Sherwood doufá, že Lamela bude brzy připraven

17.03.2014, 14:58
Aktuality
Erik Lamela přicházel do Evropy v roli velkého talentu a své schopnosti dokázal také v AS Řím. Z Itálie se vydal na Ostrovy, aby pomohl Tottenhamu Hotspur zpět do pohárů. Jeho první sezona se ale v porovnání s obrovskou finanční kompenzací jeví jako přinejmenším zklamání.

Tottenham prošel za poslední dobu velkými změnami - od trenérského zázemí až po hráčský materiál. Jednou z velkých akvizic ambiciózního klubu se stal argentinský ofenzivní talent Erik Lamela. Krajní hráč se zapsal do povědomí fotbalových nadšenců především díky angažmá v Římě, kde se stal pod ofenzivně laděným dohledem trenéra Zdeňka Zemana klíčovou postavou římského útoku. Jeho výkony nezůstaly dlouho utajeny ani ostatním evropským klubům a novým zaměstnavatelem Lamely se po dlouhých jednáních stal Tottenham.

Přestupová částka za dvacetiletého Argentince činila neuvěřitelných 30 milionů eur a Lamela přicházel do Londýna proto, aby částečně nahradil odcházejícího Garetha Balea. I vinou zranění se ale nedokázal prosadit a jen těžko hledal cestu do základní sestavy. Jeho povolávání ještě zkomplikovalo odvolání trenéra Villase-Boase, jehož nahradil Tim Sherwood. Ten nyní doufá, že se Lamela stihne dát do pořádku a po dalším zranění se plně zapojí do zápasového rytmu.

Právě zranění se stala jednou z hlavních příčin prozatím neúspěšného angažmá talentovaného Argentince. Lamela si na své konto připsal pouhé tři starty v Premier League, sedmnáct ve všech soutěžích dohromady. Vstřelil v nich jeden jediný gól, z něhož se radoval v utkání Evropské ligy s Tromso. Manažer Sherwood ale věří, že Lamelovo zranění se brzy zlepší.

"Teď se Lamela podílí na své rehabilitaci v našem tréninkovém centru. Jde to velice pomalu, jak se asi dalo očekávat. Měl problémy svalového rázu, trápilo jej také stehno. Když už to vypadalo, že se dal do pořádku, přivodil si problém se zády a teď se léčí. Po důkladném vyšetření mu byl doporučen tréninkový program, který by jej měl dostat zpět do formy," doufá manažer Spurs. Dočkají se fanoušci dalších Lamelových gólů ještě v této sezoně?

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (415)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele