Rooneyho nástupcem v roli kapitána se stal brzy 36letý Carrick

13.07.2017, 11:50
Aktuality
Krásnou odměnu za věrnost a dlouhověkost předevčírem dostal od kabiny Manchesteru United Michael Carrick. Pětatřicetiletý záložník v květnu s Red Devils prodloužil smlouvu o další rok, v dalším měsíci si odbyl svou exhibici a teď byl jmenován nástupcem Wayna Rooneyho na kapitánském můstku...

Michael Carrick se na Old Trafford vydal za 18,6 milionů liber z Tottenhamu roku 2006 a momentálně platí za nejdéle sloužícího člena kádru i jediného setrvávajícího borce z 18jmenné soupisky pro vítězné finále Ligy mistrů 2008. Dohromady si už za klub zahrál 459krát a vyhrál s ním pět ligových titulů.

"Nikdy jsem si nemyslel, že bych tu mohl být tak dlouho a dosáhnout na tolik úspěchů. Za ta léta mi tenhle klub přirostl k srdci a ocitnout se v této pozici je tak pro mě velmi speciální," vyznal se z lásky k United středopolař, který již s páskou na rukávu tým vedl k 11 ligovým duelům minulého ročníku.

Nyní se zanedlouho 36letý Carrick, který v uplynulé sezoně načínal jen 18 zápasů Premier League, stává po Royi Keaneovi, Garymu Nevilleovi, Nemanjovi Vidićovi a Rooneymu již pátým kapitánem Manchesteru United v tomto tisíciletí.

"Budu se nahlas projevovat, když to bude potřeba, ale jinak jsem vážně docela klidný, uvolněný. Pokusím se jít týmu příkladem," představil se závěrem veterán.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele