Šachtar Doněck se loučí s útočníkem Eduardem

23.12.2016, 12:59
Aktuality
Se Šachtarem Doněck se loučí Eduardo. Třiatřicetiletý naturalizovaný chorvatský útočník hledá novou výzvu a s ukrajinským klubem se dohodl na ukončení smlouvy, účastník Evropské ligy to oznámil v prohlášení na internetových stránkách...

"FC Šachtar děkuje Eduardovi za roky strávené v klubu a za jeho velký příspěvek k týmovým úspěchům. Přeje mu spoustu úspěchů a další výhry do budoucnosti, ať už to bude na hřišti, nebo mimo něj," stojí v prohlášení na internetových stránkách ukrajinského klubu.

Eduardo v minulosti střílel branky v dresu Dinama Záhřeb a odměnou mu bylo angažmá v Arsenalu, které poznamenala komplikovaná zlomenina nohy. Do Šachtaru zamířil v létě 2010 a pro sezonu 2014/2015 si odskočil na hostování do brazilského Flamenga.

Šachtar opouští s bilancí 173 odehraných zápasů, v nichž dal 57 branek. Vedle toho má na svém kontě čtyři ukrajinské tituly, stejný počet triumfů v tamním poháru a tři vyhrané Superpoháry.

Autor: Tomáš Pavlík / shakhtar.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx

OT: Jágr

Reagovat
smazaný uživatel

Frajer, úžasný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, škoda, že to nedotáhl dál, než 3 neúspěšný sezony v Arsenalu. Jeho statistiky (hlavně v repre) jsou ohromující

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za ty 3 sezony, kdy jednu prakticky nehrál vůbec, vstřelil 22 gólů a připsal si 18 asistencí. To vše za 3835 minut, což dělá nějakých 95 min na bod (G/A). Úplně neúspěšný bych to nenazval, navíc hrál výborně, nekašlal na to, dával do toho 100% a byl jedním z nejoblíbenějších hráčů, což dokazuje i standing ovation při jeho gole za Šachťar na Emirates. Není/nebyl to TOP hráč, ale zůstane jedním z mých nejoblíbenějších.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, statistiky má dobrý, skvěle se na něj kouká. Jako neúspěch beru to, že se neudržel v Arsenalu déle, celkově se dostal do Evropy pozdě a není moc známý. Ti, co ho ale znají, ví, že tento Brazilec v chorvatských službách udělal pro fotbal mnoho

Reagovat
Ferguson6

Nový Henry

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nezapomenu jak měl nohu za krkem

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Zomri

Reagovat
smazaný uživatel

to se s nim louci uz tak po paty ne

Reagovat
Neutron

Arsenal ho znicil

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak.. vlastny spoluhraci mu zlomili nohu..pockat vlastne ne to bol protihrac jaka nahoda co

Reagovat
Neutron

vlastni spoluhraci, ked uz. Ale skor ide o ironiu. Niekto jej nechape, a naopak, niekto hej. Navyse, ja som ziadnu zlomeninu nespominal.

Reagovat
afc

Tak si mal napisat,ze ho znicila zlomenina a nie jak kokotko,ze Arsenal.

Reagovat
Neutron

este raz pre menej chapavych, nikde o zlomenine nepisem ani slovo. Ty kokotko haklivy.

Reagovat
afc

Vsak prave preto mas pisat o zlomenine,ktoru mu sposobil,(predpokladam,ze nemas sajnu ani len kto) a nie o klube,ty kokotko.

Reagovat
REPLIKATOR

Eduardovu nohu zachránil lékař Arsenalu Gary Lewin

Hlavním hrdinou sobotního ligového zápasu fotbalistů Arsenalu s Birminghamem nebyl žádný z hráčů, ale týmový lékař Gary Lewin. Právě on se zasloužil o to, že se útočník Eduardo po hrozivém střetu s obráncem Birminghamu Martinem Taylorem vyhnul amputaci levého chodidla. Lewinův včasný a profesionální zásah tak pravděpodobně Eduardovi zachránil kariéru.

Reagovat
hraca

Reagovat
smazaný uživatel

takže konečná ? S tím novým názvem by ho poslali leda tak do prdele

Reagovat
niflheim

33 už

Reagovat
Spalovač šancí

FC Shotguns Damascus

Reagovat
SunFells

Duduuuuuuu

Reagovat
REPLIKATOR

Typický Chorvat

Reagovat
smazaný uživatel

Připikl se na Chorvatske riviere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele