Ruská Premier liga - souhrn 25. kola

24.09.2011, 15:57, aktualizováno 26.09.2011, 18:29
Komentáře a souhrny
Anži Machačkala v jediném pondělním utkání ruské nejvyšší soutěže jen remizovala na domácí půdě s Těrekem. Přitom mohla skončit bez bodu, když v 88. minutě strhl vedení na stranu hostů Vlasov, ale v nastaveném čase ještě dokálai domácí vyrovnat na konečných 2:2.

Anži Machačkala - Těrek Groznyj 2:2

26.09.2011 16:30

Góly: 14. Samuel Eto'o, 90. João Carlos - 8. Aleksandr Pavlenko, 88. Oleg Vlasov

Dohrávka pětadvacátého kola přinesla napínavé derby mezi Dagestánem a Čečnou. Spokojeni nakonec nebyli domácí, ani hosté. Zápas skončil remízou 2:2.

Vyhecovaný zápas divákům nachystal pořádnou akci již od prvních minut. Hned po pěti minutách hry pálil Eto'o, Džanajev míč vyrazil a dobíhající Jucilei nedokázal balon usměrnit do sítě. Na druhé straně bylo veseleji. Pavlenko převzal míč na levém křídle, obehrál obránce, oběhl brankáře a pohodlně skóroval do brány - 0:1.

Na druhé straně řádil ve 14. minutě Eto'o, na hraně vápna si vzal míč, potáhl ho doleva a střelou k tyči vyrovnal na 1:1. A od té chvíle na hřišti existoval jenom jeden tým. Anži útočilo a hosté najednou nevěděli, kde jim hlava stojí. Sice občas dostali balon za půlku, ale vždy jen na chvíli. Byli v podstatě neškodní. Obranu Těreku držel nad vodou především obránce Ferreira, který svědomitě bránil všechny ataky hostí a dokonce vyhlavičkoval balon z brankové čáry po hlavičce jednoho z útočníků. První půle tak skončila remízou. Nutno dodat, že Anži si vedení zasloužilo, ale Těrek byl v obraně pozorný.

Druhá půle byla ze strany Těreku o maličko lepší. Míč se na půlce Machačkaly aspoň ohřál. Staral se o to zejména Asildarov, ale jeden hráč je na polovinu hřiště málo, a tak se zase hrálo na druhé straně. V 58. minutě spálil šanci známý palič Prudnikov, když z malého vápna netrefil poloprázdnou bránu. O pár minut později pálil ze střední vzdálnosti kapitán Carlos a Džanajev se jen koukal, jak míč letí jen těsně vedle tyčky. O pár minut později byl v šanci zase Prudnikov, ale rozhodčí se rozhodli písknout ofsajd, který podle všeho nebyl. Avšak vrah šancí Prudnikov bránu beztak netrefil. Hosté si mohli ukroutit krk, a tak se snažili kouskovat hru častými fauly a střídáními. Ale navzdory všemu se zase dostali do vedení. V 88. minutě po zkaženém rohu se k balonu dostal Vlasov a utíkal seč mu síly stačily k Revišviliho bráně. Výsledkem toho byl souboj jeden na jednoho a balon v síti. 1:2.

Po naprosto nezaslouženém gólu domácí nesložili zbraně a Joao Carlos hlavou vzápětí sorvnal na 2:2. Více se toho již nepřihodilo, protože z nastavených čtyř minut se kvůli zdržování hostů hrály zhruba dvě. Těrek se tak probránil k remíze 2:2.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Rubin Kazaň 1:1

25.09.2011 16:30

Góly: 52. Alberto Zapater - 77. Vladimir Ďaďun

Ve šlágru 25. kola se domácí Lokomotiv rozešel s Kazaní smírně 1:1. Obě branky padly v druhém poločase, za domácí otevřel skóre Zapater, hosté vyrovnali díky Ďaďunovi.

Úvodní minuty první poločasu byly ve znamení boje o každý centimetr na hřišti, šance dlouho nepřicházely. Jen Šiškin v 8. minutě z přímého kopu dělovkou těsně minul tři tyče Kazaně. Pořádné příležitosti si oba týmy vypracovaly až kolem 30. minuty. Jako první mohl zaúřadovat útočník Rubinu Valdez, ale brankář Guilherme byl u míče včas. Lokomotiv odpověděl nebezpečnou střelou Maicona, kterou Ryžikov vytěsnil konečky prstů a další hrozící nebezpeční obraně Kazaně odvrátila.

Vyznamenat se mohl v dresu Lokomotivu Manuel da Costa, ale jeho střela neunikla pozornosti bdělého Ryžikova. Zkušený brankář ji s námahou vyrazil. Poslední šanci prvního poločasu měl záložník Kazaně Eremenko, ale Guilherme ukázal skvělý reflex a jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval.

Ve druhém poločase čekali fanoušci v Čerkizově na gól pouhých sedm minut. Pěknou kombinaci zakončil přesnou střelou z hranice pokutového území svou premiérovou brankou v ruské lize Španěl Zapater - 1:0.

Hostující trenér Kurban Berdyjev reagoval na inkasovanou branku dvojitým střídáním. Eremenka s Lebeděnkem nahradili Ďaďun a Kasajev. Tento tah stratégovi Kazaně vyšel. Právě spolupráce Kasajeva s Ďaďunem vedla v 72. minutě k vyrovnávající brance, první centroval, druhý hlavou důrazně zakončoval - 1:1.

Ve zbytku utkání se domácí snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale to se jim nepodařilo. Zápas dvou silných týmů ruské ligy skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Dinamo Moskva 1:0

25.09.2011 16:30

Góly: 11. Sjarhej Karnilenka

Série tří vyhraných zápasů Dinama skončila překvapivě v Samaře. Domácí Moskvany překvapili a vyhráli brankou Kornilenka 1:0.

Domácí na svého silnějšího soupeře vlétli a již v 11. minutě, kdy Fernandes podskočil balon a ten se dostal na nohu Kornilenka, který si v souboji s gólmanem Šuninem bez potíží poradil. Samara se tak dostala překvapivě do vedení. Poté se ke slovu dostalo také Dinamo. Domácí se zřejmě spokojili s jednobrankovým náskokem a soustředili se na obranu. Do té bušili zejména Voronin a Semšov, ale neúčast Kevina Kurányiho bylo znát až příliš. Moskvané byli v koncovce bezzubí.

Navic v 36. minutě přišli o obránce Granata, který zezadu sejmul Kornilenka a znemožnil mu postup na Šunina. Červená karta a ruský obránce se mohl jít omýt do sprch, z trávníku bylo totiž malé jezero a míč vůbec neposlouchal, sem tam se objevovaly i 5-10 centimetrů hlubohé kaluže. Jinak z následujícího přímého kopu se urodilo břevno. Jinak se nic už nepřihodilo a hráči šli do šaten za stavu 1:0.

Druhá půle bylo i díky příšerným podmínkám nudná. Oba týmy hrály především vzduchem, protože po zemi se hrát prostě nedalo. Každá přihrávka se zastavila v půlce cesty a bylo po akci. Za připomenutí stojí snad jen situace z 87. minuty, kdy Fernandes dal po rohu gól, který pro ofsajd nebyl uznán. Nutno dodat, že ve chvíli přihrávky byli před Fernandesem tři hráči. Skandální ovlivnění zápasu. Utkání tak po chybě pozmeního skončilo výhrou Samary 1:0 ve skandálních podmínkách. Zkrátka skandální zápas.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Rostov 0:1

25.09.2011 14:15

Góly: 50. Roman Adamov

Mizérie Amkaru Perm pokračuje. Domácí nevyhráli už deset ligových utkání v řadě, tentokrát podlehli Rostovu 0:1.

Ve formě nacházející se Rostov se v Permu chopil iniciativy, ale za celý první poločas branku soupeře vážněji neohrozil. Domácí Amkar hrozil ze standardních situací, blízko branky byl Bulhar Pejev, ale Pletikosa jeho střelu dokázal vyrazit na rohový kop.

Klíčové momenty utkání se odehrály po změně stran. Ve 49. minutě vyloučen po druhé žluté kartě mladý Rostovu Jemeljanov. Vyloučení paradoxně neublížilo jižanům, hned minutu na to Bracamonte krásně vysunul za obranu Adamova a ten si sám před Narubinem věděl rady - 0:1.

Po inkasované brance fotbalisté Permi sevřeli Rostov před vlastní brankou a vytvořili si několik závarů, které málem vyústily ve vyrovnávající branku. Hosté ale hubené vedení udrželi a vezou si cenné tři body.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Spartak Moskva 2:4

25.09.2011 12:00

Góly: 37. Jevgenij Šipicin, 49. Jevgenij Šipicin - 31. Emmanuel Emenike, 36. Artjom Dzjuba, 42. Demy De Zeeuw, 72. Dmitrij Kombarov (pen.)

Spartaku Moskva se daří i bez potrestaného kanonýra Wellitona. Červenobílí vyhráli tři ligová utkání v řadě, naposledy na hřišti Krasnodaru 4:2. Činil se především útočník Emenike, který byl u tří branek Spartaku.

Spartak měl v Krasnodaru početné divácké zastoupení a místy to vypadalo, že hraje doma. Samotní fotbalisté Spartaku v prvních 30 minutách marně dobývali obranu domácího mužstva, ale poté se dočkali vedoucího gólu. Emenike si naběhl na dlouhý pas K. Kombarova, přetlačil obránce a z mírného úhlu překonal Gorodova. Ve 36. minutě vedl Spartak 2:0, se střelou Roja z rohového kopu se Gorodov ještě vypořádal, ale na dorážku Dzjuby byl krátký.

Z gólu se radoval ve 37. minutě Krasnodar, který po krásné akci, na jejímž konci byl Šipicin, snižoval na 1:2. Do konce prvního poločasu to nebylo vše! Kombarov vysunul Emenikeho před branku, Nigerijec mohl zakončit, ale zachoval se velkoryse a De Zeeuw měl v zakončení snadnou práci - 1:3.

Festival branek pokračoval i po změně stran. Další pohlednou kombinační akci Krasnodaru svou druhou branku v zápase zakončil přesně k tyči Šipicin. Poslední slovo měl v 72. minutě Spartak Moskva. Neúnavný Emenike byl v pokutovém území faulován a nařízený pokutový kop proměnil Dmitrij Kombarov - 2:4. V závěru ještě mohl snížit Marcvaladze, ale v gólové šanci těsně minul vzdálenější tyč.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Kubaň Krasnodar 0:1

25.09.2011 12:00

Góly: 30. Lacina Traoré

Očekávaný průběh mělo utkání mezi Nalčikem a Kubaní. Úporná hra ze strany domácích, gól Laciny a výhra hostí.

Počátek utkání byl nudný. hrálo se hlavně mezi šestnáctkami a oba týmy hrozily zejména z rohů. Kubaň se snažila tvořit, ale terén a tvrdá obrana hráčů Nalčiku byla proti. Pojďme se tedy podívat rovnou na situaci z 30. minuty, kdy padl první gól. Traore si vzal míč, pádil k bráně a přízemní střelou k tyči, kde stál gólman Fredrikson změnil skóre utkání. Gólman domácích si toto bude vyčítat. Gól jde na jeho vrub. Spartakovci zahrozili poprvé pořádně v 41. minutě kdy Pilipčuk vystrašil Bělenova střelou z pravého křídla, ale gólman Krasnodaru střelu kryl. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

Jestliže první půle byla nudná, tak ta druhá byla snad ještě horší. První zajímavá akce se datuje do 53. minuty, kdy Rujana centroval a Koncedalov v nadějné pozici přestřelil. Poté pálil Matrišev, ale Bělenov byl na místě. hosté pouze bránili a na nějaké brejky to taky moc nebylo. Domácí zase na dobývání tvrzí moc nejsou, takže se de facto nic nedělo, až v 85. minutě pálil Komkov, ale mimo. Zápas tak naštěstí skončil a trápení obou týmů netrvalo déle.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Volga Nižnij Novgorod 3:1

24.09.2011 16:15

Góly: 6. Seydou Doumbia, 68. Alan Dzagojev, 84. Sergej Ignaševič (pen.) - 17. Šota Bibilov

Veselejší začátek si CSKA snad nemohlo ani přát. Již v 6. minutě si vzal po chybě v defenzivě Volgy míč do své péče Vágner Love, mezi nohama Belozerova jej předložil na Seydou Doumbiu, jenž sám před Abajevem nezaváhal.

Odpověď hostů z Nižného Novgorodu byla rychlá. Za deset minut po Doumbiově gólu nechali obránci CSKA odcentrovat Getigeževa, Šotu Bibilovovi se podařilo vymanit ze sevřením domácích stoperů a nechytatelným posunutím míče překonat Gabulova.

CSKA si pak v první půli překvapivě již nedokázalo vytvořit mnoho příležitostí a Volga tak mohla spokojeně odkráčet do kabin. Ani potom se armádnímu klubu dlouho nedařilo dostat do pořádné příležitosti, až v 57. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle Ignaševič.

Uklidnění do řad domácího týmu tak přinesla až 68. minuta, kdy se po centru Doumbii krásnou rybičkou prosadil Alan Dzagojev. Definitivní podobu výsledku pak dal v 86. minutě Sergej Ignaševič z pokutového kopu.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Tom Tomsk 4:0

24.09.2011 14:00

Góly: 4. Viktor Fajzulin, 23. Roman Širokov, 43. Aleksandr Keržakov, 54. Aleksandr Keržakov

Zenit doma nezaváhal s trápícím se Tomskem a jasnou výhrou 4:0 si udržel prvenství v tabulce. Naopak Tomsk prodloužil svou mizérii a od posledního místa jej dělí jen tři body.

Utkání mělo jasný vývoj již od začátku. Tomsk mohl prohrávat již ve druhé minutě, kdy Keržakov z přímého kopu orazítkoval břevno. Pitěr se však dočkal za dvě minuty po krásné týmové spolupráci, kdy se po ose Širokov - Criscito dostal míč až k volnému Viktoru Fajzulinovi, jenž na zadní tyč překonal Pesjakova.

Ještě veseleji mohlo být v osmnácté minutě po rohovém kopu Zenitu, jenomže tváří v tvář Pesjakovovi neuspěl Bucharov a následně ani střelou k tyči Širokov. Roman Širokov se však dočkal o pět minut později. Criscito si narazil míč s Dannym, narazil jej Širokovovi a ten přitáhnutou ránou na přední tyč překvapil Tomsk.

O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto, Zenit přesto ve svých útočných snahách neustával. A i díky tomu ještě jednou do poločasu ve 43. minutě potěšil své fanoušky - Danny v samostatném náběhu na bránu Tomu předložil míč Aleksandru Keržakovovi a ten neměl sebemenšího problému doklepnout míč do odkryté svatyně. Týmy tak do kabin šly za zcela jasného stavu pro domácí Zenit.

Deset minut po změně stran bylo rozhodnuto definitivně. Míč se v pokutovém území odrazil na nohu několika hráčů, do protipohybu Pesjakova jej však dokázal umístit až Keržakov a přidat definitivní pojistku na vítězství petrohradského celku.

V 60. minutě si mohl připsat branku i inženýr všech akcí Zenitu Danny, po vysunutí od Širokovova ale Pesjakovi z bezprostřední blízkosti trefil pouze do hrudi. Jednu z mála šancí si vytvořil také Tomsk, po rohovém kopu v 73. minutě si ale s Bojarincevovou hlavičkou na brankové čáře poradil Ževnov, to v zápase ale bylo ojedinělou situací a stav tak již zůstal nezměněn.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad25157350:2152
2.CSKA Moskva25148346:2350
3.Dinamo Moskva25145646:2647
4.Spartak Moskva25136638:2745
5.Lokomotiv Moskva25127642:2543
6.Kubaň Krasnodar25134833:2243
7.Anži Machačkala25118629:2341
8.Rubin Kazaň25109632:2539
9.FK Krasnodar2588933:3732
10.FK Rostov25671226:3825
11.Těrek Groznyj25661323:4024
12.Volga Nižnij Novgorod25721623:3523
13.Amkar Perm25581215:3323
14.Křídla Sovětů Samara25571317:3722
15.Tom Tomsk25481318:4520
16.Spartak Nalčik25381418:3217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
kubys

Kerž pěkně.

Reagovat
mastakillah

Ten Varadi je takový kopyto, že to nemá obdoby

Reagovat
smazaný uživatel

proč sem cpeš varadiho ?

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho druhýho gólu v podání Dzagojeva jsem si myslel, že zas budou bušit bušit do konce zápasu na vrata, ale na konci to bude 1:1, jak už to tak bejvá. Díky, Alane!

Pěkný dresy maj na to století. Bez reklam a všecko.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo zklamalo

Reagovat
smazaný uživatel

Takové vodní pólo v Samaře. Dobře, Křídla.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Samaře nic nemám a přeju jim záchranu, ale tam Dinamo, se svých fotbalem, nemohlo dnes uspět, nemělo se hrát!

Reagovat
smazaný uživatel

Samara - hnus. Neregulérní terén, neuznanej gól. Je vidět, že Gazprom má strach a už se něco prostě muselo dělat. Ale i chyba Dinama, že neumí diplomacii a nevynutilo si odložení.

Reagovat
smazaný uživatel

odkdy platí spojení Samara-Gazprom?

Reagovat
smazaný uživatel

Samara - Gazprom neplatí. Ale platí, že Dinamo je konkurent Zenitu.

Reagovat
smazaný uživatel

a tak se řídil starého sovětského hesla (poručíme větru, dešti) a přivolali do Samary mega liják A příště klikat na [reagovat]

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně to udělali ... jinak vím, překlik jsem se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele