Reina chce hrát Ligu mistrů. Možná opustí Liverpool

08.02.2011, 16:58
Aktuality
Většina fanoušků Liverpoolu se ještě vzpamatovává z odchodu Fernanda Torrese a v létě jim možná přichystá další ránu jiná španělská ikona posledních let. Brankář Pepe Reina totiž podobně jako Torres touží po Lize mistrů a trofejích a pokud mu to Reds nedokážou splnit, nezaručuje, že zůstane.

Pepe Reina se od svého příchodu na Anfield Road v roce 2005 stal klíčovou a neodmyslitelnou součástí základní sestavy Liverpoolu a po právu se řadí mezi nejlepší brankáře Premier League. Své umění dokázal i v posledních zápasech, kdy vychytal čtyřikrát v řadě čisté konto a výrazně pomohl klubu od řeky Mersey v posunu na šesté místo.

Osmadvacetiletý gólman se zároveň v posledních dnech zastal Fernanda Torrese, jenž odešel za úspěchy do konkurenční Chelsea a fanoušci mu to těžko odpouští. Reina však jeho postoj chápe. A jelikož na konci sezóny končí v Manchesteru United Edwin van der Sar, nevyloučil, že by mohl udělat stejný krok.

"Ano, Van der Sar v létě pověsí kopačky na hřebík, a tak bude Manchester United hledat nového brankáře," řekl v rozhovoru pro španělskou stanici Ondo Sera Reina. "Teď nemůžu nic říkat, protože jsem pod smlouvou v Liverpoolu. Každý ale samozřejmě chce bojovat o tituly a být v týmu, který mu to umožní," přiznal holohlavý gólman.

"My jsme také vždycky chtěli hrát Ligu mistrů a bojovat o titul, ale bohužel se nám to v posledních letech nedařilo," komentoval Reina, jenž bude o své budoucnosti dost možná rozhodovat podle toho, zda se Liverpool kvalifikuje právě do milionářské soutěže. "Nebudu lhát, chci hrát Ligu mistrů a bojovat o trofeje," dodal na závěr.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (422)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele