Ruská Premier liga - souhrn 29. kola

27.10.2011, 18:54, aktualizováno 30.10.2011, 15:30
Komentáře a souhrny
Dinamo v prvním nedělním utkání vyhrálo v Tomsku a posunulo se na třetí místo před Lokomotiv, který nezvládl derby se Spartakem, Samara zdolala Těrek. Vede nadále Zenit po vítězství nad Volgou, zato Kazaň jen remizovala s Rostovem. Tři body má i CSKA a Anži, krasnodarské derby opanovala Kubaň.

Křídla Sovětů Samara - Těrek Groznyj 2:1

30.10.2011 13:30

Góly: 31. Anton Bober, 53. Pavel Jakovlev - 36. Maurício

Křídla Sovětů Samara a Těrek Groznyj potěšili fanoušky bojovným a dynamickým fotbalem. Z vítězství se nakonec radovali domácí, vyhráli 2:1.

Samara vstoupila do utkání aktivně, mladík Jakovlev si v prvních 10 minutách vypracoval dvě nadějné příležitosti. V prvním případě hlavou mířil těsně vedle a v tom druhém nechal při dalekonosné střele vyniknout svého bývalého spoluhráče ze Spartaku Džanajeva.

Těreku se dařilo rozbíjet útoky Samary v zárodku, ale hostům se dlouho nedařilo nic vymyslet. Až ve 20. minutě Georgijev z přímého kopu minul tři tyče. Odpověď Samary byla gólová, Bobjor ve 31. minutě po přihrávce Koromana překonal pozdě reagujícího Džanajeva - 1:0.

Těreku se podařilo záhy vyrovnat, Brazilec Mauricio střelou pod břevno nedal Veremenkovi v brance Křídel Sovětů žádnou šanci - 1:1. Do poločasového hvizdu mohli Čečenci vést, Legear překonal gólmana Samary, ale na brankové čáře zaskakoval zadák Joseph - Renett.

Krátce po změně stran měl Těrek další slibnou příležitost, ale útočník Sadajev nepřelstil Veremenka. Pravidlo "nedáš - dostaneš" o sobě dalo vědět v 53. minutě, po krásné spolupráci dua Kornilenko - Jakovlev se trefil druhý jmenovaný - 2:1.

Těrek se pokoušel dobývat obranu Křídel Sovětů, ale marně. Domácí tým těsné vedení uhájil a připsal si cenné tři body.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Dinamo Moskva 0:2

30.10.2011 11:00

Góly: 28. Zvjezdan Misimović, 39. Kevin Kurányi

Černá série Tomsku nebere konce, ve 29. kole Premier Ligy sibiřským tým podlehl Dinamu Moskva 2:0. Branky vítězů vsítili Misimović a Kuranyi.

Hřiště na stadionu Trud v Tomsku bylo velmi promrzlé, a tak diváci viděli řadu nepřesností a technických nedostatků. Dinamo si uvědomilo, že na takovém terénu se nedá hrát kombinační fotbal a často se pokoušelo o střely ze střední vzdálenosti, gólmana Tomičů Pesjakova ale žádná z nich nenachytala.

Ve 28. minutě se Dinamo dostalo do zaslouženého vedení. Po faulu na Misimoviče se kopal přímý kop, který sám postižený obstřelením zdi zúžitkoval ve vedoucí branku - 0:1. Ve 39. minutě přidalo Dinamo druhou branku, po přihrávce Samedova se trefil útočník Kuranyi - 0:2.

Ve druhém poločase se utkán zdramatizovalo po vyloučení hostujícího obránce Granata. V početní převaze měli domácí možnosti skórovat, Kanunnikov přestřelil z osmi metrů branku, gólman Šunin čaroval při střele Pogrebňaka a neujala se ani střela Ropotana, který nastřelil tyč. Tomsk prohrál 0:2 a svou sérii bez gólu prodloužil na 1099 minut. Dinamo se po vítězství vrátilo na třetí místo v tabulce.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 3:0

29.10.2011 17:30

Góly: 2. Emmanuel Emenike, 15. Emmanuel Emenike, 51. Emmanuel Emenike

Lokomotiv se sice v posledních týdnech pyšnil báječnou formou, tentokrát už ale v moskevském derby se Spartakem tvrdě narazil. Na své konto si připsal porážku 0:3.

Vstup do zápasu vyšel domácím borcům skutečně na jedničku. Už ve druhé minutě si Ariho centr zpracoval v šestnáctce McGeady, výbornou přihrávkou našel volného kanonýra Emenikeho, který následně dorazil míč do prázdné brány a poslal tak svůj tým do rychlého vedení. Nechybělo ovšem mnoho a už o malou chvíli později mohl Spartak přidat další zásah. Tentokrát zakončoval Ari, jeho střelecký pokus ovšem proletěl těsně okolo tyčky.

V 15. minutě se ale domácí fanoušci přeci jen dočkali. Ariho přihrávku nedokázal odvrátit obránce da Costa, k míči se probojoval Emenike a s přehledem gólmana Marinata překonal. Spartak se dostal do velké herní pohody a Lokomotivu toho už příliš nedovolil. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí borce.

Pouhých šest minut druhého dějství pak potřeboval Spartak na to, aby přidal další gól. V hlavní roli se opět ocitl Emmanuel Emenike, který v tomto momentě střílel přesně zpoza šestnáctky. Lokomotiv opravdu nebyl v ideální pohodě, což dokazoval po většinu zápasu.

V 83. minutě mu navíc situaci ještě výrazněji ztížil frustrovaný útočník Victor Obinna. Ten totiž naprosto zbytečně fauloval Marka Suchého, viděl druhou žlutou kartu a zápas tak pro něj skončil. Při svém odchodu ze hřiště pak navíc ještě hodil rukavice po kameramanovi. Početní výhody už sice Spartak nijak využít nedokázal, zase tolik mrzet jej to ale nemuselo. Prestižní derby totiž jednoznačně ovládl.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Kubaň Krasnodar 0:2

29.10.2011 15:15

Góly: 41. Lacina Traoré, 67. Lacina Traoré

Bitvu o Krasnodar tak trochu očekávaně vyhrála Kubaň a hodně očekávaně se na výhře podílel Lacina Traore. Vsítil oba góly utkání.

Utkání bylo od samotného začátku hodně vyrovnané. Sympatické bylo, že se oba týmy snažily hrát dopředu a vymýšlet zajímavé akce. Za zmínku stojí situace z 15. minuty, kdy Movsisjan přihrál Armašovi, který ale minul cíl. Poté pálil Michejev, ale jeho prudká rána mířila těsně nad břevno. Aktivnější domácí utržili ránu do vazu v 41. minutě, kdy se trefil Traoré. Stalo se tak po centru jednoho z jeho spoluhráčů. Lacinovi jen zbývalo vyskočit si nejvýš. První poločas tak skončil výhrou hostů.

Druhou půli načali aktivněji domácí, zlobil zejména Joazinho, ale ani jeho pokus se nevešel mezi 3 tyče. I poté se hrál hezký fotbal, oba týmy hrály naplno, ale žádná velká akce z toho nebyla. Až v 68. minutě se opět prosadili hosté. Tentokrát to vzal Traoré vlastní pěst a probil se obranou domácích, svýma dlouhýma rukama si odstavil oba stopery a utíkal na brankáře, ten byl bez šance. Lacina poslal balon po zemi k tyči a zvýšil na 0:2. Poté se úplně přestalo hrát. Domácí si přestali věřit a hráčům Kubaně bylo jasné, že když nebudou moc blbnout, tak neprohrají. Zápas se tak dohrál ve volném tempu a skončil výhrou Kubaně 2:0.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Amkar Perm 2:1

29.10.2011 13:00

Góly: 43. Jurij Žirkov, 79. Samuel Eto'o - 90. Ilja Michalev

Sobotní program načal zápas mezi Anži a Permem. domácí si výhrou zajistili účast v play off. Devátý Krasnodar je nemůže již předběhnout. Zápas rozhodla branka Eto'oa.

Počátek zápasu se nesl v očekávaném duchu. Machačkalci bušili na vrata a Permiči se zuby nehty bránili. První zabušení si připsal kamerunský expres Eto'o, ale jeho pokus Narubin kryl. O pár minut později utekl ten samý hráč hostující obraně a měl před sebou jen gólmana Narubina, ale ten jeho pokus na zadní tyč vyrazil na roh. Další šanci měl na triku Boussoufa, ten nestřílel po zemi jako jeho spoluhráč, nýbrž pod břevno, jenomže i tam se zjevila ruka brankáře Amkaru. Perm se poprvé dostal do kloudné akce v 36. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Blažič, Pomazan byl na místě. Už už se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, když po rohu Boussoufy míč několikrát poskakoval vápnem, až se dostal k Žirkovovi, který vystřelil a jeho pokus byl sražen k tyči, míč se tam sotva došoural, ale i to stačilo. Narubin to nečekal. 1:0 a šlo se do kabin.

Druhou půli načali domácí stejně jako tu první. Tlakem. Ale žádný pokus se neujal, a tak si připomeneme šanci z 65. minuty, kdy nebezpečně pálil opět Eto'o, ale jeho pokus mířil těsně vedle. Ale v 80. minutě se už nemýlil. Krásnou technickou ranou pod břevno překonal výborného Narubina, tím uklidnil celý tým. 2:0.

Hosté se přeci jen dočkali zkorigování. Čerenčikov z právé strane vyslal oblouček před bránu, kde se zjevil Michajlov a hlavou překonal Pomazana. 2:1.

Ani to Permu nepomohlo. Domácí zaslouženě vyhráli 2:1.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Spartak Nalčik 4:0

28.10.2011 17:15

Góly: 34. Vágner Love, 83. Seydou Doumbia, 90+1. Seydou Doumbia, 90+3. Seydou Doumbia

Útočník CSKA Vágner Love s největší pravděpodobností ve svém posledním zápase ruské Premier Ligy vstřelil vítězný gól a obdržel červenou kartu za hrubý faul na Dzudoviće. Seydou Doumbia svým hattrickem překonal rekord Armějců. Vstřelil totiž 22 gólů v Premier Lize. Předchozí rekord držel Vágner Love.

Už deset minut po odstartování zápasu jeden z útočných výletů Armějců skončil odpískáním pokutového kopu. Ovsijenko zastavil Doumbiu pomoci rukou. K exekuci přispěchal Ignaševič, vystřelil přímo doprostřed brány a Fredrikson neměl velké problémy s balónem. Hlavičkový pokus Ignaševiče při dorážce taktéž nevyšel.

Chyba obrany, která předcházela penaltě, nepoučila hosty, kteří i nadále útočili do plných. Výsledky však nebyly nikde. Ovšem CSKA si vytvořilo tolik stoprocentních šanci, že jich snad ani nemohlo být víc. Po hrozné chybě Aravina, který daroval míč Doumbiovi, hráč Pobřeží Slonoviny poslal balón Loveovi, avšak ten bránu minul. Musel být tedy sám na sebe naštvaný.

Docela brzy si Vágner spravil náladu. Brazilec se dostal do pokutového území a Fredriksonu nakonec nezbývalo nic jiného než sledovat míč, jak letí do brány. Ihned po inkasovaném gólu Tašujev stáhl zraněného Gošokova. Namísto něj do hry naskočil devatenáctiletý Mitrišev.

V druhé půli se obrázek hry nezměnil. Jen souboje byly tvrdší. V armějském útoku sólovalo duo Vágner-Doumbia, většinou jeden druhého nevyužívali. Největší šanci, kdy Brazilec střílel a Doumbia dorážel, domácí neproměnili. Fin v bráně hostů čaroval.

Nalčik se nechtěl vzdát. Hosté docela hezky útočili, 15 minut před koncem pak Spartaku nahrál Love, který hrubým faulem odrovnal Džudoviće. Zároveň uviděl červenou kartu. Černohorce museli odnést na nosítkách. Početní převahu však červenobílí ani neměli, jelikož Tašujev vyčerpal veškerá střídání a na hřišti chyběl zraněný hráč.

Není vyloučeno, že se takovým způsobem Love rozloučil s ruským publikem. Nejspíš dostane trest tří zápasů, to znamená, že si v 31. a 32. kole nezahraje. V Lize mistrů CSKA v Moskvě zbývá odehrát zápas s Lille, jenže neví se, jestli Sluckij nechá místo v sestavě fotbalistovi, který v zimě klub opustí.

Po vyloučení Spartak přitlačil CSKA k bráně a jen zázrakem nesrovnal skóre. Následně vstřelil Doumbia svůj 20., 21. a 22. gól v ligovém ročníku, čímž také vyřešil, kdo zápas vyhraje. Hráč Pobřeží Slonoviny vytvořil nový rekord CSKA v ruské nejvyšší soutěži. Tři sezóny zpět to byl Vágner, kdo dokázal vstřelit 20 gólů. Třikrát v zápase asistoval Alan Dzagojev.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - FK Rostov 1:1

28.10.2011 15:00

Góly: 56. Salvatore Bocchetti - 61. Maksim Grigorjev

Kazaňský Rubin nedokázal zvítězit na svém hřišti nad Rostovem. V zápase, který byl přesunut kvůli Evropské lize na všední den, Rubin ztratil body a zároveň ukončil sérii bez inkasovaného gólu.

První poločas ukázal, že hrát proti Rostovu je dost těžkým úkolem pro hráče z Kazani. Rubin vládl po celou dobu s balónem u kopaček, ovšem moc nebezpečných šanci si nevytvořil. Do obránce střílel Roman Jeremenko, vlastní gól si málem vstřelil Bracamonte. Na svém místě byl připravený Kočenkov.

Odpověď Rostovu mohla klidně být gólovou. Smolnikovv však nedokázal trefit míč.

Ve druhé půlce se domácí začali pohybovat aktivněji. Na hřišti se namísto Kalačeva objevil estonský obránce Kruglov. Střídání se hostům nevyvedlo. Kazaňci zrychlili hru a nakonec skórovali. Noboa lehce odcentroval z levého křídla a Bocchetti poslal míč do brány.

Po vstřeleném gólu domácí evidentně polevili. Gaţcan vystřelil, Šaronov nešťastně vykopl míč přímo k Maximu Grigorjevovi a ten vyslal ránu na bránu. Svým gólem přerušil sérii Rubinu bez inkasovaného gólu.

Vzápětí po centru Kruglova hlavičkoval Bracamonte, trefil však jen Ryžikova. Domácí měli půl hodiny, aby znovu vstřelili gól. Jenže Rostované hráli obětavě a tak neměl Rubin moc šancí.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Volga Nižnij Novgorod 3:0

27.10.2011 17:00

Góly: 2. Viktor Fajzulin, 37. Aleksandr Bucharov, 69. Alessandro Rosina (pen.)

Zenit Petrohrad na stadionu Petrovskij bez problémů porazil Volgu Nižnij Novgorod 3:0. O branky se postarali Fajzulin, Bucharov a Lazović.

Volga náporu Zenitu dlouho neodolávala. Už ve 2. minutě si na rohový kop naběhl Fajzulin a nikým neatakován dopravil míč do sítě - 1:0. Zenit byl při chuti, vládl míči a před brankou Volgy bylo neustále rušno. V šanci se zjevil Lazović, ale z dobré pozice pálil nad branku. Poté se hra uklidnila, ale bylo jen otázkou času, kdy Zenit přidá další gól.

Povedlo se to v 38. minutě Bucharovovi. Urostlý útočník se dostal před obranu Volgy po vysunutí Semaka a sám před gólmanem Abajevem se nemýlil - 2:0.

Ani po změně stran Zenit nepolevil, nebezpečně pálil Criscito, ale byl z toho jen roh. Abajev byl neustále obstřelován ze všech možných pozic, naopak Volga byla na hřišti vedoucího týmu ruské ligy bezradná.

Aktivní Bucharov v 68. minutě vybojoval penaltu, když obehrál brankáře Abajeva, kterému nezbývalo nic než útočníka Zenitu faulovat. Nařízený pokutový kop proměnil Srb Danko Lazović - 3:0. Ve zbytku utkání byl podstatně blíž dalším gólům Zenit, ale stav 3:0 vydržel až do závěrečného hvizdu.

Zenit Petrohrad si vítězstvím pojistil vedoucí pozici v ruské Premier Lize a může se v klidu připravovat na úterní souboj Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad29179358:2460
2.CSKA Moskva291610357:2858
3.Dinamo Moskva29166750:2954
4.Lokomotiv Moskva29157748:2952
5.Spartak Moskva29157747:3252
6.Rubin Kazaň291310640:2649
7.Kubaň Krasnodar29146937:2648
8.Anži Machačkala29129835:3145
9.FK Krasnodar291081138:4138
10.FK Rostov29781429:4429
11.Těrek Groznyj29771527:4528
12.Amkar Perm29691419:3727
13.Křídla Sovětů Samara29691420:4027
14.Volga Nižnij Novgorod29741823:4025
15.Spartak Nalčik29491621:3921
16.Tom Tomsk29481718:5620

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kdy že se mění ten formát ligy na evropský?

Reagovat
smazaný uživatel

až zaprší a uschne.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, zdrž se svých cynických komentářů na této diskuzi, obzvlášť když se tě nikdo na nic neptal. Dík

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono, kdyby se to neřešilo snad tisíckrát, neptal se na to každý v každém kolem, tak bych se nevyjadřoval ale tohle už je vážně demence. Zvlášť, když tady na tom článku máš vyobrazenou tabulku, kde prvních 8 týmu je zeleně (PO o titul) a druhá polovina je červeně vybarvená(PO o udržení)...

Reagovat
smazaný uživatel

příští rok

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji

Reagovat
M11

Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia je ďábel, legendární hráč. Giner ať ho drží, neprodávat ani náhodou!

Trumfnul rekord nejlepšího střelce CSKA - 2 roky zpátky měl Vagner za sezonu 20 gólů. Teď má 22 gólů jedno kolo před koncem.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď má Seydou*

Reagovat
smazaný uživatel

Letos za CSKA 30 zápasů a na kontě 25 Golůů, je to Bůůh

Reagovat
kubys

Co Vágner prováděl, že dostal redku?

Reagovat
smazaný uživatel

Zlomil Džudovičovi nohu.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl strašidelný zákrok....

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej zítra na Anži, jinak Doumbia je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia stál pouhých 10 milionů eur, když si srovnám nákupy CSKA a například Zenitu, Rubinu, Spartaku nebo Anži, tak to je prostě jiný svět. Za málo peněz, hodně muziky. A navíc mladé zboží, které se dá skvěle prodat.

Reagovat
kubys

Rubin? Jediný nákup nad 10 mega je Carlos Eduardo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin jsem trošku přehnal, má skvělý scouting, ale některé nákupy nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že prý hrajou letos na 44 kol?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už jen Krasnodar a Machačkala bojujou o 1. osmičku postupujících

Reagovat
Tomanatura

Doumbia je trosku blazen, ne? Ale paradni hrac, v takovem Arsenalu by tech golu dal za sezonu priblizne stejne.

Reagovat
Godwinson

Doumbia tedy slušně jede. On hraje/zahraje i z kraje nebo pouze klasicky?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pavlučenko možná toto přestupní období přestoupí do anži:

V rozhovoru: http://www.youtube.com/watch?v=Z-VdZo9RLFA&feature=player_embedded

se ho zeptali: "Budete podávat žádost na přestup?"

Roman odpověděl: "Ano, 100% podám žádost,víc se přikláním k přestupu do Ruska, všichni spekulují že pudu do Anži, pudu-nepudu, na to je ještě brzo, ale asi Anži bude jediná varianta."

Reagovat
smazaný uživatel

Kubaň Traoré

Reagovat
2miguel1

ten Kubík tam aj hrá?

Reagovat
smazaný uživatel

Mizerie Loka, dostat hattrick od Emenikeho a ještě dohrávat v 10

Reagovat
smazaný uživatel

Loko

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli to udělat 2kolově+čtvrtfinále,semifinále,finále na 3 vítězné

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nehraje Roberto Carlos? Na lavičke sedí, ale už vyše mesiaca nenastúpil na trávnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Protož je to hrajicí trenér

Reagovat
smazaný uživatel

No v poslednej dobe nehrajúci, narážal som na to , že medzi náhradníkmi je vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože dělá trenéra, může vyjít na hriště, ale jen v těch nejkrajnejších případech...

Reagovat
smazaný uživatel

to už podle mě skončil ten už si asi nezahraje anži sou pitomci měli koupit pořádnýho trenera ne carlose kterej by se měl vyplatit jako hráč jinak se mu divím ja byt ním tak dokončím smlouvu a jdu zpátky do brazilie a tam bychj začal trenovat ne někde v dagetanu navíc brazilie je hezčí a rozhodě mín nebezpečná

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to muze bejt v Brazilil bezpecnejsi, kdyz mu tam vyhrozovali smrti,

a proto taky odesel

Reagovat
smazaný uživatel

Chytrý kecy, nechytrýho člověka, když o tom nic nevíš tak nic nepiš a bude to OK

Reagovat
smazaný uživatel

navic Rio de Janeiro je jedno z nejnebezpecnejsich mest na svete

Reagovat
domingo

Co je na Brazilii bezpecnyho, prosimte? Nebo na Jizni Americe vubec?

Reagovat
smazaný uživatel

dinamo na titul to sice nevypadá ale na poháry snad jo

Reagovat
smazaný uživatel

Samara

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Těrek je stejně nejlepší - postavit zbrusu novou arenu, pozvat Gullita a výsledkem tohodle všeho je takhle "skvělý" výkon , asi Ramzanovi došly prachy a další od centrální vlády jen tak nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se teady dlouho neobjevil uzivatel Anzhi, stim je legrace skorojo jako s FC PORTO FC

Reagovat
smazaný uživatel

Perly postoupily do o 1.-8.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele