Sedm trenérů, kteří by mohli nahradit Kloppa: Alonso, Zidane nebo portugalská cesta

27.01., 09:35
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Jürgen Klopp (56) potvrdil, že na konci aktuální sezony opustí Liverpool. Livesport Zprávy sestavily seznam jmen, která by mohla patřit mezi potenciální nástupce německého trenéra na Anfield Road.

I když by mezi kandidáty mohli být manažeři jako Carlo Ancelotti nebo dokonce Pep Guardiola, vzhledem k jejich postavení v klubu a práci, kterou oba odvedli, jsme se rozhodli hledat varianty, které dávají smysl a které se svým klubem nedávno neprodloužily smlouvu, jako je tomu v případě velezkušeného Itala. Zde jsou naše volby.

Xabi Alonso (Leverkusen)

Jakmile Liverpool oznámil Kloppovo rozhodnutí, fotbaloví fanoušci se z této zprávy několik minut vzpamatovávali, dalších pár vteřin přemýšleli a téměř všichni došli ke stejnému závěru: Xabi Alonso je ideálním nástupcem oblíbeného německého kouče.

Kromě jeho úspěšné minulosti v anglickém klubu, s nímž vyhrál Ligu mistrů a nastoupil ve více než 200 zápasech, je Španěl v současné době trenérem považovaným za horké zboží. Jeho úspěšné působení v Leverkusenu sice není u konce, ale pokud se mu podaří zapsat se do historie klubu, tedy vyhrát Bundesligu, je nepravděpodobné, že by v BayAreně zůstal.

Sám Alonso už byl na možný návrat na Anfield dotázán, a přestože se zatím soustředí na Leverkusen, není zaručeno, že pokud pozvánka přijde, nebude odpověď na konci sezony jiná.

Xabi Alonso odehrál za Liverpool přes 200 zápasů. (©Profimedia)

Steven Gerrard (Al Ettifaq)

Ze sedmi v tomto článku uvedených jmen má Steven Gerrard z různých důvodů asi nejmenší šanci, že bude vybrán. Angličan má za sebou špatné zkušenosti s Aston Villou v Premier League, odkud byl vyhozen po pouhých třech výhrách v sezoně 2022/23. Navíc působí v Saúdské Arábii, kde má vysoký plat, a nedávno prodloužil smlouvu s Al Ettifaqem, přestože se mu příliš nedařilo.

Sentimentální stránka by však mohla převážit ve prospěch "Stevieho G". Bývalý záložník, legenda Liverpoolu, má na kontě přes 700 vystoupení za Reds, vyhrál Ligu mistrů, ale nikdy se mu nepodařilo vyhrát Premier League. Vzhledem k jeho konexím by byl logickou volbou, přestože toho jako trenér moc nepředvedl. Úspěšný pouze ve Skotsku, kde vyhrál ligu s Rangers.

Gerrard je legendou Liverpoolu. (©Profimedia)

Rúben Amorim (Sporting)

Pokud chce Liverpool kromě odchodu Kloppa a zbytku trenérského štábu přebudovat i svůj kádr, pak by mohl být současný kouč Sportingu ideálním jménem. Ostatně právě s tímto posláním přišel Rúben Amorim do Alvalade v rámci projektu velmi podobného tomu nastolenému na Anfield Road.

Vzhledem k pochybnostem o budoucnosti Rúbena Amorima by portugalský trenér, který byl často spojován s anglickými kluby, mohl využít příležitosti a udělat krok vpřed, i když se zdá, že Liverpool by v této fázi jeho kariéry mohl být příliš velkým ksoustem, a to i proto, že bývalý záložník ještě nikdy netrénoval v zahraničí.

Rúben Amorim by mohl na konci sezony opustit Sporting. (©LUSA)

Sérgio Conceicao (FC Porto)

Budoucnost Sérgia Conceicaa v FC Porto bude s největší pravděpodobností záviset na výsledku klubových voleb. Pokud Pinto da Costa zůstane prezidentem Draků, je možné, že portugalský trenér prodlouží smlouvu, která mu jinak vyprší v roce 2024. Na samotném Sérgiu Conceicaovi se však od jeho návratu do Portugalska v sezoně 2017/18 již projevilo určité opotřebení.

Přestože má jeho jméno větší zvuk v Itálii, kde je dobře hodnocen nejen pro své výkony jako hráč, ale i jako trenér (vyřadil již Juventus, Řím, Lazio a AC Milán), svým stylem se blíží Kloppovi. Maximální intenzita a vysoký pressing jsou jen dílčí znaky, že by styl 49letého trenéra na Anfield Road padl jako ulitý. Joao Carlos Teixeira, bývalý hráč Liverpoolu, dokonce v rozhovoru pro portugalskou redakci Livesport Zpráv přirovnal současného trenéra Porta právě ke Kloppovi...

Conceicaovi končí v létě smlouva s FC Porto. (©Profimedia)

Roberto de Zerbi (Brighton)

Roberto de Zerbi si udělal jméno v Itálii a odváděl dobrou práci v Šachtaru, ale málokdo by čekal takový vliv, jaký měl v Brightonu, už jen proto, že laťka byla nastavena vysoko vzhledem k dobré práci jemu předcházejícího trenéra Racků Grahama Pottera.

Ital je v Anglii v módě, takže bude jistě na užším seznamu kandidátů na nástupce Kloppa. Nicméně skutečnost, že by bylo potřeba výraznějších změn, aby se mužstvo více přiblížilo jeho obrazu, a vzpomínky na posledního manažera, který z Brightonu přeskočil do velkoklubu, 44letému trenérovi nepřejí. Na druhou stranu by v jeho prospěch hovořil fakt, že by měl čas na práci (Liverpool tento prostor manažerům obvykle dává) a zatím vždy dokázal vtisknout jasnou herní tvář týmům, které vedl.

Roberto de Zerbi je v Anglii in. (©AFP)

Zinedine Zidane (bez angažmá)

Nebyl by to seznam velkoklubů, které hledají manažera, kdyby na něm nebylo jméno Zinedina Zidana. Od chvíle, kdy opustil Real Madrid, je francouzský trenér na trhu povinně přítomen, ale pravdou je, že konečný výsledek je stále stejný.

Od svého odchodu z Realu Madrid Zidane nepřijal žádný projekt, ať už se zdál jakkoli lákavý. V tomto smyslu by byl Liverpool jedním z nejzajímavějších klubů, které jsou pro něj v poslední době k dispozici. Zizou má za sebou fotbalovou historii jako hráč i trenér a má profil, který by mohl fanoušky Reds nadchnout. Na druhou stranu už tři sezony netrénoval.

Zidane je po odchodu z Realu Madrid bez angažmá. (©Profimedia)

Julian Nagelsmann (Německo)

Co kdyby byl nástupcem Kloppa jiný Němec? Julian Nageslmann má ve svých 36 letech na krku jeden z největších projektů své kariéry. Současný trenér Německa má za úkol vrátit své zemi evropský titul. Vzhledem k tomu, že se jedná o evropský šampionát hraný na domácí půdě, má před sebou bývalý trenér Bayernu náročný úkol, a pokud se mu to nepodaří, je pravděpodobné, že v čele reprezentace nebude pokračovat.

Vzhledem ke svému věku a profilu by v Liverpoolu skvěle zapadl. On sám se pravděpodobně chce vrátit ke klubové trenérské práci poté, co na konci minulé sezony nečekaně opustil Bayern Mnichov.

Nagelsmann je současným trenérem Německa. (©Profimedia)

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Hugo Filipe Martins

Komentáře (186)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Já bych tam strašně rád viděl Zebru, můj největší favorit. Ale z těchto trenéru až na Gerrarda a Zidana klidně kohokoli, alespon to nejsou otřepané jména typu Mourinho, Conte, Tuchel a podobně. Zebra, Alonso, Portugalci, Nagelsmann by si zasloužili dostat příležitost budovat nový Liverpool.

Reagovat
Ranoth

Xabi alebo De Zerbi

Reagovat
avicii

Reagovat
Beči

Za mě:

1) Xabi

2) Nagelsmann

3) Flick

Reagovat
aragorn

Reagovat
Man__United

Všichni doufáme v návrat krále Stevena Gerrarda

Reagovat
delfin

Frodo mu už nese prsten.

Reagovat
oli9

To možná jen vy

Reagovat
josepe

všichni, jen ne fanoušci Liverpoolu.

Reagovat
Neutron

Naozaj?

Reagovat
Luc-Luc

Stevie G

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
dantetomas

Ti jebejbe?

Reagovat
Luc-Luc

Stevie je nejlepsi

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
masina_LFC

Za mňa by bol prvá voľba asi De Zerbi... Samozrejme predstava, že by bol Xabi na Anfielde úspešný je skvelá, ale ten hype okolo neho mi príde podobný ako keď Stevie vyhral s Rangers titul, že je to jasný nátupca Kloppa a podobne, keď tá jeho kariéra manažéra je ešte veľmi krátka... De Zerbi je skúsenejší, ukázal, že vie aj v PL hrať svoj štýl futbalu a tou vášňou a energiou by mohol nadviazať na Jurgena na druhú stranu ale priznávam, že Bundesligu veľmi nesledujem a videl som asi jeden zápas Bayeru pod Xabim, takže tam mám medzery

Reagovat
Beči

Tak mezi Xabim a Gerrardem je markantní rozdíl... hlavně v tom, že Xabi své práci rozumí Sranda, ale porovnávat kariéry těch dvou je nemožné. Gerrard vyhrál titul s Rangers ve Skotské lize, kde je to doslova povinnost a soupeři nejsou kromě Celticu žádní a poté už všude jinde jen shořel jak papír. Xabi na druhou stranu bojuje o titul s Leverkusenem, který byl ještě loni po půlce sezóny zralý na sestup, právě než přišel Xabi a pokropil je živou vodou. Navíc hraje atraktivní útočný fotbal, který není nepodobný tomu Kloppovu. Za mě jasná volba.

Reagovat
masina_LFC

ale prosím ťa... Gerrard dokázal vyhrať s Rangers titul po X rokoch a je to jediný titul, ktorý získali za posledných 13 rokov či koľko, takže asi taká je to povinnosť a v tej dobe bol považovaný za jedného z kandidátov na náhradu za Kloppa ak by sa rozhodol raz odísť... Jasné, Villa mu nevyšla, SA v podstate ukončila jeho kariéru, ale ak by Klopp odišiel napríklad v tom 2021, tak je veľká šanca, že by to dostal Stevie... a už vtedy mal dlhšiu trénerskú kariéru ako Xabi teraz... čím nepopieram, že Bundesliga je úplne inde ako Škótska liga, to je jasné, len stále mi príde tá Xabiho kariéra na to, aby prevzal LFC dosť krátka, nech je akokoľvek skvelé, čo zatiaľ dokázal s Bayerom

Reagovat
icefish

1 titul za X je taky daný jejich administrativním sestupem do 4. Ligy. Je to liga o 2 týmech a nic extra tam nezanechal

Reagovat
Ladas321

Prej titul v rangers povinnost Je ti jasné, že Gerrard v Rangers ukončil 10ti leté čekání na titul a po tomhle titulu se zas vrátil na trůn Celtics? Ve Skotsku je Celtics dominantní stejně jako Bayern v Německu a Gerrard tu dominanci ukončil. Jsi akorát zaujatý vůči Gerrarovi, ale garantuji ti, že v Anglii by Gerrada na lavičce klidně uvítali.

Reagovat
Greaber

Stevie Wondera na lavičce Live by uvítali všichni fanoušci. S výjimkou těch z Live.

Reagovat
thewall

Takže Rangers čekali na titul postupně ve čtvrté lize, třetí lize a 2x v druhé lize? Devět titulů Celtiku bylo primárně výsledkem 4 let Rangers mimo jejich nejvyšší soutěž. Navíc tým, který se vrátí po takové anabázi asi těžko může aspirovat hned na titul jako favorit.

Mimochodem od posledního titulu FC Aberdeen (1984/85) to do vyřazení Rangers z SP bylo na tituly 17:10 (Rangers:Celtic).

Srovnávat devět let titulů Celtiku, kdy se jeho jediný relevantní soupeř plácal v nižších soutěžích a musel budovat tým od nuly, s dominancí Bayernu v BL je totálně mimo.

Je samozřejmě nesmysl tvrdit, že titul je Rangers povinnost, ale po jeho návratu a aklimatizaci v SP, je to s nadsázkou jako v ruletě, jen místo červená/černá je to zelená/modrá.

Reagovat
dantetomas

Tak ak aj berieme do uvahy ako relevantmych pre boj Celtic a Rangers len poslednych 5 rokov, tak ziskali Rangers v tomto obdobi len jediny titul a to prave pod Gerrardom. Navyse v tejto sezone je na tom Celtic zasa zatial o malo lepsie. Nie, nemyslim si, ze je to nejaky extremne kvalitny trener a jeho anabaza v Arabii ho ako trenera asi pochovala, ale ten titul s Rangers je z tohto pohladu celkom uspech.

Reagovat
dantetomas

No neviem, zijem v Anglicku a aj tu je po nezdare vo Ville a uteku do Arabie Gerrard ako trener na smiech

Reagovat
Salfovic

Pro něj je největší průser to, jak moc Villu Emery nakopl.

Reagovat
O.Giroud

Pre Rangers vôbec nie je povinnosť vyhrať Škótsku ligu, to bol určite super úspech. Povedzme si narovinu, že Gerrard tu leží CZ/SK v žalúdkoch práve pre ten zápas Slavia - Rangers, kde sa zachoval ako idiot. Inak by na neho taký hon nebol. Všude jinde shořel jak papír, akože v tom jednom klube čo mu nevyšlo? Kompany tiež v Anderlechte nejak neexceloval, kedže som to trochu sledoval chceli nech ho vyhodia a zrazu išiel do Burnley a už bol z neho pred sezónou nádejný manažér. To sa kľudne mohlo stať aj Gerrardovi keby po Aston Ville skúsil nejaký klub z Championship. A kľudne mohol vyhorieť aj tam, ale to že mu nevyšlo jedno angažmá z neho automaticky nemôže robiť tragéda keďže prvé mu vyšlo.

Reagovat
Salfovic

I pro jeho skandální vyjádření po zápase na Spartě.

Reagovat
Ladas321

Gerrard se vůbec nezachoval jako idiot, zastal se svého hráče, který byl rasisticky napaden českým hráčem a za to byl potrestán UEFOU a svou nevinu dodnes neprokázal. Gerrard se zachoval správně, stejně by se zachoval každý trenér v Anglii a na celém západě.

Reagovat
Salfovic

Jak by měl tu nevinu prokázat ?

Reagovat
Drevar

Bol potrestaný na základe obvinenia bez dôkazov... Niečo mu posepkal keď hral jak prasa

Reagovat
Drevar

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
thewall

Fanda presumpce viny. Tohle "právní" svinstvo bych nepřál nikomu.

Reagovat
Mr.Mike

Ty mas dost

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Čenda

To vážně? Co říkáš na "Svou nevinu neprokázal?" Ještě stále snad funguje presumpce neviny, ne? A k dnešnímu dni stále nebyl předložen JEDINEJ PŘÍMEJ důkaz. Hromada stupidních a nepřímých ano.

Reagovat
fenixLFC

uvedomujes si ze to nie je sudne pojednavanie kde potrebujes len priame dokazy, ze ano? plus je vtipne ako mate jasne ze mu nic nepovedal ale zaroven viete ze ten slavista bol napadnuty uplne bez dovodu tak ako tak nechce sa mi to znova riesit pretoze to aj tak nikam nevedie, ale z celeho spravania oboch stran je jasne ze mu nehovoril recept na trdelnik.

Reagovat
Čenda

Vzhledem k tomu, že byl potrestanej, tak ano, k tomu potřebuješ přímý důkazy.

Nevím, o kom hovoříš tím vy..Já rozhodně nezpochybnuju, že mu velmi pravděpodobné nadával, a dokonce nevylučuji, že to bylo něco rasistického. Možné to je.

Žádného napadeného slavistu nezminuji. A tam zas nemůžeš vyloučit ty, že to třeba bez důvodu bylo. Prostě nevíme.

Ale tenhle hon na čarodějnice, to je ubohý a trapný. Měl třeba dostat varování, potažmo pokutu oba. Ale toto

Reagovat
Čenda

A jestli mu řekl jen něco ve smyslu toho, co za každej zápas padne několik, dejme tomu si picus atd..A ta mrdka v celé s tím jeho nechutným právníkem z toho tu kauzu umělé vytvořily, což tak pravděpodobně opravdu bude, pač to neudělal poprvé..pak oni zaslouží kurevskej, kurevskej flastr. Ale pouze, pokud se jim to prokáže, pochopitelně. Nejsem dement jako ty, naštěstí.

Reagovat
Beči

Reagovat
Čenda

"Svou nevinu neprokázal"

Ok, opakovaně si mě rasisticky urážel. A dokazuj opak, bejby.

Reagovat
Beči

Uznávám, s tou povinností jsem to asi malinko přehnal, jinak si ale stojím za svým. Xabi je jako trenér zatím někde úplně jinde. Navíc i otevřeně přiznávám, že se mi Stevie svými postoji zhnusil a bude hodně dlouho trvat, než na to zapomenu. Což jemu může být samozřejmě u zadku, ale můj názor to určitě nevylepšuje, to přiznávám.

Reagovat
fenixLFC

de zerbi mi nepride ako trener pre velkoklub, na to ma moc nevyrovnane vysledky (v zmysle ze je schopny dostat kefu od uplnych lopat len kvoli neochote akokolvek upravit herny styl alebo reagovat na protivnika, najma hlboko braniaceho)

Reagovat
martin.b

Ať to bude kdokoli, bude strašně záležet na tom, jestli a do jaké míry se kádr i klub zvládne odprostit od zajetých standardů Kloppa a přijme mezi sebe novou tvář a nové zvyklosti. Bude to velká challenge, protože Klopp nebyl ani zdaleka jen trenér, jeho energii, charisma a schopnost stmelovat bude nemožný nahradit.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Benzema

Reagovat
oli9

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Hachim Mastour

Dúfam, že nie Tuchel. Nechcem fandiť Liverpoolu

Reagovat
Y.N.W.A

Doufám, že ne Tuchel, chci dál fandit Liverpoolu

Reagovat
Kryptos_

duality of man

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Vsadim gule

Doufám, ze Tuchel

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Talker

Tuchel, Mourinho, Conte.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nepouzivej moje jména

Reagovat
Y.N.W.A

Xabi zatím vypadá dobře a chci věřit, že mu to vydrží. Stevena nechci, sorry jako. Jako hráči mu patří obrovský dík, ale jako trenér i jako člověk zklamal.

Reagovat
mistr129

Gerrard nebo Mourinho pls.

Ale jinak jediný komu bych věřil že naváže na Kloppa je Xabi

Reagovat
Salfovic

Na všechny ostatní bude po prvních neúspěších takovej tlak, že se z toho sesypou.

Reagovat
Ladas321

Flick je ideální náhrada. Zkušený německy trenér je určitě lepší než nováček Xabi.

Reagovat
Salfovic

Takhle nejde poznat, jestli to myslíš sarkasticky nebo ne.

Reagovat
Ladas321

Nemyslím to sarkasticky, Xabi v Liverpoolu shoří jak papír, měl by ještě nadále získávat zkušenosti v Leverkusenu. Flick je aktuálně na trhu nejlepší dostupný trenér.

Reagovat
Salfovic

Flick jako hlavní na vrcholné úrovni trénoval necelé dva roky v Bayernu a pak vybouchl u repre Německa. Co je na tomhle zkušeného netuším.

Reagovat
Kucka

Reagovat
vacin

Zkušeně vybouchl

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r3

Reagovat
Ladas321

Trénovat repre Německa v této době je složité, to mu nepočítám jako neúspěch. Na klubové úrovni má Flick víc zkušenosti jako hlavní kouč (není to jen o délce, ale i o úrovni zápasů, které dokázal vyhrát) a jako asistent má dlouhodobé zkušenosti. Ten kdo si mysli, že Xabi je dnes lepším trenérem než Flick je úplný blázen.

Reagovat
Pony Slaystation

Xabi, Zerbi, Nagelsmann

Reagovat
KingMaster13

Jako bohužel z tohohle vychází nejlépe ten Xabi no Přitom já bych ho hrozně rád viděl třeba 4 roky ještě v Leverkusenu, hrozně moc by mě zajímalo na jaké maximum je tam schopný ten tým dostat

Reagovat
Hachim Mastour

maximum bude titul tento rok a dalšie roky možno vyššie priečky v lm

Reagovat
KingMaster13

Mě by spíš zajímalo, jestli by dokázal s Leverkusenem ty výsledky opakovat a vyhrávat pravidelně LM a třeba i se pokusit zaútočit na vítězství v LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bez šance. Leve to po sezoně rozprodá a pojedou nanovo s jinými hráči, kteří budou o level níže, protože ty peníze všechny hned neotočí. Nebo takhle to vidím já.

Reagovat
KingMaster13

Mysl jsem samozřejmě Bundesligu No ono tam těch kvalitních hráčů mají právě dost. To zase pochybuju, že by prodali třeba 4 hráče. Klidně ale si dokážu představit třeba Boniface a možná Wirtze, někoho by přivedli ale furt by zůstal strašně silnej tým, který si dovedu představit, že by mohl opět klidně útočit na titul.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bonifejs - PL, Wirtz - PL, Palacios - Bayern, Pinpong - Real, Grimaldo - Barca ale ne taky bych chtěl vidět jak by se mu dařilo dále, ale pokud zůstane tak na 95% to už půjde jenom dolů...kdyby udělal titul, tak už víc dosáhnout nemůže, maximálně vyrovnat titul, ale spíš ho nevyhraje v další sezoně po výprodeji...a pokud letos skončí druhý tak bude mít hype a lepší nabídky tak by toho měl využít, nečekám že tam bude nějak dlouho trčet a riskovat sestupné výkony a ztrátu zájmu a nabídek top klubu, ještě když ted dost jeho bývalých týmu bude shánět kouče

Reagovat
Bandita_Harry

Pinpong

Reagovat
Freedo

Tak aspoň někoho to pobavilo, mě tyhle změny jmén přijdou strašně cringe.

Reagovat
Salfovic

Ale zrovna Pinpong je dobrej.

Reagovat
Seydou Doumbia

nemusí se to lidem líbit, takhle prostě píšu...jsem svůj a že se to nelíbí lidem, které nikdy v životě neuvidím to mi nevadí

Reagovat
Bandita_Harry

Misterpicus

Reagovat
Seydou Doumbia

moc cením kámo

Reagovat
Salfovic

Reagovat
O.Giroud

tak maximálne by tam vydržal ďalší rok a potom by išiel Bayern/Real

Reagovat
Talker

Xabi mi přijde jako velký risk.

Teoreticky to smysl dává, prakticky je to ale trenér, který má za sebou rok a půl trénování na nejvyšší úrovni. Jo, zatím má neskutečné úspěchy, ale na druhou stranu to je prostě extrémně krátká kariéra, kdy to může být dáno i náhodou, formou hráčů a dalšími faktory.

Jsem zvědavý, koho nakonec vyberou. Mají čtvrt roku si všechno zanalyzovat, začít se bavit s kandidáty, takže to je obrovská výhoda, kterou by měli využít.

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlas. Šabi trénuje jen blbý rok a půl a je to spíš souhra více faktorů že jsou tak vysoko. Cením ho jako trenéra, ale daleko výše mám Zebru, který trénuje delší dobu a vedl menší týmy než je Leverkusen. Skvělá pohádka jak Šabi vytáhl tým ze dne tabulky na první místo, ale každý zapomíná na jeden důležitý fakt. To že hráli spodek tabulky byla anomálie, Leverkusen dlouhodobě v lize hraje okolo 4-6 místa, čili byla spíš náhoda že chvílí hráli spodek ligy. Šabi nevytáhl ze srabu nějaké Šalke, které hraje sračku několik let v řadě, vytáhl tým, který se vyjímečně objevil dole. Je to dobrý trenér, ale má přílíš velký hype mi příjde.

Reagovat
Talker

Takhle - za mě ten hype relativně oprávněný - pro mě je Bayer až tým třetí kategorie na vítězství. Máš Bayern, pak BVB, možná Lipsko, pak dlouho nic a pak teprve ten zbytek (včetně Bayeru). Takže by to byl jeden z nejpřekvapivějších vítězů, co pamatuju (pokud by to dotáhli).

Každopádně je to jedna sezona, kdy jim to všechno vychází. Roky kupovali mladé hráče, postupně to budovali a letos přivedli 2 zkušené záložníky a k tomu trefili jackpot s Bonifacem. A stále se jim to může rozpadnout.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda toho zranění Bonyho, nevím jak na tom bude co se adaptace a formy Iglesias. Šika nepočítám ten je stejně zraněný furt.

Reagovat
Modroočko

A čo Klopp? Vyjadril sa k svojej budúcnosti?

Reagovat
Kryptos_
Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
2miguel1

Pôjde do Barcy

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kryptos_

Ideální místo na odpočinek.

Reagovat
ratusek

Jednoznačně Gerrard

Reagovat
Rudnevs

Nech to bude ktokoľvek, nezávidím mu. Koľkokrát sa stalo že po dlhoročne úspešnom trénerovi prišiel niekto, komu sa následne s tým klubom darilo naďalej? Seriózna otázka… asi párkrát hej, ale teraz sa mi žiadne prípady nevybavujú. Iba negativne príklady Arsenal a United.

Reagovat
O.Giroud

Brighton

Reagovat
Rudnevs

Myslíš Hughesa, že? Nebol tam tak dlho ako Klopp, plus podľa mňa Brighton má prepracovanú celú koncepciu a skauting, je to menší klub, nebola to tam taká one man show ako v Liverpoole či United. Tým nevravím, že Liverpool skauting prepracovaný nemá etc., ale povedal by som, že ten vzostup prišiel vdaka Kloppovi, na ňom to celé dosť možno stálo. Ale v podstate to neni zlý príklad. Ako som povedal, nič lepšie mi tiež nenapadá.

Reagovat
O.Giroud

Myslel som Potter keď odišiel do Chelsea a čakalo sa, že budú horší, ale pravda že tam to skôr vyzerá na fungovanie toho klubu. Ono neviem či je veľa takých príkladov u veľkoklubov lebo tie manažérov skôr vyhodia tiež mi napadli len ManUtd a Arsenal, ale Arsenal neviem v akom stave bol a už to bolo také, že chceli aj aby ten Wenger skončil a ManUtd zobral úplne, ale úplne zlú náhradu, možno Bayern po Flickovi ešte taký príklad, ale tam sa priznám že si nie som istý. Naopak Liverpool je fakt v dobrom stave, aj keď kto vie či si pár hráčov nepovie, že chcú odísť. Min. ten Salah sa spájal s odchodom v lete aj keby tu Klopp ostal.

Reagovat
MoonKnight

Tak v Liverpoolu mají ti trenéři jednu velkou výhodu oproti United. Jsem si jistý, že kdyby to byl De Zerbi, nebo i třeba ten Amorim, tak LFC je celkem fajn klub na posun. Liverpool je asi jediný opravdu velký klub co znám, který to má tak, že když trenér bude první rok hrát zábavný fotbal, bude hrát aktivní agresivní fotbal a tým bude dávat hodně gólů, tak i kdyby budoucí trenér skončil první rok 6 v tabulce ale byl tam potenciál, tak tam nebude zažívat žádné peklo, fanoušci mu v klidu dají rok. V LFC opravdu není takový tlak jak v United mi přijde, v LFC se chtějí hlavně bavit fotbalem. Třeba Mourek by to v Liverpoolu dle mě nepřežil ani s trofejí.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, že toto je výhoda. Ona tá špička PL je tak nabitá, že podľa mňa skončiť 6. ani nie je žiaden veľký problém, holt je tam City, cez ktoré nejde vlak a potom zopár veľmi hladových klubov aj za nimi, takže v podstate skôr by som za cieľ videl tak nejak udržať sa v tej špičke bezohľadu na to, či sú 4, alebo 6. a najmä neskončiť v tých horších sezónach povedzme 12. a neplácať sa niekde v strede ako Chelsea. Každopádne fajn, že Liverpool takto zmýšľa. Môj obľúbený anglický klub.

Reagovat
Bandita_Harry

Myslím si že máme top 3 tím v Anglicku a zazmluvnených hráčov, takže nejaký veľký úpadok by nemal nastať ak sa samozrejme nájde čo najlepšia náhrada Plus bude mať celu prípravu a pod...

Reagovat
Salfovic

Tito vypadal v Barce dobře, než si pro něj přišli. Dokonce uhrál v lize více bodů než bylo Pepkovo maximum.

Reagovat
masly008

Kdokoliv tam po něm půjde tak shoří jako Moyes nebo Emery.

Prostě předělat celý klub nejde hned a nevěřím že zrovna pool bude ten trpělivý klub který dá novému trenérovi 2-3 sezóny klidu jako my Artetovi po Emerym.

Emerymu ten čas taky nikdo nedal.

Reagovat
Bandita_Harry

Uvidíme ako dopadne táto sezóna ak by sme vyhrali titul tak si myslím že by to mal ten nový tréner jednoduchšie a čas na ďalší útok na titul by dostal, ak by sa to nejako tesne posralo určite by sme chceli naň útočiť znova čím skôr...

Reagovat
Rudnevs

O takomto čase som v čase nástupu Kloppa čakal, že okrem Alonsa či Gerrarda bude etablovaným trénerom Hyypiä. V Leverkusene mal ten začiatok skvelý, škoda, že to šlo potom s ním od desiatich k piatim...

Dirk Kuyt v Holandsku asi zatiaľ tiež nič moc. Títo chlapíci sú pre mňa Liverpool. Trénuje ešte aj Torres, ale ten na takej úrovni ZATIAĽ nie je a navše sa obávam, že mu z tých steroidov možno trochu hrablo

Reagovat
masly008

Zítřek trénuje max v posilce. On bude kondiční trenér ne?

Reagovat
Csaplárova past

Ten Xabi se musí vyrovnat Guardiolovi, nebo nevím. Vzít na první dobrou takový klub a dokázat s ním takové věci v první sezóně ... titul a zdarec, na toho tam budou vzpomínat ještě za 50 let ...

O nabídky nebude mít nouzi, ale Liverpool s Kloppem ukázal, že dají trenérovi dlouhodobý čas a důvěru. Smysl dává Liverpool a Real ... nebo Bayern?

Reagovat
masly008

Pool dal Kloppovi čas proto že byli špatní.

A hlavně měl od začátku výsledky.

Teď už jsou na vrcholu a očekávání jsou tam zůstat což je těžší.

Reagovat
Csaplárova past

Taky mají teď hotový kádr a z mého pohledu nejlepší útok, respektive nejvíc možností v útoku v celé lize

Reagovat
masly008

Jasně,ale když budou hrát střed tabulky tak ten čas prostě rychle vyprší.

Toi že ten útok je teď super neznamená že při jiném stylu a jiném trenérovi bude zase super.

Reagovat
R.Meireles

Jaký rozestavení hraje Xabi v Leverkusenu a jak vypadá jejich herní projev? Vůbec je nemam nasledovaný

Reagovat
Janek 7

Fandim Poolu 30let, kdyz to na me vyjelo vcera na netu, tak jsem byl v soku. Jeste ted tomu nemuzu verit. Je to velika skoda. Odchazi legenda a konci jedna velka éra Liverpoolu. Uprimne si v tuhle chvili nedokazu nikoho jineho na lavicce Poolu predstavit. Bez Jurgena to bude takove “divné” nebude to ono. Jedine snad ten Xabi Alonso, kdyby prisel. Mohl by to vzit i Zizou. Toho bych si tam take dovedl predstavit. Kazdopadne, neni mne z toho dobre, ze konci

Reagovat
pingla

Tady snad všem ohledně Kloppova konce jeblo. Jen na ofiko FB stránce Premier League je 20(!!!) příspěvků o Kloppovi za necelých 24 hodin.

Reagovat
Bandita_Harry

Pozor aby ťa z toho nejeblo

Reagovat
Salfovic

A kolik je tam tak normálně příspěvků ?

Reagovat
oli9

Tak je to ikona dnešního fotbalu... Sere to akorát tebe a nejspíš a pár klaunů

Reagovat
avicii

Reagovat
pingla

to nepopírám, ale nemusí toho být plný Facebook, IG a ostatní sociální sítě.

Reagovat
oli9

Teď asi 2, 3 dny bude. Přece jen je to pecka, nečekaná a prostě weby a sociální sítě mají o čem psát..

Reagovat
redyyz

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

Teď budeš číst o Xavim

Reagovat
pingla

jdu to počítat a pak se ti tady ozvu, Klopp má (měl) za prvních 24 hodin 24 příspěvků na FB PL

Reagovat
Bandita_Harry

Odchádza Bill Shankly, hľadá sa Bob Paisley

Reagovat
avicii

Reagovat
oli9

Kdokoli z těchto jmen, které jsou v článku. Jen ne Gerrard

Reagovat
owny✨

Stačila expreska

Reagovat
Free_player

Gerrarda bych jim přál

Reagovat
Bandita_Harry

Aj ja vám, ale na ihrisku, nech za niečo stojíte

Reagovat
meno

Reagovat
mithro

Gerrard, pod

Reagovat
Drevar

Aj my sme si želali nech vydrží Ole čo najdlhšie hehe

Reagovat
mithro

zlaty Ole

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Hřídel

Reagovat
Mönchengladbach

Xabi Alonso.

Reagovat
SunFells

Liverpool je sice trenérům věrnější než extrém Chelsea, ale nový trenér tam patrně podědí ještě tak dva dobré roky TAA, Alissona, VDV a Salaha, řadu variabilních kvalitních a potenciálně i světových hráčů + neutracené slušné peníze z loňska s letošními při znova očekávaných příjmech z LM - to se se šaškecem co měl Potter nedá srovnat, tam musí být také tlak na solidní výsledky už v první sezóně. Kdyby tam takový pocit nebyl, tak by třeba Salah a TAA mohli naslouchat i cizímu pokušení.

Reagovat
rave

"dva dobré roky TAA"

Reagovat
SunFells

Moc rejvu asi, šetři tu hlavu

Reagovat
srandamač

Wazza

Reagovat
CHONG

Gerrard po Kloppovi by byl fakt krutý Asi jako když k nám po Carlovi přišel Benítez

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Lionel Messi je hlavní tváří nejnovější reklamy Saúdské Arábie s účelem přilákat do země zahraniční turisty. Argentinská hvězda v reklamním spotu zaručuje, že tato země není jen pouští, ale nabízí mnohé vyžití. Stejně tak Messi uvádí, že ženy nejsou v zemi diskriminovány a každý se o tom při návštěvě může sám přesvědčit.

Tak hlavně že Messi je morální vzor když odešel hrát do MLS a Ronaldo je padouch, protože dělá reklamu SA.

Reagovat
Salfovic

Jo, tohle je dobrej bizár. Ale spíš to nechápu z pohledu SA, když všichni ví, že je Messi poslal do hajzlu. Ale aspoň to nasere Ronalda, že si nevybrali jeho

Reagovat
Benfica

Messi s nimi mal zmluvu o ich prome este skor ako Ronaldo.

Reagovat
Igner Farnsworth

Reagovat
Hachim Mastour

nikto z trpaslíka nerobí morálny vzor

Reagovat
O.Giroud

rovnaky srac, ale stale lepsi futbalista

Reagovat
patas92

Kdo přesně z Messiho dělá morální vzor protože nešel do SA?

Reagovat
Benfica

Zbavte nas Amorima pls

Reagovat
Bandita_Harry

Chcete zo seba spraviť Bayern ?

Reagovat
Benfica

Reagovat
Maximm9

Tolik jmen tady padlo a nikde nevidim velikany jako Lampard a Rooney

Reagovat
risk je zisk

Nahradit Kloppa bude náročné. Bojím se, ze po novém trenérovi budou chtít hned výsledky, aby to nedopadlo jako v Chelsea a nebo United, kde se ti trenéři vystřídali, jak na levné kurvě.

Reagovat
Salfovic

Krásná metafora

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Hasan Šáš

Dvojice Gerrard-Trpišovský

Reagovat
John Obi Mikel

Vidím to na návrat Benítéze.

Reagovat
Bandita_Harry

Do Chelsea ?

Reagovat
pobody's nerfect

Do realu

Reagovat
Busby babes

one assumes all the betting markets are going on is just "he was Liverpool Man" and the actual club will run a process, but Xabi's death by possession football seems like a terrible fit for the actually existing Liverpool squad

zajimavej uhel pohledu na Xabiho.

Reagovat
Maresma

Nevim no, mit ve stredu pole hrace jako Trent, MacAllister, Jones mi prijde pro ten jeho posession football jako docela fajn teda.

Reagovat
Busby babes

muze byt, jen me to zaujalo, tak jsem to sem dal abych videl vase nazory, protoze to mate lepe nasledovane...

plus bych dodal, ze taky nevime, jestli by Xabi nehral jinak s jinym kadrem. Treba takhle hraje ted, protoze vidi, ze to tem hracum, co ma k dispozici nejvic sedi

Reagovat
Maresma

Ja Leverkusen temer nevidel hrat, takze taky nedokazu soudit. Ale prijde mi, ze ten zaklad na to mame, vcetne stoperu, kteri jsou skveli na mici. Obavy bych mel u ofenzivnich hracu jako Darwin, Diaz, Jota.

A jak rikas, bud by se prizpusobil Xabi, nebo by privedl hrace, kteri mu tam sednou vic.

Reagovat
Busby babes

jj, jen pokud by to byla ta situace: tak mu privedem hrace, co mu budou sedet. tak pak by si mohlo vedeni rict: vezmem nekoho jineho, kdo nebude potrebovat takovej overhaul... ale samo netusim, co udelate. myslim to spis tak, ze za nejakych okolnosti by i jine jmeno mohlo davat smysl

Reagovat
Busby babes

ale byt fanouskem Poolu, tak si preju Xabiho, to je jasny. byl by to takovej vas Ole.

Reagovat
syraLFC

No Xabi Alonso je delší dobu spojovám s Realem Madrid, kde by měl nahradit Ancelottiho, který je zase spojován s reprezentací Brazílie.

Trénovat Real se asi neodmítá si myslím...

De Zebri mě zatím přijde jako nejrozumnější volba.

Reagovat
syraLFC

Zinedine Zidane mě taky nepřijde zrovna moc pravděpodobné. Jestli se nemýlím, tak zrovna moc neovládá angličtinu...

Reagovat
Drevar

Carlo predĺžil s realom... Brazília má nového kouča

Reagovat
ashburtongrove

Reagovat
dantetomas

Mo Salah running down the win… dow

Reagovat
Salfovic

Nejlepší byl ,,Guardiola´´ když zjistil, že che Messi odejít z Barcelony.

Reagovat
Hachim Mastour

bielsa in. ale trénuje uruguay

Reagovat
stiflerovamama

Srdce hovorí Xabi, rozum hovorí, že možno De Zerbi by bol predsa len vhodnejší. Ale toto sú asi najväčší favoriti u mňa.

Reagovat
Golasso

Jako chápu, že Kloppa bude těžké nahradit, ale 7 trenérů?

Reagovat
Bandita_Harry

" Čím viac pásikov tým viac Adidas"

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Vezmou si příklad z Budějovic a budou pak odcházet postupně.

Reagovat
Spalovač šancí

Xabi by byl dobrý, ale nakonec to bude někdo z Wishe. Třeba Xavi

Reagovat
nani92

Ľudia si prajú Xabiho, takže príde Xavi

Reagovat
Pinturicchio

Nebyl by to seznam velkoklubů, které hledají manažera, kdyby na něm nebylo jméno Zinedina Zidana.

Velkokluby trenéra momentálně nehledají, ne?

Reagovat
Bandita_Harry

Ty sa tu o čo pokúšaš ?

Reagovat
John +

V žádném případě Gerrard, nemá výsledky v top clubu, otřesné chování proti Slavii. Můj tip je Tuchel, má zkušenosti, má zájem o Liverpool, aspoň se tak vyjádřil.

Reagovat
Johny203

Tuchel by bol obrovská tragédia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele