Ruská Premier liga - preview 25. kola

24.09.2011, 09:07, aktualizováno 26.09.2011, 08:42
Previews
Pětadvacáté kolo ruské ligy uzavře utkání Machačkaly s Grozným. Domácí jsou jasným favoritem a chtějí se posunout v tabulce výš. Těrek prochází krizí, momentálně je dvanáctý.
Anži Machačkala - Těrek Groznyj  (pondělí 16:30)
V dohrávce 25. kola přivítá v kavkazském derby hvězdný výběr Anži Machačkala trápící se Těrek Groznyj. Zatímco hosté napříč ambicím bojují o udržení, našlapaná Anži má naději na umístění zaručující medailové pozice.

Těrek má hrůzostrašnou ligovou formu, z posledních šesti utkání vydoloval pouze bod a propadl se na dvanácté místo. Slabou náplastí je tak alespoň středeční postup do čtvrtfinále ruského poháru přes Torpedo Vladimir. Není divu, že vedení klubu hledá nového trenéra, v nejbližších dnech byl měl být dotažen příchod Vladimira Čerčesova, který se zapsal do podvědomí široké fotbalové veřejnosti jako kouč Spartaku Moskva.

"Do značné míry je problém v psychice, je potřeba něco změnit. Musíme hodit neúspěšné zápasy za hlavou a soustředit se na následující zápasy," prohlásil český zadák ve službách Těreku Martin Jiránek.

Domácí Machačkala musela skousnout dvě hořké pilulky v podobě víkendové ligové prohry na hřišti Kubani 0:1 a vyřazení v osmifinále ruského poháru Dinamem Moskva. V útoku Anži už několik týdnů chybí Holenda, který si přivodil zánět achillovy šlachy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.25 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Spartak Moskva  (neděle 12:00)
V nedělní části pětadvacátého kola ruské nejvyšší soutěže přivítá Krasnodar na svém hřišti hosty z Moskvy, konkrétně Spartak.

V první části sezóny uštědřil nováčkovi soutěže ostřílený Spartak porážku 4:0. V Moskvě si tehdy připsali po dvou zářezech na pomyslnou pažbu Ari s Dzjubou. Jistě Slavoľub Muslin nezapomněl na potupnou porážku, dokáže se však revanšovat soupeři?

Domácí nemohou na hřiště poslat ideální základní sestavu. Jeden obránce, Amisulašvili, je diskvalifikovaný, druhý, Kudrjašov, nemůže nastoupit vinou podmínky plynoucí z jeho hostování. Krasnodar má problémy i v útoku. Zraněný je totiž Picusceac.

Své problémy má i Valerij Karpin. Jedná se hlavně o fyzickou unavenost hráčů po dvouhodinové bitvě s Volgou. Dále je to absence Wellitona, Šešukova a Žana. Na druhou stranu si jeden z adeptů na medailové příčky nemůže stěžovat na dvě, tři absence nebo těžký kalendář zápasů.

Každopádně, zápas v Krasnodaru slibuje velice zajímavý souboj. Oba trenéři totiž praktikují útočný a dynamický fotbal. Tak se uvidí, kdo s koho. Motivaci mají oba týmy, vždyť jižané třeba zaostávají o šest bodů na osmou příčku, slibující jistou záchranu v soutěži.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Nalčik - Kubaň Krasnodar  (neděle 12:00)
Druhý krasnodarský tým, Kubaň, odcestuje do Nalčiku, aby tam změřil své síly s domácím Spartakem.

Dvě vítězství za sebou posunula tým Dana Petresca na šestou pozici v tabulce a přenechat tuto pozici jinému týmu asi Kubaň bude chtít jen stěží. Do sestavy se vrátil diskvalifikovaný Alexej Kozlov. Vrásky na čele pak Petrescovi jistě udělá absence Georgea Bukury, který si přivodil zranění v zápase s Machačkalou.

Spartak má svou vlastní motivaci. Kvůli třem prohrám se totiž Nalčik ocitl na úplném dně tabulky. Smutné jsou pro svěřence Sergeje Tašujeva jistě poslední dvě prohry. V obou zápasech měli Spartakovci nemálo příležitostí ke vstřelení gólu. Trenérovi Spartaku tak nezbývá nic jiného, než čekat, kdy jeho tým tuto smolnou část hry překoná.

Pro úplnost se sluší dodat, že Spartak letos na svém hřišti bodoval naplno jen jednou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - FK Rostov  (neděle 14:15)
Rostov si v pětadvacátém kole ruské Premier Ligy udělá výlet do Permi, kde se na stadiónu Zvězda střetne s domácím Amkarem.

Bude to souboj tabulkových sousedů. Amkar už devět zápasu za sebou nedokáže zvítězit. Jeho soupeř pak nepoznal chuť porážky ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech.

Domácí budou jistě chtít oplatit květnovou prohru v Rostovu. Zápas tehdy skončil 3:0. Druhou otázkou je, zda se to Amkaru v současném stavu podaří. Útočníci Rašida Rachimova celé tři zápasy nedokázali vstřelit soupeři ani gól. Ani obrana není z nejjistějších. Zranění Bělorukova, Popova a Fedoriva velice oslabila kdysi nejsilnější složku Amkaru.

Ani hosté nevstoupí na hřiště Zvězdy v nejsilnější sestavě. Jestli se se zraněními Radiće, Jankova a Česnauskise se Rostované nějak smířili, tak absence diskvalifikovaných Chaguše a Kalačeva budou hosté rozdýchávat déle.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.95 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Rubin Kazaň  (neděle 16:30)
Největším lákadlem nedělní části 25. kola ruské nejvyšší soutěže bude jistě souboj Rubinu Kazaň s Lokomotivem Moskva.

V první části sezóny Rubin v zápase s Lokomotivem Moskvany tlačil, ale porazit je nedokázal. Týmy se rozešly smírně. Teď se nejspíš role prohodí a s největší pravděpodobnosti bude udávat tempo hry Lokomotiv.

Loko pod vedením portugalského lodivoda Couceira zatím nepoznalo chuť porážky. Ani v Rusku a ani v Evropě. To Kazanci jsou jak na houpačce. Jednou dokážou vstřelit tři branky, podruhé zase tři branky dostanou. Dvě porážky za sebou potopily Rubin na osmou příčku. To samozřejmě nemůže uspokojovat Kurbana Berdyjeva. Ve stávající situaci může trenér Rubinu zapomenout na venkovní model hry. O vítězství se nyní tým z Kazaně musí poprat jak doma, tak venku. V jiném případě totiž hrozí, že dvojnásobný mistr spadne do druhé osmičky. A to by jistě nechtěl.

José Couceiro bude mít těžkou hlavu se skládání sestavy proti Rubinu. Zranění jsou Tarasov a Torbinskij, trest si odpykává Glušakov. Čtyři hráče bude postrádat jeho sok Berdyjev. Orechov, Kuzmin, Carlos Eduardo a Valdez jsou zapsáni na listinu marodů klubu. Ale oba trenéři mají na lavičkách dostatek hráčů, ze kterých si budou moci vybírat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Dinamo Moskva  (neděle 16:30)
Křídla Sovětů Samara přivítají na svém stadiónu Dinamo, které přicestuje z hlavního města.

Samarský souboj slibuje svou vlastní zápletku. Andrej Kobelev proti Dinamu. Musí se k tomu ještě neco dodávat?

Na jaře Moskvané jen stěží překonávali houževnaté outsidery. Voronin vstřelil jediný gól zápasu. V Samaře pak Dinamo čeká jistě mnohem těžší zápas. Poslední vítězství na stadiónu Metallurg si Dinamovci připsali na podzim roku 2005. Tehdy se trefil Danny. Od té doby bílomodří pětkrát přijeli do Samary a jen jednou se vyhnuli porážce, když s domácím týmem remizovali.

Kromě tohoto faktu Sergeje Silkina jistě trápí diskvalifikace Kuranyiho. Bez něho Dinamo odehrálo pouze jeden zápas. Moskvané v tom zápase podlehli Rubinu 0:3. A jak to bude tentokrát? Dinamo dokázalo v posledních třech zápasech Premier Ligy vstřelit svým soupeřům dohromady devět branek. Své dva poslední venkovní zápasy však prohrálo. Zápas bude zahájen v 18:30 moskevského času.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.70 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - Tom Tomsk  (sobota 14:00)
Zenit přivítá ve 25. kole ruské ligy v problémech se potácející Tom Tomsk. Domácí jsou jasným favoritem utkání a očekává se, že si po tomto kole upevní vedoucí pozici.

V dresu Petrohradu nenastoupí brankářská jednička Vladimir Malafejev, zkušený gólman je na marodce. Naopak po zranění se vrací Rosina s Bystrovem.

Tomsk bude v Petrohradu koučovat nový trenér. Valerij Nepomnjaščij na svou funkci rezignoval a nahradil jej Sergej Perednija. Hosté jsou ve velké krizi, pocit vítězství nezažili od července a kvůli špatným výsledkům se propadli na čtrnácté místo v tabulce.

Favorizovaný Zenit má svému soupeři co oplácet. Jarní vzájemné měření sil skončilo překvapivým vítězstvím Tomičů 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 7.50 - 17.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Volga Nižnij Novgorod  (sobota 16:15)
Fotbalisté CSKA Moskva hostí Volgu Nižnij Novgorod. Domácí si nemůžou dovolit klopýtnutí, boj o titul je neúprosný.

Armějci nemají dobrou formu, v lize nepoznali tři kola chuť vítězství a klesli až na třetí místo. První je Zenit Petrohrad s dvoubodovým náskokem, Dinamo je o skóre druhé před CSKA.

Volga je na koni. Hosté v důležitém utkání udolali minulý týden Spartak Nalčik 1:0 a následně také prošli přes Spartak Moskva v osmifinále ruského poháru. V současnosti Novgorod zaujímá desátou pozici, ale na první osmičku zaručující boj o titul a evropské poháry má veké manko, a tak se spíš soustředí na bezpečnou záchranu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad24147346:2149
2.Dinamo Moskva24145546:2547
3.CSKA Moskva24138343:2247
4.Lokomotiv Moskva24126641:2442
5.Spartak Moskva24126634:2542
6.Kubaň Krasnodar24124832:2240
7.Anži Machačkala24117627:2140
8.Rubin Kazaň24108631:2438
9.FK Krasnodar2488831:3332
10.Volga Nižnij Novgorod24721522:3223
11.Těrek Groznyj24651321:3823
12.Amkar Perm24581115:3223
13.FK Rostov24571225:3822
14.Tom Tomsk24481218:4120
15.Křídla Sovětů Samara24471316:3719
16.Spartak Nalčik24381318:3117

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Letos je ta Moskva hrozně vyrovnaná. Jěště Torpédo do 1. ligy a je to.

Reagovat
smazaný uživatel

dinamo na titul !!!

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tak leda

Reagovat
kubys

Přát Musorům titul je odporné.

Reagovat
smazaný uživatel

přes 30 let titul nemaj, tak ještě tak minimálně 30 počkaj

plus Spartak těch titulů ze sovětské a ruské éry má tolik, že by do konce svý existence neměl mít žádnej další

Reagovat
smazaný uživatel

"V Rusku pokračuje napínavý boj o titul a právě dnes se odehrají dvě jeho stěžejní bitvy."... Tohle se mi zdá trochu přehnané. O titul se ještě nehraje. Maximálně o Play off

Reagovat
smazaný uživatel

je smutny, ze i mistni sefredaktori jsou docela mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Je smutné, že redaktoři z ruské sekce svou práci nedělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti na koho asi narazis maji dost vlastni civilni prace.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím pořádně, kdo to je, ale nemůžeš se divit, že to stojí za nic, když nejsou schopni samotní redaktoři ničeho.

Reagovat
božský John

Ale je zas fajn, že když svou práci dělaj, tak jsou nejlepší na celym eurofotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bych teda netvrdil. Na základě čeho usuzuješ?

Reagovat
božský John

Jednak je píšu mimojiný já, druhak si myslim, že je píšem dobře a za třetí jsou prostě pěkný a nejsou nudný

Reagovat
smazaný uživatel

A myslíš si, že jsou opravdu nejlepší? Já si myslím, že lepší by se určitě našly.

Reagovat
božský John

Určitě, mě aspon bavěj

Reagovat
smazaný uživatel

V čem tě "bavěj"? Že jsou vypsány zranění a v krátkosti pár posledních zápasů? Co třeba vyjádření trenérů, nebo nějaká souvislost, historický fakt?

Reagovat
božský John

Beru reportáže, previews jsou jenom nutný zlo, který mě absolutně nebaví psát....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak.

Já jsem myslel, že když se bavíme pod preview kola, tak to snad bude jasné.

Reagovat
božský John

Tak naše práce je psát previews i reportáže, pokud se nemýlim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale ty jsi zde hodnotil jen reporty.

Reagovat
božský John

Který jsou fantastický, Ty jsi zase hodnotil previews, takže jsme to zhodnotili hezky dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se teda nezdají lepší než v PL, BL či SA.

Reagovat
smazaný uživatel

Loko VPERIOD! Loko VPERIOD! LÁLÁLÁLÁ

Reagovat
božský John

V Machačkale to vypadá, že to je koupený, ještě nějak šikovně spadnout ve vápně a ne kilometr od hráče jako Agalarov a bude to dobrý, z Těreku zlobí akorát Pavlenko a Asildarov sem tam ....

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi říct jak si na tom momentě, když Agalarov zasimuloval usoudil, že je to koupený ?

Reagovat
božský John

Však on Agalarovi dal kartu za simulaci, ale tos neviděl jak otáčel fauly a podobně? Mně to vyhovovalo, měl jsem je vsazený....

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem jak otáčel fauly :D Tohle se stává když člověk cíleně hledá nějaký podmět k tomu aby mohl říct: jo je to koupený

Reagovat
božský John

Však mně vyhovovalo, že to bylo koupený, já tohle plně podporuju, když to mam na tiketu !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Nesnažim se to na to svalit, jenom konstatuju fakt, kterej se zdal byt příznivej, než utek Vlasov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele