Sadílek před první reprezentační trefou přemluvil Černého, ať mu nechá přímý kop

20.06.2023, 22:34
Aktuality
Michal Sadílek (© AFP)

Záložník Michal Sadílek pomohl českým fotbalistům premiérovým reprezentačním gólem k vítězství 4:1 v přípravě v Černé Hoře. Přímý kop měl v Podgorici původně zahrávat Václav Černý, ale Sadílek spoluhráče z Twente přemluvil, aby mu standardní situaci přenechal.

Čtyřiadvacetiletý středopolař v 57. minutě přímý kop zakroutil přesně k tyči a zvýšil na 2:0. V 16. utkání za reprezentační "áčko" poprvé skóroval. "Seběhlo se to tak, že hned po faulu jsem viděl, že Váša (Černý) se zeptal Suka (Tomáše Součka), jestli si přímák může vzít. Tak jsem Vášu ještě přemluvil, že to střelím já, že chci dát první reprezentační gól. A podařilo se," řekl Sadílek na youtubovém kanálu české reprezentace.

Radost z jeho trefy měl i Černý. "Míša přišel mezi nás a jelikož je také levák, tak mi řekl: 'Vaši, já to trefím a dám první gól'. Suk i já jsme souhlasili a bylo to jeho," poznamenal pětadvacetiletý křídelník, jenž přispěl dvěma góly k sobotní výhře 3:0 na Faerských ostrovech v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého si v posledním utkání sezony zastříleli. Další české góly přidali Mojmír Chytil v prvním poločase a střídající Lukáš Provod s Adamem Hložkem v závěrečné čtvrthodině. Černohorec Driton Camaj v 66. minutě snížil na průběžných 1:2. "Samozřejmě, že do zápasu vždycky jdeme s tím, že chceme uhrát nulu vzadu. Ale jsme rádi za to, že jsme zápas zvládli výsledkově, a myslím, že i herně," uvedl Sadílek.

"I v první půli jsme měli několik šancí, které jsme mohli proměnit. Nakonec se to stalo až ve druhé půli, kdy jsme přidali pár dalších gólů, a jsme za to rádi," dodal bývalý hráč Slovácka, Liberce či PSV Eindhoven, kterého v 76. minutě vystřídal starší bratr Lukáš.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

hezky, čekal jsem, že si to Venca vezme.

Reagovat
Mass

Tam spíš vypadalo, že přemluvil brankáře, aby mu to pustil

Reagovat
Pablos

Reagovat
Coutinho10

ten ten rozběh Součkovi hodně sežral

Reagovat
krisa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele