Skotská Premier League - souhrn 18. kola

30.12.2009, 22:41
Komentáře a souhrny
Rangers rozprášili Dundee United 7:1 a odskočili Celtiku na rozdíl sedmi bodů. Lví podíl na výhře měl autor pěti branek Kris Boyd. Zápas Hearts s Motherwellem rozhodla jediná trefa domácího Stewarta. Ostatní čtyři zápasy byly odloženy...

Rangers FC - Dundee United 7:1

30.12.2009 20:45

Góly: 20. Kris Boyd (pen.), 25. Kris Boyd, 29. Kris Boyd, 68. Steven Whittaker, 75. Kris Boyd, 80. Kris Boyd, 85. Madjid Bougherra - 46. Damien Casalinuovo

Glasgowští Rangers pokračují ve fantastické formě a jeden soupeř za druhým to odnáší brankovým přídělem. Po 18. kole odjíždí z Ibrox Parku s krutou prohrou 1:7 Dundee United, kteří zřejmě ještě dlouho nezapomenou na galapředstavení Krise Boyda, autora rekordních pěti gólů.

Do nedělního derby proti Celtiku tak půjdou Rangers už se sedmibodovým náskokem na čele tabulky a především ve velké herní pohodě, která u The Gers v poslední době panuje. Na stadionu nechyběl ani nový kouč skotské reprezentace, Craig Levein, který sledoval debakl svého bývalého týmu, ale ohromit ho musel zejména Kris Boyd, který rekordními pěti góly překonal Henrika Larssona a dal důrazně najevo touhu k návratu do národního týmu.

Rangers vstoupili do utkání skvěle, už po dvaceti minutách hry poslal v pokutovém území Dods k zemi Millera a Kris Boyd nedal z penalty Weaverovi šanci - 1:0. O pět minut později přenechal Steven Davis volný kop Boydovi a útočník Rangers nasměroval nízkou střelu přímo do zadní části sítě - 2:0. Rangers dál hráli bezchybně a další Boydovu gólovou šanci zastavil až Kenneth. Netrvalo ale dlouho a ještě před půlhodinou hry si skvělý Boyd připsal hattrick. Papac našel nalevo Millera a jeho přihrávku do pokutového území poslal Boyd z malé vzdálenosti do brány.

United vstoupili do druhé půle odhodláni utkání zdramatizovat a už po minutě hry dokázali snížit. Dixon poslal přesný centr náhradníkovi Casalinuovi, a ten v souboji jeden na jednoho se štěstím prostřelil McGregora. Utkání bylo ještě více zdramatizováno v 51. minutě hry, kdy byl za tvrdý faul na Dodse vyloučen Miller a v derby proti Celticu si tak nezahraje. United se poté dostali na delší dobu před bránu Rangers, ale po vystřídání Whittakera za Nova se vše vrátilo do starých kolejí.

Náhradník Whittaker se už pár minut po příchodu na hřiště dostal po obrovské chybě Dillona k míči a na jeho střelu Weaver nedosáhl - 4:1. Boydovo gólové představení pokračovalo v 75. minutě, kdy zahrál Whittaker rohový kop, a útočníkovi domácích se napotřetí podařilo prostřelit bránícího Dodse a gólmana Weavera. Už o pět minut později dostal Boyd v pokutovém území míč znovu a popáté rozvlnil síť brány United.

Boyd by se svou střeleckou formou dokázal možná ještě zvýšit vedení, deset minut před koncem zápasu byl ale za bouřlivého potlesku a objetí kouče Smithe nahrazen Littlem. V 85. minutě navíc Bougherra získal u středové čáry míč a přes značně rozladěné obránce Uited došel až k pokutovému území a přesnou střelou zvýšil vedení Rangers na konečných 7:1.

Více informací k zápasu

Heart of Midlothian - Motherwell FC 1:0

30.12.2009 20:45

Góly: 41. Michael Stewart

Hearts se začíná pomaličku stávat kandidátem na poháry a pokud svou krasojízdu prodlouží i do dalších hracích dnů, Evropská liga bude rozhodně možnou štací. V domácím prostředí si připsal v pořadí třetí výhru v řadě a porazil na Tynecastle Stadium vyzyvatele z Motherwellu. V tabulce se mu proto na pátém místě vzdáli na tři body a dohonil i Dundee, které je v současnosti vzdáleno na pět bodů, což není úplně nedostižitelné ztráta.

Přitom vítězství se nerodilo vůbec snadno, domácí skórovali před pauzou a pak až do samého závěru pouze bránili těsný náskok. Motherwell si proto připsal již svou pátou porážku v řadě a bude mít co dělat, aby nebojoval pouze o záchranu. Nicméně klubové vedení už udělalo určité změny. Kouče Jima Gannona vystřídal prozatím Craig Brown, který ale na lavičce příliš dlouho nezůstane. Pod jeho vedením však hosté špatný výkon určitě nepředvedli.

Hosté mohli jásat už po dvou minutách hry, kdy se ocitl ve velké šanci John Ruddy. V hlavičkovém souboji totiž Jim O'Brien dokázal přeskočit Mariuse Zaliukase, jenže Rudyho volej dokázal na brankové čáře naprosto brilantně zlikvidovat gólman Martin Kello. Hned na to se pokusili rozvlnit síť Jamie Murphy a opět aktivní O'Brien, jejich střely šly ovšem mimo branku.

O'Brien se pro toto utkání stal především vrchním nahrávačem, po jeho pasu scházelo ve vápně Lukasi Jutkiewiczovi několik centimetrů ke skórování. Hearts se osmělilo až po 20. minutách hry, paradoxně v době, kdy se zranil Jamie Mole a musel ho nahradit Christian Nade. A právě Nade byl tím žolíkem, který zařídil branku. Zbavil se elegantně Craigana a Toma Hateleyho, pak zpětnou přihrávkou obelstil Rudyho a kapitán Michael Stewart poslal balón bez sebemenších problémů do branky.

Po pauze to zkusil z voleje Ross Forbes po nahrávce Jutkiewicze, stav však zůstal nezměněn a Motherwell se proto musel snažit nadále. Poté rozhodčí vynesl několik sporných verdiktů a naprosto rozhořčení hostující hráči včetně kouče Browna proti nim hodně protestovali. K ničemu to však nevedlo, Motherwell se ale pral stále o naději. Kello musel skvěle zlikvidovat hlavičku Stevena Saunderse. Ten společně s Jutkiewiczem a O'Brienem zaměstnával Kella až do samého závěru, ovšem stav se již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC18134146:1243
2.Celtic FC17113336:1836
3.Hibernian FC1795325:1432
4.Dundee United1777322:2228
5.Heart of Midlothian1865717:1923
6.Motherwell FC1848621:2920
7.St. Johnstone FC1754824:3019
8.Aberdeen FC1646612:1818
9.Hamilton Academical1644815:2616
10.St. Mirren FC1635818:2514
11.Kilmarnock FC1735912:2214
12.Falkirk FC1726914:2712
Zbývající zápasy
29.12. 20:45Aberdeen FC - Falkirk FC
30.12. 20:30Kilmarnock FC - Celtic FC
30.12. 20:45St. Johnstone FC - Hibernian FC
30.12. 20:45Hamilton Academical - St. Mirren FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Bennhy

Boyd do PL ale hned

Reagovat
Bennhy

ta statistika

2006– Rangers 130zapasov (97golov)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers letos mistr , Boyd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když to tak vidim tak se bojim toho třetího Snad Boyd nebude takhle sázet góly i do naší branky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mate na co tesit :D 17 gólů za 3 zápasy neni málo

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers rozprášili Dundee United 7:1 a odskočili Celtiku na rozdíl sedmi bodů. Lví podíl na výhře měl autor pěti branek Kris Boyd. přesně rozprášily

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně Boyd ten je nezastavitelnej

Reagovat
smazaný uživatel

na vikend sazim na Rangers tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď si zas až tak jistej, sice máte formu ale to neznamené že vás nedáme

Reagovat
smazaný uživatel

ok uvidime, ale sejnak si to vsadim neprohru urcite

Reagovat
smazaný uživatel

5golu

Boyde,ze ty nas chces pred Old Firm vystrasit

Reagovat
smazaný uživatel

Bojim, bojim ale věřim ve vítězství!

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, ten Boyd Ale jeho bilance v lize je fantasticka, divim se ze stale hraje ve Skotsku.

Reagovat
Amos

Boyd do PL

Reagovat
smazaný uživatel

8 golů ve skotský lize jsem snad nikdy neviděl a asi dlouho neuvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

tak si pozri v nedelu Celtic 0-9 Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Boydie. Snad si dobrou formu přenese i do Old Firm konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

snad nedopadne jako ti pokrytečtí katoličtí hadi kdysi v Anglii - v rozhodujícím okamžiku přišli o střelný prach.....tehdy to ale byla pozitivní věc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele