Římské AS si v první půli zatrénovalo, hodnotila italská média prohru Slavie

27.10.2023, 11:50
Aktuality
Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Italská média označila domácí vítězství fotbalistů AS Řím 2:0 nad Slavií ve třetím kole Evropské ligy za přesvědčivé. Pražané byli v jednom z komentářů označeni jako slabý soupeř. Podle italských deníků ráz čtvrtečního utkání na Olympijském stadionu určil rychlý úvodní gól, který záložník Edoardo Bove vstřelil už ve 44. sekundě.

"Giallorossi si v první části zápasu zatrénovali a pak kontrolovali slabého soupeře. (Stephan) El Shaarawy rovněž trefil břevno. Tým potrestaného trenéra Josého Mourinha s devíti body vede skupinu Evropské ligy," uvedl list La Gazzetta dello Sport na svém webu.

"Římané prolomili bezbrankový stav po pouhých 44 sekundách skvělým gólem Boveho, pak zvýšil (Romelu) Lukaku v 17. minutě. Ve druhém poločase domácí zvládli výsledek bez problémů udržet," přidal deník Tuttosport ve svém internetovém vydání.

Bove si za svou výstavní trefu po zaváhání slávistického kapitána Tomáše Holeše vysloužil velkou chválu. "Byla to nádherná střela do horního růžku zpoza šestnáctky. Díky této bleskové brance Giallorossi v první půlhodince zcela kontrolovali zápas," napsal list Corriere dello Sport na svém webu. "Je jasné, že první krásný gól okamžitě změnil utkání. I proto, že El Shaarawy se dál dobře pohyboval a Lukaku byl hladový," doplnila Gazzetta dello Sport.

Ta zmínila i šanci hostujícího Ivana Schranze, jenž v 65. minutě postupoval sám na gólmana Mileho Svilara, ale vysoko přestřelil. "Schranz zahodil obrovskou příležitost po Ndickově první chybě. A najednou bylo po zápase. Římané byli kompaktní, utkání měli pod kontrolou a v obranné fázi neriskovali. Hostům se prakticky nic nepovedlo a už žádné dobré věci neukázali."

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Vsak im zase nejaké Bodo/Glimt zrazí hrebienok

Reagovat
Pablos

No Bodo klidně, ale Slavia očividně né... i když doma, tam snad ano. Ale tohle bylo fakt tréninkové tempo a Slavia úplně slabá.

Reagovat
Greny

První půlka byla šílená, Trpis to netrefil, Hráči byli taky mimo, tak slabý výkon jak v první půlce od Slavie v pohárech nepamatuju

Reagovat
Kily

přitom při vzpomínce na loňské venkovní výkony v KL to včera nebylo nic výjimečného, spíše by se to dalo označit za cca patnáctiměsíční klasiku

Reagovat
smazaný uživatel

Posrali se během hymny při nástupu.

Ta atmosféra umí své.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Zatrénovali si se slabým soupeřem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele