Remízoví králové se naučili vyhrávat

16.04.2009, 22:00
Aktuality
"Jednou vyhrát umí každý, dvakrát vyhrát může být náhoda. Ale zvítězit třikrát v řadě, to už znamená kvalitu," prohlásil trenér 1. FC Köln Christoph Daum o svém posledním soupeři, se kterým prohrál 1:3. Je jím Borussia Dortmund, která dlouho nemohla nalézt vítězný recept, v posledních třech kolech je však stoprocentní.

Zpočátku tohoto kalendářního roku to vypadalo na špatnou sezónu pro BVB, podobně špatnou jako rok předtím. Vestfálský klub v sedmi utkáních pětkrát remizoval a třikrát svému soupeři podlehl, v posledních třech kolech ale porazil Brémy 1:0, v Berlíně triumfoval 3:1 a poté, co si minulý víkend, jak již bylo zmíněno, poradil s Kölnem, je rázem vše jinak.

"Chceme si momentální situaci užít a poté uvidíme, zda je možné dostat se na místo zaručující Pohár UEFA. Pro nás to znamená sbírat nadále body," prohlásil kanonýr Borussie Alexander Frei, který má sám na úspěchu velký podíl - proti Werderu a Hertě se prosadil gólově, s Kölnem sice neskóroval, ale nahrávkami se podílel na všech třech trefách.

Šest ze svých deseti gólů v této sezóně vstřelil Frei na jaře. "Nyní jsem na tom dobře fyzicky a mám formu, kterou bych si představoval," prohlásil 29letý Švýcar. Vedle Freie se začíná daři i Nelsonu Váldezovi, kterého již konečně přijali fanoušci Borussie. "Fans se mnou měli hodně trpělivosti," přiznal 25letý Paraguajec, který v Dortmundu působí od roku 2006.

Borussia zatím v letošní sezóně remizovala nejvíckrát z celé soutěže - třináctkrát, zato méně než čtyři prohry nikdo nemá. K tomu má BVB druhou nejlepší defenzivu, v jejímž středu navíc figuruje nejgólovější stoperská dvojice v lize - Neven Subotić, Felipe Santana. "Zápas od zápasu se lepšíme. Máme hodně dobré mužstvo s mladými hráči, kteří se ještě mohou zlepšovat," je spokojen i předseda Hans-Joachim Watzke.

V nadcházejícím kole zajíždí BVB k malému derby do Bochumi, kde již žlutočerní nevyhráli dobrých deset let. "Chceme tam rozpoutat oheň, proti týmu, kterému jde o záchranu, to však nebývá snadné," domnívá se trenér Jürgen Klopp. "Stále zbývá sedm utkání. Přichází rozhodující fáze sezóny," dodává.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
frank

jo Dortmund mám celkem rád...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Přeju jim, aby se zvedli, Škoda, že zápasy s nimi už nemají takovou šťávu, jako dříve, chvíli to bývalo derby ...

Reagovat
Arne

Počkej, až budou hrát o titul, ono to zase přijde.

Reagovat
Staenly10

Doufám,že to bude co nejdříve .

Reagovat
$dolar$

Reagovat
irik

Já bych o titul hrál radši s Dortmundem a Werderem než s Herthou a Wolfsburgem ...

Reagovat
Arne

Žes na podzim říkal něco jiného. Teda jenom z tou Herthou a Werderem.

Reagovat
smazaný uživatel

raději s Herthou než Werderem? to co napsal teď si ale nijak neodporuje pouze staví Brémy ještě níže...

Reagovat
Arne

Na podzim psal, že raději bude o titul bojovat s Herthou než WErderem. Jeho příspěvek jsem pochopil tak, že to úplně obrátil.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem něco popletl já... ale tak poměr Dortmund x Werder je asi lepší než Hertha x Wolfsburg...

Reagovat
Arne

Já zas nevím, co tím poměrem myslíš... Raději toho necháme.

Reagovat
smazaný uživatel

no, Dortmund / Werder ... (např. na oblíbenosti 2. a 6.) je pro něj lepší než Hertha/Wolfsburg (např. v oblíbenosti 3. a 8)

Reagovat
Arne

Ale jo, je to hodně teoretický, ale zároveň možný. A hlavně už mi to docvaklo.

Reagovat
irik

Aj, to nevím, to už si nevzpomínám. Každopádně teď rýd vzpomínám, na ty bitvy s Werderem, Schalke (to obzvlášť rád ), Dortmundem .., ne že bych Wolfsburg nměl rád, ale je jako klub je prostě o dvě kategorie níž.

Reagovat
One-Real

Doufám, že se vrátí tam kam patří..

A ti jejich fanoušci a stadion

Arne, za ty 3-4 roky se tam určitě vydáme

Reagovat
Arne

Jj.

Reagovat
Xavi8

moj najoblubenejsi tym v Nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne ta atmosfera. Takovy hukot neni snad nikde jinde . Nadhera. Byl jsem letos 2 zapasy a atmosferu muzu srovnat v anglii jenom s LVP

Reagovat
smazaný uživatel

Subotič

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kotel! BVB 4 ever!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele