Řezníček zůstává v Brně: Přestup v rámci Česka mi nedává smysl, uvedl

19.06.2023, 15:47
Aktuality
Jakub Řezníček (© fczbrno.cz)

Až šest klubů z FORTUNA:LIGY sondovalo během krátké letní přestávky situaci kolem brněnského kanonýra Jakuba Řezníčka. Ani jeho 19 branek Zbrojovku mezi elitou nezachránilo. Výrazná osobnost klubu přesto zůstane v Brně a pokusí se svými góly přispět k postupu z druhé ligy.

"Měl jsem telefonáty z pěti či šesti prvoligových klubů, které sondovaly moji situaci, ale všechny jsem prakticky odmítl, protože přestup v rámci Česka mi nedává smysl. Zamýšlel bych se jedině nad nabídkou z ciziny, a to kvůli ekonomickému zabezpečení," řekl novinářům na startu dnešní přípravy druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku první ligy, který o korunu přišel až v posledním kole zásluhou čtyř gólů slávisty Václava Jurečky.

Řezníčkův střelecký účet se na konci jara zastavil na 98 prvoligových trefách. Ani dvě branky chybějící ke vstupu do Klubu kanonýrů jej ale nemotivují k přestupu. "To bych zase nedával góly tady. Prostě musím udělat všechno pro to, abychom se Zbrojovkou postoupili opět do první ligy, a pak tam snad ty dvě branky dám," konstatoval Řezníček.

Brno spadlo zpět o patro níž po pouhém roce. "Nenapadlo mě, že ještě někdy budu hrát druhou ligu, ale je to realita a musíme se s tím všichni vypořádat a vrátit se," stanovil Řezníček jasný cíl.

K němu nyní bude tým směrovat nový realizační tým pod vedením trenéra Luďka Klusáčka. "Zatím jsem pod ním nikde netrénoval a nehrál, bude to naše první vzájemná spolupráce," podotkl Řezníček. Týmu už bude chybět záložník Michal Ševčík, který přestoupil do Sparty. "Už jsme bez něho hráli i některé zápasy na jaře, máme tady dost talentovaných kluků, tak tam třeba nového Ševu najdeme," dodal Řezníček.

Zbrojovka buduje po neúspěšné sezoně nový tým, který vedle Ševčíka opustili i hráči na hostování a zatím jej doplnili jen mladíci. Kompletní výstavbu nového kádru by měl mít na starosti nový sportovní ředitel. Podle informací ČTK by se jím měl stát Zdeněk Psotka, který končí jako technický ředitel ve FAČR. Majitel Zbrojovky Václav Bartoněk ale nechtěl tuto informaci komentovat.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
shitcool

Tam kde se Hašek vysere už ani tráva neroste. Brno nepostoupí ...

Reagovat
fabec1222

No zatim cejtim z Brna spis pruser ala Opava. Pristi rok nahoru spis Dukla

Reagovat
Imos

Vyškov nebo Vanďáček

Reagovat
Salfovic

Reagovat
kilobyte

Na konci sezóny zkušeně angažovali Haška, aby se dostali na dno a mohli jít už jen nahoru.

Reagovat
ratusek

Řezníček

Snad hned zpátky postoupí. A když ne, tak tu další sezonu už v první lize bude a ty dva fíky dá

Reagovat
Pablos

Reagovat
inferno08

Udělal bych to spíš naopak. Jít někam dát dva fiky a pak pomoct Brnu k návratu do ligy. Takhle je dost možný, že se nedočká ani jednoho.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
jakubbosak

Taky si myslím, že pokud nepostoupí, tak to ještě zkusí jinde. Otázka, jak na tom bude.

Reagovat
inferno08

Letos by si ještě mohl vybírat. Jestli bude rok ve FNL a Brno nepostoupi... Nevím, kdo pak po něm v lize sáhne.

Reagovat
ondrasch77

Každý nováček hned honí posily, mnohdy i ty za zenitem.

Reagovat
jakubbosak

Souhlas.

Reagovat
Modi6

MU hledají nového Haalanda.

Tak by se Řezníček mohl přihlásit?

Reagovat
smazaný uživatel

Počítají se góly z PL do českého klubu kanonýrů? Jinak to pro něj nemá cenu.

Reagovat
Modi6

To je otázka. Co jsem někde zaslechl, tak se do něj počítají jen góly z prestižních soutěží. A zda mezi takové patří i PL, kdo ví??

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pepe1911

Je to sympaťák vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele