ROONEY: CHCI ODEJÍT Z EVERTONU

28.08.2004, 01:45
Aktuality
Wayne Rooney, anglický objev z EURO 2004, chce odejít z Evertonu. Včera ráno uvítal nabídky, které Everton obdržel od Newcastlu a Manchesteru Utd. Manchester to zkusil se 20 milióny liber, Newcastle dával o tři a půl miliónu více. "Toto je jedno z nejtvrdších rozhodnutí v mém životě, cítím ale, že je čas udělat krok dopředu," řekl tento osmnáctiletý útočník.


"EURO pro mě bylo fantastickou zkušeností, ověřil jsem si, že umím hrát i na té nejvyšší úrovni. Potřebuji přestoupit do klubu, který každý rok hraje evropské pohárové soutěže. Doufám také, že fanoušci pochopí moje důvody, proč chci odejít. Byli vždycky úžasní a také doufám, že se jednou, na sklonku kariéry, do Evertonu zase vrátím. Teď peníze za můj přestup pomůžou celému klubu," prohlásil Rooney.

Zatím se ale nic neděje, Everton totiž včera odpoledne zamítl obě nabídky a zřejmě tak stále trvá na ceně, kterou stanovil už po EURO - to je 27 miliónů liber. Trenér Manchesteru Ferguson řekl, že stále věří tomu, že se přestup uskuteční ještě do úterý, kdy v Anglii končí přestupní termín.

Zatímco vedení Manchesteru asi nakonec hluboko do kapsy sáhne, z čímž zřejmě Everton počítá, pro Newcastle byla tato suma pravděpodobně nejvyšší. "Newcastle nabídl vskutku zajímavou částku, ale stejně tak, jako nabídka Manchesteru, nebyla přijata,"řekl Ian Ross z Evertonu. Boss Rudých Ďáblů David Gill má na víkend naplánovanou schůzku s trenérem Fergusonem, kde se chtějí dohodnout na dalších krocích. "Žádné oznámení nebude vydáno, dokud se nedohodneme s Evertonem i se samotným Waynem," vysvětlil Gill.

Jestli k tomuto transferu nakonec dojde, se každopádně dozvíme nejpozději v úterý v noci. Další možnost přestupu totiž přijde až v zimě...

Autor: Jan Werner

Komentáře (36)

Přidat komentář
HOST*

Co tim chtel basnik rici.......?

Reagovat
PJ

Zkus si to přečíst, třeba to pak pochopíš

Reagovat
HOST*BESTie

taky si myslim že by se ti to pak mohlo povýst..

Reagovat
HOST*Man

Tedka nabízíme za Rooneyho 25 mil a Belliona a Richardsona nebo Djordjice nebo O'Sheu, a už Newcastle prej přijalo nabídku!!! Dvojice Rooney-Nistelrooj to se těšim, Saha a Smith (a to Smith hraje tuto sezonu fantasticky) taky nejsou špatny.

Reagovat
smazaný uživatel

RUDI DABLOVE UZ BRZY ZAVLADNOU SVETU

Reagovat
HOST*Man

Sorry ja jsem napsal Newcastle, ale myslel jsem přirozeně Everton

Reagovat
HOST*

Rooney urcite prestupi!!!Uz sa nemuzu dockat

Reagovat
HOST*Man

To teda jo, to bude bomba dvolice Rooney-Nistelrooj

Reagovat
smazaný uživatel

Pak jen nevím, k čemu kupovali Smithe a Sahu...

Reagovat
smazaný uživatel

na stridani a taky v pripade zraneni...

Reagovat
smazaný uživatel

Byvámstačil jeden. JE to mrhání jejich talentů. Jinak pokud ho získáte, tak budete mít fat silný útok, lepší než Real.

Reagovat
HOST*Man

Rooneyho kupujeme tedka hlavně proto, že by nám ho mohlo vyfouknout třeba Newcastle. Smitha jsme kupovali jeste před ME a až po něm se stal Rooney opravdovou hvězdou, Smith může hrát taky záložníka. Saha to už je dýl a přece kvůli těmto dvoum si nenecháme vyfouknout takového hráče.

Reagovat
PJ

A co Barcelona? Dělá úplně to samý. Co třeba takovej Quaresma? Přišel s velkou slánou jako novej Figo, nehrál, odešel... Saviola se v Barceloně taky trochu zabrzdil (i když je otázka, jak by dopad jinde). Riquelme měl bejt taky hvězda a kde je teď... Nebo Rustu - přišel jako hvězda MS a za chvíli dělal trojku...

Reagovat
smazaný uživatel

To je trochu mimo mísu. To s tím nemá nic společného. Ti všichni hráli, není naše chyba , že špatně...A když se neprosadili, tak šli všichni jinam, aby mohli hrát. Jelikož je skoro po termínu, tak pochybuju, že někoho pustíte.

Reagovat
HOST*Man

My ale máme utočníků pořád stejněm jenom kvalitnější - příšli - Saha, Smith, Rooney - odešli - Forlan, Bellion, Solskjaer vynechá celou sezonu. Ja nevym jak ty umíš počítat ale mě vychází že jich mají United pořád stejně (Solskjaera nepočítám toho stejně rok hrát neuvidim)

Reagovat
PJ

Solskjaera je mi líto...

Reagovat
HOST*Man

Sorry, Bellion asi zůstává

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, ale takový superstřelce jako Smith či saha si rozhodně nezaslouží sedět a to vás vůbec nezajímá, Forlán nehraje nic.

Solksjaere je mi taky hrozně líto.

Reagovat
HOST*Man

máš pravdu, ale uznej že kdybysme ho nekoupili, tak by sme si nechali vyfouknout budoucího nejlepšího utočníka světa.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Forlán je už ve Villarealu, bacha na to.

Reagovat
smazaný uživatel

To už dlouho. A moc mu nevěřím, že nějak zazáří.

Reagovat
PJ

Ale předtim, než k vám šli (konrétně Quaresma), tak hrál dobře... Saviolu ste prohlašovali za nejlepšího útočníka na světě a teď? Pošlete ho na hostování, nepotřebujete ho... Riquelmeho ste tu prosazovali jako nejlepšího záložníka ligy a teď je kde? Taky pryč...

Reagovat
smazaný uživatel

ALe my jsme se o tomhle vůbec nebavili!!!BAvíme se o tom, že někoho koupíte vyloženě na lavičku, nebo s tím, že ho tanm po chvíli přesunete místo toho, že by se mohl dál zlepšovat jinde. Ty teď mluvíš úplě o něčem jiném. A saviola a riquelme.. říkali, že jednou budou, ne že jsou, tak když něco čtete, tak pořádně.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, fajn, ty jsi to možná neříkal, ale někdo z tvých zarytých kolegů určitě ano, prohrábni archív, ať se přesvědčíš.

Reagovat
HOST*Man

PJ, máš pravdu, ale vzpomen si na Ronaldinha - celí léto se spekulovalo že půjde k nám, ale nakonec nám ho vyfoukla barca

Reagovat
HOST*yarda

PJ, buď v klidu, tohle už jsem s Barceloňáky probíral. Oni prostě odmítají za každou cenu přiznat vlastní chybu...

Reagovat
smazaný uživatel

A co jsou to za chyby, že dáváme možnost nadějným a mladým hráčům zazářit? To u vás až na vyjímky nehrozí. Nikomu, kdo není slavný nedáte pořádnou šanci! My jsme jim to umožnili, to že to nedokázali je smůla, ale my za to nemůžem. A nenchali jsme je sedět, když jsme u viděli, že na nás zatím nemá, poslali jsme ho hrát jinam a nedrželi jsme je jen proto, abychom je nenabídli konkurenci! Tak co je tam sakra za chybu???

Reagovat
HOST*yarda

Chyba je v tom, že nedokážete odhadnout potenciál hráče, aby u vás vydržel déle. Cambiasso, Miňambres, Nuňez, loni Morientes se s tvou teorií o nedávání příležitostí a "syslení" si vlastních hráčů neshoduje.

Reagovat
HOST*Man

Ha ha ha a co Cristiano Ronaldo, Derren Fletcher, John O'Shea a ted i Wayne Rooney

Reagovat
HOST*yarda

Sakra, co tohle všechno má společného s Realem??? Rooneyho bych chápal, ale ostatní...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já jsem nenapsal, že si je držíte. Napsal jsem, že vy ne. A o neschopnosti odhadnou potenciál pomlč, podívej se na Caňizarese. Nebo třeba Makeleleho, i když to je trochu něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Akra, napsal jsem že MY ne.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak jsem měl pocit, že to, co všechno vy neděláte, má za cíl kritizovat nás, že my naopak ano... S Makelelem je to fakt něco jiného, je to podobný případ jako u vás Davids. Ti def.záložníci jsou holt zakletí.

Reagovat
HOST*Man

Tak je to tady Rooney je hráčem ManUtd, to je bomba!!!!

Reagovat
PJ

Já sem eště na jaře řikal, že z něj všichni dělaji kdoví jakýho supermana, nevěřil sem že je tak dobrej. Ale co předváděl na Euru - umí a hlavně se nebojí, je fakt dobrej. Takže se na něj těšim

Reagovat
HOST*Man

Rooney ManUtd přijde celkem na 27 mil. liber, 10 mil. dostane Everton ted, 10 mil. dostane příští rok a zbývajících 7 mil. dostane podle toho jak se mu bude na Old Trafford dařid. Původně se spekulovalo že součástí transakce bude David bellion a John O'Shea, ale vypadá to že zůstávají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele