Šilhavý tak skvělý start do angažmá u reprezentace nečekal

20.11.2018, 08:34
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CTRL C CTRL V

Reagovat
smazaný uživatel

CTRL WTF?

Reagovat
ttopi

On myslí Ctrl+C a Ctrl+V.

Akorát nepochopil, že když se uvede jako zdroj ČTK, že je celkem normální to zkopírovat

Reagovat
Kily

to spíš byla narážka na ten nesmysl, který po ránu vyplodil a dal ho do několika diskuzí, tak jako že by to mohl zkopírovat a vložit i sem...

Reagovat
Blasphemer

No jo, to už je v poslední době takovej evergreen, že když reprezentaci teče do bot, musí to přijet spasit kavalerie z Plzně.

Dřív tp byli hráči, teď už je to rovnou trenér.

Reagovat
Bucky

2/10

Reagovat
bobis21

je sice z plzně, ale trénoval tam jak dlouho, 2 měsíce?

Reagovat
Blasphemer

Narodil se tady, vyrostl tady (i fotbalově), trénoval nás. Je to plzeňák tady není žádnej prostor pro diskuzi.

Reagovat
Kang & Kodos

Pět let na Spartě, člen odboru přátel Slavie.

Bejt Jarda politická strana, tak určitě KDU

Reagovat
andrew96

A stopro volil Drahoše.

Reagovat
vanGomm

Vyhrálo se 2x na Slovenskem,které se momentálně nenachází v tak dobré fazóně a prohrálo se s Ukrajinou.Zlepšení nastane až se dostanem na EURU alespoň do ČF,nebo a to je snad i důležitější,až konečně postoupíme na MS.Pak se teprve dá říci,že se jde dobrým směrem.Zatím co se zlepšení týká se jedná o velmi nepatrný krůček.

Reagovat
cetto

No kádr na postup na MS objektivně nemáme. Pokaždý se tam sice objeví nějaký Island nebo Cuesta Rica, ale že bychom zrovna my byli tím šťastlivcem, to má malou pravděpodobnost. Navíc je to podobný, jako tehdá na tom euru, kde jsme postoupili ze skupiny s řeky, poláky a rusy. Takovýto postup přece nemohl nikoho těšit. Herně jsme byli dobrý jen první poločas prvního zápasu a dalších 5 poločasů to byla bída. Ale nějak jsme to ukopali.

Reagovat
vanGomm

Pokud chceme postoupit na MS.protože ta naše bilance z posledních 7 pokusů je 1:6!!! Což je katastrofa,že se je neco špatně je snad jasné.Šanci občas na MS bych viděl v tomu udržet hlavní kostru kádru pohromadě delší dobu.My u nás držíme hráče v týmu do 21 let až do 23.Do A týmu se pak většinou dostanou v 25 a koukají cože se to v této kategorii hraje za fotbal.Za 4 roky je v Kataru MS a pokud tam tradičně nechceme chybět,tak už od lonska se měl ten kádr budovat z hráčů kterým je převážně 20-25 let,aby se za ty 4-5 let sehráli a v době konání byli v otimálním fotbalovém věku.Jenže tady se každý rok ba dokonce někdy i každý zápas mění sestava a pak se nám logicky nedaří postoupit na MS.Jsem zvědavý kdo z těchto hráču co včera hráli proti Slovensku hráčů bude v repre až se bude lámat kvalifikace na MS 2022.Ze zkušenostma z minulých let odhaduji ta max.1/3.No a pak to dopadne jako obvykle

Reagovat
Kily

tak zrovna co se týče té stabilizace sestavy, tak pod Šilhavým je tam hodně velký pokrok. Jarolím každý zápas vyměnil sedm hráčů, Šilhavý rychle našel sestavu, která funguje a sahá do ní v případě, že je potřeba - nasazení uzdraveného Daridy, posazení v reprezentaci špatného Gebreho

Reagovat
smazaný uživatel

Hezká vize, ale kde by ti hráči 20-25 měli hrát? Kolem 20 let skoro nehrajou ani v ačkách našich klubů v 1. lize, natož v Evropě v kvalitnějších ligách. Potřebujeme kvalitu. Upřímně. Abychom se na Euro dostali, potřebujeme dobrou konstelaci soupeřů. Chytneme Itálii a Chorvatsko a 2 postupová místa jsou jasná. Náš tým tak kvalitní není a jednoho z těchto týmů poslat do baráže místo nás, to by bylo pro ně zklamání. V baráži pak můžeme dostat takové Turecko, které není o moc horší než my. Prostě nejsme favoriti na postup na Euro a ze skupiny Eura už vůbec ne, když budeme v nějakém třetím koši. A o MS se už bavit vůbec nebudu. Za úspěch budu brát, pokud pod Šilhavým budou o ta postupová místa bojovat a bude záležet na losu a formě soupeřů.

Reagovat
Acrocephalus

Bez Chorvatska, to jde k nam do druheho kose.

Reagovat
smazaný uživatel

chorvátsko ostáva v prvom koši, v druhom bude z A polsko a island

Reagovat
vanGomm

Nebylo to myšleno tak,že těch přesně 20 let mladých hráčů tam nutně bude osm. Na EURO defacto už díky neustálému rozšiřování postupuje polovina týmů Evropy,takže ani kádr,který by byl převážně z hráčů mezi 20-25 by nemusel a myslím,že ani neměl hrát ve kval. skupině až o 4-6 flek..Jenže mě to příjde,že chceme honit dva zajíce (tým do 21 a A tým) a ono to jak vidno nejde.Důkaz je jasný pouze jedna účast na MS za 28 let!!

Reagovat
cetto

Jedna účast na MS za 28 let není důkaz toho, že honíme dva zajíce, ale toho, že na to nemáme. Abychom mohli relativně bezpečně tvrdit, že patříme na MS, tak bychom museli být v TOP10 evropských reprezentací. Jestli jsme na konci druhé desítky, tak je to zázrak, podle mě jsme spíš tak okolo 22.-28. místa. Což z nás zkrátka dělá tým, kterej za určité konstalace může o postup bojovat, ale není favorit, není favorit ani v baráži a rozhodně eventuální postup není schopen nějak kontinuálně opakovat. Ten jeden postup z doby, kdy jsme do té TOP10 patřili, tomu odpovídá. Netvrdím, že tu nejsou týmy, které mají dlouhodobě obdobný kádr jako my, ale dokáží pravidelně postupovat (Švýcarsko), ale to je spíš podle mě dílem náhody a mentality. Pokud ted postavíš tým založený na hráčích 20-25 let starých, tak 1) výrazně zhoršíš momentální kvalitu, 2) stejně nemáš jistotu, že to kýžený výsledek přinese.

Kolem a kolem si ale myslím, že v tuto chvíli nemá smysl tuto diskusi vést, protože náš tým vlastně nikdy mladší nebyl. Schick, Jankto, Barák, Souček, Kalas, Pavlenka..to jsou všechno kluci, co do té tvé kategorie mladejch spadají. Mezi něma je lídr Dočkal a pak třicátníci Suchý/Čelůstka + Kader+Novák, kteří furt ještě za ty 4 roky můžou hrát na vrcholu.

Reagovat
vanGomm

To co nastoupilo proti Slovensku mělo věkový průměř 31-31,5 roku,takže v době konání MS prosinec 2022 bude těmto hráčům 34-35 let a klidně se vsadím,že 2/3 z nich co nyní hráli LN už v repre za ty 4 roky figurovat nebudou.Ano Schick,Jankto,Souček a možná 1-2 další hráči budou v té tobě v optimálním věku,ale to je na 22 členný kádr málo.Jsem pro,aby vždy na kval.EURA,které je přece daleko lehčí než na MS už začali hrát hráči ze 70-80% ve věku 20-25,protože za 5-6 let v době konání MS jim bude 25-30 let.Což je ideální fotbalový věk.Doplněný řekněme pak dvěma mladšíma pod 25 a dvěma staršíma nad 30 let.A pokud jde o jistotu postoupit na MS? Tak ta samozřejmě nikdy za žádné situace pro nás jistá nebude,ale za tento pokus byto z ohledem posledních skoro 30 stálo.Jsem přesvědčen,že horší by to nebylo

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Baráž žádná nebude

Reagovat
cetto

Já nevím, ale já jsem proti tady tomuto budování kádru repre podle věku. Třeba ted Šilhavý povolal Pudila. V první chvíli jsem se tomu divil, ale pak si říkám "a proč vlastně ne? Mám snad lepšího levýho beka kromě Nováka?"

Vem si, kolik těch mladejch kluků reprezentací za poslední roky prošlo. A to už třeba od dob Pekharta, Kozáka, Morávka a spol. až po dnešní kluky jako Schick, Černý, Matoušek (poslední dva zatím v repre nebyli, ale to pro mou myšlenku až tak podstatné není) atd. A ted si vypiš ty, kteří se v repre doopravdy usadili a dlouhodobě se v ní prosadili už od tohoto relativně útlýho věku. Dejme tomu že Suchý (ač první roky byl náhradník a stabilně v repre hraje až od takových 25 a to ještě většinu toho času nemá jisté místo v základu), Vaclík (ten si prošel od trojky až k jedničce), Kadeřábek (to je ideální příklad úspěšného mladíka), Darida (u něj mám pocit, že čím je starší, tím méně jisté má místo v týmu) a ted akorát Schick a Jankto. Zbytek naší repre tvoří hráči, kteří se vykrystalizovali až v pokročilejším věku (rozuměj třeba 23+).

Co tím chci říct je, že stavět v našich poměrech ted tým na MS za 4 roky je prostě nesmysl. Jednak bys tím pádem musel vyhodit hráče jako Dočkal (lídr) nebo právě objevený Čelůstka (kterému bude tou dobou 34) a navíc na tom zástupu neúspěšných mladíků a přehypovaných talentů stejně je vidět, že nemáš absolutně žádnou jistotu, že pokud ted začneš povolávat Krále, Žitného a jim podobné, tak že z nich něco za ty 4 roky vyroste.

Za mne to Šilhavý skládá dobře a líbí se mi i to, že uvažovl nad Hubníkem. Protože fakt nemá smysl nějaký kalkul kdo bude či nebude hrát za rok, dva, tři. Zápas se hraje ted a to nás musí zajímat. Pokud v každé nominaci bude plno hráčů nad 30, ale bude se vyhrávat nebo aspoň remizovat, tak je to mnohem lepší, než udělat mladou nominaci, prohrávat a ještě nemít jistotu, že se to někdy změní.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
verv

takový postup nemohl nikoho těšit, ty seš fakt blázen a ten první poločas prvního zápasu byl fakt parádní, dostali sme jenom 2 góly od rusů, kam se na to hrabe výhra nad Řeckem nebo Polskem

Reagovat
zlatan-legend

Typická česká debilita. Prohrává se, kydám hnůj, začne se vyhrávat, také nespokojenost. Když už porazíme 2x silné Slovensko a ještě silnější Polsko, tak měli samozřejmě horší formu než my... Pochopte, že jedná prostě o počáteční kroky, které vykazují velké zlepšení. Před půl rokem bych se všem vysmál, kdyby mi někdo řekl, že tyhle zápasy vyhrajem

Reagovat
Kuchta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Debilita ne, ale nevděčnost. Ale to je 90% fanoušků takových. S tím moc neuděláš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na euro se s dobrou konstelací hvězd dostat můžeme, ale spíš přes baráž. Záleží na skupině a případně na soupeři v baráži. Mít takovou Francii a Švýcarsko ve skupině nebo Německo a Island apod., tak by to bylo překvapení z naší strany. Na MS jedno a to samé. A postoupit ze skupiny eura rozhodně není samozřejmost. Jsme průměrem Evropy nanejvýš svým kádrem. Pokud bude bojovnost, tak se ledacos zachránit dá. Se Šilhavým je vidět zlepšení. Začínáme vítězit a naše hra má smysl. Ale dostat se na MS nebo na Euro, to je na delší trať.

Reagovat
tnt03

To je prostě to co jsem od něj čekal. Jsem rád že tu repre vzal a že tam dělá dobrou práci

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, je to presne to, co se cekalo. Hracum navodi dobrou atmosferu a fotbal se hraje na jeden gol a pak beton.

Reagovat
Bakary3

Včera byl po golu beton?

A možná bysme se měli ptát - je to málo?

My prostě nemáme takový individuální schopnosti, abysme 90 minut kontrolovali hru a prostě tahle hra - spolehlivě zezadu, útoky rychlý na pár doteků - je to, co musíme hrát.

Těžko budeme dávat týmům na naší úrovni goly po tom, co jim nepůjčíme 2 minuty míč.

Třeba postupně získáme nějaký sebevědomí a ten obraz hry se pak taky změní, ale naši hráči jsou k tomuhle způsobu hry vychovávaný, myslím jak fotbalově, tak nastavením v hlavě, těžko čekat, že budou najednou hrát stylem "drtim od začátku do konce" jako jdou do zápasu třeba Němci.

Reagovat
KingMaster13

Jako, že by se zatím betonovalo mi nepřijde. Naopak na to co jsem čekal se hraje zatím hezkej fotbal

Reagovat
Losinho

vždyť jsme jim mohli dát další 3

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc dvě výhry proti nejlepším stoperům planety.

Reagovat
Acrocephalus

Včerejší výkon sice nebyl úplně bez chyb, ale český tým k tomu přistoupil svědomitě a zodpovědně. Prvních 20 minut jsme sice byli trochu nepochopitelně hodně zaskočení, zatáhli vzadu, moc jsme nepresovali a nechali tak Slovákům prostor a možnost diktovat si hru. V druhé půli 1. poločasu už jsme ale začali víc napadat a pak stačil jeden povedený brejk a Slováci zamrzli. Pak už v prvním poločasu jsme byli nastěhovaní před brankou Slováků jenom my a tvořili, vymýšleli, střel moc nepadlo, ale pořád jsme hrozili centry i přihrávkami do vápna. Ve druhé půli už to byla taková udržovačka. Ne že by naši nechtěli dát gól, bylo vidět, že se snažili z brejků zahrozit, ale vždycky ta finální přihrávka nebo nešťastné řešení celé úsilí zhatilo. Takže všechno zůstalo jen u náznaků, dobrých příležitostí, ale nevyužitých. To Slováci se k naší bráně skoro ani nepodívali. Kromě jedné střely z 80. minuty (Duda?) měli vůbec problém cokoliv vymyslet. Dřív než by si nachystali střelu nebo nějakej průnik, tak jim naše pozorná obrana vypíchla balon a museli zase zpátky odzadu. Takhle to bylo až do konečnýho hvizdu.

Velmi, velmi chválím naši defenzivu, říkám to pořád - z prakticky neexistující obrany se vytvořila účinná zeď, která spoustu příležitostí soupeře utne už v zárodku. Nic nevymýšlí komplikovaného, když je nebezpečí před vlastní 16, z obrany teď cítím velkou jistotu. Okna prakticky nejsou ani žádné hrozivé přihrávky, kdy by všem zatrnulo. Čelůstka - stoper č.1. Vedle něho klidně ten Kalas, možná Brabec, byť Kalas podle mě zahrál včera přesvědčivěji. Na Sucháče tam jaksi už není místo. Klidně ať to jistí z lavičky, kdyby něco, ale v základu bych mu už prostor nedával. Obrana je takhle dobře sehraná.

Záloha, která byla donedávna bídná, kor bez Daridy, tu taky nepoznávám. Náš klíčový hráč zahřívá lavičku a stejně jsem necítil, že je jeho absence na hřišti nějak výrazně znát. Pavlenka a Souček se velmi dobře sehráli, do toho Dočkal, který má kreativní myšlení a dokáže skvěle přihrát, dobře kope standartky i rohy. Darida se tam už nějak nevlezl. U křídel je škoda Krejčího, který toho moc obecně neodehrál, ten by to tam dokázal provětrat. Jankto není špatný, snaží se, ale někdy je jak splašenej janek. Vydra se mi asi líbil ze sestavy nejmíň, od něj mám pocit, že bylo nejvíc pokažených příležitostí. Tam bych zaužoval nad jinou alternativou.

No a vepředu máme rozdílového hráče, doslova. Jako jednoho z mála, ale aspoň jednoho. Schick je prostě šúter, kterýho jsme tak dlouho hledali. Pracovitej, talentovanej, mladej a umí střílet góly. Co víc si přát? To bude takovej českej Lewandovski. Myslím, že tam máme velkou sílu a soupeři si na něj musí dávat velkej pozor. I ten Krmelec není špatnej, na toho se hodně nadává, co je to za dřeváka, ale paradoxně v repre se mu vede a je to takový hovado dopředu, který prostě zbourá obranu a jde do toho naplno. Umí si vybrat prostor a góly střílí taky. Takže když se Schick zraní, Krmelec zaskočí.

A brankáři výborní všichni tři, tam není o čem. To jsou další rozdíloví hráči.

Jako ustálená sestava, to byl největší problém. Jarolím neměl žádnou. Šilhavý má během 3-4 zápasů skoro hotovo, teď už ladí jenom detaily, ale sám to i v rozhovoru říkal, kdo pro něj bude klíčovej. Pavelka a Souček. Čelůstka a Schick určitě taky. Kadeřábek / Gebre vyjde víceméně nastejno, oba jsou vyníkající. Novák mi tam dává taky smysl. Dočkal jako kapitán, otázka kam s Daridou. Takže zbývá mu zkoušet křídla. Jankto má jedno křídlo asi jisté, ten potenciál tam je, druhé vidím v budoucnu Krejčího.

Jen tak dál, pane Šilhavý, s vámi se konečně zase těším na každej repre zápas!

Reagovat
mayday

Včera to dost dobře zhodnotil Karoch, Čelůstka dělá to, na co má a absolutně nic nevymýšlí a nekomplikuje si to. Kvalitní obránce musí i poznat, kdy nemá cenu si hrát na fotbalistu a urvat to na tribunu. Viz včera Skriniar, sice je pěkný, že neměl komu, ale to znamená že dá naslepo přihrávku po zemi přes střed.

Určitě bych stavěl na Celustkovi a Kalasovi, Čelůstka vůdčí stoper, Kalas vedle něj může růst. Problém je, jak má balón na zemi, ale pokud bude podstupovat souboje a Čelůstka ji dirigovat, tak by to mělo fungovat. Kalas je určitě lepší jak Brabec.

Reagovat
Acrocephalus

Přesně tak, to se mi právě líbilo, nic nevymýšlel, nedělal před brankou, kde byli už nastěhovaní Slováci, žádnou volovinu, prostě odkop do řiti a Slováci běžte si zase pro balón od vlastní branky. Protože jsme je presovali u rozehrávek, tak naopak hrozilo, že z jejich postupné kombinace zmrví přihrávku a pošlou nás do brejku. Měsíce, možná roky tu byly debaty, kdo má na stopera. Jak odešel Sivok, kterej už pomalinku přesluhoval, tak se obrana úplně zhroutila. A podívejme, zkusíme tam Čelůstku a ten hraje na tom postu, jak kdyby tam byl už dlouho.

Škriniar to kurvil pěkně, ten neměl fakt včera den, nevím jak hraje normálně, ale dost se podepsal na slovenské vrtkavé obraně. Tam jsme naopak číhali my, že by se dalo zahrozit do brejku. Ten Brabec jako nehraje úplně zle, ale chyb v jeho režii je na naši defenzivu asi nejvíc. Pokud byl nějakej závar nebo brejk, většinou měl v tom prsty právě Brabec.

Reagovat
mayday

Brabec je právě kiksař, kterej každej zápas namaže. Namazal včera i Kalas, oni mi fotbalově přijdou dost podobní, Kalas je ale lepší fyzicky, rychlejší. Ta dvojka Čelůstka Kalas mi sedí asi nejvíc.

Inter nesleduju, samozřejmě Skriniar je chválenej, ale mám nějak pocit, že od té doby, co začaly vycházet články, jak bude stát miliardu a že mají zájem top kluby, tak se úplně sesypal. V obou zápasech s námi byl slaboučkej jak čaj. Ten námaz včera byl naprosto komickej.

Reagovat
Acrocephalus

No včera si Škriniar moc dobrou reklamu neudělal. Ze Slováků skoro nikdo, Hamšík se na začátku mihnul a pak už upadl do zapomnění, nebyl vidět. Pro Slováky celkem ostuda, mají mnohem zkušenější kádr (včera to právě jmenovali, kolik má Hamšík, Škrťel atd.), u nás byl rekordmanem Dočkal s kolika? 37 repre starty? To je pořád začátek repre kariéry. Darida a Gebre jako jediní mají lehce přes 50 startů, z toho Darida nehrál, Gebre naskočil někdy v půlce.

Takže ono ani se zkušeností týmu to nemusí být tak horký.

Reagovat
mayday

Ty zkušenosti u Slováků bych zas tak nepřeceňoval, ok, Hamšík Skrtel mají 100 startů, ale to jsou dva hráči a nic moc to samozřejmě neznamená. Naopak 37 startu bych neoznačil za začátek kariéry, to je takovej průměr.

Každopádně nechci vyhlašovat, kdo byl v tom dvojzápase lepší nebo horší, spíš se ukázalo, že my zkrátka nejsme tak zbozí, jak se za Jarolíma tvrdilo a Slováci naopak nejsou před námi bych řekl ani o centimetr.

Reagovat
kylo ren

DAJTE NAM SUPERE

Reagovat
anarchochuligan

I kdyby ČR prohrála s Turks and Caicos Islands, tak mi to nevadí ale porážek SK a RUS musíme neustále. Dva státy, kteří si myslím že bez nic se svět neobejde

Reagovat
mayday

Zatím je to furt začátek, furt se těží z nějakýho elánu, uvidíme, jak to bude vypadat dlouhodobě. Ale prostě se potvrzuje, že pokud je trenér normální člověk a ne uplnej kretén, tak hráče tak špatný nemáme, abychom byli ve sračkách jako za Jarolíma. A po prohrách s Úkáčkama a Rusama tady bylo s příspěvků, jak na víc nemáme a jak jsme na úrovni San Marin a Kyprů apod.

Že se to tak zvedne zrovna pod Šilhavcem jsem upřímně moc nevěřil, ale zatím si mě dost získává. Tak snad vyfasujem přijatelnou skupinu do kvalifikace a uvidí se dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele