Ruská Premier Liga souhrn - 25. kolo

18.10.2008, 11:56, aktualizováno 19.10.2008, 19:10
Komentáře a souhrny
Kazaň včera vyhrála a po dnešku ji odpadl jeden ze dvou zbylých soupěřů o titul. Dinamo jen bez branek remizovalo v Grozném a na první příčku ztrácí deset bodů. Sedmibodovou ztrátu naopak díky výhře nad Amkarem udrželo CSKA Moskva. Jan Koller se opět trefil, jeho Samara remizovala s FK Moskva 1:1, Lokomotiv doma nečekaně prohrál s FK Chimki.

Luč-Energija Vladivostok - Tom Tomsk 0:0

18.10.2008 10:00

Góly: -

Vladivostok nedokázal zvítězit ani s novým trenérem, Tomsk totiž dokázal uhrát remízu 0:0.

Domácí začali aktivně, pod novým trenérem Semjonem Altmanem, hráči mnohem více napadali. První šanci však měli hosté, Archipov utekl obraně, ale gólmana Poljakova překonat nedokázal. Domácí odpověděli příležitostí Leandra, který se dostal k míči po přihrávce Smirnova, avšak ani Brazilec nedokázal svou otevřít skóre.

Vladivostok ve svém úsilí pokračoval, po přihrávce Bulygy se v šanci se ocitl Ševčenko , ale přesně zakončit nedokázal. Poté se ke slovu dostal Tomsk, hlavičku Tarasova zastavilo až břevno. Z dorážky se nedokázal prosadit ani Charitonov, a když už Tomsk vystřelil na bránu připraven byl Poljakov.

Zahanbit se nenechal ani Mandrykin, který zneškodnil několik rohových kopů. Ke konci poločasu se přece jenom podařilo vstřelit hostům branku. Archipovovu radost však překazil hlavní rozhodčí, který viděl faul.

Skvělý první poločas tak skončil bez branek, ačkoliv příležitostí měly oba týmy hodně. Diváci, kteří očekávali pokračovaní skvělého zápasu i v druhém poločase však museli být zklamáni.

Oba trenéři naordinovali svým svěřencům opatrnou hru, ani jeden z týmů nechtěl udělat rozhodující chybu. A taky, že neudělal, fanoušci tak začali znechucené opouštět stadion před koncem utkání, které nemohlo dopadnout jinak než 0:0.

Více informací k zápasu

Šinnik Jaroslavl - Rubin Kazaň 0:2

18.10.2008 12:30

Góly: 28. Christian Noboa, 86. Serhij Rebrov

Kazaň dokázala porazit domácí Šinnik a neochvějně tak kráčí za titulem. Za hosty se trefili Noboa a Rebrov.

Od prvních minut se hrál bojácný fotbal. Hosté diktovali tempo hry, první šanci si však vypracovali až v 15.minutě. Skvěle hrající Rebrov se dostal s míčem až do pokutového území, kde ho naservíroval Rjazancevovi, který však svou šancí pohrdl. Poté se ke slovu dostal i Šinnik, jenže slibně rozehranou akci zkazil Bojarincev.

Před přestávkou se k velkému sólu dostal kapitán hostů Semak, míč mu však za pomoci nedovoleného zákroku odkopli domácí obránci. Po této akci se tedy volný přímý kop, k jeho exekuci se postavil Noboa, ten vystřelil a k úžasu všech po chybě domácího gólmana skóroval . V lepším rozpoložení tak šli do šatny hosté.

Na začátku druhého poločasu byli aktivnější domácí , kteří chtěli vyrovnat. První šanci dokázal zlikvidovat Ryžikov, na druhé straně minul branku Popov a zahodil tak slibnou šanci. Šinnik poté nabudil příchod Chazova, ani on však nedokázal skórovat. A tak se slavilo na druhé straně, na 2:0 zvýšil dalekonosnou střelou Rebrov.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad 2:2

18.10.2008 14:45

Góly: 18. Vitalij Šumejko, 86. Aslan Mašukov - 72. Alejandro Domínguez, 81. Andrej Aršavin

Zenit letos podruhé ztratil body se Spartakem Nalčik. Po nečekané prohře 3:4 na domácím stadionu Petrovskij se Zenit vydal na Kavkaz do Nalčiku a ani tentokrát nedokázal naplno bodovat, když uhrál jen remízu 2:2. K utkání nastoupila obě mužstva bez významných absencí, takže obě sestavy byly v plné síle.

Domácí začali utkání aktivně a hned v prvních minutách si brankář Malafejev připsal několik výborných zákroků, když vychytal Brazilce Felipeho. O několik minut později už ale nestačil na střelu Šumejka a domácí otevřeli účet zápasu. Gogua rozehrával roh na vzdálenější tyč, kde Kisenkov vrátil hlavou míč před branku a tam neomylně mířil Šumejko.

Nalčik se po vstřeleném gólu začal soustředit na defenzívu. Prakticky v devíti lidech bránil a vyrážel do nebezpečných protiútoků v čele s útočníkem Felipem. Hlavne urostlý Felipe dělal obraně Zenitu velké problémy a vypracoval si několik slibných šancí. Útoky Zenitu byly neproduktivní a hra se navíc hodně kouskovala kvůli častým faulům a zbytek poločasu doprovázela častá přerušení a drobné potyčky mezi hráči. V nervózním duchu se tak zakončil první poločas.

Ve druhé půli začal Zenit postupně vrhat více sil do útočení. Źádnou výraznější převahu si však nevypracoval. V 61. minutě stáhl trenér Advocaat ze hřiště obránce Aňukova a místo něj přišel další útočník Domingues. Odvážný tah se Zenitu vyplatil hned o 11 minut později, když Pogrebňak přiťuknul míč právě Dominguesovi a ten ranou k tyči srovnal na 1:1. V 81. minutě přidal druhý gól Andrej Aršavin a zdálo se, že Zenit z utkání vytěží maximum.

Hráči Nalčiku ale heroickým výkonem v závěru dokázal srovnat na 2:2 a během závěrečných minut sahali dokonce zpět po vítězství. Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou. Zenit však ztratil další cenné body a pokud nebude dál bodovat může se zkomplikovat i boj alespoň o evropské poháry.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Spartak Moskva 0:0

18.10.2008 17:00

Góly: -

Nezáživné utkání Saturn – Spartak Moskva branku nepřineslo a oba týmy si tím pádem připsaly po jednom bodu.

Stoperskou dvojici ve Spartaku Moskva tvořilo české duo Jiránek – Kováč. Kvůli rozsáhlé marodce na obou stranách musel dát trenér Jurgen Röber příležitost mladíčkovi Jevgenij Malkovi.

Úvodní minuty lépe vyšly fotbalistům Spartaku, kteří převzali kontrolu nad míčem, aktivitou hýřil hlavně pravý záložník Cristian Maidana. Červenobílí si přesto výraznější možnost nevypracovali a pomalu se začal probouzet Saturn, brankář Pletikosa nepříliš si šel nejistě pro centr, míč se odrazil k Igoninovi, ale jeho střelu zneškodnil všudypřítomný Maidana. Domácí hráči Spartak začali přehrávat, útoky Saturnu šly přes pravé křídlo, kde si Alexej Ivanov školil v Rodrigueze.

V půlce prvního poločasu měl šanci bývalý hráč Saturnu Nikita Baženov, ale po přihrávce Dzjuby zakončil neohrabaně. Na druhé straně měl Saturn nejspíš kopat pokutový kop, píšťalka sudího ale zůstala po faulu Paršivljuka na Okoronkwa němá.

Trenér Michael Laudrup poslal do hry Kovalčuka namísto nevýrazného Sajenka, ale trápení Spartaku pokračovalo i v druhém dějství. Nicméně ani Saturnu se nedařilo, jen Okoronwko pořádně vystrašil Pletikosu, když mířil vedle. Spartak měl v druhém poločase přeci jenom více šancí, po centru Maidany mohl skórovat Dědura, ale Litevec poslal míč přímo do rukou Kinského. Ofenzivnímu záložníkovi Spartaku Pavlenkovi pak příliš dlouho trvalo zpracování míče. V nastaveném čase se mohl stát hrdinou Baženov, ale střela mu opět nevyšla. Bezbranková remíza tak vypovídá o dění na hřišti. Svěřencům Michaela Laudrupa se evropské poháry vzdalují.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Dinamo Moskva 0:0

19.10.2008 12:00

Góly: -

V nezáživném klání remizovalo Dinamo na horké půdě v Čečensku s Těrekem Groznyj 0:0. Hosté v závěru dohrávali o deseti, vyloučit se nechal Tanasijevič.

Dinamu se před utkáním na hřišti Těreku Groznyj uzdravilo několik klíčových hráčů, vrátili se Alexandr Keržakov a Dmitrij Chochlov, po diskvalifikaci za červenou kartu se vrátil Kirill Kombarov. Kouč Těreku Vjačeslav Groznyj přichystal v sestavě jedno překvapení, od první minuty nastoupil Artem Voronkin, který zřídkakdy nastupuje.

K vidění byl nudný první poločas. Oba týmy se dopouštěly řady nepřesností a směrem dopředu postupovaly bojácně. Jednu z mála šanci propásl v úvodních minutách domácí záložník Petre, kterého brankář Karčemarskas vytlačil ze střeleckého úhlu. Dinamo bylo v tomto směru trochu aktivnější, ale žádná sláva to také nebyla. Semšov nepřekonal Liku z výhodné pozice a v závěru prvního dějství to obránce Fernandes zkoušel z ostrého úhlu.

I druhý poločas byl z obou stran nezáživný. Trenéři obou celků to pochopili a sáhli ke střídáním. Na straně domácích šel dolů neviditelný Voronkin, kterého nahradil Kuzmičov, kormidelník Dinama Andrej Kobelev poslal na hřiště mladého útočníka Kokorina. Vzestup však nenastal, utkání bylo ve znamení ostrých zákroků, ale ne pohledného fotbalu. Těrek byl o něco aktivnější a málem se mu to vyplatilo, ale Vlasov ani Džabrajlov v zakončení neuspěli. V 88. minutě navíc Dinamo hrálo o deseti, protože se nechal vyloučit obránce Tanasijevič.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Amkar Perm 4:1

19.10.2008 14:00

Góly: 45. Alan Dzagojev, 50. Vágner Love, 75. Vágner Love, 90. Sergej Ignaševič - 38. Martin Kušev

Fotbalisté CSKA porazili Amkar Perm vysoko 4:1 a stále honí vedoucí Rubin Kazaň. Hosté díky brance Kuševa otevřeli skóre, ale to bylo z jejich strany vše, pak úřadovalo CSKA.

V souboji týmů mířících do evropských pohárů se utkaly CSKA a Amkar Perm. Favority byli domácí a potvrzovali to od prvních minut. Už ve 4. minutě Krasič nebezpečně pálil z hranice šestnáctky, ale nepřesně. O několik minut později Vágner Love obehrál i brankáře Narubina a snažil se hledat svého kolegu v útoku Alana Dzagojeva, ale přihrávku zneškodnil pohotový obránce Amkaru. Fanoušky Armějců poté znervóznil záložník Amkaru Grišin, který obehrál Berezuckého, ale vyběhnuvšího Akinfejeva se mu nepodařilo přehodit.

Postupem času se dění na hřišti uklidnilo v tom smyslu, že k vidění nebyly další nebezpečné momenty. Obránci Amkaru však museli být stále ve střehu, šikovná ofenzíva CSKA jim nenechala vydechnout. Dvě šance měl Žirkov, jednu Aldonin. Byl to však Amkar, kdo otevřel skóre. Centr Dujmoviče pohodlně usměrnil do sítě Bulhar Martin Kušev, gólu předcházela fatální chyba obránců CSKA při bránění.

Amkar vedení neudržel do konce prvního poločasu. Po spolupráci Vágner Love – Dzagojev se trefil druhý jmenovaný a těsně před odchodem do šaten vyrovnal na 1:1.

Klíčový moment nastal na začátku druhého poločasu, zadák Čerenčikov v pokutovém území Amkaru fauloval Vágnera Loveho a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Exekutor Love z penalty trefil Narubina, ale z dorážky se nemýlil. Vedení 2:1 domácí v poklidu kontrolovali. A když Vágner Love přidal svou druhou branku v utkání a upevnil si vedení v tabulce střelců, o osudu utkání bylo rozhodnuto. Nutno dodat, že mu na gól krásně přihrával krajní záložník Miloš Krasič.

To však nebylo vše, neudržitelného Vágnera fauloval Kalašnikov a sudí Gvardis vytáhl druhou červenou kartu pro hráče Permu. V závěru zvýšil na 4:1 po rohovém kopu obránce Ignaševič.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - FK Moskva 1:1

19.10.2008 14:15

Góly: 26. Jan Koller - 37. Héctor Bracamonte

Útočník Křídel Sovětů Samara Jan Koller potvrdil střeleckou formu i v zápase 25. kola ruské ligy proti FK Moskva, ale protože za hosty vyrovnal Bracamonte a další branka nepadla, skončilo utkání 1:1.

V úvodu utkání převzali domácí iniciativu a hrozili především ze standardních situací. Ve 25. minutě se dočkali vedení, když Jan Koller jednu z nich poslal do sítě brankáře Jurij Ževnova. Branka přišla poté, co se zranil Oleg Ivanov, kterého nahradil Anton Bober. Trenér hostů Oleg Blochin zareagoval stažením nevýrazného Stavpece, do hry se dostal Igor Strelkov a byl u vyrovnání, když si Hector Bracamonte zpracoval míč na hruď a krásnou střelou rozvlnil síť.

O poločasové přestávce si Blochin musel lámat hlavu s tím, kdo nahradí zraněného kapitána Godunoka, na hřišti se objevil Epureanu. A další zranění v řadách FK Moskva, ze hřiště musel Jop a nahradil ho Krunič. Všechny tyto nepříjemnosti FK Moskva vyhecovaly ke skvělému výkonu. Křídla už neměla tlak, naopak hosté drželi míč a chilský brankář Lobos se začínal potit.

Útočník Bracamonte byl při chuti, ale Lobos a smůla v zakončení byly proti. V prvním případě Argentince vychytal Lobos a poté za brankáře zaskočil nerovný terén. U Samary takové momenty k vidění nebyly. Jedinou vážnější příležitost měl Adžindžal, který střílel po přihrávce Tichonova nad.

Trenér Křídel Leonid Sluckij tento rok svůj bývalý tým porazit nedokázal, remízou si navíc jeho celek zkomplikoval cestu do evropských pohárů. Na druhé straně se zdá, že Oleg Blochin konečně našel klíč k úspěchu jeho FK Moskva.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - FK Chimki 0:2

19.10.2008 17:00

Góly: 45. Eldar Nizamutdinov, 66. Martin Jakubko

Lokomotiv překvapivě podlehl na vlastním stadionu Chimkám, které zvítězil i díky brance slovenského útočníka Jakubka.

Domácí začali velmi aktivně a měli více ze hry, za zmínku stojí střely Maminova, Biljatdeninova a Odemwingieho. Avšak ani jeden pokus si nenašel cestu k cíly. A tak mohlo uhodit na druhé straně, Nastja Cech si prokličkoval cestu k bráně z ostrého úhlu prostřelil Marka Čecha, radost mu však překazila tyč.

Hosté se do přestávky přece jen radovali. Gólovou akci založil Jakubko, přihrávkou na zadní tyč našel dobře postaveného Nizamutdinova, který pohodlně skóroval. První poločas tak vyhráli hosté, ačkoliv aktivnější byli domácí.

Po přestávce domácí zatlačili hosty k jejich pokutovému území, z mnoho šancí však nedokázali využít ani jednu. Pochvalu zaslouží hlavně gólman Berezuckij, který zlikvidoval několik tutovek domácích. Avšak mohlo uhodit i na druhé straně, Čech však Nizamutdinovu střelu vytěsnil.

Stejně jako v prvním poločase však hosté nakonec skórovali, trefil se Jakubko. Poté se již nic nestalo, Chimki si tak odvážejí cenné tři body z Moskvy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň25166337:1654
2.CSKA Moskva25138442:2047
3.Dinamo Moskva25128534:2544
4.Amkar Perm25117725:2040
5.Zenit Petrohrad24108650:3138
6.Křídla Sovětů Samara25911536:2238
7.Spartak Moskva25910636:3237
8.Lokomotiv Moskva2497828:2834
9.FK Moskva2589827:2833
10.Spartak Nalčik25861126:3130
11.Těrek Groznyj25861120:3330
12.Saturn Moskevská oblast24681021:2526
13.Tom Tomsk25751320:3326
14.FK Chimki25481327:4720
15.Luč-Energija Vladivostok253111121:4220
16.Šinnik Jaroslavl24361522:3915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Rubin si jde pro titul. A zase Rebrov V Dynamu byl na odpis a v Kazani vali

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, ale rozjel se az ted na podzim. Dlouho jenom vysedaval na stridacce.

Reagovat
smazaný uživatel

podle meho skvely hrac, skoda ze si zkazil karieru prestupem ke Spurs

Reagovat
Tsigi

Je zajímavý porovnat, jakou kariéru prožil Rebrov a jak dopadl Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny takhle v zaveru dostat gol a prijit o vitezstvi nad Nalcikem ...ale teda remiza spravedliva, ne-lii stastna (u brevna na konci sem trnul) - dneska zenit neodehral vubec dobrej zapas a ty dva body jsou ohromna ztrata - timhle stylem to vypada, ze by zenit zustal uplne bez poharu na pristi sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, kde byl ten Zenit z minulejch zapasu proti Realu, Vladivostoku atd,,, ..... cekal sem, ze to bude tezkej zapas (a sazkovy kancelare mely dost nadhodnocenej kurz na Zenit - 1,4 bylo opravdu neodpovidajici), ale ten vykon me zklamal

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak vic k zapasu Zenitu a videosestrih jako vzdy na fczenit.blog.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Luč sice konečně hrála fotbal, ale bod s Tomskem je přeci jenom málo. Doufám, že půjdou do druhé ligy. Rubin už má titul, to je jasná věc a zaslouženě. Zenit měl štěstí v neštěstí a oba týmy v zápase Saturn - Spartak jen potvrdili, že mají totálně zpackanou sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

11:39 Zenit má zájem o Ancelottiho

Carlo Ancelotti má v AC Milán smlouvu ještě na dva roky. Podle italských médií na koučův konec čeká Zenit Petrohrad, ten je údajně připravený Ancelottimu nabídnout tříletou smlouvu s ročním platem deset milionů eur. 49letý trenér v současnosti bere necelou polovinu.

.... omg, jenom to ne - proc proboha italskyho trenera to se na ten fotbal nebude dat divat

Reagovat
Tomanatura

Nádherná akce CSKA u 3. gólu. Jak se jmenuje ten blonďák, co nahrával Vagnerovi?

P.S. Vagner Love má pěkné šňůrky do bot na hlavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Treti gol daval (blondak) Krasic

Reagovat
božský John

Miloš?

Reagovat
Tomanatura

Třetí gol CSKA dal Vagner Love, ale nahrál mu ten blonďák Super akce

Reagovat
smazaný uživatel

No, ja sem prisel ted a videl az konec toho zapasu, ale v on-line na championat.ru byl jako strelec Milos Krasic .... ale kdyz na to koukam, tak v textu je opravdu ze Krasic centroval a Vagner hlavickoval

Reagovat
Tomanatura

Já se díval live, takže to tak bylo opravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Koller zase gól

Reagovat
smazaný uživatel

a Sivok za Besiktas

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, vypada to ze v predposlednim kole ligy bude slagr sezony ve kterym mozna pujde o primej souboj o titul CSKA - Rubin

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že Lovemu už trofej pro nejlepšího střelce nikdo nevezme.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik má golů?

Reagovat
smazaný uživatel

tabulku strelcu mas hned na hlavni strance Premier ligy... 12

Reagovat
smazaný uživatel

díky ,to sem nevěděl že to tam je

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Shevchenko

Pěkně Chimki Lokomotiv

Reagovat
božský John

Supr Chimki...uz jsem ani nedoufal ze se nejak zvednou natoz proti Lokomotivu..ted jenom nechat za sebou Vladivostok a Jaroslavl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nad Dzagojevem mi přestává rozum stát. V osmnácti letech už má dva starty za seniorskou reprezentaci. V lize patnáct zápasů, osm branek (2. místo) a sedm asistencí (3. místo).

Reagovat
smazaný uživatel

A na hristi je jeste fantastictejsi .... a v repre si urcite zaslouzi vic mista. Ikdyz se mi to rika tezce... tak treba misto starnouciho Zyrjanova by se vic nez hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

chimki špatně,vše špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Chimki skvěle .Věřím v záchranu a nevěřím,že by je nechali spadnout na úkor "Japonců" z Vladivostoku .Vladivostok a Jaroslavl

Reagovat
smazaný uživatel

Jakubko dal gol za chimki velke veci

Reagovat
smazaný uživatel

Jakubko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele