základní část, 18. kolo
30.12.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Motherwell FC 1:0

Hearts se začíná pomaličku stávat kandidátem na poháry a pokud svou krasojízdu prodlouží i do dalších hracích dnů, Evropská liga bude rozhodně možnou štací. V domácím prostředí si připsal v pořadí třetí výhru v řadě a porazil na Tynecastle Stadium vyzyvatele z Motherwellu. V tabulce se mu proto na pátém místě vzdáli na tři body a dohonil i Dundee, které je v současnosti vzdáleno na pět bodů, což není úplně nedostižitelné ztráta.

Přitom vítězství se nerodilo vůbec snadno, domácí skórovali před pauzou a pak až do samého závěru pouze bránili těsný náskok. Motherwell si proto připsal již svou pátou porážku v řadě a bude mít co dělat, aby nebojoval pouze o záchranu. Nicméně klubové vedení už udělalo určité změny. Kouče Jima Gannona vystřídal prozatím Craig Brown, který ale na lavičce příliš dlouho nezůstane. Pod jeho vedením však hosté špatný výkon určitě nepředvedli.

Hosté mohli jásat už po dvou minutách hry, kdy se ocitl ve velké šanci John Ruddy. V hlavičkovém souboji totiž Jim O'Brien dokázal přeskočit Mariuse Zaliukase, jenže Rudyho volej dokázal na brankové čáře naprosto brilantně zlikvidovat gólman Martin Kello. Hned na to se pokusili rozvlnit síť Jamie Murphy a opět aktivní O'Brien, jejich střely šly ovšem mimo branku.

O'Brien se pro toto utkání stal především vrchním nahrávačem, po jeho pasu scházelo ve vápně Lukasi Jutkiewiczovi několik centimetrů ke skórování. Hearts se osmělilo až po 20. minutách hry, paradoxně v době, kdy se zranil Jamie Mole a musel ho nahradit Christian Nade. A právě Nade byl tím žolíkem, který zařídil branku. Zbavil se elegantně Craigana a Toma Hateleyho, pak zpětnou přihrávkou obelstil Rudyho a kapitán Michael Stewart poslal balón bez sebemenších problémů do branky.

Po pauze to zkusil z voleje Ross Forbes po nahrávce Jutkiewicze, stav však zůstal nezměněn a Motherwell se proto musel snažit nadále. Poté rozhodčí vynesl několik sporných verdiktů a naprosto rozhořčení hostující hráči včetně kouče Browna proti nim hodně protestovali. K ničemu to však nevedlo, Motherwell se ale pral stále o naději. Kello musel skvěle zlikvidovat hlavičku Stevena Saunderse. Ten společně s Jutkiewiczem a O'Brienem zaměstnával Kella až do samého závěru, ovšem stav se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele