Věřím, že je schopný se dostat na level, na kterém byl loni na podzim, ale jistotu u něj nemáme.

Laco je smolař na zranění.

Karafiáta jsem vysvětloval výše.

Jugas po sezoně na 99% zůstane v Liberci.

Na Tijaniho byly už teď nabídky ze zahraničí a jsou náznaky, že by se Slavia prodeji po sezoně nebránila.

No a na Kačarabu pořád nemusíme uplatnit opci, kdyby to byl flop, žejo...

Reagovat
Freedo

Reagovat
žrout

Reagovat
soukup

No to záleží na tom, jakou strategií budete pokračovat. Když prodáte Zimu s Tijanim, ale obratem koupíte Kačarabu a 2 další stopery a do LBC pošlete Hovorku, Karafiáta a jednoho z těch nových, tak jste opět tam kde jste. Neděláte to jak za KJVCD, kdy jste měli pod smlouvou 60 hráčů a polovina byla marná, ale úplně bych se neoháněl slovy jako no-risk a bargain. Když totiž třeba hráče koupíte za solidních 15 mega, ale ze 4 let, co má u vás smlouvu nakonec hraje 2,5 roku po hostovačkách, které z velké části pořád platíte vy, tak z toho nakonec tak výhodný nákup nebude, právě kvůli tady tomu systému.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně souhlas. Komixovy analýzy jsou přesně jak od hráče FM managera, který ale o realitě nemá moc ponětí

Reagovat
salami

Ono je to totiz dost tezky jednotlive kritizovat. Ale bude to znit jako docela velkej paradox ve svetle toho, jak Trpisovsky meni primarni posty svejch hracu, ale podle me je velkej problem, ze Trpisovsky ma sice odvahu udelat z Oscara levyho beka, ale velmi malo vyuziva hrace na vice postech najednou. Neni to tak, ze by Holes byl branej jako pravej bek i DM, Holese jednou predelal na DM, tak se s nim na beka uz nepocita, Boril ac pravak napravo taky vubec nenastoupil. Pak je ale vysledek takovej, ze vyzaduje na kazdej post 2 hrace a proto prisel Bah. Pritom by vubec neuskodilo mit par univerzalu co zastanou 2 a vic postu, pak je z toho 30 nadprumernejch hracu na soupisce a minimalne tretine rapidne klesa cena. Kdyz si to pak clovek vezme individualni, tak k nam chodej dobry hraci a nekdy i za docela dorejch podminek viz Karafiat a Kuchta, ale ta soupiska proste bobtna a prodeje mimo opory jdou velmi spatne.

Reagovat
Blasphemer

Za poslední větu. Je sice fajn, za kolik dokázala Slavia střelit Součka a Coufala, ale ten hráčský ""odpad", který se de facto nedá prodat, je fakt na pováženou. A přijde mi, že to nikdo moc neřeší. Přitom každý klub chce svoje hráče alespoň prodat za ucházející cenu, když už s nima fakt nepočítá.

Reagovat
soukup

Ony vám to teď naštěstí bohatě pokrývají ty podařené prodeje ven. Plus si umím představit, že asi Slavia nemá problémy s cashflow. Když hned potřebujete 20M cash, tak je číňani asi dají, pokud je to s vidinou budoucího zisku.

Mně na té vaší bobtnající soupisce přijde jako největší problém to, že jsou ti hráči kvůli vysokému platu pak v ČR neprodejní a i na hostovačkách jim musíte platit beztak nejmíň půlku platu vy. Kolik může mít u vás třeba takovej Karafiát? 300-500 měsíčně? Vaše platy kromě Slavie a Plzně nikdo z ligy nezaplatí a k těm hráče neprodáte.

Reagovat
salami

No jasne, to je point, problem to neni momentalne, ale je to potencialni pruser do budoucna. Ty smlouvy se nedaj rozvazat lusknutim prstu a prodavat se budou tezko. Ted mame slusnej material a vysledky v Evrope, takze tam predpoklad dalsich vetsich prodeju je, ale zadna zaruka do budoucna to neni, za 2 roky ale muze bejt situace uplne jina a muzeme bejt v peknym pruseru. Ja jsem rad, ze je Slavie ambiciozni, ale zaroven bych ocenil precejenom trosku vetsi mysleni na zadni vratka i vzhledem k nedavny minulosti.

Reagovat
meno

„ale velmi malo vyuziva hrace na vice postech najednou"

Co to je za hovadinu?

Masopust hrál celou pravou stranu, levýho záložníka a útok.

Kúdelu hrál na stoperu, DZ a OP.

Bořil má OL, OP a stopera.

Provoda hraje na víc postech, Olej taky, Lingr taky.

V každým zápase jsou všichni hráči ohromě fluidní, pohybují se po celém hřišti a vykrývají prostory úplně netradiční. Doslova v každém zápase to tak je. Docela smutný, že se necháš poutat konvencemi a papírovými nákresli startovní jedenáctky.

Reagovat
Losinho

Jde o to, že jakmile toho hráče někam ukotví, tak už ho tam zpravidla nechá. Masopust co si poprvé zkusil beka po odchodu Coufala, tak už se do útoku nebo zálohy nepodíval, Holeš taky na pravým beku už nehrál.

Teoreticky na RB může hrát Masopust, Holeš, Bořil a Karafiát. Ale stejně je klíčový přivést.. RB.

Reagovat
žrout

Jedna věc je mít hráče, kteří ti post dokážou zalepit post krátkodobě, protože primárně jsou lepší jinde, což je případ všech tebou jmenovaných. Holeš nepostradatelný na DM, tak asi těžko bude hrát pravidelně RB. Maso primárně křídlo a slabší dozadu zvlášť v těžkých zápasech, takže to těžko na něm můžeš postavit navíc s vidinou, že do roka bude pravděpodobně v zahraničí. Karafiát není RB, takže jenom záplata z nouze. Bořil i když je pravák, tak umí lépe LB.

Takže je naprosto pochopitelné, že když prodáš oporu na nějakém postu, že budeš chtít přivést někoho, kdo ho dokáže kvalitativně a hlavně dlouhodobě nahradit. Byli by dementi, kdyby si řekli, že po Coufalovi to může sem tam záplatovat rok Masopust, Karafiát a další 2 k němu. Tak to možná dělají diletanti na Spartě, ale to je jejich problém.

Reagovat
Mass

Tak kdyby vrátil Holeše na beka, tak by se zase hledal DM. Laco je skleněnej a Ševčík s Oscarem zase slabý. Maso neumí bránit, to se ukázalo hlavně proti Leverkusenu, Bořil hraje líp nalevo. Karafiát se zranil a pak mu ujel vlak. Koupit RB bylo to nejlepší, co se dalo udělat, i když Bah tak zrovna neni moc jistej v obraně.

Reagovat
Spalovač šancí

A proč by to vracel, když to funguje? Navíc pro hráče, kterého dál na nový post je kvůli získání návyků i sehraní se s okolními hráči lepší, ať toho odehraje více na tom novém poštu a ne furt rotoval. Na původní post se může vrátit vždycky.

Reagovat
salami

Viz Losinho, to jsou treba jednozapasovy zaskoky, na to dojde tak jao tak, ale v horiontu jednoho prestupaku pak vidis, ze stejne Trpisovsky ty hrace jako zdvojeni vyzaduje. Presne jak pise Losinho o Coufalovi, neznicitelnej hrac, co temer nechybi, ale stejne se nejdriv koupil Holes, prestoze tam mas jak sam pise Kudelu, Borila i Ted Masopusta, ktery jsou v ramci ligy nadprumer. Jedinej opravdu vic vyuzivanej univerzal je Sevcik a je to super. Z dlouhodobyho hlediska to ale proste je tak, ze Trpisovsky chce mit na jeden post v sestave 2 az 3 hotovy hrace a pokud se jedna opravdu o jednotlivce a ne nekoho s kym se pocita na vic postu, tak jses na 30 hracich hned a tady se nebavime o nejakejch joudech ale fakt treba 35 nadprumernejch hracich, ktery mimo Slavii v lize hrajou zaklad a maj tomu odpovidajici platy.

Reagovat
Spalovač šancí

To je docela nesmysl s tím nevyužíváním hráčů na více postech. Kromě útočníků hrají na více postech všichni.

Reagovat
iamek

Laco tam šel na přestup?

Reagovat
Mass

A to ještě na podobný úrovni sou v Liberci na hostovačku dva poměrně kvalitní stopeři Mohhamed Tijani a Jakub Jugas.

Reagovat
Jolly Roger
Reagovat
AC Sparta Praha good

Reagovat
exse

Za to že Slavia zveřejnila opci. Celkově s hostováním čekám že by to mohlo být ke 30 mega, což je myslím adekvátní. I když je to pro nás oslabení, tak Tarasovi fandím ať se prosadí, je to sympaťák a doposud v lize dost nedoceněnej.

Reagovat
Komix

Jak bude teď u vás vypadat stoperská dvojice? Budete hrát dvojici Tijani, Karafiát, nebo do toho promluví ještě Jugas s Chalušem?

Reagovat
diskoschlampe

Tijani a Karafiát základ, 3. stoper Jugas, Chaluš je marnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný Chaluš je kmenovým hráčem Slovanu, navíc reprezentant U21. Budou ho tlačit do základu

Reagovat
Imos

On to sem tam Hofťa pořešil šalamounsky a házel ho i na střed, aby něco odehrál, to že mu teďka pár zápasů nevyšlo nějak neberu, on káfa první rok byl taky úplně šílenej

Reagovat
Komix

Pokud ještě zvládneme prodat třeba Masopusta za pěkný peníze, bude to snad nejlepší přestupák za dlouhou dobu. Naprosto každej krok zatím dává smysl. Trpiš

Reagovat
bobis21

OT: Co ten Hložek do WHU, je to reálné? A kdy se má vracet po zranění?

Reagovat
pobody's nerfect

musí přes eden

Reagovat
AC Sparta Praha good

...jiné kluby mimo Anglii West Ham nevnímá

Reagovat
žrout

Hložek do WHU? Jsem nikde ani neslyšel

Reagovat
pobody's nerfect

novinářská kachna. Hložek říkal, že si jedou společně na západ koupit šunku a už to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Reagovat
bobis21

Na twitteru je toho docela hodně na toto téma za poslední týden.

Reagovat
John Obi Mikel

To se docela divím, když je teď zraněný a je velký otazník, jak na tom poté bude s formou.

Reagovat
bobis21

No právě že tam někdo dal info že hledají útočníka, on by měl být jeden z těch které sledují a Souček ho prý Moyesovi doporučil. Z toho je tam teď kvanta spakulací, ale vypadá to že je to všechno jen z toho jednoho zdroje no, proto jsem zkusil jestli třeba sparťani něco neví.

Reagovat
Radikal

Dobře Suk, takhle pomoci Slavii zbavit se hlavního tahouna rivala

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Hlavně by na něj na Spartě měl někdo dohlídnout, tím posilováním se žene do pěknýho průseru. Je hezký, že je na tom v osmnácti silově líp než většina ligy, ale v dlouhodobější perspektivě na to může doplatit (a možná, že už i doplácí).

Reagovat
žrout

Reagovat
forma

Reagovat
TheMally11

co tam bude dělat? kustoda?

Reagovat
Losinho

Do rotace s Antoniem by byl super. Vracet se má během března.

Reagovat
salami

West Ham bych mu nepral, tam co si jeden ze dvou az tri ofenzivnich hracu v sestave neudela sam, to nema.

Reagovat
Losinho

Já to beru z pohledu WHU.

Reagovat
Skleepy

Reagovat
ACSeRw!n

totalni blbost, ted nepujde do prumerneho tymu

Reagovat
Kepy_FCB

OT: Baník-Prostějov 0:1

Reagovat
iamek

Koukal jsi? Pokud jo, tak jak hrál ten africký Estonec?

Reagovat
Kepy_FCB

jeden z nejlepších na hřišti, kombinačně výbornej, určitě podepsat!

Reagovat
iamek

Fakt nebo ironie?

Reagovat
HorajzmAmmann

byl celkem dobrý, ale nepodepisovat

Reagovat
HorajzmAmmann

maximálně za 15 000 + stravenky.

Reagovat
Spalovač šancí

Raději stravenkový paušál

Reagovat
frankiefcb

No to je dost na hrane. Vykonem si urcite rekl o to, aby mu byla dana sance.

Reagovat
HorajzmAmmann

* šance v Béčku... Stejně bych tam místo něj viděl raději někoho jiného...

Reagovat
frankiefcb

Tak pokud si ho vyhledli a ted ho videli v zapase, tak je urcite nezklamal. Tohle bych nechal na trenerovi. Uvidime

Reagovat
Kepy_FCB

je zvyklej na UMT i klima, nicméně i tak na první zápas famózní

Reagovat
frankiefcb

No famozni, nebudeme prehanet.

Reagovat
HorajzmAmmann

pořád to beru tak, že ty kvalitní výkony musí předvádět dlouhodobě a proti lepšímu týmu než je Prostějov. Hrát proti nějakému průměrnému týmu z 1. ligy, třeba Plzni a zahrál by dobře i do defenzivy, proč ne...

Reagovat
frankiefcb

Jo s Estoncem mas pravdu. Na druhou stranu do obrany nebyl proveren, tak uvidime co pan trener. Prvni polocas byl dobry, jenom zase ta strasna koncovka. Druhy polocas strasny.

Reagovat
HorajzmAmmann

2. poločas prý nové rozestavení. Ale ta koncovka... Viděl jsem jenom šanci Meny a golman slušný

Reagovat
bobis21

2 poločas se zkoušelo 3-5-2, ale šance tam byly jen že začátku a pak to šlo dolů. Mena nejlepší na hřišti.

Reagovat
frankiefcb

No tak s Menou teda nevim, ale spise to bylo dano tim, ze mu moc nikdo nepomohl. Hlavne pravidelne stojici Potok. Kluci tam presuji, atakuji obrance a Potok stoji.

Reagovat
lichna.

Mena nejlepší na hřišti? Čím tě dneska zaujal? Mi přišlo, že mu to dneska vůbec nešlo a ke konci už mě štvalo to jeho máchání rukama..

Reagovat
bobis21

Konec jsem nesledoval, musel jsem u toho pracovat. Ale přišel mi dobrý v kombinaci a tlačil se i do šestnáctky (45.-75. minuta). Ale spíše je to proto že všichni hráli tak nějak průměrně, tak pak vypadá každá zajímavá akce jako něco extra

Reagovat
SuperBanikovec

Taky mi nepřišel nějak špatný, kdyby hrál s partou z prvního poločasu určitě by udělal lepší dojem.

Reagovat
frankiefcb

Tak to si nevidel prvni polocas a Zajice co nedal.

Reagovat
HorajzmAmmann

ani na to koukat nebudu. To už je 3. neproměněná tutovka Zajíce za krátkou dobu. Ach jo... ale věřím mu, snad se rozehraje.

Reagovat
frankiefcb

3., 4., 5. jednou odrazeny mic misto do prazdne brany narval do tyce. Pak zase pred odkrytou branou narval presunujiciho golmana. A nakonec ve skluzu netrefil prazdnou branu, ale tomu nevycitam bylo to na dlouhou nohu.

Reagovat
Kepy_FCB

jo 2.pol už byl zas klasický kozloball

Reagovat
frankiefcb

No prave, ze nebyl. Nove rozestaveni a uplne prekopana sestava.

Reagovat
Kepy_FCB

kozloball synonymum pro špatný fotbal

Reagovat
frankiefcb

Koho by si teda chtel, kdyz by se vyhodil Kozel? Fakt to me zajima

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam není o čem. Vrba

Reagovat
frankiefcb

No budiž.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro toho kluka i pro klub je to situace na prd. V jednom přátelaku nic nepoznáš, navíc ve druhém poločase odešel kondicne. Podle mě ho Kozel nevezme

Reagovat
frankiefcb

Tak kondice, to se dá nabrat. To by třeba u mě asi tkaovou roli nehrálo.

Reagovat
HorajzmAmmann

spíš mě zajímá co Šmiga a Kukučka. někdo info?

Reagovat
frankiefcb

Nooo, v podstate nevim ze hrali. Ale Smiga urcite lepsi nez Potok. Ten opet strasny. Ale Drozd byl prvni polocas super.

Reagovat
HorajzmAmmann

ok, aspoň že Drozd.

Reagovat
ratusek

Potoka se bohužel do konce smlouvy nezbavíme. To byl pořádnej omyl, achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Možná že i jo. Snaha tam je...

Reagovat
Kepy_FCB

no jestli ho dneska sledoval zájemce tak nevím...

Reagovat
HorajzmAmmann

jestli bude zájem tak asi jo.

Reagovat
frankiefcb

Tak treba se vzpamatuje, ale taky uz tomu prestavam verit.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
HorajzmAmmann

?

Reagovat
Kepy_FCB

průměr 2.ligy

Reagovat
HorajzmAmmann

to jde, na ročníky 2004

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyli třeba tak vidět, ale Šmiga ustává souboje se stopery v čerstvých 17 letech až neskutečně...Do šance se taky dostal a rychlostně na velmi dobré úrovni. Hra střeďáků ve 3-5-2 byla zvláštní, moc nevěděli co mají hrát a Potok zase byl tak nějak všude, ale vlastně nikde, takže tu podporu bohužel Dany ani neměl takovou.

Kukučka to odehrál na svůj věk zase neskutečně zkušeně, nebojí se, dobře četl hru. Chybičky tam byly, ale bez ohledu na věk, tak se mi zdál lepší jak Svozil, který hodně špatně rozehrával a celkově mi nepřišel zrovna jistý.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Kozel nezakázal strým tak nepičuj.

Reagovat
Kepy_FCB

protože se s ním už o tom nikdo ani nebaví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
braveheart

Potočný se opět ukázal..

Reagovat
TheMally11

Baníček do Evropy

Reagovat
AC Sparta Praha good

Ono to jde i na druhou stranu????????

Reagovat
Vsadim gule

Zacinam se ve Slavii ztrácet, jak se to tam točí

Reagovat
Mass

Vždyť se to točí jen s Libercem..

Reagovat
r.mrazik

tohle uz neni ani smesny...

Reagovat
žrout

OT: z FNL se letos nesestupuje? Nebo jak to je, když ČFL a MSFL nejedou? Asi se to už dříve řešilo, ale nepostřehl jsem to.

Reagovat
Shevchenko

Tak rozjet by se to mělo, žádné vyjádření že by se amatérské soutěže měly zrušit nebylo.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Zatím ne no.. a snad ani nebude

Reagovat
žrout

Je ale vůbec šance to nějak termínově stihnout dohrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí dohrát půlku zápasu

Reagovat
žrout

Myslel jsem, že to jsou pravidla dohodnutá pro 1./2. ligu, ale jestli to je tak předem dohodnuto, potom ok.

Reagovat
martin1

ČFL pokračuje už na konci ledna, běžně to bylo 2. týden v březnu. Chybí cca 7 kol z podzimu, což tomu odpovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

??? ČFL pokračuje na konci ledna?

Reagovat
martin1

Už je schválen nový rozpis, víkend 30. a 31. 1. + o týden dříve dohrávky/předehrávky. Většina na umělce (asi všude kde to jde).

Reagovat
smazaný uživatel

To se jako ty kluby budou testovat? To se mi nechce věřit

Reagovat
db18

Reagovat
salami

Takhle jsou naplanovany i vsechny nizsi souteze, ale uz se termin zahajeni soupal a asi jeste soupat bude a je mozny ze az uz nebude prostor pro dohravku podzimu, tak se to zrusi.

Reagovat
martin1

Tak nižší soutěže je otázka, jak to nakonec bude. Ale mně jde o ČFL, kde chybí 7 kol, což ještě celkem jde a pokud by to aktuální situace umožnila, tak by se to dohrálo. Samozřejmě bude záležet jaký vůbec bude aktuální stav, protože při zahájení později než přelom leden/únor se to bude těžko stíhat.

Reagovat
Fernando_Torres

Kouká někdo na Spartu s Chrudimí? To, co hraje za Chrudim hraje normálně i druhou ligu? Nevím, jestli je tak zaskočilo to počasí, ale půlka těch týpků je pohybově úplně šílená a vypadají, jakoby je sebrali někde po cestě Jinak je to ale fantastická kopaná, doporučuju všem kouknout

Reagovat
Mass

Máš link?

Reagovat
Fernando_Torres

Stačí registrace na sparta.cz

Reagovat
Mass

Fuj, tak sem se tam registroval kvůli tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni mají teď "galeje", když začíná FNL až za 2 měsíce...

Reagovat
Berbatov9

OT: Nevi nekdo co se deje ve futsalove Sparte ? Na to ze hraji zitra derby tak jim v tom kadru skoro nikdo nezustal... jo sice Gerčák - Carlinhos Skřivánek Angellot Brahimi nemusi byt vubec spatna sestava ale zbytek je slabota... cekal jsem nejaky typicky Beniho zimni prichody a la Cupak Wilde a spol a misto toho mu jen hraci odchazi do Plzne(zrovna u Vahuitu me to teda hodne mrzi :( :( )

Reagovat
Berbatov9

Ze by penize z drog a kurev prestaly téci ?

Reagovat
Lexi Belle

Tipuji, že Benimu docházejí peníze a někde to osekat musí. Několikrát předtím se to opakovalo s Benagem, a Sparta je teď vlastně Benago s renomovanou značkou... Bohužel futsal je tady v ČR o tom, že někdo rychle vylétne a rychle taky slétne, viz houpačka Teplic nebo právě Benago/Sparta. Chrudim se držela, ale teď po odchodu Era-Packu už to taky nebude ono.

Reagovat
Berbatov9

No on je to nejspis masakr zivit ten futsal, kdyz Seidler bere 150 000 mesicne, nehlede na to kolik musel mit Drahovsky, Angellot nebo Wilde...

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně bral Seidler tolik? Jestli jo, tak je to hroznej výsměch, to samozřejmě nikde jinde nedostane. Ale tohle je přesně Beniho styl, prachy sehnat umí, ale koncepci nemá žádnou, nikdo u něj nevydrží a trenér je taky mnohem horší než si sám myslí. Aby dokázal se štěstím porazit Chrudim v play off, musel mít naprosto světovej kádr. Naproti tomu Chrudim je naporstej opak - míň peněz, ale špičkovej trenér a jasná koncepce, kdy hráči tam jsou klidně celou kariéru. Je jasný, jakej přístup je sympatičtější.

Reagovat
Berbatov9

Ano opravdu mel takovou raketu kazdopadne jak pises o te koncepci atd s tim vsim se da souhlasit samozrejme, ale zrovna teda chrudim je meganesympatickej tym co se hracu tyce viz jen treba z nedavne minulosti Slováček nebo Max

Reagovat
naheCZ

OT: Jankto dnes proti Interu s kapitánskou páskou https://twitter.com/sampdoria/status/1346802600461611009

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Coutinho10

hezky

Reagovat
Witcher

Já tam kromě Candrevy kterej nedávno přišel nikoho neznám takže je to logické

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je berna mince, že ty jako fotbalový analfabet nikoho neznáš

Reagovat
smazaný uživatel

jn lepsi fandit neproflaklym tymum jako sparta,real a acmilan (gloryhunter) a podtrhnout svoji trapnost slepicema

Reagovat
iamek

U Sparty, Spurs a AC to je vyloženě glory hunter.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

ano, taky nezacal vcera, vime?

Reagovat
žrout

Reagovat
frankiefcb

Tak predevsim u Spurs ze jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám další analfabet se ozval

Reagovat
forma

Reagovat
John Obi Mikel

To se ti docela divím, Jošida, Adrien Silva i Keita Baldé jsou pro fotbalové fanoušky docela známá jména.

Reagovat
žrout

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Witcher

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
forma

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
žrout

Reagovat
RadekVonCZE

Il capitano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Maji v Praze malo Ukrajinců snad?

Reagovat
mickey mouse
Reagovat
smazaný uživatel

Hezký usměv Myslenka"dostanu prujem nebo ne?

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
naheCZ

si příště rozmyslí, jestli bude zmiňovat nějaké jídlo v rozhovoru

Reagovat
mistr129

Reagovat
delfin

vyfotte jim nekdo, jak to vypada normalne

Reagovat
oddy

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Mass

Vypadá to, jak rozmražená směs do polívky.

Reagovat
Greny

To co je? Dietní verze?

Reagovat
KingMaster13

Taky mi přijde že jsou to suroviny co právě vytáhli z pole a jen to dali do mísy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Velká slabota

Reagovat
GrimeBaller98

Ať už jde celá slavie doprdele fakt. Ale oni na ty zbytecny smlouvy jednou dojedou,přesně jako v roce 2009 :) proč je to asi jen hostování? Číňan utahuje kohoutky

Reagovat
žrout

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Losinho

Reagovat
Mass

Máte zpátky Karafiáta, tak neřvi

Reagovat
GrimeBaller98

S Karafiatem běžte doprdele. Pul roku nehral a nechtel tu ani byt

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

a jeste jenom na hostovani.. slusne si s Libercem delaj co chtej, pro fans Libe to musi bejt sileny

Reagovat
GrimeBaller98

Je a ani nemas tušení jak přeju jim odted jen to nejhorsi

Reagovat
žrout

Vám může být jedno, jestli prodáváte do průměrného Whateversporu v Turecku nebo nějakého Lechie v Polsku nebo do Slavie. Profitujete na tom dobře, protože se vám ta spolupráce vyplácí sportovně i ekonomicky. Troufnu si tvrdit, že bez té spolupráce byste letos nevydělali 150 mega v EL, neudělali klubový koeficient a nezhodnotili své hráče. Vy z toho máte jen profit. Všechna negativa, na která nadáváte, byste zažívali úplně stejně i bez SKS, akorát bez těch pozitiv, které ze vzájemné spolupráce čerpáte.

Reagovat
meno

Reagovat
Witcher

Já myslím že každej má radši stabilní sestavu která hraje pohromadě víc sezón přiroste ti k srdci.Jako bylo dřív např Polák, papoušek, koloušek, Štajner, Janů, pilný, Kinský, Šural.Na nakej finanční progres každej sere.Navic když hoftych by s malinou, marou musou mohl hrát třeba i o ty příčky nejvyšší

Reagovat
Losinho

Akorát bez Slavie by u vás žádnej Musa nikdy nehrál.

Reagovat
Greny

Akorát bez Liberce by u vás žádnej Trpisovsky netrenoval

Reagovat
noustres

Ještě poďme trumfové eso?

Reagovat
meno

Po Beránkovi se naším trenérem mohl stát klidně i ten Trpišovský. Jenže jeho příchod byl podmíněný tím, že by se sportovním ředitelem stal Horník

Reagovat
Losinho

Akorát Trpiš měl původně přijít už z Žižkova.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Banikovec7

Třeba je pro někoho nějaká klubová identita více než pár dobrých výsledků díky půjčeným hráčům a čekání jak se páníček rozhodne.

Reagovat
GrimeBaller98

Přesně tak, jen to bohuzel nikdo nechápe. Jak už jsem psal,radsi budu hrat o 10. místu,než o 3. s hostovackama ze Slavie. Hlavne ze jim to není trapný už. Vinil jsem z toho Nezmara,ale tohle asi nebude jen jeho věc

Reagovat
žrout

To je ale problém Liberce, ne Slavie. Házet to na ní je sice v módě, ale může za to Karl. Tak buď ať nadávají jemu, nebo jsou ticho. Takhle ze sebe akorát dělají kašpary.

Reagovat
Banikovec7

Taky nepíšu že to je problém Slavie, jen chápu jak se asi cítí fanoušci Liberce a nechápu slávisty co jim říkají ať jsou rádi za to co mají.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Před chvilkou si tu psal něco o páníčkovi Zopakuju kolegu výše, tohle je prostě jen a jen problém Liberce (jeho vedení), nevím proč do toho je zatahována Slavie. A zapomíná se i na to, že takhle to nepraktikuje Liberec poprvé. Stačí si vzpomenout na ty handly se Spartou, byť v omezené míře.

Reagovat
Banikovec7

No tak to je myšleno z pohledu fanoušků Liberce, nemyslím si, že bych tím do toho nějak zatahoval Slavii. Je jasné, že to je problém vedení, ale přijdou mi směšné ty názory slávistů píšících fanouškům Liberce, že mají být rádi za to co tím získají a neřešit to.

Reagovat
doshcz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
žrout

Krásný argument, na sparťana tak akorát, když je v diskuzi zmíněná SKS

Reagovat
ACSeRw!n

urcite musi byt v Liberci nadseni..

Reagovat
žrout

Za jejich "nadšení" je zodpovědný majitel, že je ochotný prodat kohokoli, ne Slavie. Naopak když už můžou být aspoň rádi, že takhle obchodují právě se Slavii. Díky těm hostovačkám se dostali do EL a vydělali prachy. Že z těch prachů nepůjde nic nebo minimum do kádru, to opět není problém Slavie, ale Kárla. Kdyby ty samé hráče prodali do zahraničí, nebylo by nic jinak kromě toho, že by nedostali v rámci obchodu hráče na hostování, kteří okamžitě zvedli kvalitu jejich kádru. Tak si to přeber jak chceš, ale pokud nechápeš nebo spíš nechceš chápat tuhle základní faktickou rovinu pak je jakákoli diskuze zbytečná.

Reagovat
Greny

OT: Hasek zacina na lavicce... a priste jde to i jinak https://www.instagram.com/p/CJtG1XMg6GO/

Reagovat
Mass

Reagovat
žrout

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

nemám IG ...dejte někdo screen

Reagovat
naheCZ

Taky nemám, ale šlo mi to na PC normálně otevřít...tady máš https://ctrlv.cz/HhLI

Reagovat
Greny

Ok ses rychlejsi

Reagovat
Coutinho10

super, díky ...mně právě ne

Reagovat
Greny

https://twitter.com/SoccerAM/status/1346779163177459712 twitter ti jde? a anglictine rozumis?

Reagovat
Coutinho10

díky jj dobrý, dobře mu tak

Reagovat
Freedo

Bych se bál, že mě zbijou fanoušci.

Reagovat
Stannis Baratheon

To dostane v Řecku o tolik větší peníze? Protože současné Panathinaikos asi není po sportovní stránce větší lákadlo než Antverpy.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
forma

Reagovat
ACSeRw!n

PAO je legendarni klub, to se nemuze s Antverpama vubec srovnavat

Reagovat
Stannis Baratheon

Pro Řeky možná...

Reagovat
Coutinho10

někdo nějaký dobrý stream na 2. BL, kdyby Hašek naskočil na 2. poločas, pokud teda tam nebudou radši posílat defenzivní hráče, aby to udrželi

Reagovat
Greny

nasadi Dominatora

Reagovat
Coutinho10

tak St. Pauli srovnalo, tak možná ho přeci jenom budou potřebovat, když neudrží náskok 1:0 a hrajou proti 10

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Coutinho10

super, díky moc

Reagovat
Coutinho10

je tam

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Pan Široká pata na hřišti

Reagovat
Greny

zapinam

Reagovat
Greny

domaci hraci uz druhy probkem s kopackou

Reagovat
Coutinho10

fotbal jinak ale fakt hroznej

Reagovat
Greny

celkem pohoda vy vecne rozmazleni Slavisti..my odkojeni Zbrojovkou jsme zažili i mnohem horši

Reagovat
Coutinho10

myslim, ze i vy umite hrat lip, ale jako je to i kvalitou hriste, tam bylo videt, jak to tam skakalo a misto normalni prihravky to slo do outu

Reagovat
Salfovic

Neporazit předposlední tým hrající 50 minut v oslabení, ti to mají asi spočítaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl dement, hrál by ve Spartě. Takhle spadne do 3. bundesligy.

Reagovat
TheMally11

kdo by chtěl být ve Spartě udělal nejlepší co mohl

Reagovat
krupa1919

Škoda, jako nestranej bych prostě chtěl vidět hrát ve Slavií hráče typu Karafiát, Hellebrand nebo Takacs. Nechápu v poslední době tu přestupovou politiku. Co se tyče těch útočníků tak, jak tady někdo zmiňoval. V současné době nevidim reálný, aby tam byl útočník co bude mít goly + splní požadavky trenéra. Buď tam bude borec typu Kuchta, Tecl nebo změní styl hry a budou to všechno sypat a křídla, aby to dávali do prázdné typu Lafata a borec tak bude mít čísla. Buď jedno, nebo druhy. Obojí nejde..

Reagovat
John Obi Mikel

Děláte z toho problém, který zatím není, protože gólů dáváme narozdíl od konce jara docela dost. Pokud máš gólové ofenzivní záložníky, nemusí být útočník nejlepší střelec týmů, ale musí hlavně pomáhat ty šance vytvářet. Kdo nevěří, může si zrekapitulovat poslední světový šampionát a roli Girouda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bah za 45mega může být dobrou investici.

A Kacharaba se uvidí, i tak 20mega se mi zdá dost. Proto tam je hostovacka s opcí a musí se ukázat.

Reagovat
Imos

20 mega moc? si upad ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ano na naše poměry. Za mě ani tu kvalitu nemá.

Ale pokud se mýlím, budu jen rád

Reagovat
Imos

Tak je to hráč, co má kvalitu tak na mega éček v pohodě, je chyba ludvy, že vám to dává takhle pod cenou

Reagovat
Remt

OT: Co byste doporučili za film ke shlédnutí, spíše Sedm hrozných nebo Tenkrát v Hollywoodu? Díky

Reagovat
Salfovic

Tenkrát v Hollywoodu je stašná nuda, tam za něco stojí jen posledí čtvrthodina.

Reagovat
Remt

Hm, vzhledem k tomu že jsem si to chtěl dnes rozkoukat a zítra dokoukat, tak bych dneska viděl jen tu nudnou část:D tak já se raději poohlidnu po něčem jiném

Reagovat
Mass

Že dáš na názor nějakého Salfoviče, podle kterého "za něco stojí" jen béčková krvárna a zbytek je prý strašná nuda...

Reagovat
forma

Reagovat
Skleepy

Dvě hodiny o hovně a konec suprovej.

Reagovat
Mass

Pro děcka, co neznají tvorbu ze 60. let určitě..

Reagovat
Skleepy

To je možné, že boomeři si to užijí víc no.

Reagovat
Mass

Tak obě hlavní postavy bydlí vedle Romana Polanskiho, pokud neznáš, tak se celej film budeš ptát proč tam chodí ta blondýna a budeš se nudit...

Reagovat
Skleepy

Já třeba ty základní reálie znal a to nic nemění na tom, že mě nebaví sledovat minimálně pětiminutovou jízdu Brada Pitta autem z bodu A do bodu B, čtvrthodinovou scénu, jak se jde Margot Robbie alias Sharon Tate podívat na svůj film do kina (bohužel ani nemám foot fetish jako Quentin, abych aspoň něco na té scéně ocenil) nebo táhnoucí se scénu jak DiCaprio hraje, že hraje.

Reagovat
Mass

Margot má pěkný nohy

Reagovat
LeonardoUžoa

Oboji je bezva, ale 8 hroznych mam radeji.

Reagovat
8lampard8

Tenkrat v Hollywoodu je hlavne o atmosfere, strasne prijemny film, tam se vylozene kochas. Dej neni nijak napechovany. Osm hroznych je fajn, ale z tech jeho filmu ho mam asi nejmene rad spolu s Jackie Brown. Auto zabijak radsi ani nezminuju

Reagovat
John Obi Mikel

8 hrozných (jeden hrozný ti utekl ), to druhé jsem neviděl, tak ti ho doporučit nemůžu.

1. půle pomalý nástup, 2. půle krvavý masakr. Jedna polovina diváků nenávidí první část, druhá tu druhou.

Reagovat
Remt

Já tento film viděl pár měsíců zpět - asi první půl hodku a usnul jsem takze ja budu patrit asi k te prvni pulce. Ale dle traileru je to pak docela zajimave

Reagovat
John Obi Mikel

Já mám zase radši ten dramatický úvod než pak ten hektolitr krve.

Reagovat
F.Torres

Nuda vs jeste vetsi nuda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele