Šachy v Chelsea, Schürrleho a Salaha nahradí Cuadrado

30.01.2015, 09:40
Aktuality
V Chelsea se chystá k přestupové rošádě. André Schürrle se po mistrovství světa naprosto vytratil a novou výzvu bude hledat ve Wolfsburgu. Posilu si José Mourinho našel ve Florencii, odkud přijde Juan Cuadrado. Součástí tohoto transferu bude i hostování Mohameda Salaha opačným směrem...

O nejlepšího nahrávače mistrovství světa v Brazílii se v létě marně ucházel Manchester United, kolumbijský záložník však vydržel ve Fiorentině jen půl roku. V zimě totiž vymění slunnou Itálii za deštivý Londýn; Cuadrado se stane první zimní posilou Chelsea.

O jeho odchodu od Fialek se spekuluje už několik dní, přičemž především z řad italského celku se ozývaly negativní hlasy. Trenér Montella dokonce vyhrožoval, že bez své ofenzivní opory nehodlá celek dále trénovat. Chelsea však vykoupí Cuadrada na výstupní klauzuli, a jelikož si sám hráč přestup přeje, nemohou činovníci Fiorentiny nic dělat.

Aktuálně vedoucí celek Premier League má do italské metropole poslat 35 milionů eur. Pro zajímavost - vinou klesajícího kurzu evropské měny vůči libře takto Chelsea ušetří asi 1,5 milionu liber, než kdyby 26letého Cuadrada koupila začátkem ledna. Částka však bude s největší pravděpodobností ještě nižší, protože součástí obchodu bude i osmnáctiměsíční hostování Mohameda Salaha do toskánského klubu.

Podle informací Skysports jsou oba kontrakty již dohodnuté, byť podrobnosti nejsou známé, a hráče již čekají pouze zdravotní prohlídky. Cuadrado by ji měl podstoupit v sobotu, na šlágr s Manchesterem City tudíž k dispozici nebude. Stejně jako zmíněný Salah a další křídelník André Schürrle, který taktéž v zavírajícím se přestupovém okně změní působiště.

O královského žolíka letního šampionátu má velký zájem německý Wolfsburg, jenž se prý už dohodl jak s Chelsea, tak i se samotným Schürrlem. Vlci nakonec kývli na požadovaných 30 milionů eur, byť hodlali utratit o tři miliony méně. Mistr světa a asistent u zlatého Götzeho gólu proti Argentině podepíše s druhým týmem bundesligy kontrakt do roku 2019.

24letý ofenzivní univerzál se po příchodu do Chelsea v létě 2013 ihned prosadil a v minulé sezóně patřil k oporám týmu. Letos však nedokázal navázat na vydařené mistrovství a v Premier League nastoupil od začátku jen do pěti zápasů - dvakrát byl navíc stažen už o přestávce.

Kompletní rošáda v kádru Chelsea by nicméně znamenala, že Josému Mourinhovi zůstanou k dispozici pouze tři čistokrevní křídelníci - Eden Hazard, Willian a propíraný Cuadrado. Není tak vyloučeno, že se Londýňané v obvykle hektickém závěru lednového termínu (tentokrát končícím až v pondělí 2. února - pozn. red.) ještě po někom poohlédnou.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (959)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele