základní část, 18. kolo
30.12.2009 20:45 CET
7 : 1
(3:0)

Reportáž

Rangers FC - Dundee United 7:1

Glasgowští Rangers pokračují ve fantastické formě a jeden soupeř za druhým to odnáší brankovým přídělem. Po 18. kole odjíždí z Ibrox Parku s krutou prohrou 1:7 Dundee United, kteří zřejmě ještě dlouho nezapomenou na galapředstavení Krise Boyda, autora rekordních pěti gólů.

Do nedělního derby proti Celtiku tak půjdou Rangers už se sedmibodovým náskokem na čele tabulky a především ve velké herní pohodě, která u The Gers v poslední době panuje. Na stadionu nechyběl ani nový kouč skotské reprezentace, Craig Levein, který sledoval debakl svého bývalého týmu, ale ohromit ho musel zejména Kris Boyd, který rekordními pěti góly překonal Henrika Larssona a dal důrazně najevo touhu k návratu do národního týmu.

Rangers vstoupili do utkání skvěle, už po dvaceti minutách hry poslal v pokutovém území Dods k zemi Millera a Kris Boyd nedal z penalty Weaverovi šanci - 1:0. O pět minut později přenechal Steven Davis volný kop Boydovi a útočník Rangers nasměroval nízkou střelu přímo do zadní části sítě - 2:0. Rangers dál hráli bezchybně a další Boydovu gólovou šanci zastavil až Kenneth. Netrvalo ale dlouho a ještě před půlhodinou hry si skvělý Boyd připsal hattrick. Papac našel nalevo Millera a jeho přihrávku do pokutového území poslal Boyd z malé vzdálenosti do brány.

United vstoupili do druhé půle odhodláni utkání zdramatizovat a už po minutě hry dokázali snížit. Dixon poslal přesný centr náhradníkovi Casalinuovi, a ten v souboji jeden na jednoho se štěstím prostřelil McGregora. Utkání bylo ještě více zdramatizováno v 51. minutě hry, kdy byl za tvrdý faul na Dodse vyloučen Miller a v derby proti Celticu si tak nezahraje. United se poté dostali na delší dobu před bránu Rangers, ale po vystřídání Whittakera za Nova se vše vrátilo do starých kolejí.

Náhradník Whittaker se už pár minut po příchodu na hřiště dostal po obrovské chybě Dillona k míči a na jeho střelu Weaver nedosáhl - 4:1. Boydovo gólové představení pokračovalo v 75. minutě, kdy zahrál Whittaker rohový kop, a útočníkovi domácích se napotřetí podařilo prostřelit bránícího Dodse a gólmana Weavera. Už o pět minut později dostal Boyd v pokutovém území míč znovu a popáté rozvlnil síť brány United.

Boyd by se svou střeleckou formou dokázal možná ještě zvýšit vedení, deset minut před koncem zápasu byl ale za bouřlivého potlesku a objetí kouče Smithe nahrazen Littlem. V 85. minutě navíc Bougherra získal u středové čáry míč a přes značně rozladěné obránce Uited došel až k pokutovému území a přesnou střelou zvýšil vedení Rangers na konečných 7:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Maverick 65

hh Kris Boyd hattrick za 9. minut a je vymalováno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele