Ruská Premier Liga - souhrn 39. kola

14.04.2012, 13:56, aktualizováno 16.04.2012, 18:55
Komentáře a souhrny
Zenit Petrohrad porazil ve šlágru kola CSKA Moskva a již v příštím kole může slavit titul, na druhé místo se posunul Spartak. Lokomotiv si do boje o poháry připsal jenn bod, všechny tři veze z Machačkaly Dinamo. Tomsk vyhrál nad Těrekem, Samara si poradila s Permí, Volga nestačila na Nalčik a Rostov remizoval s Krasnodarem...
O titul

Anži Machačkala - Dinamo Moskva 0:1

15.04.2012 16:30

Góly: 37. Vladimir Rykov

Bohaté Machačkale utíkají poháry. V zápasu, kde se mohla Evropě přiblížit, tak se jí naopak gólem Rykova vzdálila. Naopak Dinamo si svou pozici upevnilo.

Nástup do utkání měli lepší domácí a již v 9. minutě byli blízko vedení dokonce třikrát. Nejprve po akci Eto'oa pálil Žirkov do tyče, balon se odrazil k Achmedovovi, ten napálil ze čtyč metrů břevno, balon se odrazil k Boussoufovi, ten už trefil bránu, jenže míč z čáry odvrátil hlavou obránce Granat. Slibný začátek. Hosté odpověděli střelou Samedova, ale jeho pokus k tyči neměl potřebnou razanci a brankář jej kryl. Nicméně domácí byli lepším týmem a více hrozili, zejména pak po standartkách a rozích, jeden takový zahrával Boussoufa a Eto'o hlavičkoval, ale Šunin míč kryl. Dinamo odpovědělo krátce poté v 37. minutě, kdy si vzal balon Rykov, seběhl si před vápno a z třiceti metrů vypálil, balon byl možná ještě tečován a skončil v síti. Gabulov reagoval pozdě. Z nenápadné střely vedoucí gól. 0:1!

Poté se toho již moc neudálo, a tak se šlo do šaten za příznivějšího stavu pro Dinamovce, i když domácí byli většinu poločasu lepším a aktivnějším týmem.

Druhá půle už byla tutové šance chudší, nicméně v 48. minutě mohlo být vyrovnáno, Eto'o z dvanácti metrů pálil, mohl mířit, kam chtěl, času měl dost, jenže trefil Šunina. Domácí byli i nadále v tlaku, snažili se dostat do šancí, ale pozorná obrana modrobílých je do žádného náznaku nepouštěla a střely z dálky byly nepřesné. Na druhé straně pálil z ojedinělé akce Dinama nebezpečně Samedov, ale balon jen těsně prolétl vedle spojnice, Gabulov se jen ohlédl. Ale jelikož se domácí již na více nezmohli, tak se mohlo Dinamo radovat z poměrně nezasloužených tří bodů. Utkání skončilo 0:1.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Rubin Kazaň 2:0

15.04.2012 14:15

Góly: 74. Marek Suchý, 82. Emmanuel Emenike

Moskevský Spartak po zlepšeném výkonu v druhé půli dokázal udolat Rubin Kazaň. Utkání otevřel brankou český zadák Marek Suchý a pomohl tak Moskvanům k "postupu" na druhé místo ligy.

Domácí byli od počátku o něco lepší a v 12. minutě si vypracovali první šanci. Ari však pálil nepřesně. Poté utkání vůbec nepřipomínalo duel týmů usilujících o poháry. Domácí se snažili vytvořit si tlak a hosté pozorně bránili a pokoušeli se o nebezpečné brejky, které ovšem nebezpečné nebyly. První půle tak mnoho fotbalového nenabídla. Oba týmy odešly do kabin ppo bídném výkonu za bezbrankového stavu.

Začátek druhé půle byl ve znamení žlutých karet. Obě mužstva se do toho obula, ale poněkud nesprávně. Fotbal se moc nezlepšíl. Až v 54. minutě pálil Kombarov, ale ani to neznamenalo branku. V 68. střílel Ari a jednalo se o vůbec první pokus mezi tři tyče, které musel Ryžikov řešit. Oba týmy hrály velice obezřetně. Avšak v 74. minutě to přišlo ! Ananidze kopal rohový kop a míč se snesl až na nohu českého obránce Suchého, který ukldil míč pod břevno. Ryžikov v brance Rubinu neměl moc šancí s tím něco dělat. V 82. minutě bylo dílo dokonáno. Domácí se hnali do protiútoku a Emenike vyslal Ariho, který z pravé strany nacentroval před bránu, kam Emenike stihl doběhnout a hlavou trknul balon k tyči. Brankář byl opět bez šance. 2:0.

Hosté se ještě snažili výsledek nějak zvrátit, ale domácí byli pozorní a Kazaň do ničeho nepustili. Zejména Karadeniz měl hodně balon na svých kopačkách, ale dobré bránění mu neumožnilo vůbec dostat forvardy do akce. Nudný zápas tak skončil zaslouženou výhrou domácího týmu.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - CSKA Moskva 2:0

14.04.2012 17:00

Góly: 63. Vladimir Bystrov, 89. Andrej Aršavin

Trenér Zenitu Petrohrad Luciano Spalletti nechal Andreje Aršavina na lavičce náhradník a to rozhodlo. Po svém příchodu na hřiště rozhodl Aršavin o vítězství Zenitu nad CSKA.

Po sedmi měsících se vrátil do branky CSKA Igor Akinfejev, ale navrátilec do sestavy Armějců dlouho nemusel nic podstatného řešit. První velkou šanci si vytvořili fotbalisté CSKA, konkrétně Doumbia. Kanonýr mířil po rohovém kopu tvrdě, ale nepřesně.

Zenit Petrohrad se probudil v závěru prvního poločasu. Igor Akinfejev vychytal svého reprezentačního kolegu Keržakova. Tošić na straně CSKA odpověděl neméně zajímavě, volej po standardní situaci poslal nad břevno.

Ihned po změně stran zpacifikoval útočníka Keržakova záložník CSKA Šemberas, ale málem za cenu vlastní branky. Zenit přidal na aktivitě, ale stále působil nervózním dojmem. Z hlediště stadionu Petrovskij se ozýval nespokojený pískot...

V 62. minutě ale stadion Petrovskij explodoval nadšením. Pěknou akci odchovanců Zenitu Aršavina, Keržakova a Bystrova zakončil gólem poslední jmenovaný Bystrov. Záložník Zenitu se prosadil zblízka hlavou, Akinfejev neměl šanci - 1:0!

Zachránit CSKA mohl Necid, ale poté, co si vybojoval střeleckou pozici, mířil z 13 metrů mimo tři tyče. Zenit se druhé branky dočkal v 89. minutě. Keržakov si elegantně pohrál s Šemberasem a jeho nadýchaný centr poslal za záda Akinfejeva z prvního doteku Aršavin. Zenit se znatelně přiblížil obhajově mistrovského titulu...

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Lokomotiv Moskva 1:1

14.04.2012 14:15

Góly: 74. Marcos Pizzelli - 61. Roman Pavljučenko

Utkání FK Kubaň Krasnodar - Lokomotiv Moskva skončilo remízou 1:1. K vítězství byli blíže domácí, kteří v závěru neproměnili své nadějné příležitosti.

První nebezpečný moment zápasu si vytvořila Kubaň, střela Rumuna Bucura ale prosvištěla vedle pravé tyče Guilhermeho. Ani Lokomotiv nechtěl hrát druhé housle a útočník Caicedo během tři minut dvakrát pořádně zahrozil. V obou případech ale nevyzrál na připraveného Belenova.

Největší šanci prvního poločasu si vytvořil útočníka Kubani Lacina Traore. Vytáhlý útočník běžel sám na brankáře Guilhermeho, ten dělal, co mohl, ale vzít míč mu nedokázal. Traore však následně z šesti metrů minul branku! Traore byl při chuti, ale v další šanci měl opět smůlu. Po rohovém kopu hlavou orazítkoval tyč.

V 61. minutě se dostal Lokomotiv do vedení, obrana Kubani nezvládla lehkou situaci, jejího kolapsu využil útočník Loko Roman Pavljučenko a otevřel skóre - 0:1. Z vedení se ale Moskevští neradovali dlouho, v 74. minutě vyslal elegantní střelu Pizzelli a Guilherme nestihl zareagovat - 1:1.

V závěru utkání šel na tribunu Dan Petrescu, který až příliš emotivně reagoval na průběh utkání. V závěru utkání byla blízko vítězné branky domácí Kubaň, ale když po pěkné individuální akci nevyzrál na Guilhermeho střídající Ureňa, skončilo utkání remízou 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad392214375:3280
2.Spartak Moskva391911961:4068
3.CSKA Moskva391715766:4266
4.Dinamo Moskva391991160:4466
5.Lokomotiv Moskva3918101156:3864
6.Rubin Kazaň391614948:3462
7.Anži Machačkala3916121143:3660
8.Kubaň Krasnodar3915111344:3956
O udržení

FK Rostov - FK Krasnodar 1:1

16.04.2012 17:00

Góly: 90. Dmitrij Kiričenko - 74. Jura Movsisjan (pen.)

10. gól Jurije Movsisjana v této sezóně na vítězství nestačil. Krasnodar nakonec remizoval na hřišti Rostova 1:1. Domácí vyrovnali v 90. minutě zásluhou Kiričenka.

Oba týmy se pyšní produktivní ofenzívou, ale první poločas tomu nenasvědčoval. Nebezpečné momenty u obou branek by se daly spočítat na prstech jedné ruky. V prvních minutách byl aktivnější Krasnodar, ale kromě pár nepřesných střel se na nic nezmohl. Rostov zahrozil v závěru prvního poločasu, přihrávku Gatskana směřující na zadní tyč ale Rumun Kocsis poslal nad branku.

Na hřišti se začalo něco dít až v posledních 30 minutách zápasu. Rostov opět zahrozil po spolupráci Gatskana s Kocsisem, ale Razvan opět minul. Jak Rostov, tak Krasnodar zvýšili tempo a hra byla otevřenější. Toho využil trenér Krasnodaru Muslin a poslal do hry střelce Movsisjana.

První vážnou chybu v defenzívě udělal Rostov, Salata fauloval na kraji pokutového území Samsonova a kopal se pokutový kop. Míč si na puntík postavil Movsisjan a překonal brankáře Pletikosu.

Své penaltové zaváhání slovenský obránce Salata napravil v 90. minutě, kdy vysunul Kiričenka a zkušený útočník zařídil Rostovu remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Volga Nižnij Novgorod 3:0

15.04.2012 12:00

Góly: 37. Roman Koncedalov (pen.), 54. Magomed Mitrišev, 76. Daniel Buitrago

Nalčik se vzepřel svému osudu a dokázal doma jednoznačně porazit Volgu nižnyj Novgorod a i nadále může pokukovat po baráži. Utkání de faacto rozhodl Koncedalov, který neměl ani nastoupit. Proměnil penaltu a dostal domácí do vedení.

Od začátku utkání bylo vidět, že Spartakovci mají větší chuť do hry a nechávali na hřišti plíce. Hostující hráči spíše vypadali, že doufají, že jim vítězství spadnej do klína samo. Ze strany Nalčiku hrozil zejéman zkušený útočník Koncedalov, který obranu zaměstnával nejvíce. V prvním poločase chudém na šance se do vedení dostali v 30. minutě domácí. Grigalava sundal k zemi štírka Šnicina a rozhodčí ukázal na puntík. Koncedalov se nemýlil a ranou doprostřed brány otevřel skóre utkání. 1:0. Hosté přišli o skoro 290ti minutovou sérii neprůstřelnosti. Stejným výsledkem i skončil první poločas. Více toho obě mužstva bohužel nenabídla. Terén jim v jejich snažení také nepomáhal.

Nalčičané nastoupili aktivněji i do druhé půli. Doslova na svého soka vlétli a hostům nezbývalo nic jiného, než se uchylovat k faulům. Z jednoho rychlého útoku zapršelo i v 54. minutě, kdy Mitrišev střelou k tyči nedal Abajevovi šanci. Ten tedy lovil míč ze své sítě podruhé. Hosté se poté na chvíli probrali, asi jim došlo, že takhle to nepůjde a Adžindžal nebyl daleko k brance, ale jeho zajímavý pokus ze střední vzdálenosti letěl kousek nad břevno. Avšak domácí nepolevili v aktivitě a v 76. minutě po chybě obrany vsítil svou první branku Buitrago. 3:0.

Dále se utkání jen dohrávalo. Domácí drželi míč na svých kopačkách a hosté z Nižného Novgorodu aktivitou příliš nehýřili. Zápas tak skončil jasným a poněkud překvapivým vítězstvím Nalčiku 3:0.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Amkar Perm 2:1

14.04.2012 16:30

Góly: 61. Sjarhej Karnilenka (pen.), 63. Sjarhej Karnilenka - 41. Georgi Pejev

Dvě branky útočníka Kornilenka rozhodly o vítězství Křídel Sovětů nad Amkarem Perm. Samara si připisuje důležité vítězství, protože se dokázala vzdálit přímému sestupu.

První poločas byl v mírné režii Křídel Sovětů, dobré šance měli Kornilenko a Vasiljev, ale prvního vychytal Narubin a druhý mířil vedle. Zahrozil i Amkar, Burmistrov dva metry před brankou nedosáhl na míč. Záložník Křídel Sovětů Vasiljev naopak zamířil do břevna.

Když už se oba týmy pomalu viděly v šatně, nečekaně skóroval Amkar. Centr Haraščenkova na osamoceného Burmistrova sice brankář Veremenko zlikvidoval, ale na dorážku Pejeva byl krátký - 0:1.

Po změně stran si Amkar Perm 15 minut věděl rady s útoky Křídel Sovětů, ale v 60. minutě skóroval z pokutového kopu Kornilenko - 1:1, tomu předcházela ruka Haraščenka. O dvě minuty později poslal stejný hráč Křídla Sovětů do vedení 2:1. Za protesty byl následně vyloučen po druhé žluté kartě Volkov, domníval se, že gólu předcházel ofsajd. Možná správně, prokazatelný záběr ze Samary nebyl k dispozici.

V 74. minutě hrál Perm v 9 mužích, druhou žlutou kartu viděl Novaković a šel pod sprchy. Pak za faul Rjabokobilenka kopal druhou penaltu Kornilenko, ale tentokrát na Narubina nevyzrál. Samaru to mrzet nemuselo, v početní převaze si vedení 2:1 uhlídala.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Těrek Groznyj 3:0

14.04.2012 12:00

Góly: 45. Ruslan Nachušev, 68. Ilja Gultjaev, 84. Denis Bojarincev

Tom na příšerném terénu vyválčila veledůležité 3 body! Tým z Uralu si poradil s Těrekem a výhrou 3:0 se zvýšila šance na baráž...

Od začátku utkání se hrál vcelku svižný fotbal, i když terén, kde místy chyběl i trávník, byl často proti. Na domácích hráčích byla vidět velká snaha se vzepřít osudu a vyhrát. Hosté hráli bez nervů. V patnácté minutě si hosté připsali první šanci. Asildarov z dvanácti metrů napálil míč pouze stopera Ivanova. Na druhé straně pálil Nachušev, ale jeho pokus byl na poslední chvíli zblokován. Když se už zdálo, že první půle branku nenabídne, tak sudí nabídl tomi přímý kop z výhodné vzdálenosti a šikovný Nachušev poslal balon do šibenice, se zdí neměl problém. Domácí tak šli do šaten rozhodně spokojenější. Hrálo se 1:0.

Druhá půle nabídla nápor tomi od samého počátku. Uralané se chtěli dostat do dvoubrankového vedení a obranu Těreku zaměstnávali stále víc a víc. Hosté úplně vypadli z role a přestali hrát. Chazov na Godzjura ještě nevyzrál, ale v 68. minutě po rohu hlavičkou zvýšil skóre Gultjajev. Balon se ještě otřel o břevno, bez šance pro brankáře. A v 84. minutě bylo vymalovnáno. Bojarincev utíkal sám s Chazovem na bránu po dobrém vysunutí a po přihrávce právě od Chazova z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Tedy pouze brankáře Godzjura. 3:0 a konec zápasu. Tomiči tak stále žijí v naději, že se dostanou do baráže. Herně na to momentálně mají.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar3914111450:5353
10.Amkar Perm3912111632:4547
11.Těrek Groznyj391281937:5744
12.FK Rostov3911101839:5443
13.Křídla Sovětů Samara399131727:4840
14.Volga Nižnij Novgorod391152332:5038
15.Tom Tomsk397112127:6532
16.Spartak Nalčik39792333:5330

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
božský John

že já vůl si nepřivstal, tohle byla tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

No že nebude titul, jsem se s tim už smířil dřív, ale takovymdle tempem oni ani neudržej stříbro a tudíž LM, fail

Reagovat
stas87

zenit tak danny ani tolko nechybal nakoniec

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, jak tak koukám, tak zlatá La Liga, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

uz by sa nazhi mohla dostat na tie poharove priecky, som zvedavy co by predviedli v europe

Reagovat
smazaný uživatel

To je hroznej kopec zápasů s tím přechodem.

Reagovat
Losinho

Sucháč

Reagovat
smazaný uživatel

rajnoch dal dva takže pojede on.

Reagovat
božský John

Reagovat
Losinho

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je faakt skvělý, svině na druhym místě

Reagovat
smazaný uživatel

dobre Spartak

Reagovat
AjaxFans

Hravá Demy?

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo Měli prohrát min. 4:0, vybrali si štěstí 15 let do předu. Režisér byl asi fanda Dinama, ani jednou nezopakoval sporný moment, kdy se míč odrazil břevna Dinama a spadl/nespadl za br.čáru, dále nezopakoval ani jednou faul na Logašova, kterého potom museli odníst na nosítkách, rozhodči tragický výkon, devastujicí faul na Carcelu od Semshova ohodnotil jen žlutou kartou, viditelně připiskával Musorům. Gol odrazený od Samby. Sečteno, shrnuto prohrál lepší tým.

Reagovat
Neuro

4 místa po sobě Moskva pomalu jako naše liga s počtem týmů z hlavního města

Reagovat
j_mrazik

Co je s tou Anži? Lejou tam prachy jak kráva a bez efektu...

Reagovat
božský John

Teď třeba proti Dinamu měli hroznou smůlu, hráli výborně, ale měli smůlu. Třeba v jedný šanci dal Žirkov tyčku, Achmedov z dorážky břevno, balon se odrazil na čáru a ven, někdo to dal ven a z poslední dorážky Boussoufa trefil už bránu, lae frajer z čáry vyhlavičkoval...a pak Dinamo z jedný střely dalo gol...prostě smůla no. Fotbal hrajou dobrej

Reagovat
božský John

teda..balon se odrazil na čáru a někdo to dal ven...

Reagovat
j_mrazik

Takže od příští sezony by to mohl být válec... Zajímají se o někoho, kdo by je mohl posunout?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Anži se už zaměřilo na mladé perpektivní hráče, s Hiddinkem se to umocnilo, ale z hvězd se proslýchá že má važný zájem o Snejdera, ale ten je nereálný...

Reagovat
smazaný uživatel

* Snajdera

Reagovat
smazaný uživatel

Co by bylo? ...mozna krome Lokomotivu a Rubinu maji vsechny tymy pred nimi silnejsi a vyrovnanejsi muzstva a navic sehrany a koncepcne budovany. Takze bez nejaky davky stesti (ktery nemaji) neni duvod proc by meli hrat nejak vys.

Reagovat
j_mrazik

Viděl jsem 2 zápasy ruské ligy, takže jsem absolutně bez znalostí. Proto se ptám tak, jak se ptám.

Reagovat
smazaný uživatel

Silnější mužstvo má jen Zenit a CSKA, ale ostatní jsou jak píšeš vyrovnanější/stálejší...

Reagovat
smazaný uživatel

Eto.o se chce vrátit zpět do Interu.

Podle jeho slov se mu nelíbí život v Rusku a fotblalová úroveň ruského šampionátu.

Jeho Agent to nijak nekomentoval. Zděluje Corriere dello Sport.

Zdroj: Corriere dello Sport.

A't ten šašek klidně táhne zpátk...

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jak to funuje, ale naparil bych mu nejakou pokutu, aby se mu tenhle vylet nevyplatil kripl deiblni, hlavne ze dal golu skoro stejne jako Holenda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele