Seedorf vysvětlil, proč odmítl reprezentovat

15.05.2008, 08:30
Aktuality
Clarence Seedorf vysvětlil, proč se dobrovolně vzdal evropského šampionátu ve Švýcarsku a Rakousku. Nizozemský záložník se v reprezentaci poslední roky necítil dobře, po dlouhém rozhodování se rozhodl na Euro nejet.

Nizozemský záložník nedávno překvapil fotbalový svět, když se vzdal účasti na EURO 2008, přestože figuroval v širším výběru reprezentačního kouče Marca van Bastena. Jenomže právě s van Bastenem nemá 32letý fotbalista nejlepší vztahy, což byl hlavní důvod, proč v letech 2004 až 2006 odmítl Seedorf reprezentovat. Napomohl tomu také fakt, že přístup národního týmu se mu příliš nezamlouval.

"Od té doby, co jsem se vrátil do nizozemské reprezentace, jsem nezažil situaci, kdy bych se cítil skvěle. Vždy tomu něco chybělo," řekl záložník milánského AC pro De Volkskrant. "Nemohu poté být takovým hráčem, jakým bych si představoval. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, nad kterým jsem přemýšlel několik měsíců."

"Bylo obtížné vzhledem ke spoluhráčům a fanouškům, kteří při mně stojí. Za svým rozhodnutím si plně stojím a nehodlám ho nijak měnit. Za těchto okolností to bylo nejlepší možné řešení.

"Je dost možné, že se kvůli tomuto rozhodnutí již nepodívám na žádný velký turnaj, ale právě proto jsem se rozmýšlel tak dlouho. Musím se ale přiznat, že stále doufám v šanci na mistrovství světa 2010, kde bych chtěl týmu pomoci."


Seedorfovi bude v době konání světového šampionátu v Jižní Africe čtyřiatřicet roků.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

divne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Van Basten je arogantni lolek co si mysli ze kdyz dal gola ve finale eura ze je nej.Ae na trenovani rozhodne nema, staci pripomenout MS kde nechal Van Nistelroye sedet temer cely sampionat na lavicce :).Se nedivim ze starsi a zkusena generace holandskych hracu nechce hrat za narodak, kdyz tam sedi trener kterej este nic nedokazal.A jeho generacni vymena probehla az moc razantne bych rekl nez postupne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf mi tam přišel v tý repre takovej jinej no. odešla skoro celá ta jeho generace a najednou, jako by tam ani nepatřil...

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf je divnej. Prvně říká, že nechce reprezentovat, že se v nároďáku necítí dobře a pak chce jet na mistrák světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mu vadí Van Basten ne kokote.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele