Ruská Premier Liga - preview 39. kola

14.04.2012, 09:03, aktualizováno 16.04.2012, 08:31
Previews
Program devětatřicátého kola Premier ligy ukončí duel mezi Rostovem a Krasnodarem. Prvně jmenovaný tým se chce případnou výhrou ještě více přiblížit záchraně, druhý jmenovaný je již na devětadevadesát procent zachráněn a ligu může jen dohrávat.
O titul
Spartak Moskva - Rubin Kazaň  (neděle 14:15)
Spartak Moskva přivítá v 39. kole Premier Ligy na stadionu Lužniki Rubin Kazaň. Obě mužstva mají před utkáním rozsáhlou marodku, kdo se s ni popere lépe?

Pokud červenobílí zvítězí, posunou se na druhé místo před CSKA Moskva. Proti Kazani se však týmu trenéra Valerije Karpina nedaří, naposledy svého soupeře porazili 30. srpna roku 2009.

Spartak bude spoléhat na formu Nigerijce Emenikeho, který je při absenci ofenzivních es Wellitona a Biljaletdinova klíčovým mužem ofenzívy. Urostlý útočník to potvrdil v minulém kole proti Kubani, kdy byl u obou branek.

Rubin Kazaň má po zimní pauze dobrou formu, a pokud zvládne utkání proti Spartaku, posune se na pohárové pozice. V týdnu si navíc Kazaň vítězstvím proti Rostovu zajistila postup do finále ruského poháru.

Jak Spartak, tak i Rubin mají velkou marodku. Spartaku chybí sedm hráčů, včetně skvěle chytajícího Dikana, který po střetu s útočníkem Zenitu Keržakovem pravděpodobně přijde o evropský šampionát. Rubinu Kazaň chybí šest fotbalistů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Dinamo Moskva  (neděle 16:30)
Sedmá Anži Machačkala hostí ve 39. kole ruské ligy páté Dinamo Moskva. Rozdíl mezi oběma týmy činí tři body.

Obránce Anži Christopher Samba věří, že společně se svými spoluhráči uhlídá hvězdné útočné duo Kuranyi - Voronin. "Jsou to výborní hráči, výborní útočníci. Ale myslím si, že je dokážeme uhlídat. Budeme se snažit, aby neměli možnost ukázat své přednosti," míní Samba.

Bělomodří ve středečním semifinále porazilu Volgu Nižnij Novgorod 2:1 a postoupili do finále ruského poháru, kde se utkají s Kazaní. Forma Dinama na jaře není ideální, ale poslední dva ligové zápasy přinesly zlepšení. Dinamovci nejprve vyhráli na hřišti Lokomotivu 2:0 a poté doma remizovali s Rubinem 1:1.

Oba týmy jsou prakticky bez absencí. Jen domácí Anži bude chybět zraněný zadák Joao Carlos. Utkání začíná v neděli od 16:30.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - Lokomotiv Moskva  (sobota 14:15)
Dalším utkáním 39. kola bude duel mezi Kubaní a Lokomotivem. Zejména hosté potřebují bodovat, aby se udrželi v pohárových dostizích, domácí ligu už jen dohrávají.

Kubaň v minulém kole asi definitivně ztratila šanci na pohárovou Evropu, když podlehla na hřišti Spartaku po špatném výkonu 0:2 a ostatní konkurenti jí utekli. Tým z jihu Ruska je ale klidný. Nováček ligy se chtěl hlavně zachránit a účast v mistrovské části je trochu nad plán. Žlutí na ty nejsilnější celky nestačí a body získávají spíše sporadicky. Naposledy vyhráli před měsícem. Od té doby si připsali bod za remízu s CSKA. Nicméně nálada je dobrá. Kouč se po duelu se Spartakem nechal slyšet, že výkon byl dobrý, až na obranu, která provedla hodně chyb a to Kubaň stálo body. Dají se tedy čekat změny v obranné čtyrce.

Lokomotiv je nevyzpytatelný tým. Když už měl na dosah Ligu mistrů, tak začal prohrávat. Nejdříve doma s do té doby nevýrazným Dinamem a v minulém kole opět v Čerkyzovském parku s budoucím mistrem z Petrohradu. Lokomotiv se statečně držel, Pavljučenko dokonce kopal penaltu, ale obhájce titulu se nakonec brankou Širokova dostal do vedení, které udržel. Železničáři však nemusí zoufat, předvedli dobrý výkon, na kterém se dá stavět. A Kubaň se zdá být týmem, na kterém by se skvadra kouče Couceira mohla chytit. Navíc v této sezoně Loko s Kubaní neztratilo ani bod a ze tří zápasů inkasovalo jenom jednou. Budou to tedy tři body?

To se dozvíme již zhruba kolem půl páté, neboť utkání začne v 14:15 CET a bude jej řídit pan Suchina z Malachovky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - CSKA Moskva  (sobota 17:00)
Zenit Petrohrad hostí ve šlágru 39. kola ruské Premier Ligy CSKA Moskva. Pokud domácí porazí svého nejbližšího pronásledovatele v tabulce, na 99 procent obhájí mistrovský titul.

Domácí Zenit má šest kol před koncem nadstavbové části soutěže před druhými Armějci 11 bodový náskok v tabulce. Pokud chce armádní mužstvo živit naději na titul, musí na stadionu Petrovskij uspět.

Trenér Zenitu Spalletti postrádá zraněné Dannyho, Ževnova a Fajzulina. Podstatně rozsáhlejší marodku má CSKA, jsou na ni V. Berezuckij, Dzagojev, Gonzalez, Honda a Ignaševič. Kvůli kartám stojí zkušený Rahimić.

Šlágr 39. kola Premier Ligy začíná v sobotu 17:00 na stadionu Petrovskij. Hlavním sudím Vilkov z Nižniho Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad382114373:3277
2.CSKA Moskva381715666:4066
3.Spartak Moskva381811959:4065
4.Lokomotiv Moskva381891155:3763
5.Dinamo Moskva381891159:4463
6.Rubin Kazaň381614848:3262
7.Anži Machačkala3816121043:3560
8.Kubaň Krasnodar3815101343:3855
O udržení
FK Rostov - FK Krasnodar  (pondělí 17:00)
Program devětatřicátého kola Premier ligy ukončí duel mezi Rostovem a Krasnodarem. Prvně jmenovaný tým se chce případnou výhrou ještě více přiblížit záchraně, druhý jmenovaný je již na 99% zachráněn a ligu může jen dohrávat.

Domácí se v týdnu bili o finále ruského poháru, ale Rubin Kazaň na domácí půde byl nad jejich síly. Rostov prohrál 2:0, avšak dobrý výkon v obraně může být malou náplastí. Góly žlutí dostali až v samotném závěru. V lize také prohráli, 1:0 na hřišti neporazitelného Permu. To ale není ostuda, Perm ještě neprohrál a v obraně je takřka bezchybný. Jiným problémem jsou finance. Tým svým hráčům dluží velké peníze a federace dala donskému klubu ultimátum 15ti dnů, kdy musí splatit všechny dluhy svému hráči Blatňakovi, jinak přijdou o body.

Krasnodar je v pohodě. V minulém kole dokázal udolat zvedající se Tomiče 3:1, po zlepšeném výkonu v druhé půli. Dobrou zprávou je forma Joazinha, který výhru zařídil. Pro krasnodarské je skvělé, že dokázali vyhrát po delší době i na domácí půdě, nicméně připadně ztracené body je tížit nemusí. Play out vedou, mají náskok a ligu mohou pouze dohrávat, nic je netíží.

Zápas začne v 17:00 CET a bude jej řídit pan Arslanbekov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Volga Nižnij Novgorod  (neděle 12:00)
Nedělní program načne duel mezi týmy namočenými v sestupové břečce. Poslední Nalčik doma přivítá třináctou Volgu Nižnyj Novgorod.

Domácí Nalčik se zdá být prvním jasným sestupujícím. Tým z jižního Ruska vyhrál naposled v listopadu a v nadstavbové části Premier ligy to byly jeho jediné body. Spartakovci v minulém kole prohráli 2:0 na hřišti Těreku, po bezkrevném, hrozném výkonu. To stálo místo trenéra Tašujeva, kterého nahradil Timus Šipšev. Ten bude mocit počítat s útočníkem Siradzem, naopak pro žluté karty nenastoupí lídři Džudovič s Koncedalov. Prvně jemnovaný byl jednou z málaj istot v obraně a druhý zase jedním z mála schopných útočníků. Dost citelná ztráta pro už tak slaboučký celek.

Volga v týdnu ztratila naději na vítězství v poháru. V semifinálovém utkání sice vedla na půdě Dinama Moskva, ale to po poločasové přestávce dokázalo zvrátit skóre a postupuje dále. Bůh ví, jaký to bude mít na nováčka ligy vliv. Tým se nachází na 13. příčce,což značí baráž. Na spásnou 12. příčku to jsou body 4 a na předposlední místo mají náskok 6ti bodů. Tedy, zatím to vypadá na baráž. Volga v minulém kole remizovala v nudném utkání se Samarou 0:0. V tomto utkání se vykartoval obránce Bendz, který tak svému týmu nepomůže. V poháru se ještě k tomu zranil Šulenin.

Zápas začne v pravé poledne našeho času a bude jej řídit pan Turbin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tom Tomsk - Těrek Groznyj  (sobota 12:00)
Program devětatřicátého kola načne duel mezi skoro sestoupivším Tomskem a skoro zachráněným Těrekem. Domácí mají jednu z posledních šancí na baráž.

Tom v minulém kola statečně odolávala tlaku vedoucího Krasnodaru a o bod přišla až v závěru utkání, kdy domácí rozhodli. Vsítili dvě branky a utkání skončilo 3:1. Tom tak přišla o čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti a na barážovou příčku, kde se nachází Samara, ztrácí již 8 bodů, což je 6 kol před koncem už mnoho. Ale Těrek už na jaře prokázal, že podivné výsledky a hra mu nejsou cizí, takže ztráta se může ztenčit...

Hosté jsou na tom dobře a nic je netrápí. Na barážové příčky mají náskok 6 bodů, což je dobrá pozice. Tým pod trenérem Čerčesovem rozkvétá, a pokud nejde o podivné zápasy s podivnými okolnostmi, tak podává vyrovnané výkony. Minule Čečenci na domácí půdě porazili v klidu Nalčik. Ten si odvezl domů prohru 0:2. Pro Groznyj to byla po delší době konečně výhra, která dodala týmu jistotu. Z dostupných vyjádření hráčů a trenéra lze říci, že tým je v dobré pohodě a na Ural si jede pro body, které záchranu ještě víc přiblíží.

Utkání začne v pravé poledne našeho času a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Amkar Perm  (sobota 16:30)
Další zápas sobotního programu dal dohromady Samaru, která utíká patnáctému Tomsku a vypadá zatím na baráž, a Perm, který ještě neprohrál a je prakticky již zachráněn.

Samara si snad udělala patent na remízy. Poslední tři zápasy Křídel tak skončily. Samařané jsou především precizní v obraně a brankář Věremko nemá moc práce, ale na druhou stranu je potřeba říci, že útok v čele s Kornilenkem a Jakovlevem je doslova bezzubý. Dvě branky za poslední čtyřy zápasy, to je opravdu bída. Minulé kolo se vše potvrdilo. Remíza 0:0 v Novgorodu. Obrana perfektní a co proniklo, to pochytal spolehlivý brankář, ale útok žalostný. A když už dal Jakovlel konečně gól, tak nebyl uznán pro faul. A to hrála Křídla 20 minut přesilovku. Mají na čem pracovat.

V Permu mohou být na výsost spokojeni. Jasný outsider ligy se drží na pěkném desátém místě tabulky, druhém v play out, hned za Krasnodarem. Tým pod vedením trenéra Božoviče doslova kvete, v nadstavbové části jako jediný ještě neprohrál a plný počet bodů nebral jen dvakrát. Minule to odnesl Rostov, který si dal vlastní gól a utkání skončilo 1:0. Recept na úspěch? Jistá obrana dirigovaná dlouhánem a kapitánem Bělorukovem, nezastavitelný křídelník Pejev a nějaký útočník, který jeho centry sem tam zužitkuje. Této role se zhostil Slovák Jakubko, který ofenzivě Permu vcelku pomohl. To byl také největší problém Amkaru, střílení branek. S týmy z dolní části tabulky to není těžké. Góly nedostávají často a jeden nebo dva jsou schopné dát. Božovič může být spokojen.

Utkání začne v 16:30 CET a bude jej řídit pan Fedotov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar3814101449:5252
10.Amkar Perm3812111531:4347
11.Těrek Groznyj381281837:5444
12.FK Rostov381191838:5342
13.Volga Nižnij Novgorod381152232:4738
14.Křídla Sovětů Samara388131725:4737
15.Tom Tomsk386112124:6529
16.Spartak Nalčik38692330:5327

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele